icon

Prečo mamičky neočkujú?

aranel16
9. mar 2017

Ahojte chcem sa opytat mamiciek, ktore neockuju, kvoli comu vlastne? Ja som dala ockovat... nikdy som na tom nevidela nic zle, no badam okolo toho velky rozruch... nic v zlom, cisto zo zaujimavosti 🙂 dakujem za normalne odpovede 😉

alaguema
13. mar 2017

@chmurkaxy ale čo s tým majú všetci ostatní? Ja také osoby napr. nepoznám. Poznám len také, ktoré buď očkujú (rešpektujem, nepýtam sa prečo, je to ich vec), alebo také, ktoré sa rozhodli neočkovať na základe nejakého dôvodu. Žiadna sa len tak jedného dňa nezobudila a nepovedala si - tak ja dnes neočkujem a vlastne vôbec neočkujem, neviem síce prečo, ale tak sa mi čosi prihodilo a hotovo. Naozaj nepoznám a som rada, že žijem medzi normálnymi, inteligentnými bytosťami, ktoré robia veci vedome, rozhodujú sa na základe nejakých skutočností a podľa možnosti informovane. Ako si napísala - záruky neexistujú, tak si aspoň nechajme rešpekt voči rozhodnutiam ostatných bez toho, aby sme ich označovali za takých, alebo onakých.

evittam
13. mar 2017

@aristka Nastastie tu sme "za vodou" lebo tu mame teba-perfektnu odbornicku na medicinu,epidemiologiu,vakcinologiu a neviem co este.

evittam
13. mar 2017

@alaguema Ale prosim ta-ona je aj so svojou kamoskou lrn obycajnou matkou,ktore chrania svoje deti. A my ostatne sme len tie co "naleteli" na klamstva, sme nezodpovedne a ohrozujeme ich deti.😋

teegreen
Odpoveď bola odstránená
jeannna
13. mar 2017

@evittam aristka je aj odbornicka na psychologiu 🙂

adsumus
13. mar 2017

moja známa neočkuje lebo niečo na tom určite je a druhá lebo aj ked zaočkuješ tak boreliozou sa možeš aj tak nakaziť. a dalšia neočkuje lebo je proti celemu systemu, vratane skolstva, zdravotníctva, všetkeho.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
aristka
14. mar 2017

@jeannna vies co by som chcela vediet ci tvoja psychiatricka diagnoza bola prv ako ocko alebo aj to mas ako nasledok ocka ....urcite ti to psychiater ozrejmil....ozrejmi to aj nam.

jeannna
14. mar 2017

@aristka moja to ty neries, lebo ta budem riesit cez admina. Vpadnes do kazdej temy a utocis na mna. Som ti tymto chcela naznacit, ake je to neprijemne.

Daj mi uz fakt pokoj, lebo ta budem riesit cez admina.

marusia12
14. mar 2017

Ježišiii.... šak očkujte alebo neočkujte... píšte tu alebo nepíšte.... že Vás to baví... a potom tu zas píšete, ako Vás podvádza, ako nemáte na hypo a podobné.... veď si žite svoje životy a neotravujte životy iných svojimi názormi..... sem píšu asi len chudery, čo sa inak ako na MK nevedia prezentovať.

marusia12
14. mar 2017

@jeannna jaaj, dochádzajú argmunty tak riešime cez admina.... no je mi ťa lúto, že nevieš riešiť problémy sama, ale potrebuješ za názor žalovať....

jeannna
14. mar 2017

@marusia12 🙂

mathias23072014
14. mar 2017

@marusia12 ty mas asi tiez ubohy zivot ked mas cas tu citat a vypisovat hluposti.
Najprv napises ze tu vypisuju len chudery a nakoniec sama prispievas so svojimi mudrostami😁😁😁. Tak vitaj medzi chuderami😉

jeannna
14. mar 2017

@mathias23072014 Mali by sme si zalozit sukromnu skupinu "Chuderky" 🙂

marusia12
14. mar 2017

@mathias23072014 ale si mi nalozila 🙂

jeannna
14. mar 2017

Dovod, preco ja v tejto teme "strasim", je ten, aby som vas upozornila na nastrahy ockovania aj v dospelosti. Sledujte si dokumentaciu, kedy ste boli preockovane.

