icon

Prečo mamičky neočkujú?

aranel16
9. mar 2017

Ahojte chcem sa opytat mamiciek, ktore neockuju, kvoli comu vlastne? Ja som dala ockovat... nikdy som na tom nevidela nic zle, no badam okolo toho velky rozruch... nic v zlom, cisto zo zaujimavosti 🙂 dakujem za normalne odpovede 😉

aristka
15. mar 2017

@jeannna ty ma oslovis v nejakej psychologickej teme ,kde som vobec nefigurovala ,potom si si tam obtrela o mna pusu ,ked som ta upozornila ,ze o temu nemam zaujem ....a ja nemam reagovat ..to si si nenasla v spitaly nejake kamosky ,spolupacientky ,s ktorymi prezijes hospitl.konverzaciou ,kukanim telky ci srandickami ...jednu temu si zavrela a presne ako pise

@rebellefleur a urazas a vrtas tu ...otvor si sukromku a tam si plac ,ked si nevies ani v spitaly najst kamosky ....

adsumus
15. mar 2017

@jeannna inak ja si nemylím. že tieto veci nepatria na fora. patria a patria tu aj reakcie a otazníky.

jeannna
15. mar 2017

@adsumus A si predstav, ze to presne takto bolo, uz ju mala pre mna pripravenu.

adsumus
15. mar 2017

@jeannna doktorka ťa zaočkovala a ešte aj sestrička a bez dokladu

jeannna
15. mar 2017

@aristka s tebou uz odmietam komunikovat.

jeannna
15. mar 2017

@adsumus mas svoju pravdu, o ktorej nema vyznam ta presviedcat, mas na nu absolutne pravo.

rebellefleur
15. mar 2017

@jeannna - ano kocka sa zaujímala a v momente keď si napísala, že o ocko nie je záznam, tak ti napisala, že je to vysoko nepravdepodobne a popriala ti všetko dobré. Myslím, že to je dostatočne vypovedajuca reakcia

aristka
15. mar 2017

@adsumus inak sarza sa pise aj do bodovania ,inak...

adsumus
15. mar 2017

@aristka niektorí aktivistickí lekári kupuju vakcíny za svoje a pichaju ako hluchí hlava nehlava. aj so sestrami, tie to tiež kupuju zo svojho.

jeannna
15. mar 2017

@rebellefleur tato reakcia bola v absolútnom poriadku a ja som ju uz nijako nekomentovala. Detaba pokracovala o zlyhani ludskeho faktora, ktore je mozne kdekolvek a kedykolvek.

adsumus
15. mar 2017

@jeannna nieje nič take ako moja pravda a tvoja pravda, bud ta očkovali alebo nie.

alexandramaria
15. mar 2017

Dievčatá, ale už to preháňate všetky. Mňa Jeanna zaujala najmä z toho pohľadu, že ako zdravotník - právnik mám na stole denne veľa zaujmavosti, ale s takouto reakciou imunity som sa ešte nestretla. Nebuďte si také isté, že chyby ohľadne lepenia očko do karty sa nedejú. Dejú. Mne očko sestrička zapisovala do karty perom. Tak si predstavte, že jeden list Zdrav. Zaznamu napriklad môže vypadnúť, lebo veď karta 30 ročného človeka je vcelku obchytaná a rozsypaná poväčšinou. Percento je možno malé, ale je. Tak, ako existuje malé percento neodpovedačov na vakcínu, tak mohla byť zrovna @jeannna súčasťou mizivého percenta búrlivej reakcie, zase sa netvárme, že sa také nemôže stať.
Ja by som odporúčala popýtať sa v zdravotke na preplácané úkony, a ak preplatila alteanu v r. 2013, tak máš v ruke taký tromf, že dovidenia, lebo v tom prípade by leķárka šla proti spc lieku, proti zákonu o poskyt. ZS, nakoĺko očkovanie sa určite nevykonáva spôsobom "hej ty tu, poď sem, ideme ti dať tetanovku", a dokonca aj proti právnym predpisom upravujúcim očkovanie a preočkovanie. A to nie je žiadna maličkosť, a na súde by to bol kvalitný precedens.
@alaguema pevne verím, že sa to tvojmu dieťaťu nestalo na SVK. Už beztak je to tu Bananistan. Snáď tu nemáme také tupelá pediatrov.
Jeannna, veľa zdaru. Bude to dobré. S lupusom sa dá žiť. A ty to zvládneš.

aristka
15. mar 2017

@adsumus mariu a kde pichaju ocko u dospelych dr....ty mas taku ...

alexandramaria
15. mar 2017

@rebellefleur
Ona sa nestazovala na moje prispevky, ale mam pocit ze skor na baby adsumus a aristku. 😉

adsumus
15. mar 2017

@alexandramaria ona nemá zaznam o očkovaní, čiže jej lekárka nemohla žiadať o preplatenie lieku.

rebellefleur
15. mar 2017

@alexandramaria - ja viem že nie na teba 😉

alexandramaria
15. mar 2017

@adsumus
Práve preto by som poisťovňu oslovila. Pre istotu.
A ešte si dala urobiť test na protilátky na tetanický toxoid. Podľa jeho výsledkov skúsený epidemiológ a imunológ okamžite zhodnotí,ako to bolo asi s jej očkovaním.

jeannna
15. mar 2017

@alexandramaria A musi byt kazda jedna ockovacia vakcina vykazana cez poistovnu, resp. nejak evidovana, komu bola vydana? Ja som v ten den odisla aj so zdravotnou kartou na dalsie odborne vysetrenie ohladom platnicky a nebola som u tejto lekarky dalsie 3 roky, lebo som tento zdravotny problem riesila cez sukromnych lekarov.

