Prečo mamičky neočkujú?
Ahojte chcem sa opytat mamiciek, ktore neockuju, kvoli comu vlastne? Ja som dala ockovat... nikdy som na tom nevidela nic zle, no badam okolo toho velky rozruch... nic v zlom, cisto zo zaujimavosti 🙂 dakujem za normalne odpovede 😉
Ak mam niekomu verit tak nasim lekarom a nie anonymnemu nicku my sme do toho posledneho ocko v 13 rokoch isli s tym ze je predpoklad problemov nevedeli ako zareaguje preto bola viac sledovana ako bezne to byva
Ahojte,
vzhľadom na to, že diskusia sa uberá nesprávnym smerom, musím zasiahnuť.
Názov diskusie znie "Prečo mamičky neočkujú? ". Tak poprosím iba o odpovede na túto otázku. Žiadne urážky, žiaden výsmech a presviedčanie.
MK je fórum verejné. Každá z Vás má svoj názor. Treba prijať názor každej užívateľky. Vaše názory sa zhodovať nikdy nebudú.
Používatelia, ktorí nedodržiavali pravidlá a zneužívali toto fórum na ventilovanie osobných nevraživostí budú upozornení. A ak budú naďalej pokračovať v narušovaní diskusie nevhodnými príspevkami a vyvolávaní zlej atmosféry vo fóre, môžu byť aj sankciovaní.
Prajem Vám všetkým, aby Vaše debaty naďalej prebiehali v pozitívnom duchu. I keď nesúhlasíte s názormi iných, verím, že dokážete dať osobné pocity bokom a debatovať navzájom naďalej s rešpektom a konštruktívne.
Verím, že každá diskusia je najplodnejšia a prebieha bez zbytočných vyhrotených osobných konfliktov vtedy, ak si každý uvedomí, že aj keď s niekým nesúhlasím, snažím sa obracať sa naňho len s vecnými argumentami a nie hodnoteniami jeho osoby alebo zovšeobecneniami o “jemu podobných.”
Prajem príjemné diskutovanie,
Ďakujem
Adminka fóra
PS:
Kódex správania na stránke 👍
https://www.modrykonik.sk/rules-kodex/
@loginexistuje mala dcerka aj kiahne alo dieta? Lebo inak by ma ten pasovy opar dost prekvapil, vacsinou vyrazi, ked je imunita oslabena
@sisaka topka! Lepsie by som to nenapisala🙂
@senta_sofia ano mala ked mala pat rokov a pomerne dost bola vyhadzana aj na slizniciach
@loginexistuje oj to ste mali ten horsi priebeh, deti ..aj so mnou:D mali iba na pokozke nastastie...aj ste boli hospitalizovani? nam este najmladsi teda nemal kiahne a uz to tak vyzera, ze to schyta v skolke, ked budem pracovat...no nic moc
@celasapremenim pri kiahnach nie vtedy nam len dali aj lieky na to nie len fenistil a a to tanno lotio ale teda az popar dnoch infektologicka ci jak sa to vola
@rebellefleur Praveze bol najvyssi cas zavolat sem admina a dufam, ze kocky tu uz budu mat klud.
@jeannna - 👏👏
Zlyhal ludsky faktor a to by sa naozaj stavat nemalo, na druhej strane to neznamená, ze teraz nemame očkovat lebo niekto urobil hrubu chybu.
@sardinka336 ani ze sa mame ockovat :D
@celasapremenim
.ale tak proti gustu ziaden dišputát...ked prišla zachranka pre syna s rozťatým kolenom plným blata, kamenov a hliny tak prvé čo sa pýtali je či má tetanovku...ale uz mi tu jedna raz odpísala, ze ,,ona by nedala,, ak by dieta nemalo toto očkovanie, radšej by to riskla...no hrdinka z konika...
@sardinka336 tu je otázka či k tomuto zlyhaniu vobec došlo, nakolko kočka uvádza, že bola očkovana 5krát, ak som dobre pochopila, vždy ked došla k lekárke s nejakým problémom ju zaočkovali podla jej vypovede, z toho to ma zdokladovane len dvakrát.
