Prečo mamičky neočkujú?
Ahojte chcem sa opytat mamiciek, ktore neockuju, kvoli comu vlastne? Ja som dala ockovat... nikdy som na tom nevidela nic zle, no badam okolo toho velky rozruch... nic v zlom, cisto zo zaujimavosti 🙂 dakujem za normalne odpovede 😉
@aristka poviem ti to v skratke a velmi jednoducho tak skus to prosim ta uz pochopit ved vzdelanie na to mas: Nikto ti nie je povinny nic vysvetlovat....CHAPES????
Je to moje vlastne dieta o ktorom rozhodujem nie je to tvoje dieta tak uz konecne pochop, ze tebe je nic do toho ci ockujem alebo nie.
@aristka aha🙂,
ani nebudem čítať, môj čas je drahý 😉
v konečnom dôsledku, nech si každý urobí rozhodnutie také ako uzná za vhodné s tým, že každý je potom zodpovedný za svoje rozhodnutia, či je to správne alebo nie, človek asi zistí časom a niekedy ani nie.
@mathias23072014
@kvetinka75
Bohuzial s ockovanim je to tak, ze vase rozhodnutie neovplyvni len vas.
Neockovat "z presvedcenia" je asi taka hlupost ako soferovat so zavretymi ocami. Mozem vyjst na cestu a byt hrdinka ze ostatni, ti co pozeraju, sa mi uhnu. A machrovat aka som super, lebo aha co dokazem so zatvorenymi ocami. Problem nastava ked sa takychto "presvedcenych" stretne naraz viac, ako je unosne.
Ok, mozno trochu za vlasy pritiahnuta analogia, ale neskutocne ma vytaca argument "moje dieta, moje rozhodnutie."
Chcela by som vidiet tych hrdinov, co nedaju ockovat, ked im dieta ochorie na chorobu ktorej sa da ockovanim predchadzat, resp.jej priebeh zmiernit. A dieta si to skaredo odnesie, v tom lepsom pripade s celozivotnymi nasledkami. Ci aj potom si rodicia hrdo ponesu dosledky stylom "moje dieta-moje rozhodnutie."
Nie som propagator neobmedzeneho ockovania, a ani si nemyslim, ze nema ziadne neziaduce ucinky (ktore mimochodom sa uvadzaju v letaku aj bezneho paralenu).
Ale stale jeho prinosy mnohonasobne prevysuju riziko s nim spojene.
Je poburujuce, pri vsetkej ucte k ludom s inym vzdelanim, ako bohorovne sa nezdravotnici vyjadruju k tak kompexnej a zlozitej problematike ako je ockovanie.
Tak ja neviem, ked vam nabuduce bude treba odoperovat slepak, naco ist do nemocnice?
Ved tam vam nepomozu. Lekari studuju tie roky preto, aby sa nakoniec nechali uplacat farmafirmami a skodili ludom.
Takéto diskusie považujem za súperenie ,,Ega očkovať" a ,,Ega neočkovať" a aj tak nikto nevyhrá :-P . Jednoducho je to možnosť voľby,ktorú máme.
Ukludnite sa prosim vas a nepanikarte. 12rokov som zila v Dubline, moje deti tam boli narodene a tam je chvalabohu ockovanie nepovinne ako aj v dalsich pokrokovych krajinach ako Anglicko, Nemecko, Francuzsko, Svajciarsko... a v tychto krajinach zije vela roznych narodnosti aj z krajin tretieho sveta a prekvapujuco tam nie je ziadna epidemia. To len na Sk klesne ockovanost trosku pod 95% a rychlo treba postrasit mamicky bude epidemia, vsetci zahynieme.
A chcela by som vidiet aj mamicky, ktorym deti reagovali zle na vakcinu a maju nedajboze trvale nasledky, ci by dali aj dalsie deti ockovat?
@evkasa
Presne tak nech sa kazdy rozhodne podla vlastneho vedomia, svedomia, vedomosti, skusenosti su to nase deti a nasledky si kazda ponesia sama.
