icon

Prečo mamičky neočkujú?

aranel16
9. mar 2017

Ahojte chcem sa opytat mamiciek, ktore neockuju, kvoli comu vlastne? Ja som dala ockovat... nikdy som na tom nevidela nic zle, no badam okolo toho velky rozruch... nic v zlom, cisto zo zaujimavosti 🙂 dakujem za normalne odpovede 😉

mandala77
17. mar 2017

@jeannna to Tvoje označovanie adminky je už úplne smiešne. Ak náhodou niekto píše, čo sa Ti nepáči, robíš nasledovné. Dala si zatvoriť svoju tému z dôvodu, lebo Ťa všetky neľutovali a založila si si svoju vlastnú skupinu kde si predpokladám, rovnako rozpitvávala svoj problém. Teraz znova ho rozpitvávaš v inej téme. A keď sa Ti nepáčia komentáre, označuješ adminku. Jedna žena napísala, že by ženy ohľadom Teba mali prestať preháňať. Ak niekto v tejto téme preháňa, tak si to Ty. Ono je jedna vec, čo sa stalo, na čo ani nemáš dôkaz o tej vakcíne ani zo záznamu poisťovne a na strane druhej je, že pol roka alebo koľko dokážeš o tom písať dookola to isté a rozpitvávať donekonečna. Chápem, že chceš ľudí pred očkovaním vystríhať, ale čo robíš, už podľa mňa, preháňaš a to si už preháňala aj vo svojej diskusii. Veľa žien zažilo po očkovaniach s deťmi tiež nepríjemné situácie a neriešia to pol roka na webe. A to nehovorím o omnoho ťažších životných situáciách. Človeku sa v živote môže stať čokoľvek, ale ak stále rieši, že sa stalo niečo, čo sa stať nemalo , do svojho trápenia sa len zamotáva a to mu následne zhoršuje zdravotný stav. Lebo ten je so psychikou prepojený. Mne to už príde ako posadnutosť sama sebou. Treba vedieť hranicu. A ak napíšeš o sebe intímne veci na web, tak sa nečuduj, že ľudia o tom píšu. Hádam by si mala trochu rozmýšľať čo komu povedať a nie všetko verejne o sebe písať. A potom označovať adminku a hrať sa na obeť, ku ktorej si dovoľujú. Ty si o sebe dala všetky info na web. Nečuduj sa a možno si skús do svedomia Ty, ako to hneď od seba odraziť.

bestmate
17. mar 2017

Ach jaj toto je taka super tema, rada by som vedela od mamiciek ktore neockuju, ci su same zaockovane? Som presvedcena ze skoro vsetky, ale zial dieta si rodica nevyberie, a tak chudatka deti musia trpiet pre obmedzenost, v tomto pripade matiek, ktore tuto hysteriu vyvolavaju. Tolko k ockovaniu.

senta_sofia
17. mar 2017

@jeannna jasne,ja som za, aj som napisala,ze dobre,ze si upozornila, verim tomu,ze u starsich jedincov je bordel v tej zdravotnej dokumentacii, ale zase mozno ten problem vznikol len kvoli tomu bordelu a keby si bola zaockovana s odstupom,aky byt ma, nepisali by sme tu... Cize preto sa priklanam k tomu, aby sa pockalo a sama nehodlam dalej polemizovat o tom,ze preco,zaco,naco. Pekny den a este raz drzim palec 🙂

sardinka336
17. mar 2017

@alaguema vieš čo ja tieto pribehy beriem s nadhladom, vynásobím, vydelím a ešte odmocním...teraz nemyslím jeannu, ale tak celkovo.
Nevidela som zdravotnu dokumentáciu toho dietata, človeka, nejaku rodinnu anamnezu, prekonané ochorenia atd....ja som skratka typ, čo ide pod povrch a neuspokojí sa len s vonkajším tvrdením. ...skratka kazdy problém treba posudit komplexne. Ja verím tomu, ze aj lekari mozu pochybit resp. robia chyby...zial, stáva sa to čo by sa nemalo stať a treba z toho vyvodit dosledky, zavery a dajme tomu aj odškodnenie. Ale tvrdit koli tomu, ze očkovanie je zbytočné, nebezpečné mi pride tiež odveci...štýlom, ,,mne to uškodilo tak je to zlé,,. Zlá bola diagnostika,niečo sa prehliadlo, nebralo do uvahy kto vie...
Uškodit moze kazdy liek.

