icon

Prečo mamičky neočkujú?

aranel16
9. mar 2017

Ahojte chcem sa opytat mamiciek, ktore neockuju, kvoli comu vlastne? Ja som dala ockovat... nikdy som na tom nevidela nic zle, no badam okolo toho velky rozruch... nic v zlom, cisto zo zaujimavosti 🙂 dakujem za normalne odpovede 😉

jeannna
17. mar 2017

@mandala77 Ano, riesila som viacero variant, z coho sa mi mohol nahle zrutit imunitny system, az sa ma niekto spytal, ci som nemala posledne mesiace ockovanie a ake. Som si pozrela kartu a presne, bolo par mesiacov predtým. Vtedy mi doslo, ze som mala ockovanie este u byvalej lekarky a citala som letak od vyrobcu, ktory na taketo reakcie do 5 rokov upozornuje. V ten moment mi bolo vsetko jasne.

inffinity
17. mar 2017

@elenita74 ahoj cetla jsem jen tvuj prispevek na první strane a chci se te zeptat konkrétně na tuto část :

"Neockuju, lebo veria viac strankam ako "sloboda v ockovani" ako lekarom. Vid osypky - ockovanie ich vyhubilo, ale kvoli tomu, ze rodicia prestavaju davat ockovat svoje deti, je momentalne epidemia osypok v Rumunsku a Madarsku."

...když jsou osypky vyhubené, jak je možné je dostat? Když choroba už neexistuje a je očkováním vyhubená jak tvrdíš tak mi teda nejde do hlavy jak tu nemoc může získat dítě co není očkované... jen selský rozum nic jiné... nejsem na ani jedné straně jen mě zajímá tvůj argument je totiž docela vtipný .
pěkný den

sardinka336
17. mar 2017

jéééžiš, uz ideme zase nové kolo?

Na Slovensku sa naozaj dalo hovorit o takmer vyhubení. Je to ako lopta pod vodou...ako náhle na nu netlačíš, tak vyskoči. Drobné ohniská nákazy chorob ako su osypky atd. boli vzdy, ale boli to skor lokálne, malé epidemie, ktore pomerne rýchlo boli zlikvidované, nešírili sa dalej. Posledné zaznamenané ochorenie osýpok na SR sa uvadza v roku 1998. Od vtedy boli zaznamenané len jednotlivé prípady aj to importované zo zahraničia. Ak sa mylim opravte ma. Rumusko malo epidemiu osýpok aj v roku 2013. Británia detto...2011 epidemia na Ukrajine ....v Nemecku sa lokálne tiez vyskytuju osypky...
Takze choroby na ktoré očkujeme stále existujú, ale vakcináciou su drzané pod kontrolou a takmer sa (zatial) nevyskytujú.

celasapremenim
17. mar 2017

ja neviem, mohli by sme to tu uz aj ukoncit :D
ci?

adsumus
17. mar 2017

@jeannna ja si myslím, že si pred lupusom prekonala nejaké vírusove ochorenie alebo bakteriálne ochorenie a následkom toho sa u teba rozvinulo autoimunitne ochorenie, z očkovania autoimunita nie je to by sme boli autoimunitní všetci.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC37...

katarina644
17. mar 2017

naco sa stale riesi to ockovanie? vsak kto chce nech sa da zaockovat a aj deti nech si da zaockovat. to je vsjo. kazdeho volba.

sisaka
17. mar 2017

@katarina644 ja si myslim, ze sa to stále rieši, lebo ide o nákazlivé choroby, keby to bolo neprenosne, tak je to predsa každému jedno, ci ma niekto zaočkované dieta proti tomu, ci hentomu. ockovanie nebolo a nikdy nebude 100% účinne, takze vždy bude skupina ľudí, ktorá nemala požadovanú odpoved imunitného systému a protilátky si nevytvorila + ľudia, ktori z rôznych príčin nemôžu byt ockovani a musia sa spoliehať na kolektívnu imunitu. ked percento zaočkovaných klesne pod určitú úroveň tieto 2 skupiny su ohrozené, takze preto ta nekonečna debata, lebo to, ci tvoje dieta je zaočkované môže ovplyvnit život/zdravie iných.

nataliaondrejkova
Odpoveď bola odstránená
katarina644
17. mar 2017

@sisaka vies co, ked poviem, ze som za ockovanie, vsetci ma tu pozeru. takze ja som nasrata na tie co nedavaju ockovat deti.

jeannna
17. mar 2017

@adsumus Som ti predsa pisala, ze nebol problem ockovanie samotne, to som prezila celkovo v zivote uz iks krat, a prezila by som mozno mnoho dalsich , keby bol dodrzany stanoveny odstup odporucany samotnym vyrobcom vakcin, nakolko asi vedia, co to moze sposobit.
O tom tu tocim celu dobu, ale uz som dotocila. Uz nebudem odpovedat na ziadne dalsie otazky.

adsumus
17. mar 2017

@jeannna ale v tom letáku nepíše, že ak vás zaočkuju skor, že je riziko lupusu a druhá vec, prekonala si pred lupusom nejake ochorenie? dufam, že nebudeš volať adminku, že aj ja ta otravujem.

jeannna
17. mar 2017

@adsumus v letaku pisu, ze moze dojst k hypersenzitivnym, cize prehnanym reakciam. A autoimunita je prehnana reakcia imunitného systemu, preto sa pri autoimunnych ochoreniach podavaju lieky, ktore stlacaju imunitu. Pri lupuse nieco organizmus vyhecuje, aby bol nadmieru aktivny, moze to byt prekonana infekcia ako spominas a ako vidis, moze to byt aj reakcia na ockovanie, ked ma organizmus v tele protilatky a tieto pouzije v boji s vakcinacnym vírusom. Je to svojim spôsobom prekonana virusova infekcia.