Mier zeny, dajme si kavu a cokoladku😉
@mathias23072014 ako sa ovľáda ľudstvo?len strachom 🙂 ...zastrašovanie mocnosťami,stačí niečo pustiť do éteru...to je tá choroba ľudstva STRACH 😀
@erinne Prepáč, určite sa nájdu aj dobrí zdravotníci, lekári, chirurgovia, ktorým ide naozaj o zdravie človeka. Ale veľa z nich dnes rieši problém tým, že dá lieky od bolesti a to je všetko. Takže sa absolútne nečudujem ľuďom, ktorí hľadajú pomoc inde, dokonca rôzne bylinkárky. Ja sama ako zdravotníčka dám deťom radšej cibuľu s medom a pod., ako sirupy, ktoré aspoň u našich detí vôbec nezaberajú. Väčšinu antibiotík dá lekár automaticky bez toho, aby spravil CRP, či to vôbec dieťa potrebuje. Nevravím, že je chyba len v lekároch, je to chyba celkovo v zdravotníctve a ich systéme, v peniazoch. Ja sama som pred rokom mala hrozné bolesti brucha...rodila som dve deti prirodzene, ale toto bolo oveľa horšie ako pôrod, brala ma záchranka a lekári namiesto toho, aby ma poriadne prešetrili, tak mi dali akurát injekciu od bolesti a kázali užívať analgetiká. Čo absolútne nepovažujem za riešenie. Ale ako som písala, nájde sa aj kopec fakt skvelých odborníkov.
@erinne ale nespravíš s tým nič, vždy vo všetkom budú dva tábory za a proti. či sa jedná o očkovanie alebo iný problém.
@mathias23072014 káva spravená čokoláda v nedohľadne, 🙂
Ze pokrokové krajiny!!Umrem od smiechu..vo Francuzku vynimočny stav - to bolo tak v čase vojny...dakujem za takyto pokrok. Ale chapem...bavili sme sa o vakcinach.
Ale nebojte, epidemia bude a niektorý aj zahynu....a to uz prestane sranda.
@sardinka336 Ja mam ten argument tiez rada 😉 Inak: Rakusko podla mna pokrokova krajina je a diskutuje sa, ze ockovanie bude povinne...
@bluka2 a Nemci to iste...podla toho čo uvadza članok je 86% Nemcov za očkovanie...
ale inak pokrokova krajina ta ne?
http://www.zdravotnickydenik.cz/2016/01/v-nemec...
@sardinka336 keby Ste pochopil ako cely svet funguje/bilderberger,Rockefeller..../ pochopil Ste aj Prinzip ockovania a jeho zamer.ale to je nadlho.
Mnoho chorob je vytvorenych umelo len aby sme rychlo rychlo davali ockovat kedze mam ze vraj hrozia opidemie....Je to len obchod so strachom.
Netreba mat klapky Na ociach.ja som tiez bola velmi dlho za ockovanie kedze som Bola k tomu vychovu a ze ockovanie musi byt.pi rokoch ako som zistlia ako to vsetko funguje a vsetko do seba zapada som zacala pochybovat a postupne som Sa aj Na vladtnej kozi presvedcila ze takto nie.lekary idu tak Na vas ze Vas spracuju a aj ked Ste boli niekde medzi budete s tym suhlasit.u mna to bolo to iste.strach.
Malý mal raz reakciu tak uz nikdy nic ani jedno!
