icon

Prvé očkovanie

jarkanadim
9. jan 2013

Ahojte malinky ma 17.01.2013 tri mesiace a na kolko
Byvam v rakusku doktorka mi ho vcera zaockovala proti
Pneumokokom do nozicky nieje to nejako skoro?ak mate
Skusenost prosim dajte vediet dakujem...

mikymiky
10. jan 2013

@fidka79 ale ved si v Irsku nie? Co chce tam nahlasovat, ked tam ockovanie nie je povinne?

mikymiky
10. jan 2013

@jarkanadim vravim ti, studuj, studuj, studuj. Ak mas lekarku, ktora ti zaockuje chore dieta, tak duplom. Tu ti jednoduche odpovede nikto neda. Rozhodnut sa musis ty sama.

aduskatt
10. jan 2013

@jarkanadim nachylny na choroby bude, ak ho zaockujes.........ako ti uz bolo povedane, treba citat, studovat a potom sa rozhodnut. NEda sa rozhodovat zodpovedne na zaklade toho, ze niekto na internete ti povie, ze neockuj, alebo ockuj

fidka79
Odpoveď bola odstránená
mikymiky
10. jan 2013

@fidka79 aha, uz rozumiem. No ak si rozhodnuta neockovat, tak po prichode do ordinacie jednoducho vypni prijem. Tak som to urobila ja, popremyslala som, co dobreho navarim na obed, doktorka otvarala usta a mlela nieco, co som vobec nevnimala a vsetko prebehlo uplne hladko.

jarkanadim
autor
10. jan 2013

Noo a este ni zadrbala ze ked do dvoch dni nedostane horucku
Musim snim ist naspet

halienka
10. jan 2013

@jarkanadim no práve som dočítala, čo píšeš, a teda toto je tak škaredá manipulácia od tvojej doktorky, že až. Ona ťa neinformovala o tom 1) že očkovanie je u vás dobrovolné, že si teda môžeš sama vybrať či zaočkuješ a čo zaočkuješ 2) že proti akým ochoreniam aké vakcíny a aké majú riziká 3) odignorovala, že dieťa nie je úplne zdravé a zaočkovala ho aj tak. Tak ako pri takejto doktorke by som sa zamyslela, či chcem aby práve ona mala na starosti moje dieťa, úplne z nej kričí, že jej ide o biznis, zaočkovať hlava nehlava všetko. Na tvojom mieste jej veru najbližšie povedz, že nateraz nemieniš dať očkovať nič, že si chceš pozisťovať a pouvažovať či ďalšie očkovania vôbec dáš. A to s tou horúčkou myslela ako? Že ak ju nedostane, tak o 2 dni mu pichne tú vakcínu zase? 😲

halienka
10. jan 2013

@jarkanadim ešte ti dám tuto jeden link, na tejto stránke sú tiež zaujímavé linky na informácie a videá a články o očkovaní http://vakcina.szm.com/ ďalšie linky na stránky o očkovaní, kde sú ozaj pravdivé informácie ti tu už tuším dávali, slobodavockovaní.sk rizikaockovania.sk
Ak chceš máme tu aj súkromnú tému o tomto, ak by si chcela do nej ísť tak napíš do IP @prevenar - vi , on ťa tam zaradí 🙂 tam debatíme o všetkom možnom čo sa očkovania týka vcelku podrobne 🙂

erikasadek
10. jan 2013

@jarkanadim z vlastnej skusenosti moj syn dostal prvu davku druhu a tretie uz nie , nema ziadne nasledky a ziadne problemy.... ak ta len to trapy nikdy nedostal ziadneho pneumokoka a dufam ze to tak aj bude....

snad ti moja odpoved ulahci dusicku... 😉

jarkanadim
autor
10. jan 2013

@halienka no asi hej pichla by mu zas ta
.... Ale to je najsmutnejsie na celej veci ze
Je ceska takze jazykova bariera tam neni aj
Ked s nemcinou problem nemam ale zviknu
Tu byt taky doktori rakusaci ze si proste auslender
Tak kaslu nato neinformuju ta ale tuto moznost
S.odmietnutim mi nikto nepovedal lebo aj
Sestra ked mala deti na sk ich ockovali do noziciek
Tak som to brala za normalne ale asi preto su
Znich alergici neterma 8 prekonany zapal pluc plus
Alergicka a chlapec.ma 4 alergik s nabehom na astmu

