icon

Prečo existujú antiočkovacie organizácie?

cocogogo
5. apr 2016

Dlho som hladala odpoved na tuto otazku. Mozno som nemala len statie.Zujimalo by ma co z toho tieto organizacie maju?Popripade kto ich financne podporuje. Kto z toho co ma ze odraduje rodicov od ockovania. Nehladam odpoved ze ''snazia sa sirit strach''. Hladam tu pravu podstatu ktora ma deli od toho aby som neverila antiockovacim organizaciam.

Argument ako farmaceuticky priemysel je biznis v ktorom sa tocia velke peniaze. To mi zmysel dava. Hladam takuto podstatu v antiockovani. Preco siria strach ak to nieje pravda???

buckeye
8. apr 2016

@cocogogo plati len pri len jednom type liecby a to bolesti chrbta..
problem u homeopatik je, ze povies si ano ved ma lahky kasej dam jej par guliciek..a oddialis tym liecbu v pripade vaznejsieho ochorenia..a potom vacsina ludi vycita kalsickym liekom ze farmafirmy zarabaju nehorazne peniaze..no akurát ze firma boiron (hlavny vyrobca homeo) je na tom ovela lepsie, (staci si porovnat cenu oscilo vs nejaky zakladny liek na prechladnutie) a + nemusia vrazat peniaze do vyskumu a klinických testov ;)

vroni
8. apr 2016

@cocogogo, pretoze homeopatika a bylinky maju asi tolko spolocne ako demonstracia s menstruaciou. Bylinky su bylinky a homeopatika "pozitivnymi ucinkami nabite" milionkrat rozriedene hovadiny za sialene peniaze. Alebo inak - ak kasles a urobis si "caj" zo salvie, tak ti s vysokou pravdepodobnostou pomoze. Ak z tvojho caju pridanim cukru, gumy a trochu farbiva narobis dvetisic flasiek homeopatickych guliciek, tak si vies predstavit, kolko tej ucinnej latky v tej jednej flasticke bude (velmi zhruba to sedi
so skutocnym pomerom, v akom sa homeopatika miesaju). Zrejme to nepomoze nikomu, skor si telo poradi s kaslom aj same a aha ho - zase bude plno "dokazov", ako homeopatia skutocne funguje.... Ale uznam, ze kseft je to paradny.
V tom clanku, co si pridala pisu len tolko, ze panadol nezabera na bolesti chrbta, ale zabera na horucku, bolesti hlavy, zubov atd.. Neviem, ci to je prave ten spravny ucinok placeba.

malaikasana
8. apr 2016

Mna by skor zaujimala ina vec!ked nedavate ockovat svoje deti seba na tetanus preockovat date?...kazducky jeden liek co na trhu je by mal mat presne take anti organizacie ako maju aj ockovanie latky!...a to teda bez vynimky!

mb269
8. apr 2016

@malaikasana samozrejme ze nedam ani seba preockovat. NIKDY. a ze tetanus. fakt nebezpecna smrtelna choroba kde az 3 ludia zomreli za poslednych 10 rokov ale tí sa asi napichli na hrdzave vidly. to je jedina pravdepodobnost dostat tetanus

janka3112
8. apr 2016

@mb269 nic v zlom, ale mam pocit, ze to uz trosku prehanas so svojimi laickymi informaciami...bakteria tetanu zije v pode/piesku, a to ze zomreli len 3 ludia neznamena, ze to nie je zavazne ochorenie. Ano, v dnesnej dobe vyspelej mediciny sa to uz da liecit. Vo velmi vaznych pripadoch mozu byt spazmi tak silne, ze nastane fraktura kosti a to nehovorim o dobe rekonvalescencie.

mb269
8. apr 2016

@janka3112 nehovor. ake su statistiky umrtia teda ? ja som uz mala take hlboke rany a nic. a nielen ja.

sardinka335
8. apr 2016

@janka3112 myslím, ze to neprehana len ona...je ,,ehm,, jak tačky ...prehana to aj mamička, ktora tu tvrdi, ze aj jej dieta a deti vsetkých jej znamych mali NU po očkovani...take fejkove prispevky ani dalej nečitam - to je fakt náhoda, ze všeti v jej okoli mali NU. Obdivujem tuto tvoju snahu prispievať do tejto slepičarne zien, ktore vyštudovali epidemiologiu, imunologiu a celkovo medicinu na ,,gugli,, - hadžes perly sviniam...kašli na to, proste su chorí z očkovania a hotovo - ine sa nepripušťa.

malaikasana
8. apr 2016

@mb269 nehovor a ja som videla skrabanec a pacientka zomrela!a poviem ti stacilo vidiet!!!! A ke su statistiky na umrtie na obyc lieky?take krasne anafilaxie vsak? Ale to treba vidiet!....

malaikasana
8. apr 2016

Kazdopadne si myslim jednu vec,ze nie je spravne sa hadat!pretoze kazda rovi pre dieta to najlepsie co moze!!!! ( teda aspon si to mysli)

mb269
8. apr 2016

@sardinka335 ty si veduca tej slepaciarne . ty a tebe podobne fajnovky co sa pichnu na spendliku a utekaju doktorovi ze maju asi tetanus , ze pri kasliku uz pchaju do seba atb s takymi sa neni o com bavit . cista hypochondria s cim suvisi aj ockovanie. dosrate s te z neexistujucich chorob ktorymi vam plašia zaplatení doktori. co už, komu neni rady tomu neni pomoci. pichajte si dalej do zily jedy 😎

janka3112
8. apr 2016

@mb269 pre Boha, tu nejde o to ci si mala hlboke rany alebo nie. Si prosim ta prestuduj najprv nieco o Tetane nez tu budes podavat informacie. Poda musi byt kontaminovana. To ze si mala hlboku ranu a chodila si bosa po hline neznamena ze prides do kontaktu s bakteriou.
Keby ze citas poriadne tak zistis, ze statistiky nevyvraciam. Posledne 2 pripad tetanu boli v roku 2002, aj to obe skoncili smrtou. Vďaka zavedenému pravidelnému očkovaniu proti tetanu výskyt tohto ochorenia významne poklesol ,preto sa vyskytuje len zriedkavo.