Mam to odborníkmi na ockovanie potvrdene, ze moj zblbnuty imunitny system je následkom tohto predcasneho preockovania. Lekari to nahlas nikdy nevyslovia.

Zacala sa mi vytvarat spusta organovo specifickych protilátok, t.j. ziadnych nespecifickych ako su ANA, ENA, anti-Dna, cize hodnoty pre "katalogovy" lupus. Preto ma zacali najskôr riesit ako hypochondra, ktory si vymysla a nic mu nie je, lebo vsetci lekari do jednoho si robili len testy na organovo nespecificke protilatky, aspon jeden musi vyjst pozitivny, aby to mohol byt lupus. Lenze u mna ani jeden ... toto naozaj nikto este nevidel.

Výsledok: stale su to autoprotilatky a lieci sa to ako lupus.

A uz sa tu fakt nemienim s niekym dotahovat .... pre babeny, ktore ma tu podporili, vsetko dobre a majte sa aj vy na pozore, kto vas kedy ide ockovat.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
jeannna
14. mar 2017

@teegreen U mna nebol problem samotna vakcina, ale nedodrzany casovy odstup medzi preockovaniami, vysvetlovala som to par stran dozadu, ale niekto ma tu zas napadol ...

No, co ti poviem, v mojom zivote dobre uz bolo a zatial hladam sposob, ako sa s tymto vsetkym vyrovnat, lebo zit s vedomim, ze lekari vam odrovnali zivot, nie je jednoduche.

aristka
14. mar 2017

@jeannna tak prv pises ,ze ides na diagnostiku ,si tam dva dni aj s prijmom a uz mas potvrdene ,ze je to z ocka a liecia ta na nieco co nemas potvrdene krvnymi testami ....jedno ti odporucam ak si na strane Vahu ,otvaraj si casto okno a pocuvaj zblnkanie rieky ...ma to blahodarne ucinky na telo i dusu....

jeannna
14. mar 2017

@aristka Lepsie citaj, diagnostika bola v januari, konecne sa spravili po 8 mesiacoch !!! aj testy na niektore organovo specificke protilatky a vysli pozitivne a idem tam na nastavenie liecby.

Lekari nie su odborníci na ockovanie .... ti to nikdy nepotvrdia, ale v Blave to uz riesi komisia.

Si vazne chudera ☹

charlie1980
14. mar 2017

@jeannna Vidis vidis.....Par stran dozadu som ti pisala, Ze skoda tvojho casu a riadkov. Tieto dve nespochybnia len neockovanie, spochybnia Aj to, Ze ti vobec nieco je (Ved na profilovke vyzeras celkom zdravo), spochybnia Aj diagnostiku a Ked Uz nic neostava, Tak spochybnia Aj lekara, ktory dg.urcil za ucelom podpory statu. Kasssssssssli Uz na ne.

jeannna
14. mar 2017

@charlie1980 Su mi ukradnute, vazne. Chcela som sa podelit o negativnu skusenost s preockovanim, aby ste si aj vy maminy na seba davali pozor, nielen na svoje deticky.

Co som za posledny rok zazila, by bolo na napisanie knihy.

alexandramaria
15. mar 2017

@jeannna čiže ty vlastne nemáš oficiálne diagnostikovaný lupus a sama si si určila diagnózu? Chápem tomu správne? Píšeš že všetky protilátky vychádzajú negatívne? Ty si aj napriek tomu presvedčená, že máš lupus?
O ničom takomto som ešte nepočula.

jeannna
15. mar 2017

@alexandramaria citaj vyssie, tam je to popisane.

Lupus je systemove autoimunne ochorenie, pri ktorom su pritomne autoprotilatky, ci uz organovo specificke, alebo organovo nespecificke.