celasapremenim
17. mar 2017

@sardinka336 ja ked som si na druhej materskej rezla ruku o dvierka v stene, ani sa ma nepytali, rovno mi ju slahli pri siti :D a ze v pohode, to zabera aj takto situacne, ze nemusim mat preventivne tetanovku pichnutu :D tak vies
a to som ockovana, takze asi na tej pohotovosti vedia, ako je to v urcitom veku uz o hovne

alaguema
17. mar 2017

@mandala77 súhlasím s tým, že netreba o sebe popísať viac, než je nevyhnutné. Na druhej strane je dobré o takýchto prípadoch vedieť, lebo ľudia naozaj slepo veria lekárom, vkladajú im doslova a do písmena svoj život a zdravie do rúk a stane sa, že to nie sú ruky práve zodpovedné. Takže je na mieste byť opatrný a prebrať za seba zodpovednosť.

jeannna
17. mar 2017

@mandala77 Som zvedava, co adminka na to. Okrem dnes spomenutého su vyssie opat sproste dristy o tom, ze ma asi ockoval okoloiduci cudzinec. Za vasu obmedzenost ja skutocne nemozem.

jeannna
17. mar 2017

@celasapremenim Vidis a toto je presne to, co lekari robia a nemaju. Ockuju hlava nehlava a rozhoduju o zivote pacienta. Kazdy imunitny system je iny a vyrobca vakciny asi vie, preco vystriha pred ockovanim do 5 rokov, ze moze dojst k prehnanej reakcii imunitného systemu.

celasapremenim
17. mar 2017

@sardinka336 inak ja mam deti ockovane, pritom 2x sme mali nasledky, pri dvoch dietkach a teraz aj s naznacenim od lekarky mmrku jednoducho radsej nemame, vzhladom na to, co bolo po tretom ockovani pri inej vakcine
no nech sa tu hocikto aj poserie, jednoducho treba to rozhodovat individualne, moze ti kludne v niektorych pripadoch aj vakcina spravit zle
a to my ziadnou znizenou imunitou netrpime, ziadne ekzemy, alergie v tejto rodine nie su, dokonca ani dedicne nejake ochorenia, ludia v nasej rodine umieraju po 90tke a z kazdej strany, na starobu, nerozvedeni a napriek tomu sme sa s hrozivymi reakciami stretli, jednoducho davame si bacha co kedy a ktoremu dietatu
ja nie som apriori proti ockovaniu, lebo pocuvam starych ludi na dedinach, co tam narobila s generaciami deti v ich detskom veku ktora fajn chorobicka, na ktoru su teraz uz deti ockovane v zaklade..pocuvam jednych, ale aj druhych

celasapremenim
17. mar 2017

@jeannna o mna sa v svojom boji neopieraj, neplanujem sa toho zucastnovat, mam ine starosti
mne nemusis hovorit, ze vidis a aha....ja mam svoj rozum a svoje nazory, ale za hovadiny sa tu s ludmi nerozhadam

jeannna
17. mar 2017

@celasapremenim len tolko, ze toto presne robia lekari na úrazovkách, niektori si ani nepozru termin ockovania a rovno buchnu tetanovku. Neboj, do nicoho ta tahat nemienim, len som chcela reagovat na ockovanie hlava nehlava aj v týchto situáciách.

mandala77
17. mar 2017

@jeannna niekto by už mal označiť Teba, že si posadnutá sama sebou a posledné strany je to tu len o Tebe. Lebo fakt už preháňaš. Budeš tu omieľať na tomto fóre 1000 x čo sa Ti stalo a čo sa stať nemalo a každému, kto sa chytí poskytneš bližšie info. To znamená, všetko odznova. A dookola.

