icon

Prečo mamičky neočkujú?

aranel16
9. mar 2017

Ahojte chcem sa opytat mamiciek, ktore neockuju, kvoli comu vlastne? Ja som dala ockovat... nikdy som na tom nevidela nic zle, no badam okolo toho velky rozruch... nic v zlom, cisto zo zaujimavosti 🙂 dakujem za normalne odpovede 😉

sardinka336
17. mar 2017

@jeannna tak načo to čítaš? Načo si na koniku? Načo tie odpovede vyhladávaš? Ked ma niečo nezaujíma tak to ignorujem nie? Ty nemusíš nikomu nič dokazovat ani vysvetlovat, nie si povinná. Vypni si upozornenia, vylož si nohy a nerieš....

jeannna
17. mar 2017

@sardinka336 Ludska hlupost aj ked z nevedomosti ma vzdy vedela nastartovat, strasne rada vysvetlujem, mala som byt ucitelka 🙂

A to, ze autoimunne ochorenia vznikaju hlavne z nadmernej stimulacie imunitného systemu, je jasne ako facka. Preto sa "liecia" imunosupresivami, aby sa potlacila jeho nadmerna aktivita vyvolala nejakou vonkajsou udalostou.

A ked ma tu niekto zacne presviedcat, ze si mylim pojmy ako hypersenzitivita a hypersenzibilita a ze absolutne neviem, co autoimunita je, tak na toto proste musim reagovat, lebo je to hlupost do neba bijuca.

adsumus
17. mar 2017

@jeannna lenže napríklad mne si nič nevysvetlila, skor ma stále presviedčaš, že sa mýliš. ved aka lekárka by ti dvakrát nenapísala, že ťa očkovala? v afrike? ale fakt kto to bol ved bojme sa konkretnych ludi

sardinka336
17. mar 2017

@jeannna pozri ja sa o tomto nejdem prieť, ale uprimne darmo rozumiem čo to slovo znamená, ked to neviem spajat do ,,zdravotníckych suvislostí,, zase tí lekári tiez to neštudovali 5 minut ze by tomu nerozumeli. Pokial viem aristka je zdravotník. Zase neber to v zlom. Ja do istej miery aj chapem tvoje rozhorčenie...keby sa mne poškodilo zdravie tak asi by som tiez neskákala meter dvadsat a tiez by som hladala vinníka, je to prirodzené.

jeannna
17. mar 2017

@adsumus toto uz nechajme tak, uz to tu bolo rozobrate hadam miliónkrát a nikam to nevedie.

aristka
17. mar 2017

@adsumus ona je jak peter ,ide svojou linkou a hotovo,vsetci okolo su hlupi ...

jeannna
17. mar 2017

@sardinka336 to, ze je zdravotnik, neznamena, ze je odbornik na ockovanie a ze ma do detailu nastudovane, co su hypersenzitivne reakcie imunitného systemu. Preto som jej na dostudovanie v dobrom poslala link.

adsumus
17. mar 2017

@jeannna z nejakeho dovodu to tu riešime.

jeannna
17. mar 2017

@adsumus Moja, ty si jak tatar .... este raz si riadne precitaj môjho maila z dnesneho rana, tam to mas detailne rozpisane, ako to bolo.

aristka
17. mar 2017

@jeannna fakt sorry ,ale nechapes ani ten link....znova opakujem ,to ze si nieco precitam ,neznamena ,ze tomu rozumiem ...ku kortikoidom ,ktore dostavas...nech ti poskytnu pribalovy letak ...ma asi 1,5 m a presne na polovicu su jeho liecive ucinky ,asi na vsetko a druha polovica su Nu ...prajem vesele citanie s porozumenim....

sardinka336
17. mar 2017

@jeannna sak to je jasne, nikto nemáme patent na rozum, ale snazme sa byt aspon ,,mikro objektívny,, Ako lekar musi mat do detailov naštudované reakcie imunitného systému...teda dufam...ale netvrdím, ze lekari su neomylný ani, ze im treba slepo verit, ale to je tiez extrém. Bud slepo verit a nepremýšlať alebo sa stavat do pozicie, ze na gugli naštudujem aj medicinu takze lekarov netreba. Zlatá stredná cesta. Ale jasne, ze ak mame zlu skusenost tak ťažko je nam byt objektívny, poznám to sama na sebe.

