icon

Prečo existujú antiočkovacie organizácie?

cocogogo
5. apr 2016

Dlho som hladala odpoved na tuto otazku. Mozno som nemala len statie.Zujimalo by ma co z toho tieto organizacie maju?Popripade kto ich financne podporuje. Kto z toho co ma ze odraduje rodicov od ockovania. Nehladam odpoved ze ''snazia sa sirit strach''. Hladam tu pravu podstatu ktora ma deli od toho aby som neverila antiockovacim organizaciam.

Argument ako farmaceuticky priemysel je biznis v ktorom sa tocia velke peniaze. To mi zmysel dava. Hladam takuto podstatu v antiockovani. Preco siria strach ak to nieje pravda???

aristka
9. apr 2016

@mb269 a tetanovkam....nic sa automaticky nepicha .ak sa da zistit ocko status a clovek bol v urc .lehote ocko protilatky sa nepichaju ...a este k tym neockovancom ..mali ste rok dozadu pripad kedy neocko dieta kusol ich vlastny pes .mamicka hrdinka odmietla podanie tetanovky a asi megadavky vit.C nezabrali .kedze na vikend sama nahanala pohotovost a dala dieta pichnut .pretoze rana sa aj napriek profesionalnemu ose zapalila ...takze taketo su neocko mamicky hrdinky .ze z neocko je zrazu ocko .len je trosku hazard s detskym zivotom ...inak ty dieta mas ...vies co dokaze urobit strach matky o dieta .ako zrazu zabudne .za co sa buchala do prs ...si matka .poznas ten cit...

adsumus
9. apr 2016

@evittam ty ešte aj dnes tuná ludí balamutíš, že očko a neočko detí choreju rovnako, nechoreju, neočkovane maju ovela vyššie riziko, že ochoreju ako neočkovane, nakolko nemaju protilátky proti chorobám. tu máš príklad osypok za minulý rok v europe takmer 84% bolo neočkovaných z 3768 chorých u ktorých bol známy očkovací status a tí, čo boli komplet zaočkovaní, tých bolo takmer 4%, takže len dalej tuná mátaj ludí svojimi teoriami. jedno umrtie a plus 8 encefalitíd.

aristka
9. apr 2016

@cocogogo homeopatika nepodliehaju ziadnemu vyskumu .nicomu .predavaju sa ako doplnky vyzivy a nie su kontrolovane .....inak nahodnu kontrolu asi z potravinovej komory robili a homeo obsahovali atb ...to len na margo toho aku sluzbu robis svojmu drobcovi ..

aristka
9. apr 2016

@adsumus darmo jej vysvetlujes .ak niekto nechape .ze choroba sa vdaka imunite da stopnut uz v inkubacnej dobe a nepride absolutne k prejavu klin.priznakov ...takto funguje aj imunite na kiahne ...my co sme ich mali ich aj vdychneme .len imunite ich zastavi prv ako vypukne choroba tj prejdu do krv obehu a to len preto.ze telo antigen pozna....

evittam
9. apr 2016

@aristka
@adsumus Jasné, dievčatá, len ja som sprostá a vy ste "lietadlo" - ako som sa už viackrát vo viacerých diskusiách vyjadrila - nikto iný nemá pravdu len vy. A ešte stále ste mi nedali dôkaz, ktorá vakcína má také účinky, že dieťa a ani dospelí a neviem kto tú chorobu voči , ktorej sa očkuje nedostane. Áno viem - vy nie ste povinné mi dávať nejaké dôkazy ale hlavne, že vy ich žiadate od tých čo neočkujú a majú trvalé následky po očkovaní - od výpisov z kariet až po pomaly tel.čísla lekárov, ktorí to tvrdia. Máte svoju pravdu - ja svoju. A prestaňte znevažovať moje názory - ja to nerobím. Neznamená, že ak nesúhlasím s vašim názorom, že ho budem znevažovať - to je všetko. A pichajte sa čím len chcete - veľa šťastia.

evittam
9. apr 2016

@aristka A áno - vďaka vlastnej imunite funguje telo proti chorobám ako funguje a určite mu k tomu nepomôžu vakcíny toho typu, ktoré sú dnes na trhu! Moje deti mali kiahne - syn očkovaný (bohužiaľ) základnými očkovaniami -už nepreočkovaný - fajn priebeh bez teplôt, cca 200 vyrážok-do 10 dní bol fit. Dcérka neočkovaná - ešte lepšie. 😝

cocogogo
autor
9. apr 2016

@vroni kto chce ten si najde kde sa budeme natahovat za slovicka. Pretocila si si to do svojho, neverim ze by niekto mohol byt az takymm zastancom chemie ze raz zakasle a ide do antibiotik. (samozrejme viem ze to nerobis len som vsetko nafukla ako ty )
@papricka33 nevysvetli mi to tvoj mangel?? 😀 Ty si strasne negativna zena az rozmyslam ako v jednom cloveku moze byt tolko zla. 😖

evittam
9. apr 2016

@adsumus A tá tvoja teória, že ńeočkované deti ochorejú skôr ako očkované nemá žiadne vedecké dôkazy a ani nič podobné -áno viem je to ešte skoro riešiť ale si predstav, že moja neočko dcéra nebola ešte vôbec chorá - čím to bude, že by nenarušenou imunitou chemickými sračkami?! Určite nie - podľa teba - ale ja ti to neberiem a ani nevyvraciam - proste veríš tomu čomu chceš ako aj ja- to je všetko.