@bluka2, neblbni, ze diskutuju 😀 😀 😀 Vrieska par mignutych fanatikov a par trottlov, ktori sa z toho snazia vytlct politicky kapital. Mna osobne veru sokovalo, ked sa ako prvi proti povinnemu ockovaniu postavili pediatri. A to aj taki, ktori su iniciativni propagatori ockovania (napriklad aj ten nas, robi prednasky a osvetu v prospech ockovania, ale povinnemu ockovaniu hovori jednoznacne nie). Ono to je dost podobne ako s interrupciami; su raz zakonom povolene a hoci velka skupina obyvatelstva i politikov "protestuje", nikto sa v skutocnosti dany stav neodvazi menit. Tak nejako je to aj s nepovinnym ockovanim (minimalne v AT)
ja som raz citala na stranke ktora "propaguje" ockovanie par clankov..natrafila som na jednu,podla mna velavravnu vetu...kedysi sa bali ludia chorob a neziaduce ucinky vakciny pre nich predstavovali mensi risk,dnes ked ludia nepoznaju choroby boja sa neziaducich ucinkov....ja som sa bala dat malej nasivin....lebo v jeho pribalovom letaku sa pise ze moze zabit dieta...tak preco by to neobsahoval aj prib letak vakciny...radsej ho ani vidiet nechcem
@marusia12 to je prsne take iste, ako tie matky, co sa rozhodnu rodit doma, ze keby nieco, tak si zacvakaju vsetko sami, aj za seba aj za dieta, nikto z nas nema pravo hovorit druhemu do toho co robi, alebo ako sa rozhodol, nemam pravo nikoho odsudzovat, lebo neviem, preco sa tak, alebo onak rozhodol, zijeme v state, kde ked nahodou ochorie dieta, tak mas pravo ist s nim do nemocnice a liecit, ci je ockovane, ci nie je ockovane z akehokolvek dovodu.... Nemas pravo odsudzovat a najma ziadat, nech si rodina uhradza naklady za starostlivost v pripade choroby voci ktorej mohlo byt dieta ockovane, to by si mohla aj ty si vsetko cvakat, kebyze ta skoli CK, si sa dala preockovat voci vsetkym chorobam, si si ista, ze neozes ty niekoho nakazit, nevinne dvojmesacne dieta, ktore este nebolo zaockovane a co v pripade, ze tvoje dieta dostane jeden z mnoho neziaducich ucinkov vakciny, kam pobezis ty vyplakavat, na miestny urad??? Asi do nemocnice a preco, ved si si bola vedoma, ze ocko ma neziaduce ucinky, tak si prebrala aj zodpovednost, tak si to aj uhrad, smola, ze to schytalo akurat tvoje dieta, ale zaplatit si to sama.... Podla mna na hlavu taketo nieco napisat, kazdy nech sa rozhodne ako chce, je to jeho vec,ich dieta, tak ako je to vo vacsine statov mimochodom plych migrantov. Ale nie je normalne urazat matky a rodiny deti, kde sa rozhodli inak ako ty ocakavas.....Ja som posledne dieta nezaockovala a dve mam, nebudem pisat dovody preco, ale mam na to svoje,mam blizkych priatelov, co sa ockuju proti absolutne vsetkemu a nikdy nikto na nikoho neutocil ani nenadaval a vies preco? Lebo sme inteligentni ludia....
Zeny napisem vam moj dnesny zazitok. Bola som vybavovat skolku pre moje autisticke dieta a bolo mi povedane ze musia otvorit novu triedu lebo je neskutocne ako za poslednu dobu pribudlo autistickych deti a nie len autistickych deti ale aj deti, ktore nerozpravaju a maju vady reci. je toto normalne??? kam tento svet speje? a odbornici nevedia dovody autizmu. Geneticka mi poveda ze autizmus nie je geneticka zalezitost a ked sa robia aj geneticke testy tak sa to skoro nikdy nepotvrdi, ze priciny su nezname a stale sa to skuma. podla mna sa to uz davno vie, len sa to vyborne ututlava. je mi az do placu z tejto situacie ked mi moje dieta do beznej skolky zobrat nechcu a do specialnej mozno tiez nezoberu kvoli kapacitam, lebo tychto deti rapidne pribuda a kazdym rokom bude pokial sa toto nezastavi. pred 10 rokmi bolo v USA evidovane 1dieta z 1000 a dnes je to 1 z 50. ved toto uz NIE JE NORMALNE
@maciatkolulu Krasne si to napisala. Suhlasim.
A bohuzial jej zbytocne-jej ockovane dieta neochorie lebo nemoze,nakolko je ockovane-ako sa uz mudrejsie vyjadrila.😉
@lennkka17 To Vsetko su len konspiracne teorie, zuby, utekaju vsetky deti, Aj su vzdorovite, Aj trucuju. Mozno sme si to Vsetko iba vymysleli ☺️ (Ironia)
@ellionora strach je prirodzená ludská reakcia na ohrozenie..mat určitu mieru strachu je nutné a potrebné prirovnala by som to k takemu pudu sebazachovy. Len blázon nemá strach. Mna do očkovania nikto ,,rýchlo,, nenutil, nenahanal, mohla som sa rozhodnut sama.
