icon

Prevenar verzus Synflorix

lusja
23. mar 2012

Ahojte.
V pondelok ideme s malinkym na ockovanie... a neviem cim ho dat zaockovat - Prevenarom ci Synflorixom? Docitala som sa tu, ze sa vyslovene neodporuca naraz tieto vakciny kombinovat s Rotarixom... co nam napr. nasa doktorka navrhla ako ockovanie v jeden den.
Bohuzial sa v ockovaniach ako "prvomamicka" nevyznam a potrebovala by som poradit. Este stale je moznost vybrat si medzi spomenutymi dvomi vakcinami? alebo je presne dane, cim sa tu na SK ockuje?
Nechceme dat drobca zaockovat niecim, co mu moze viac uskodit ako pomoct.
A este k tomu Rotarixu - da sa nim doockovat (podat kvapky) aj dodatocne, napr. tyzden po prvom ockovani?

moc dakujem za radu.

Strana
z2
lauricka
17. mar 2013

@nae tak toto mi je naozaj uplne jedno, pekny den

lauricka
16. jún 2014

.

maznacik007
16. jún 2014

ak ockovat tak min. mesacne rozdiely medzi ockovaniami ... najma kvôli reakciam aby vedeli z coho to je

nikimax
19. jún 2014

@lauricka neviem, čomu nerozumieš? Názov témy je Prevenar verzus Synflorix.....Odpoved je: ani jedno, ani druhé....obidve vakcíny = šmejdy....a zbytočné. Aj to je názor ľudí na otázku k téme.

lauricka
19. jún 2014

@nikimax aj to je nazor niektorych ludi, aby to bolo presnejsie. Pozri, nechaj to tak. Ja uz toto mam poriesene a kazdy si to vezme ako chce.

nikimax
19. jún 2014

@lauricka je to aj môj názor ...a tiež to mám už poriešené... 😵

aristka
Odpoveď bola odstránená
nikimax
20. jún 2014

@aristka počúvaj ty.......psychopatický troll, už máš zase dovolené prispievať??moje dieťa MALO alergiu na mlieko a lepok (t. j. potravinová), ktorej sme sa zbavili vdaka homeopatií!!! Nestaraj sa ty do mojich okien, s touto témou to nemá nič spoločné a ak máš niečo k tomu, kontaktuj naše bytové družstvo......Viac na mňa nereaguj, nemôžem s tebou strácať čas, je príliš vzácny..... 😠 😠 😠 😝 😝 😝

aristka
20. jún 2014

@nikimax takže plesnivé sú a vieš ,že pleseň oslabuje organizmus a tvoria sa alergie....inak reklamu homeopatii tu robiť nemusíš....ak je intolerancia lepku ,spraví to len diéta tj lepok sa výlúči z jedálnička a pri mlieko záleží ,či je ti na mliečnu bielkovinu alebo laktózu a podľa toho sa človek zariadi ,tiež to nevyriešia žiadne guličky a do ochodu si môžeš ísť aj sama a kúpiť savo sprey alebo sú aj protiplesnové nátery ,treba len manžel ,aby sa do toho ako chlap obul a riešil ,inak družstvu ten byť postupne splácaš a jeho hodnota už asi nie je taká ako hodnota nových okien ,je naivné si myslieŤ ,že družstvo to vyrieši ....moja rada ,ak nabudúce sem dáš video ,nezaberaj okná ..... 😉

aristka
20. jún 2014

inak úplne chápe ,že na nové okná nie sú peniažky ,ale toto sú veci ,ktoré treba riešiť ,lebo pleseň v dome je tichý zabijak ....nechce sa mi čítať za pár rôčkov aké následky po rokoch malo nejaké očko a príčina je pritom niekde inde...

adsumus
20. jún 2014

@nikimax Ešte tu som našla niečo o plesniach, že ktoré spôsobuju aké alergie, aj my sme mali, tak som to čistila octom...to asi z vlhká vzniká, lebo nám sa robila pod žalúzkami. http://www.imunita.sk/clanky/kat-alergie/Plesne...

ivetisko1982
15. okt 2014

Ako nam vsetkym aj mne ide hlavne o zdravie nasich detij, tuto temu som si pred ockovanim nevsimla, tazko povedat co by som spravila teraz po precitani si vsetkych tych nazorov. Asi by som dost dlho zvazovala co je vlastne lepsie pre zdravie mojho dietatka.

Kazdopadne aby som sa vyjadrila k teme - my sme malu ockovali synflorixom, doktorka vravela ze ma po nom ovela menej neziaducich ucinkov a ochrana je rovnaka. Neziaduce ucinky zatial musim zaklopat nemame ziadne 🙂 S prevenarom skusenosti ja ani moje kamaratky nemame.

fcielkaa
18. okt 2014

My sme ockovali prevenarom a nemali sme horucku, mozno krpec bol trochu apatycky ale tazko povedat ci to bolo sposobene ockovanim

evaslavo
8. dec 2014

@lauricka môžem sa opýtať pre ktorú vakcínu ste sa nakoniec rozhodli?nás očkovanie čaká v piatok a tiež sa neviem rozhodnúť či Prevenar alebo Synflorix,ďakujem za odpoveď

zuzihlavacova
19. nov 2015

ziadne ockovanie...fuj

peter952
Odpoveď bola odstránená
kikuska111
1. okt 2020

Synflorix sa lepsie znasa ako prevenar 🙂

kikuska111
1. okt 2020

@evaslavo
@evaslavo synflorix

evaslavo
1. okt 2020

@kikuska111 ďakujem ale táto otázka bola z roku 2014🤣 🤣.... my SME očkovali PREVENAR. Pekný deň

Strana
z2