aristka
9. apr 2016

@evittam prosim uviest aspon jeden relevantny pripad zo vse vsudym aj s lekarom ...lebo s autismom .atopiou a podobnymi dg.u mna nepochodite ....

sardinka335
9. apr 2016

@evittam vieš ze tvoje prispevky mozem, lajkujem o 106...ale...to porovnavaš prave kiahne a ovčie? či ako? chapeš...tie sme aj my prekonali ale prave kiahne ste určite neprekonali ...neviem, neviem....či by ten priebeh bol taka pohodička. A ze tvoja dcera ešte nebola chorá?? Sak ma 2 roky aj s cestou....ked bude mať 15 - 20 tak potom povedz...

aristka
9. apr 2016

@evittam prosim uviest aspon jeden relevantny pripad zo vse vsudym aj s lekarom ...lebo s autismom .atopiou a podobnymi dg.u mna nepochodite ....
@evittam inak tvoj syn bol ocko na kiahne ...moje deti prezili kiahne v poho tiez bez teplot a bez komplikacii a svagrinin syn ockovany mal dokopy tri vyrazky ...moj ocko brat kiahne ani nemal o to sme mali v detskom veku vsetci .plus mali aj jeho deti a on stale nic a to si dava pichat aj tetanovky ...

aristka
9. apr 2016

Inak kiahne si ocko nedal ...

adsumus
9. apr 2016

@evittam to nie je moja teoria evittam, to su fakty, za minulý rok, čo pochoreli ludia na osypky bolo 84% neočkovaných, neviem, prečo sa ma snažíš presvedčiť, že mi netreba protilátky proti ochoreniam, to dokonca protirečíš antivaxerom, ktorí povzbudzuju národ aby chorel a získal doživotne protilátky. tak ako to máš sama v sebe usporiadane treba či netreba mať tie protilátky a veľmi tu jazyčisko nevyplazuj, tvoje dieťa nie je jediné, čo má dobru imunitu. 😵

vejula
9. apr 2016

@adsumus „Z 970 prípadov sa až u 574 pacientov dokázalo, že neboli zaočkovaní napriek tomu, že boli na vakcínu spôsobilí. Z tohto počtu až 70,6 percent pacientov ako dôvod uviedli „nemedicínske výnimky“, teda náboženské a osobné dôvody.“
Z toho totiž vyplýva, že len 405 z 970 ľudí, chorých na osýpky, bolo neočkovaných z „nemedicínskych dôvodov“. 405 je 41,75% z 970, je to teda menšina. Naproti tomu 396 (= 970 − 574) chorých na osýpky bolo očkovaných proti osýpkam. To znamená, že pomer očkovaných k neočkovaným z „nemedicínskych dôvodov“ je približne 1:1. Je preto nefér zvaľovať všetku vinu len na neočkovaných, keď za šírenie choroby môžu podľa uvedených údajov očkovaní a neočkovaní prakticky totožnou mierou.

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/news/co-som-pove...

evittam
9. apr 2016

@aristka Nie, môj syn na kiahne nebol očkovaný. A viac sa nemienim k tebe vyjadrovať a teba tiež poslednýkrát žiadam aby si urobila to isté. Ja neriešim autizmus a očkovanie.....Tak mi to nevkladaj do úst.Ďakujem.

evittam
9. apr 2016

@adsumus Ešte raz - mne sú "ukradnutý" nejaký antivaxeri. A JA NIE SOM antivaxer. Už to konečne pochop a dodrž svoj sľub. Ďakujem.

evittam
9. apr 2016

@aristka A ja tebe nemám čo dokazovať ako ty mne - ešte stále si mi tiež nedala relevantný dôkaz, že mňa a moju rodinu hocijaká vakcína zachráni pred danou chorobou. A ani ho nemáš a nikdy ho mať nebudeš.
A týmto ešte raz oficiálne žiadam nicky "adsumus" a "aristka" nech sa zamerajú na niekoho iného. Ja si s nimi nemám čo povedať - svoje som už povedala a viac ma nezaujíma. Ďakujem.