A tie dristy o ziskoch...kedy už pochopite, ze vakciny su len omrvinka? Psychofarmaka su lieky kde ,,to jede,,....
@sykorkauhliarka kedysi ludia zili ,,bežne so smrtou,, pretoze zivot rodiny nebol tak izolovaný ako dnes, zilo viac generacii, nebola taka lekarska starostlivost, ziadne ,,zdravotne poistenie,,. Ked niekto zomrel ešte doma lezal atd...Dnes sme smrt a nejake fyzicke utrpenie ,,zavreli,, do nemocnice a tak je nam to velmi vzdialené ako to asi prebieha, čo sa deje atd...
aj preto sa ludia boja vedlajších učinkov viac ako choroby o ktorej ani nevedia ako vyzera, ako prebieha , je to niečo vzdialené...
@maciatkolulu tie štaty plne migrantov sa prave zobúdzaju .....a zvazuju povinne očkovanie..AT,DE...😉
@lennkka17 A zabudla som....autisticke deti su ucelovo nespravne diagnostikovane, aby sa im dostalo podpory od statu, vsak "adsumus"....😅 Ja navrhujem pomaly specialne zariadenia pre tych "normalnych" a bezne skolky/skoly pre autistov, pretoze zachvilu Uz nebude jedneho normalneho 😀
@evittam aj ockovane dieta moze ochoriet....To vie snad kazdy, ale tak dobre. Inak mne bolo povedane, ze napriklad taky"cisty"organizmus, akym je napriklad organizmus nezaockovaneho dietata je ovela schopnejsi sa branit v pripade novych chorob, ktore ako nam tu s laskou spominaju dorazia aj s migrantami, co uz organizmus dietata, ktore je zaockovane az tak zvladat nemusi, lebo sa musel vysporiadavat s ockovacimi latkami... tazko povedat kde je pravda, ale rozhodne nema pravo nikto nikoho odsudzovat, ved potom by dotycne rodiny ani na nakup do rakkkkkkuska nemohli, tam nie je povinne ocko, co ked ich tam maly dietrich nakazi.... boze je to trapne, ako sa tu navzajom stran urazaju a fakt pritom staci par 100km a nikto uz ani netusi, kto tam je ocko a proti comu, ale ved su v berline, londyne, parizi, to nevaaaaaa, najma ti nepreockovani dospeli, ti fakt absolutne nikomu nevadia a pritom su to oni co najviac roznasaju CK a ked su chori, trieskaju sa do prace, obchodov a k dr.idu az ked je to vazne, ved obcas treba pouzivat aj rozum predtym, ako nieco z prstov vypustim.... @marusia12 😅 Nehovorim, ze ockovanie ako take je nanic, urcite nie, ale pardon, budem rozhodovat o svojom zdravi a zdravi svojich deti ja a moja rodina, nie anca od susedov, alebo niekto druhy.... Rovnako by mala mat kazda rodina na vyber co ako a kedy zaockovat, teda v ramci moznosti a nie teraz, tu a okamzite a proti vsetkemu. 6.kombinacia do jednej nohy a sup dalsia do druhej a v 98.stacila trojkombinacia, hmmmm a teraz pozorrrrr, nezaockujes tak desive temy, reklamy,to je az trochu komicke a vies co je super, ze mna ani nikto nepokutoval, dokonca nepredvolal kvoli neockovaniu, dohodla som sa s dr a je to, takze ono to az taka pravda s tym ockovanim nebude, vsakze ked to ide aj po dobrom priamo s dr. Ja ockovat budem, ale vtedy ked to ja uznam za vhodne a voci chorobam, ktore ja uznam za vhodne, mame v rodine dr, viem o com pisem

@somavi to ano, som neskutocne vdacna kazdemu s kym prisla slavka do styku za jej zachranu...