sardinka336
17. mar 2017

@aristka ale no, nebud na nu zlá...či to len ja mam svetlú chvilku?? 😀

jeannna
17. mar 2017

@aristka ten link praveze chapem velmi dobre. U mna po tom ockovani doslo k hypersentizivnej reakcii imunitného systemu s patologickými následkami, z titulu vysokého titra protilátok - tieto osoby nesmu byt prave z tohto dovodu ockovane.

adsumus
17. mar 2017

@jeannna myslím, že to tu riešime len kvoli tebe. s očkovaním to nemá nič.

aristka
17. mar 2017

@sardinka336 esteze nevie pridavat zabky ...😀

jeannna
17. mar 2017

@adsumus nie, vôbec sa to neriesi kvôli mne, u mna sa skoda uz stala a pevne dufam, ze sa toto uz nikdy nikomu nestane.

Mizive percento ludi, ktori sa davaju ockovat, rozumeju tymto procesom, co sa im v tele deje.
A mizive percento lekarov, ktori ockuju, ovladaju zasady bezpecneho ockovania.

adsumus
17. mar 2017

@jeannna ale stane, lupus je ochorenie ktore postretne malu časť populácie, očkovanie s tým nemá nič, bohužial a nastastie.

jeannna
17. mar 2017

@adsumus bohuzial ma s tym vela spolocne, lebo lupus je o nadmernej aktivite imunitného systemu a moze ho vyvolat prave neodborne ockovanie, lebo jedno aj druhe ma co do cinenia s protilátkami.

evittam
17. mar 2017

@sardinka336 Ze vraj, ze vraj...zdravotnik...😉

jeannna
17. mar 2017

@evittam Neprekvapilo by ma ani to, keby bola obvodak, co ockuje kazdy den. Lebo presne takato neinformovana bola moja lekarka. Absolutne nevedela, ze do 5 rokov sa ockovat nesmie. Sa ma pytala, ze kde som to citala ..... pizda jedna.

adsumus
17. mar 2017

@jeannna nemáš to podprete vedeckými dokazmi, ani nemáš doklad, že si bola očko.

adsumus
17. mar 2017

@jeannna a kde si čítala, že sa nesmie očkovať?

jeannna
17. mar 2017

@adsumus Vedeckym dôkazom je samotny letak k vakcine, kde sa na to upozornuje a SUKL bude zvazovat aj tu moznost, ze nebolo zdokumentovane jedno ockovanie.

evittam
17. mar 2017

@jeannna Ona len niekde tvrdi,ze pracuje v zdravotnictve, to je vsetko.😉

sardinka336
17. mar 2017

@jeannna aale kto očkuje kazdy den? Zase nevid za všetkým očkovanie....to je inak len omrvinka v ziskoch farma firiem, top su skor neuro lieky.

adsumus
17. mar 2017

@jeannna ale tam nie je uvedené, že hrozí lupus a druha vec ty nemáš zdokumentovane dve alebo tri očkovania.

sardinka336
17. mar 2017

@adsumus tak a potom čo jej pichli ked tvrdi ze bola 4x očkovana? To len taka rečnicka otazka...

jeannna
17. mar 2017

@evittam to je suma fuk 🙂 Smutne je, ze samotni vystudovani lekari asi nikdy necitali letaky k ockovacim vakcinam a nedbaju na upozornenia od samotného vyrobcu, aky casovy odstup medzi ockovaniami sa musi dodrzat a preco. Lebo jednoducho vedia preco, ze sa moze tak doblbnut imunitny system prehnanou reakciou, ze ho neda dokopy uz nic na svete.

jeannna
17. mar 2017

@adsumus ty asi fakt nevies citat, co bolo zdokumentovane a co nie, vrat sa o par stran ... a uz mi o tomto prosim ta nepis.

aristka
17. mar 2017

@sardinka336 a pichli ju vobec ...kedze uz sa mi dostalo v poste ,ze inde vyplakavala ,ze to ma z nejakeho doplnku vyzivy na imunitu ...toto je to ,ze tu si mozu vypisovat a nemas si to ako overit ...