evittam
9. apr 2016

@sardinka335 Ja nič neporovnávam - boli spomenuté kiahne - to je všetko. A áno máš pravdu aj ja zdieľam väčšinou tvoje názory ale pri vakcínach sa rozchádzajú 😉 . Nevadí - každý máme svoj názor a presvedčenie. 😉

tobnuf
9. apr 2016

@evittam ty si dobre sprosta to co za somariny mi vypisujes? Urazam ta nejako alebo nejaku maminu tu povedala som si svoj nazor ked sa ti nepaci preskoc a ho a neries ja som sa nepytala co si ty o tom myslis.. a tebe nebudem vysveylovat nic lebo s tvojim zaostalym rozumom tomu aj tak nepochopis .. 😂😉😆

kvieta
9. apr 2016

@evittam Moja dcéra očkovaná povinnými očkovaniami, preočkovaná podľa očko kalendára, proti kiahňam neočkovaná, +očkovanie kliešťovkou... Kiahne dostala v 3.5r., asi 100 vyrážok, bez teplôt, cca do 2 týždňov bola OK. A čo...?
Budeme zovšeobecňovať, či očko môže za lepšiu/horšiu imunitu?
Ale jednoznačne platí, že očkovanie zabezpečí väčšiu ochranu pred chorobou, prípadne miernejší priebeh choroby a skús to vyvracať tým mamičkám detí napr. do jedného roka, ktoré skončili na antivirotikách s detičkami v nemocnici s veľmi ťažkým priebehom choroby (napr. tých kiahní). Je ich dosť aj tu na koni.

jajka257
9. apr 2016

@evittam moja dcera plne ockovana nebola chora, kym nenastupila do skolky. A prve antibiotika mala az v 4 rokoch. A nebola ani kojena. A vlani vsetci mali v skolke kiahne, ale naozaj vsetci a cuduj sa svete, moja ockovana ich nemala. Chvalabohu, a ked som tie chudatka videla, bolo mi ich luto.

adsumus
9. apr 2016

@vejula ja ked čítam tu stránku, čo si dala mám ťažký pocit, že paranoja tam prerastá niekomu cez rozum, nakolko všetci kto s pánom nesuhlasia, to nie su normálne uvažujuci ludia, partneri v diskusii ale čosi kdesi nejakí farmaceuti, nejaká mafia, ktosi na vyšších miestach, ide proti ujovi, ktorý nemôže prezentovať svoje dezinformácie, aj napriek tomu, že ich preukázatelne prezentuje. 😨
druhá vec, čo sa chorých v usa týkalo detí neočkované podla študie, ktoru si dala maju 35násobne vyššie riziko ochorieť ako očkovane, ale to už ujko zamlčal, načo radšej bude písať ako mu ktosikdesik ide po krku a pluje do tvare. 😵

https://www.youtube.com/watch?v=WYKSu9f8uHA
jajka257
9. apr 2016

Moj pohlad na ockovanie je, ze neockovane deti ohrozuju ockovane a aj ludi so slabou imunito. To neockovane dieta je urcity cas v kolektive, teda siri chorobu dalej a moze nakazit aj ockovane. A ano choroba ma lahsi priebeh, ale ked ockovanost naroda klesne pod 90% tak sa tu tie choroby budu sirit vo velkom mnozstve. Teda neockovani sposobuju to, ze ockovani ochoreju a vlastne ich ohrozuju. A este jedna vec, neockovani ziju na ukor zaockovanej populacie, pretoze tazia z toho, ze sa choroby volne nesiria a su eliminovane. Ale nemusia niest ziadne riziko, maju len vyhody.

mb269
9. apr 2016

@jajka257 potom sa cuduj svete ked ich dostane v dospelosti

jajka257
9. apr 2016

@mb269 nedostane, pojde na preockovanie.

kvieta
9. apr 2016

@vejula Z toho Fillovho článočku sa mi najviac páči ako prišiel na stretko s MUDr. Ing. RNDr. Petrom Celecom PhD. MPH a doc. MUDr. Zuzanou Krištúfkovou PhD. MPH.

: "...takže som nebol zrovna v gala..."

😀 ...ako keby niekedy bol zrovna gala😀

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/news/co-som-pove...

trošku mimo témy😉, no nedalo mi

jajka257
9. apr 2016

@mb269 jaj, minule bolo v spravach, najnovsie sa neda ziskat dozivotne imunita proti kiahnam, len na urcite obdobie a teda ani ty, ak si ich prekonala, nemas dozivotnu imunitu, len docasnu. Teda bud ich budes pravidelne prekonavat, lebo vznikaju nove seriotypy alebo sa das zaockovat, kde ta latka ich obsahuj.

saurian
9. apr 2016

@cocogogo ja osobne som nadobudla nazor, ze za antiockovacimi organizamiami vo vacsine pripadov stoji jednotlivec/jednotlivci, ktori su presvedceni ze ockovanie im poskodilo dieta.

adsumus
9. apr 2016

@cocogogo šarlatáni k očkovacej teme patria, pretože sa vzácne zhoduju, že netreba očkovať, rozdeluju sa len čo miesto toho, podla toho asi, čo potrebuju popredať, k homeo sa nevyjadrujm, u mna spadla do kategorie, zbytočne vyhodene peniaze. po osobnej skusenosti, plus všetky info, čo som sa doznala.

vroni
9. apr 2016

@cocogogo, nerozumiem, co som pretocila. Tvrdim, ze ockovaci statut nesuvisi s postojom voci liekom ako takym. A veru poznam babu, ktora kazde zakaslanie riesi kortizonom (co sice nie je ATB ale hormon je tiez "fajn" alternativa) a jej deti su (doslova a do pismena) viac doma nez v skole, takze som ani tak velmi neprehanala....