vroni
10. jan 2013

@halienka, lekarka ju o dobrovolnosti ockovania informovat nemusi. Lekari maju prikaz (od hlavneho hygienika) ockovat za kazdu cenu a v nijakom pripade ta od ockovania nesmu odhovarat - pod hrozbou odobratia licencie (to nie je nijake konspiracne tajomnstvo, to je normalne vyveveseny list od hygienika na hlavnej tabuli na urade) Rodic smie ockovanie beztrestne odmietnut, lekar ho musi poucit o rizikach neockovania (nema zmysel sa pustat do diskusie, on proste v ordinacii NESMIE suhlasit, nech uz je v skutocnosti jeho nazor akykolvek), niektori chcu podpisat papier, ze ta poucili, ini nie a hotovo. Nehrozi ti nijaky postih ani s tebou nikto viac na tu temu komunikovat nebude. A za kazdu maminku, ktora o nejakych negativach ockovania ani netusi, je doktor nesmierne vdacny, usetri si robotu, ziska pacienta a este ma aj dobru statistiku zaockovanosti....
My neockujeme nic, lekar ma papier, ze nechceme a pohoda. Nikto sa na nic nepyta ani neriesi, proste rodicia sa rozhodli a doktor akceptuje. Akurat teraz po skole kruzi rubeola, tak som zvedava, ci ju dieta "ulovi"....

bobocka
10. jan 2013

@jarkanadim jarka s postupom pediatricky vobec nesuhlasim.zaockovat dieta,ktore nie je v maximalnom zdravi je velmi nezodpovedne.ockovaci kalendar a teda vek dietata je len odporucany cas ockovania,nie je napisane,ze treba ockovat hlava nehlava len preto,ze dieta uz isty vek dosiahlo.
ja byt tebou,tak by som si do najblizsej poradne zistila prave info o vakcine,ktora ma byt malemu podana.nemas sancu tak rychlo prestudovat komplet ockovania a pribalove letaky a neziaduce ucinky a pro a proti ockovacie info...ja sa tomu venujem uz pomaly dva roky,preto viem,ze zistit si vsetko naraz nemas sancu,zvlast ked mas doma male dieta,ktore tvoju pozornost potrebuje.pozri si co mate dalej ockovat a najdi si pribalove letaky,pozri si zlozenie vakciny,pozri si mozne neziaduce ucinky,priprav si na papier otazky pre pediatricku,ktore ta zaujimaju.neockovala by som este podla pediny,ale zistovala by som si len info.zo zdrojov pristupnych (internet,knihy,rodicia zaockovanych deti,rodicia neockovanych deti...) a potom by som si vypocula nazor pediatricky.preco ona ockovala ako ockovala ,preco si mysli,ze ockovanie je pre dieta potrebne bla bla bla. a chod potom domov,s muzom si preber pre a proti,zvazte info z oboch stran a rozhodnite sa ako budete postupovat.casom si zisti dalsie info o ockovani a rozsiruj obzor ,info o tejto teme.ak sa rozhodnes neockovat,fajn.pediatricka nemoze ani pipnut,ockovanie mate v rakusku dobrovolne ,nie povinne.ak sa rozhodnes ockovat,aj tak ok.Nik nema pravo ti hovorit ako mas postupovat.na tebe je len si zistit dostupne informacie z oboch zdrojov a rozhodnut sa ktore mensie zlo zvolis.pretoze v tejto teme neexistuje spravna odpoved.dieta zaockujes a riskujes neziaduce ucinky,ktore mozu byt trvale i koncit smrtou,dieta nezaockujes,neziaducim ucinkom sa tak vyhnes,ale dieta ti moze na danu chorobu ochoriet a nemusi to mat prave mierny priebeh a tiez to moze mat vazne dosledky.treba si len zvazit pre a proti oboch .rozhodnutie je uz potom len na tebe a tvojom partnerovi.
je az zarazajuce kolko casu dokazu rodicia venovat vyberu kocikov,postielok,flasiek,hraciek a spol a info ohladom riesenia zdravia ich deti ide nejak mimo nich.tiez som patrila medzi takych rodicov a preto viem,ze spravne to nie je.dieta mam zaockovane,bez neziaducich ucinkov vakcin (vdakabohu nie trvalych) to nebolo.vediet vtedy to co viem dnes,bolo by to cele inak.ucime sa za pochodu 🙂
hlavne to neries s horucou hlavou.daj si cas,zisti si info a na zaklade toho dalej postupujn 🙂

