icon

Prečo mamičky neočkujú?

aranel16
9. mar 2017

Ahojte chcem sa opytat mamiciek, ktore neockuju, kvoli comu vlastne? Ja som dala ockovat... nikdy som na tom nevidela nic zle, no badam okolo toho velky rozruch... nic v zlom, cisto zo zaujimavosti 🙂 dakujem za normalne odpovede 😉

jeannna
15. mar 2017

@alexandramaria Ja som menila lekarky a posledny zaznam mojho preockovania bol z roku 1989. Nova lekarka ma bez mihnutia oka preockovala bez opytania. Pri odchode z ambulancie som bola zastavena sestrickou ze este dostanem tetanovku. Nebol cas na reakciu.

Byvala lekarka ockovanie poprela ale ja si ho velmi dobre pamatam. V ten den som mala injekcie dve jednu od bolesti platnicky a druhu tetanovku. Zapisana je len ta od bolesti a vykonana preventivka. A vramci nej som bola preockovana len to nemam ako dokazat. Tvrdenie proti tvrdeniu. Celkovo lajdacky vedena dokumentacia. Ani ockovanie z roku 1999 v karte nova lekarka nenasla. Bolo zasite tak necitatelne ze by to nik nenasiel. Zistili sme to neskor az podla zaznamu z roku 1999. Ale moja nova lekarka vychadzala este z roku 1989 a vobec jej nebolo divne ze ma odvtedy nik neockoval. Ano. Mala spravir test na protilatky a podla toho ockovat. Ja som od roku 1989 bola ockovana uz 2x. SUKL odpisali ze budu pri posudzovani zvazovat moznost aj nezaznaceneho preockovania v roku 2013

alexandramaria
15. mar 2017

@jeannna Držím ti palce. Ale naozaj, možnosť, že by ti do zdravotnej dokumentácie neuviedli preočkovanie, je mizivá.
Možno by stálo za zmienku osloviť ZP a jej úkony ktoré preplácala v roku 2013.

jeannna
15. mar 2017

@alexandramaria Zlyhanie ludskeho faktora moze nastat hocikedy. Najskor je tam vykonana preventivka a vysetrenie platnicky v jeden den. Preventivku robila len sestricka a tam mi tu tetanovku pichla. Chybalo len par mesiacov do doby 15 rokov od roku 1999 a dostala som ju s niekolkomesacnym predstihom. Za toto nezaznacene preockovanie dam ruku do ohna. Preto bola aj ta neplanovana preventivka. Ja som v ten den navstivila lekarku kvoli uplne inym zdravotnym problemom. Kludne sa mohlo stat ze som bola u sestricky ktora ma pichla a bola som zavolana lekarkou. Alebo mojol niekto klopat na dvere alebo alebo. Nikto nie je neomylny a chyby sa stavaju.

adsumus
15. mar 2017

@jeannna ked nemáš zaznam o očkovaní, očkovana si nebola. moj nazor.

aristka
15. mar 2017

@adsumus ono je to zaujimave ,pretoze ocko tetanus ma na obale v tom vnutornom nalepku a ta sa nalepuje do zdr.karty ,plus sa to zapisuje do karty v pocitaci a ako sestra urobi preventivku ,to ona pocuvala ,pozerala chrbticu a pisala zaznam ...cele zahada ,tak ako zrychlene 24 hodinove zdiagnostikovanie a samozrejme urcena pricina znamej ,neznamej dg....

adsumus
15. mar 2017

@aristka niekto zaklopal a ona to v zmetku prilepila na kvetináč, potom zabudla celkom, že očkovala.

alaguema
15. mar 2017

@aristka joj či ste len...nechcem použiť výraz, ktorý mi napadol. Áno, lepí sa to do karty. A? To je nejaká záruka? Jedna z mojich dcér bola zaočkovaná dva krát tou istou vakcínou, samozrejme omylom! Vy hlupane. Už naozaj nejde inak reagovať na tie vaše hlúpe drísty.

aristka
15. mar 2017

@adsumus tak bud ockovala alebo otvarala dvere pri polonahej pacientke ...mozno je sestricka vyznavackou hademade maju origos kvetinace....a este je aj Saxana...

aristka
15. mar 2017

@alaguema aj tvoja bola ockovana dva krat tou istou vakcinou a o aku vakcinu islo...tiez vam niekto klopal na dvere...

adsumus
15. mar 2017

@alaguema tou vakcínou vás zaočkovali dvakrát v ten istý den?

alaguema
15. mar 2017

@aristka tebe niekto klope na mozog a zjavne sa nevie doklopať. Viac na vás dve reagovať nemienim. Len mi dvihlo adrenalín pri toľkej sprostote, čo tu predvádzate aj s tou druhou.

adsumus
15. mar 2017

@alaguema a čo ked naozaj nebola očkovana, neprichádza do uvahy?

alaguema
15. mar 2017

@jeannna samozrejme, že zlyhanie ľudského faktora môže nastať hocikedy. Ale blbec to nepochopí. Držím palce, aby si to mala čím skôr v poriadku a byť na tvojom mieste, detaily by som tu vôbec nerozoberala.

jeannna
15. mar 2017

@alaguema Tiez zacinam banovat, ze som do tejto temy vobec vliezla, ze som sa nepoucila pri vlastnej, ktoru som presne z týchto istých dovodov bola nutena zmazat.