janka3112
8. apr 2016

@sardinka335 ved vies, treba sirit osvetu 😀 aj to je ulohou zdravotnikov predsa. 😎

malaikasana
8. apr 2016

@janka3112 nechaj to tak,to nema vyznam! Kto neuvidi nepochopi!

mb269
8. apr 2016

@janka3112 ja mam nastudovane dost. preco potom pri podozrení na ranu do ktorej mohla byt zavedena bakteria z kontaminovanej pody ti este pichnu dalsie protitetanovky ? asi preto ze predosle vakciny su neucinne 😉 dalej mi uz nic nepis ok? nemam zaujem . ty mas svoje teorie ja svoje. dobru noc

buckeye
8. apr 2016

@mb269 pretoze si dve formy tenanoviek!

papricka33
8. apr 2016

@horana ty si aj citaj co pises, resp. ak na nieco reagujes, aspon to precitaj 2x. Trepes uz dve na tri : 🙄 okrem toho, ze sa do mna (a mojho manzela) stale navazas. Nestojis mi za vaznu debatu, kapišto? Tato diskusia je o inom. O ockovani nediskutujem. Ty si rob co chces a mna tiez nechaj konat podla svojho najlepsieho vedomia. Ak si si taka ista svojimi vyrokmi, preco mas stale potrebu o tom niekoho presviedcat. Nebude to tym, ze si nie si az tak ista?... 😖 .... Zaves sa uz na niekoho ineho. O.k.? 🙂

papricka33
8. apr 2016

@malaikasana odpoved na tvoju otazku, ano. Aj proti chripke som sa obcas dala. 🙂

malaikasana
9. apr 2016

@papricka33 smutne!

malaikasana
9. apr 2016

@papricka33 ospravedlnujem sa! Zle som to pochopila!

papricka33
9. apr 2016

@cocogogo homeopatika = recepty starych mam 😀 😀 😀 tak moja stara mama mala vselijake recepty na liecbu, ale zeby vymyslala homeopatika... Vies na akom principe funguje homeopatia?.... Nastuduj si.

evittam
9. apr 2016

@cocogogo V tom máš pravdu, že najúčinnejší liek je psychika, ale tiež neverím homeopatikám - proste "nariedená sladká voda".....Radšej sa prikláňam k bylinkám - čaje, extrakty a podobne. 😉

evittam
9. apr 2016

@malaikasana Nie nedala som a ani sa nedám preočkovať na tetanus. Ani môj muž a ani moje deti. 😉

darjamaja
9. apr 2016

@mb269 tak toto je naozaj nepekná reakcia...svedčí o úrovni diskutujúcej ☹

tobnuf
9. apr 2016

Hlupy ludia si myslia ze je to biznis .. pravda je taka ze vsetko je biznis.. svoje dieta by som urcite nedala.ockovat proti chripke.. proti kiahnam ale na cierny kasel.. a ostatne mory urcite! By som zniesla zo sveta matku ktora si dobrovolne neda voci tomuto zaockovat svoje dieta a to dieta by nakazilo druhe deti

kvieta
9. apr 2016

@katrinka8 Čo sa týka zisťovania protilátok, tak napr. každej tehotnej žene sa zisťuje prítomnosť protilátok na rubeolu.
Možno existujú nejaké štatistiky, koľko žien ich nemalo. Určite sa dá sa dohľadať výskyt rubeoly na SK a teda z toho vyplývajúce získanie protilátok prekonaním choroby a získanie protilátok očkovaním aj na základe tohto vyšetrenia tehotných žien.

sardinka335
9. apr 2016

@mb269 mne si ukradnuta ako vrece gytu, piš si čo chceš...šak si uplne vytreta - čo prisevok to vylizana hlava.
@janka3112 na nete je kazdy hrdina, moj syn mal uraz na vodackom tabore, stalo sa to v Dunaji, v rane mal blato a kamene, zachranari sa prve čo pytali či ma tetanovku...ale hentieto by nedali lebo NU..ano, ked je človek zdravý a nič nerieši tak všetko zle...lieky...ale ked pride choroba,uraz potom sa preveria ,,teorie,, a silné slova. Zial mam to zažite.

sardinka335
9. apr 2016

@tobnuf biznis je uplne všetko, ale tieto niektore nadhery asi robia zadarmo vo svojej profesii....

olifcek
9. apr 2016

@tobnuf tak veris ockovaniu, ci nie? Ved ockovane dieta nema ohrozit choroba, voci kt.je ockovane 😀 prip.ma byt lahunky prieebeh.

evittam
9. apr 2016

@tobnuf Presne ako ti napísala @olifcek - čoho sa bojíš, keď je tvoje dieťa očkované a tak super chránené?! A inak už keď tak "mudruješ" mala by si tiež vedieť, že aj tvoje očkované dieťa môže nakaziť tou chorobou či už očkované alebo neočkované dieťa, čiže "zniesť zo sveta" by si mohla aj seba v danom prípade. 😉

aristka
9. apr 2016

@mb269 mas tak nastudovane .ze ani nevies kam sa picha ockovanie .podanie do zili je kontraindikovane .az vies co to slovo znamena ...picha im alebo sc .az vies co to znamena .ale asi nie ked stale ako velmi nastudovana pises o zile...