halienka
10. jan 2013

@jarkanadim ach bože, no vidíš aká je blbá doba, teraz už holt musíme byť pomaly aj my doktormi, ekonómami, právnikmi a neviem čo ešte, lebo poviem to tak sprosto na rovinu, ak sa nevyznáš v tom aspoň trochu odrbú ťa všetci do radu. Tak nám neostáva nič iné, len nasávať informácie zo všetkých strán a nedať sa nachytať, lebo potom kto bude mať starosti z chorým dieťaťom, len ty. A tie alergie čo píšeš, to sú úplne najtypickejšie než. účinky po očkovaniach. 😖

jarkanadim
autor
10. jan 2013

Vdaka baby za radi urcite to vsetko nastudujem
Ale som ako na ihlach dat ci nedat chcem pre syna
Len to najlepsie nvm ako sa rozhodne mozno po
Precitani toho vsetkeho budem mudrejsia a pri dalsom
Termine na ockovanie uz si budem ista

halienka
10. jan 2013

@vroni no bomba, vidím, že všade sú na to páky, ako dosiahnuť svoje. Tým pádom ešte dvojnásobne platí čo som písala vyššie, len informovanosť môže človeka ochrániť od toho aby ho neodrbkali 😝

alenka600
10. jan 2013

@jarkanadim ake mame skusenosti s nezaockovanym dietatom? dcera sa narodila akutnou sekciou v 36tyzdni, mala 2600g, nikdy som ju nedala proti nicomu ockovat, teraz ma rok, lietali sme po Europe, cestovali, doteraz nemala nic, ziaden soplik, telpoltu, chorobu, nic

bobocka
10. jan 2013

@alenka600 tfuj tfuj,len nech vam to vydrzi 🙂

alenka600
10. jan 2013

@bobocka ono KAZDE dietatko raz ochorie, to je jasne, sopel a telota neminu nikoho. normalne ked to raz pride ja budem na nervy z toho, ze co robit 😉

slady
10. jan 2013

@jarkanadim ja mam skusenost s nezaockovanym dietatom. ma tri roky a je zdravy ako repa, tuto jesen-zimu nemal ani len sople.

bobocka
10. jan 2013

@alenka600 ale nebudes 🙂 bezne prechladnutia i teplotovanie vies krasne zvladnut dostupnymi setrnymi liekmi ci starymi babskymi receptami a ked by bolo nedajboh daco vaznejsie,tam na to su uz lekari.ale pokial chorobu skoro podchytis,tak sa lekar k slovu ani nedostane 🙂 uzivaj si bezchorobove obdobie,to je uplne skvele.zjavne ma bambulka velmi dobre budovanu prirodzenu imunitu ked ju choroby obchadzaju.sikulka maminka 🙂

zaockujteajslnko
10. jan 2013

@jarkanadim
len tak dalej, raz si to dieta ockovanim naisto zabijes......... a to som mierny.......mozno ti bude stacit len ked bude slintat do podusky........ale pani doktorka povedala....... 😀

halienka
10. jan 2013

@zaockujteajslnko no čau, som ťa už dlhšie nevidela 😀 až som sa zľakla, že či ti petarda netrafila rovno ... počítač 😀

jarkanadim
autor
10. jan 2013

Este jedna otazka ak bol uz zaockovany proti rotavirusom
A pneumokokom musim ho nechat preockovat???lebo sa ho
Nechystam dslej ockovat

erikasadek
10. jan 2013

@jarkanadim asi si ma necitala nemusis!!!!!!! 😀

danjelca
Odpoveď bola odstránená
prevenar
10. jan 2013

@jarkanadim nemusis . ockovania "nedadvezuju" su to jednotlive ukony.

prevenar
10. jan 2013

@danjelca oww , take nepekne slovo 😀 fuj, fuj, fuj .. 😉

nikimax
10. jan 2013

@jarkanadim Ja mám zaočkované dve deti komplet, neustále boli choré, (angíny, virozy) alergie obidvaja, ADHD- starší, mladší po očkovaní neurol. problémy-autizmus...Najmladšia (bude mať 3 r.) nie je očkovaná a ešte nebola chorá, nemala nikdy antibiotiká...urob si záver...

prevenar
10. jan 2013

@nikimax nahoda ^^ ........... 🤐

nikimax
10. jan 2013

@prevenar noo, boli aj takí (Mudr), že ma chceli presvedčiť, že "náhoda" ha-ha .... V ich terminologií- nebola zistená príčinná súvislosť....by som ich vešala 😝