@alaguema určite to treba riešiť, ak sa človek s niečím podobným stretne, ale ona to už neskutočne preháňa a myslím, že to, čo robí, vyvoláva skôr opačný efekt. Dokola čo sa stalo a čo sa stať nemalo. Treba podľa mňa poznať hranicu. Niekedy je lepšie sa zastaviť a riešiť si tieto veci súkromne. Nemyslím si, že ustavičné písanie o tom, rozmýšľanie, rozpitvávanie jej skutočne pomôže. A ak niekto rozoberá svoj život úplne detailne a nepoučil sa už vo svojej diskusii a robí to znova, nech sa nečuduje, že scenár sa opakuje.

alaguema
17. mar 2017

@sardinka336 ja netvrdím, že je zbytočné. O tom nechcem polemizovať, nech každý urobí, ako uzná za vhodné. Pointa bola inde. Reakcie na ten príbeh. Slepá poslušnosť až neznášanlivosť voči akémukoľvek spochybneniu autorít.

sardinka336
17. mar 2017

@jeannna prepáč, ale spravas sa ako malé decko na pieskovisku ktoremu zobrali hračku, tak išlo zalovat mame nech to za neho vyrieši. Admin musi mat tiez z toho radost...žalobníček...Si snad dospelá zena a ak si išla s kožou na trh, tak musiš ratat s kadejakými reakciami, aj takými čo sa ti nepáčia, ale nikto ta minimálne posledné 2 strany neuráža, max. píše svoj nazor.

jeannna
17. mar 2017

@sardinka336 aristka vyslovene uraza a na jej spravanie sa tu stazovalo uz viacero zien, tak som zvedava, ze co admin na to.

rebellefleur
17. mar 2017

@jeannna - už zasa si voláš adminov na pomoc? Ako ozaj, to, čo tu ty predvádzas, tak na to sa už nedá pozerať. Nová dr je natoľko pedantna, že ti dá ako úplne zdravému cloveku podľa tvojich slov spraviť imunologicky profil, čo je mne osobne dosť zvláštne, ale budiš, ale zaockuje ťa hlava - nehlava. No ok. Záznam o tvojom očko z roku 2013 nikde nie je. Ok, nejdem sa tváriť,že chyby v zdravotníctve sa nedejú, lebo reálne sa dejú. Ľudský faktor môže zlyhať, ale aby sa človek neozval,že pred troma rokmi už bol očkovany? To sa dá si nezapamatat? Sama mám autoimunitné ochorenie a prehľad o tom, čo som kedy brala, na akých vyšetreniach som bola jednoducho mam, lebo sa nikdy nespolieham na druhé osoby ale hlavne na seba. Ty tu okolo seba stále len kopes a kopes už od januára ak si dobre pamatam, áno potrebuješ odborníka ale z inej oblasti ako ti to tu už bolo viackrát načrtnuté. Ty akurát tak silou mocou potrebuješ zhodiť svoje zdravotné problémy na niekoho/niečo, to je celé.

sardinka336
17. mar 2017

@jeannna a sak čo ju riešiš? ako ja som nepostrehla,, ze by nadavala, bola vulgarna...ona si ide ,,svoje,, opačna strana svoje...ale nemyslím si ze teraz sa treba nahlasovať adminovi za kazdu kravinu. Sak sme neni male deti.

jeannna
17. mar 2017

@sardinka336 Praveze nie sme male deti a mali by sme si uvedomovat, co piseme.
Ako som povedala, nechajme to na nu, ako sa vyjadri. Vyjadrenie admina budem plne respektovat.

mandala77
17. mar 2017

@jeannna tak treba potom označiť aj Teba, lebo pár strán tému už spamuješ sama sebou. A v prvom rade by si si Ty mala uvedomiť, čo píšeš a konečne sa zastaviť.