Zdravotnu kartu som mala doma a az v roku 2016 som sa prihlasila u novej lekarky, samozrejme kratka navsteva predtým u byvalej lekarky ohladom odhlasenia sa z evidencie.

Ako pisem, nova lekarka vychadzala z dátumu 1989, je to napisane aj na uvodnom liste v den preventivnej prehliadky, na ktorej som bola preockovana v roku 2016.

alexandramaria
15. mar 2017

@jeannna no pokiaľ ti bola podaná, tak by som si pozrela, keby si ju nedala lekárka preplatiť, veď zadarmo ani kura nehrabe. Čiže podľa mňa áno.

jeannna
15. mar 2017

@alexandramaria Ohladom protilátok som to uz komunikovala s odborníkmi, neda sa to definovat, ci bolo ockovanie dvojnasobne, lebo kazdy organizmus ma inu schopnost tvorby protilátok. A v ukone cez poistovnu je to spomenute len ako kompletna lekarska prehliadka, nic osobitne rozpisane.

adsumus
15. mar 2017

@jeannna prosím ža napíš mi kolkokrát si bola presne podla teba očkovaná od roku 1998, mne to vychádza si 4krát.

"Ja som menila lekarky a posledny zaznam mojho preockovania bol z roku 1989. Nova lekarka ma bez mihnutia oka preockovala bez opytania. Pri odchode z ambulancie som bola zastavena sestrickou ze este dostanem tetanovku. Nebol cas na reakciu."

toje dvakrát

"Ja som od roku 1989 bola ockovana uz 2x. SUKL odpisali ze budu pri posudzovani zvazovat moznost aj nezaznaceneho preockovania v roku 2013"

to je tretíkrát

Zdravotnu kartu som mala doma a az v roku 2016 som sa prihlasila u novej lekarky, samozrejme kratka navsteva predtým u byvalej lekarky ohladom odhlasenia sa z evidencie.

"Ako pisem, nova lekarka vychadzala z dátumu 1989, je to napisane aj na uvodnom liste v den preventivnej prehliadky, na ktorej som bola preockovana v roku 2016."

to je štvrtýkrát

jeannna
15. mar 2017

1x - 1989
2x - 1999
3x - 2013
4x - 2016

adsumus
15. mar 2017

@jeannna v 1989 máš uvedené dvakrát, raz doktorka a raz sestra. tak to máš dokopy 5 krát

alexandramaria
15. mar 2017

@jeannna v tom pripade zial nemas v ruke ziaden dokaz... ☹

loginexistuje
15. mar 2017

Ja mam dieta ktoremu sa po ocko prejavili autoimunitne ochorenie my v rodine ho nemame nikto napriek tomu sme tetanus resp to 13 nast rocne ocko dali nasledne dostala dcera pasovy opar ale tak ustali sme to a uz ju dalsie ocko necaka
@jeannna lieky urcite rozpisuju zvlast nie v ramci prehliadky to sa uplne inak preplaca potom ti to asi nedali inak u nasej dospelej je to tak ze daju recept a musis ist ty vyzdvihnut lebo oni to nemaju ani ako skladovat

jeannna
15. mar 2017

@adsumus 1989 ma ockovala este detstka lekarka, mala som len 13 rokov a len tento udaj figuruje v zdravotnej karte, potom az 2016 od novej lekarky.

Ockovania v roku 1999 a 2013 od dorastovej lekarky v zdravotnej karte nefiguruju ani na obale karty, ani v kolonke "ockovanie tetanus na uvodnej strane,

Ockovanie z roku 1999 je v karte spomenute perom, ale by ste ho len lupou nasli a ockovanie z roku 2013 sa vytratilo uplne.Ale dam ruku do ohna za to, ze bolo. O par mesiacov by bolo byvalo 15 rokov od posledného ockovania. Ja som navstevovala lekarov raz za par uhorských rokov, takze ma sestricka pichla v predstihu. Bolo obdobie, ze som u nej nebola 8 rokov, lebo som medzitým bola aj v zahranici.

alexandramaria
15. mar 2017

@loginexistuje prepac, ale pasovy opar nema naozaj nic spolocne s ockovanim. Ockovanie v 13 rokoch je so znizenym mnozstvom antigenov, v podstate je to to najslabsie, a pasovy opar suvisi s virusom varicelly, takze su to absolutne rozdielne veci.

adsumus
15. mar 2017

@jeannna moj názor je že ťa očkovali raz v roku 1989 a potom až v roku 2016, tak ako všetkých.

jeannna
15. mar 2017

@alexandramaria Ja viem, ze nemam, uvidim, ako to vysetri komisia SUKL. Dali stanovisko, ze budu zhodnocovat oba pripady, ci moje problemy sposobilo samotne ockovanie, alebo to naozaj mohlo byt tak, ako som uviedla. V kazdom pripade su moje zdravotne problemy take atypicke, ze to nechape nikto z doktorov.

jeannna
15. mar 2017

@adsumus ockovanie z roku 1999 sa v karte naslo, len nova lekarka si ho nevsimla, odpisala udaj z kolonky od detskej lekarky. A z roku 2013 zostalo visiet uplne v lufte, ale prisaham na svoj zivot, ze bolo. Pamat som mala vzdy vybornu.