A uz som vazne unavena a uz neodpoviem. Dostuduj si sama, co chces vediet, informacii tohto druhu je dost, pripadne oslov ludi, ktori sa tejto problematike venuju.

aristka
17. mar 2017

@jeannna ono je to skor pisane v ponimani ,ze ockovat skor je zbytocne ,kedze je tam predpoklad stale vysokych protilatok ...

jeannna
17. mar 2017

@aristka nie, nie je to zbytocne, je to vyslovene nebezpecne a vyrobca vakciny vie preco.

aristka
17. mar 2017

@jeannna k hypersenzitivnym reakciam je myslene v ponimani anafylaxie ,ci soku ...alergickej reakcie ...co ti hrozi pri hocicom jedle ,liekoch ,pitive ,hypersenzitivna reakcia je aj prejav napr.pelovej alergie tj .slzenie oci ,zihlavka ,nadcha ...

aristka
17. mar 2017

@jeannna to si si ty tak vysvetlila ...nebezpecne je do troch rokov dostat 2 krat tetanus ,to je az fatalne....tu sa pichaju mrtvolky a tie lymfocyty v poho upracu ...

jeannna
17. mar 2017

@aristka ockovanim sa stimuluje imunitny system k tvorbe protilátok, takze hypersenzitivna reakcia moze byt aj tohto druhu. Odporucam ti napisat priamo vyrobcovi, co tym myslel ....

jeannna
17. mar 2017

@aristka to, ze je to uplne neskodne, si si vymyslela prave ty ..... nevies o tejto problematike absolutne nic.

aristka
17. mar 2017

@jeannna autoimunita je porucha imunity kedy tvoj vlastny imun.system nici tvoje vlastne bunky ....nie je to hypersenzibilita ,kedy org.reaguje prehnane vzpurnou reakciou ...

jeannna
17. mar 2017

@aristka autoimunita je prehnana reakcia imunitného systemu, preto lupus vznika prave po takýchto pripadoch, ked je nadmieru stimulovany imunitny system, ci uz z dovodu boja s nejakou infekciou, alebo ockovacou vakcínou, Dostuduj si. Niekedy v organizme nastane skrat, stane sa nieco, odkedy je imunitny system nadmieru aktivny.

aristka
17. mar 2017

@jeannna robis si svoje laicke zavery a zjavne si si nedala ani namahu si precitat zakladne terminy ,bohuzial to je tvoj problem ....plus vyrobcovi si pis ty a kedze mas papiere ,ze to mas s ocka ,mozes sa sudit ,peniazky sa ti zidu a kludne oslov prevca ,thuranskeho ,filla nech ti pomozu ,nech nemaju len jalove reci.

jeannna
17. mar 2017

@aristka zakladne terminy neovladas akurát tak ty.

jeannna
17. mar 2017

Toto si nastuduj:

https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&...

Je tam vyslovene uvedene, co hypersenzitivita je:

• hypersenzitivita – prehnaná imunitná reakcia s patologickými následkami

Co sa konkretne ockovania tyka, moze dojst k hypersenzitivnej reakcii III typu s tvorbou imunokomplexov. Na toto vyrobca vyslovene upozornuje vo svojom letaku:

4.8 Nežiaduce účinky

V mieste vpichu môže vzniknúť erytém, indurácia, bolestivosť, zriedka sprevádzaná zdurením regionálnych lymfatických uzlín rôzneho rozsahu, ustupujúcim zvyčajne bez terapie v priebehu niekoľko dní. Výnimočne dochádza k tvorbe nodulu alebo sterilného abscesu, prípadne flegmóny v mieste vpichu.

U osôb s vysokými hodnotami sérových protilátok proti tetanu (po často opakovaných dávkach anatoxínu) môžu vzniknúť príznaky III. typu precitlivenosti, spôsobené tvorbou imunokomplexov.

Takze ziadna nevinna alergicka reakcia ako sa mylne domnievas ....

aristka
17. mar 2017

@jeannna mozes davat linky ,ked tomu nerozumies ...na rozdiel od teba som vo vyhode ,ze som odzila a viem co je co...inak dnes ste mali krasne v Piestanoch ,ak mozes ist von ,vyuzi to a prejdi sa kusok od seba mas kupelne mestecko ,tavernicky ,uz len vyhlad oknami ak si na strane Vahu je krasny ...oddychuj ,liec sa a uzivaj si relax ,klebety so spolupacientkou ...

jeannna
17. mar 2017

@aristka chapem ze ti dosli argumenty.

Aj tebe este pekny vikend.

aristka
17. mar 2017

@jeannna ja nemam co argumentovat ...

jeannna
17. mar 2017

@aristka ved to ze nemas cim argumentovat.

Neodbornym ockovanim jednoznacne dochadza k hypersenzitivnym reakciam imunitneho systemu.

Nechapem preco sa do takychto debat potom miesas ked nepoznas zakladne pojmy.

adsumus
17. mar 2017

@jeannna a odpoved na moju otázku, neprekonala si pred lupusom žiadne bakteriálne alebo virove ochorenie? ktore by mohlo byť dokázatelným spuštačom lupusu?

aristka
17. mar 2017

@jeannna vy tam nemate telku ...

jeannna
17. mar 2017

@adsumus nie. Nic take nebolo. A uz mi fakt nepiste. Uz som vas o to ziadala vela krat.