A to, ze si o tom nepocula, sa ti ani nedivim, preco by si aj mala. Ja som o tejto chorobe pred rokom ani len nepocula. To, ze si o niecom nepocula, este neznamena, ze to neexistuje.

Liecbu kortikoidmi uz mam predpisanu lekarom, takze ziadna vymyslena diagnoza moja.

alexandramaria
15. mar 2017

@jeannna Nie, to nebolo myslené tak, o lupuse som samozrejme už počula, keďže ja pracujem v oblasti zdravotníctva, najmä zdravotníckeho práva, ale nepočula som o tom, že by diagnostikovali lupus bez zistenia protilátok, a ty píšeš, že ti v testoch nevyšla ani jedna protilátka. Tak som nepochopila. Liečia ťa na lupus? Akú vakcínu si dostala? Podala si podnet na ÚPDNZS? To, čo sa ti stalo mi je veľmi ľúto, ale máš preukázané, že je to z vakcinácie?

jeannna
15. mar 2017

@alexandramaria U mna neboli zatial zistene ziadne organovo nespecificke protilatky ako ANA ENA a anti DNA. Len kopec organovo specifickych autoprotilatok ako ASCA ACLA ANCA a kopec dalsich je pozitivnych.

Zblbol sa mi po ockovani imunitny system. Doteraz patrali ze co mi je lebo zakazdym sa robili testy len na organovo nespecificke protilatky.

Pripad je nahlaseny na Statnom urade pre kontrolu lieciv.

alexandramaria
15. mar 2017

@jeannna Jasné, chápem, ale hlavné znaky a to ANA a aDNA nemáš. Takže na akú diagnózu ti nastavili kortikoidy?

jeannna
15. mar 2017

@alexandramaria A prosim Ta co presne obnasa zdravotnicke pravo? Bola to tetanovka podana po 3 rokoch. Nedodrzany casovy odstup medzi ockovaniami. U mna sa dostavila hypersenzitivna reakcia imunitneho systemu na ktoru upozornuje samotny vyrobca vakciny ak dojde k preockovaniu di 5 rokov. Zacali sa mi vytvarat protilatky nielen proti tetanu ale rozne ine organovo specificke protilatky hlava nehlava. Doslo k nadmernej stimulacii CD4 buniek.

jeannna
15. mar 2017

@alexandramaria lebo su pozitivne ine autoprotilatky ktore poskodzuju organizmus rovnako. Ja mam lupus na zaklade organovo specifickych autoprotilatok.

alexandramaria
15. mar 2017

@jeannna No napríklad právnik v kombinácii s odborníkmi zo ŠÚKL posudzuje v komisii možno aj tvoj prípad. Rieši, či lekár pochybil v rámci jeho zákonných kompetencií, keď niekto podá podnet na Úrad pre dohľad nad ZS, ukladá pokuty za priestupky v rámci zdravotníctva, vypracúva návrhy zákonov v oblasti zdravotníctva, pripomienkuje ich v spolupráci s lekármi odobnríkmi a mnoho mnoho ďalšieho.
Ako je možné, že ti lekár podal tetanovku, keď zákonom stanovená hranica je 15 rokov a viac? Nemala si v karte záznam? Lekárka sa ťa nepýtala? Predpokladám,že to bola Alteana, alebo ?
Naozaj ma úprimne zaujíma tvoj prípad, pretože sa často stáva, že pri úraze dostanú pacienti opäť plnú dávku, ako booster, aj skôr ako po 5 rokoch a s týmto som sa nestretla. Musíš mať naozaj špecifický imunitný systém. Nežiaduce účinky očkovania sa hlásia na príslušný RUVZ (neviem kde máš TP) , a nedala by som si za klobúk ani lekárku a podala podnet na úrad pre dohľad. Pokiaľ nebolo jasné, kedy bola podaná tetanovka, mala vyšetriť protilátky, až následne očkovať.
Je dobre, že ti nastavia liečbu, budeš mať možnosť žiť vcelku plnohodnotný život, uvidíš.