sardinka336
17. mar 2017

@jeannna a načo potrebuješ vyjadrenie admina? BUdeš spokojenejšia?...ja si myslím, ze v tvojom pripade mali doslednejšie pozriet kartu, chyby sa deju - nemali by sa. Ale skratka v zivote sa nam deju veci, zlé, nespravodlivé...ja sama som svojho času ochorela, ťažké časy...ale skratka taky je zivot, jednemu prinesie to a druhemu ono. Tým neomluvam pochybenie lekarov, uradnikov....nikoho.

jeannna
17. mar 2017

@mandala77 vyjadrujem sa k teme ockovanie a keby ste ma uz nechali na pokoji a nerobili si posmesky, ze uz ani boh Kristus nevie, kto ma ockoval a kolkokrat, uz nikdy by som tu nic nenapisala.

sardinka336
17. mar 2017

@jeannna vieš čo? vypni net...chod niekto do prirody, urob si radost, najdi si nejakeho konička....takto sa len cyklíš v tom čo prezivaš, v chorobe a problémoch. Ono denne riešiť toto sak to uz fakt musi byt ,,na štranek,,. Ako myslím to v dobrom.

mandala77
17. mar 2017

@jeannna s Tebou na túto tému je škoda reči. Ale je pravda, že už nikto nevie kto Ťa kedy očkoval. Nemáš o tom poslednom očkovaní ani záznam v poisťovni, všetko je to úplne zamotané a svojim vysvetľovaním sa do toho ešte viac zamotávaš. A vyjadruješ sa ku každému práve Ty, Ty to tu sebou živíš. Je to také isté ako v Tvojej téme, skončilo to rovnako. Tam si ale mohla ju zamknúť.

jeannna
17. mar 2017

@sardinka336 ano, to som spravila vcera, a na tuto stranku som ani nepachla. A dnes som si precitala zas debilne komentáre o sebe. Ked to tu tak spamujem, tak uz na mna spatne nereagujte, ale ma nechajte na pokoji. Uz som fakt nemala absolutne v umysle sa sem vracat a nieco zas dokazovat.

jeannna
17. mar 2017

@mandala77 To, ze nemam dokaz, este neznamena, ze nezlyhal ludsky faktor. A je na kazdom jednom, co si z môjho celého pribehu vyberie.

evittam
17. mar 2017

@jeannna Nehnevaj sa, ale k comu ti prospeje nieco dokazovat uplne cudzim ludom na nete? A tiez to nemyslim v zlom..😉

jeannna
17. mar 2017

@evittam Viem, ze nema ... len som chcela fakt otvorit oci, ake moze byt ockovanie nebezpecne aj pre dospelého cloveka, ked sa nedodrzia zasady bezpecneho ockovania a ze si treba strazit aj vlastnu dokumentaciu a nespoliehat sa na kompetentných, ktori by mali vediet, co robia.

rebellefleur
17. mar 2017

@jeannna - už od januára tu neustále dokola vypisuješ to isté, tak snáď by aj stačilo už nie? A každý normálny človek by mal mať okrem iného aj sám prehľad o svojom zdravotnom stave a všetkom okolo a nie sa len spoliehať na druhych

jeannna
17. mar 2017

@rebellefleur v tejto teme boli ludia, ktori moj pribeh nepoznali a bavili sme sa faktoch, ako ockovanie na cloveka posobi, co v pripade, ked su v tele protilatky a aka reakcia nastane, nemam pocit, ze by som tu vyplakavala, co sa mi stalo, vsetko to boli otazky a odpovede maximalne k veci.

mandala77
17. mar 2017

@jeannna ale Ty si si dosť dlhý čas myslela, že Tvoj zdravotný stav nebol spôsobený očkovaním, bola si o tom vyslovene presvedčená. Až neskôr si sa chytila očkovania. Je to jedno. Nemám v úmysle debatu rozprúdiť.