@teegreen neviem o čom píšeš, vyznieva to akokeby sme tu s aaristkou pripsievali len dve, ale diskusia prebiehala vyrovnane, zazneli hlasy zo všetkých pohladov, od suhlasných, ano lekárka urobila hrubu chybu, cez opatrne, je možne že urobila chybu, ale nie velmi pravdepodobne (vzhladom k tomu, že by očkovala trikrát bez toho aby to zapísala) až po nesuhlasne, vyjadrili sa nám viacerí ludia, k invektívam hrubeho zrna sa znižovala jedine alaguema zastankyna názoru, že hrubu chybu urobila lekárka, tak sa nepridávaj k jej osobným utokom, prečítaj si, čo písala administrácia a našich chlapov nechaj na pokoji.
@adsumus ach jaj, tazko s tebou, par stran dozadu to mas vysvetlene.
Ockovanie bolo 4x - nie 5x - nevies citat 🙂
zapisane na obale karty bolo len z roku 1989
ockovanie z roku 1999 bolo zapisane perom na liste v dokumentacii,
neprehladne, ze by ho ani Sherlock holmes nenasiel, nevsimla si ho ani nova
doktorka, preto vychadzala z toho, ze som mala ockovanie v roku 1989
absolutne nezdokumentovane je len ockovanie z roku 2013
a posledne ockovanie, zapisane na obal karty bolo v roku 2016
Nechapem, co je na tomto nepochopitelne, ale to je pre teba a tvoj fun club asi privela pochopit 🙂
@jeannna 4x ťa očkovali na tetanus....ako ani si sa neozvala ze ved ja uz som bola očkovana? To si za 3 roky zabudla ze si bola očkovana? 2013-2016? Sak to nie je 30 rokov ze človek zabudne... aby si sa ozvala a povedala, halo ved tri roky dozadu som dostala vakcinu!
No sila...lekarka hrubo pochybila.
@sardinka336 taketo veci clovek nenosi len tak v hlave, ale treba nad tym porozmyslat. Ti hovorim, ze mna sa nova doktorka na ockovanie vôbec nepytala, ked som bola u nej prvy krat, az pri odchode ma zastavila sestricka, ze dostanem este tetanovku. Nebol absolutne cas na racionalnu reakciu a ked dokonca ani nevies o tom, ze do 5 rokov je to nebezpecne, tak jednoducho veris doktorom a das si ju pichnut. Ale toto vsetko som tu uz popisala, a uz sa fakt nemam chut sa tu s vami dotahovat. Vzdy si njdete nieco, com ma date dole 🙂
A ano, lekarka hrubo pochybila, ockovania mali byt riadne v karte zaznamenane, su to veci, za ktore zodpovedaju oni a pacient si absolutne nema co pamatat, kedy bol naposledy ockovany. To je vsetko v ich kompetencii, ako vedu zdravotnu dokumentaciu.
@jeannna určite, s tým suhlasím, ze takto očkovat ,,rýchlo medzi dverami,, je nonsens.
Skoda, že dospelý nemaju uz ten očkovaci preukaz ako deti a tam by to mozno bolo prehladnejšie kedy človek dostal vakcinu a nie to hladat v ,,milion papieroch,,. Hrubá chyba no čo k tomu dodat.
@jeannna uprimne ak to bolo po troch rokoch ,akurat ti zvysili protilatky ...kedze sa to picha mrtvolka ...tvoje problemy v inej teme kedy si uz chodila po psychiatroch si popisovala rok dozadu ,takze mi to pripada na rok 2015 pred ockom a podla toho co si popisovala to bol rok plny stresu doslovne ...ludi zo stresu dostavaju acmp,rakoviny ,infarkty ...myslis ze na teba stres nemal absolutny dopad ,starostlivost o choru matku ,bola si na nu sama ,znova opakujem kolko si nespala ...
@jeannna ze sa na to nevykasles uz, stalo sa, upozornila si na to,ze sa stalo, ale nemyslim si,ze by si mala svoj boj viest tu. Sama si napisala,ze uz to setri SUKL, dufam,ze budes taka zlata a napises aspon vysledok setrenia verejne, aby to zase neostalo v rovine,ze v 2017 tu bola jedna,co tvrdila,ze ju ockovanie poskodilo tak a tak, tak... Vies,ono je to smola,ak sa to stane, ale neda sa z jedneho pripadu robit precedens a uvedom si jedno,vacsina ludi,ktora cita toto forum,nema adekvatne vzdelanie a vedomosti na to,aby tvoje tvrdenia dokazala posudit z odborneho hladiska a rozhodne sa na zaklade toho neockovat. Budes niest tu zodpovednost? Ja uz som to niekde pisala, ale zopakujem, vsetko moze mat nejaky neziaduci ucinok, komplikacie mozu byt aj z obycajnej nadchy, na ktoru v zasade nepotrebujes ziadne lieky. Drzim ti palce, ale skutocne sa sustred na to, aby tvoj pripad sudili ludia,ktori maju na to odbornu kvalifikaciu. A to som ani nezohladnovala mozne zlyhanie ludskeho faktora, s ktorym by vakcina sama o sebe nic nemala.