Ale ako pises, tupec toto nikdy nepochopi.
A dakujem, dufam, ze budem coskoro opat zivotaschopna, nech uz bude akokolvek.

aristka
15. mar 2017

@alaguema normalne sa ta pytam o aku vakcinu islo...akoze si to mam vycucat z prsta ...

adsumus
15. mar 2017

@aristka obavam sa, že to sa už nedozvieš, musí nám asi stačiť, že lekári očkuju dvakrát tou istou vakcínou v jeden den a ani to neeviduju.

alaguema
15. mar 2017

@aristka vycucaj si čo chceš odkiaľ chceš, nemám dôvod o tom s tebou diskutovať. Napísala som to len na ilustráciu toho, aké "nemožné" je pochybiť napr. aj pri vakcinácii a nie preto, že by ma zaujímal tvoj názor na to, čo sa stalo. Tvoja kolegyňa si už úspešne domýšľa a vymýšľa, že to bolo v ten istý deň...veď na to tu je 😀 Aj taký ľudia asi musia byť...

aristka
15. mar 2017

@jeannna no napisem ti to po lopate ,ziadna sukromna dr.nenakupi tetanovky do foroty ,pretoze nevie ci jej pridu alebo nepridu na preventivku a jedna stoji 50 eur a islo by to na jej triko ,takze vypise dr.recept a pac.si ocko vyberie v lekarni sestra pichne a nalepi lepku do karty ...je to prax uz par rokov ,kedze poistovne si platia ako sa chce ...

aristka
15. mar 2017

@adsumus a pouzijem av slovny zvrat ,ze je ovca ked nevie cim mala ocko dieta ...to av radi pouzivaju...mozem aplikovat na tento pripad dvojiteho pichania...

alaguema
15. mar 2017

@aristka nevieš o tom vôbec nič, nepoznáš okolnosti, nevieš ani v akej krajine to bolo a prečo, tak si tie blbé komentáre ušetri. Nerob zo seba ešte väčšie hovado, než musíš a než si už urobila. Aby sa ti v tvojej profesii raz neprihodil podobný, alebo aj horší omyl...ak vôbec nejakú profesiu máš.

adsumus
15. mar 2017

@aristka pozerám, čo alagu píše o očko svojich deti a očkovanie tou istou vakcínou vidím prvýkrát. dokonca chváli svoju pediatričku, tak neviem kde došlo k zmene. prve dieťa uvádza že bolo očko bez problémov, druhe malo po prvom očku atopák, žeby bolo očkovane dvakrát neuvádza, tak neviem.

jeannna
15. mar 2017

@xxxxxnnnnn: prosim usmernit obe kocky
@artistka
@admusus

ohladom slusneho spravania v tejto teme.

Dakujem.

adsumus
15. mar 2017

@jeannna jediný kto tu uráža je alaguema

alaguema
15. mar 2017

@adsumus toto je posledný komentár k tebe. Naša pediatrička na Slovensku s tým nemá nič spoločné. Chápem, že pre tvoju jednoduchú nervovú sústavu sú zložitejšie kombinácie nepredstaviteľné. To neznamená, že také nie sú. Uvádzam? Ja nemám prečo uvádzať nič. Spomeniem toľko, koľko sama uznám za vhodné a to hlavne na verejných fórach a primárne kvôli hlupákom tebe podobným, s ktorými nemám chuť diskutovať. Výrazy "očko" a "atopák" sú tak na nakopanie ťa do riti.

rebellefleur
15. mar 2017

@jeannna - ozaj sa nehnevaj, ale ani jedna tu nič také nepíše, že treba volať admina. Ale to je rovnaké ako v tvojej téme, akonáhle ťa nie všetci nezačali hneď hromadne ľutovať, tak boli tí zlí a ubližovali ti atd atď a tému si dala zavrieť. Keď nevieš prijať iné reakcie ako očakávas, tak pre svoje dobro radšej neprispievajú naozaj

alaguema
15. mar 2017

@jeannna áno, má pravdu - ja som použila výrazy, ktoré by sa dali charakterizovať ako urážlivé. Obe si ich plne zasluhujú a za výrazmi aj obsahom si stojím 🙂 Na niekoho platí len hrubá záplata (na hubu hlavne).

jeannna
15. mar 2017

@rebellefleur Co to tu prosim ta splietas o nejakom lutovani sa???? Ja pisem fakty o zlyhani ludskeho faktora a precitaj si tie ubohe reakcie na to .... fakt uz nemam slov na tie priblble dristy. Uz vcera som artistku ziadala, aby ma tu nechala na pokoji, inak zavolam admina za tie sproste reci furt dookola. Jediny alaguemin príspevok tu ma nejaku hlavu a patu.

adsumus
15. mar 2017

@alaguema ved stačilo vysvetliť prečo raz uvádzaš, že dieťa máš očko v pohode a druhe dieťa máš očkovane v 6 mesiacoch, potom dostalo atopicky ekzem a potom uvádzaš, ze tvoje dieťa bolo očkovane dvakrát tou istou vakcínou, tou istou, ja sa zaujímam ako može byť človek očkovaný dvakrát tou istou vakcínou, aj ked to bolo v inom state. vela je takých hlupákov mne podobným?

jeannna
15. mar 2017

@alaguema ved uvidíme, ci bude od admina nejaka odozva. Ale sa to tu uz fakt neda citat, ja som slusne odpovedala inej pisatelke podrobnosti, lebo ju to uprimne zaujimalo a hla ... zas sa bud lutujem, alebo vymyslam ... mas pravdu, taketo sukromne veci nepatria na verejne fora a stale som sa nepoucila.

adsumus
15. mar 2017

@jeannna toto píšeš

Nova lekarka ma bez mihnutia oka preockovala bez opytania. Pri odchode z ambulancie som bola zastavena sestrickou ze este dostanem tetanovku. Nebol cas na reakciu.

mne to dojde veľmi cudne