@xxxxxnnnnn prosim opatovne upozornit za obtazovanie v teme od artistky za neustale napadanie napriek upozorneniam, ze ma nema v teme oslovovat.
@senta_sofia ved prave to, ze tu nikto nema odborne vedomosti na posudenie stavu a preto nedovolim, aby si tu niekto robil posmesky ohladom môjho psychického stavu.
A do tejto temy som napisala, ze ja by som sa uz nikdy nedala ockovat po tejto skusenosti a hlavne som chcela upozornot zeny na to, aby davali pozor aj na seba, ako su ony samotne ockovanie, aby slepo neverili lekarom, ale sledovali si aj svoje terminy, aby sa im nestalo nieco podobne, co mne. A urcite dam vediet, ako sa pripad uzavrel.
@jeannna v tej chvíli si verila, že lekárka vie, čo robí. Ako väčšina ľudí.
@sardinka336 žiaľ, sme vedení k tomu, aby sme sa slepo podriaďovali autoritám. Milgramov experimente to pekne demonštruje. Aj správanie poniektorých osôb v tejto diskusii je ukážkovým príkladom poslušnosti voči systému a autoritám. Keby počuli/videli na vlastné oči trpieť človeka následkom očkovania, presviedčali by ho, že to nemá z toho, určite je to niečo iné. Pamätám si príbeh mamičky, ktorá sem napísala, ako jej dieťa bezprostredne po očkovaní upadlo do bezvedomia a keď sa prebralo bol z neho kvadruplegik. Nič iné sa neudialo, žiadny pád, žiadna nehoda. "Len" dostalo vakcínu. Našli sa také, ktoré jej napísali, že nemá predsa dôkaz, že je to z očkovania! Kde majú takí ľudia hlavu a cit? Podľa mňa v prdeli.
@jeannna tak ti je zrejme jasne,ze znacna cast tejto diskusie bola zbytocna,pravdu tu nedokazes ani ty,ani ja,ani nikto a nemyslim si,ze je vhodne ani "strasit" inych, vzhladom na to, v akej teme sa nachadzame,kym nemas v ruke vysledky setrenia. A pevne verim,ze budes zodpovedna a uz ked si napisala A,napises aj B,resp. zverenis vysledok setrenia, aby si zainteresovani dokazali utvorit komplexny nazor.
@jeannna bud taka laskava a prv ako prispejes do tem si precitaj pravidla fora,nie je tam napisane nereaguj na nick ...neurazam ta a vyjadrila som svoj nazor ,zakladnu matematiku ovladam a viem si podla suhrnu prispevkou spocitat kedy co zacalo ...takze ma laskavo nesikanuj ....to je najnovsia moda av ,sikana inych nickov.Apropo ja som bola preokovana po 4 rokov ocko hep.B vsetkymi troma davkami ...takze mam osobnu skusenost ...len dalsie mrtvolky ,tak ako tetanus...
@senta_sofia Vies, samotny vyrobca vakciny "strasi" o moznych neziaducich ucinkoch, ak dojde k preockovaniu do 5 rokov, preto je namieste byt otrazity a neverit slepo lekarom, ktori vedia o ockovaniach velke hovno a ockuju hlava nehlava.

@alexandramaria pozri ja sa tomu neroumiem ako vy mojej dcere sa po desatrocnom ockovani prejavili a to pomerne burlivo autoimunitne ochorenie stitnej zlazy vratane jej zvacsenia tak ze bola viditelna na pohlad dovtedy bola dcera dieta s preukazanym znizenim imunity liecena u imunologa s liekmi bola pod dozorom pri 13 nastrocnom co je sice najslabsie tak do troch dni od ockovania musela ist do nemocky s pasovym oparom pred ockovanim bola dokladne skontrolovana vratane krvnych testov prejavenie pas oparu davali do suvislosti u nej aj odbornici v nemocnici ako dosledok zatazenia imunit systemu ja nie som lekar verim jej lekarom chodi k odbornikom aj co sa tyka stitky aj imuno