icon

Prvé očkovanie

jarkanadim
9. jan 2013

Ahojte malinky ma 17.01.2013 tri mesiace a na kolko
Byvam v rakusku doktorka mi ho vcera zaockovala proti
Pneumokokom do nozicky nieje to nejako skoro?ak mate
Skusenost prosim dajte vediet dakujem...

Strana
z3
prevenar
10. jan 2013

@nikimax to zas nie je taky zly napad 😝 ..vies ,ze ja by som ziadnu srandu nepokazil 😝

nae
10. jan 2013

@jarkanadim Jarka, súhlasím so všetkým tu uvedeným - na tvojom mieste by som doktorke normálne povedala, že očkovať zatiaľ nebudem, lebo nemám dosť infomácií na to, aby som sa správne rozhodla. Budeš mať dosť času na čítanie, premýšľanie, diskusiu. Máš veľké šťastie, že žiješ v krajine, kde je očkovacia povinnosť dobrovoľná.
Ty si mamička, ty si za dieťatko zodpovedáš. Ono je ľahké manipulovať ťa a vyvíjať na teba nátlak, bagatelizovať to, že malý nie je doliečený, hlavne keď máš prvé dieťatko a učís sa za pochodu. Ono by bolo také krásne veriť, že očkovanie je tá najlepšia ochrana, že deti sú vďaka nemu zdravé a svet sa zbavil ťažkých infekčných ochorení. Bolo by to krásne, bohužiaľ to tak nie je a nikdy nebude. Držím ti palce pri premýšľaní, dúfam, že nájdeš oporu v sojich najbližších a keby si potrebovala aj podporu takto virtuálne, napíš @prevenar -ovi a začlení ťa do súkromnej diskusie o ne/očkovaní, o alternatívnych cestách, apod. Neboj sa pojmu "súkromná diskusia", momentálne má už okolo 530 členov, takže sa nejedná len o partičku nejakých fanatikov 😉

bejam
10. jan 2013

@vroni prosim ta ake velke mas deti, a mali alebo nemali zatial zdravotne problemy? Chcela by som zistit ake odolne su neockovane deti. Uz som o ockovani precitala vela, mam 4 mesacnu dcerku a zatial ockovanie posuvam.

vroni
10. jan 2013

nuz, moje dieta bude mat sedem, ATB brala raz (pri infekcnom zapale mocovych ciest), to mala tusim styri roky, u lekara sme posledne dva roky neboli (nebol dovod), chora (horucky+sople+kasel) bola naposledy minuly rok na Vianoce presne dva dni (zato ten timing stal za to!!!) - to myslim Vianoce 2011 a nie tieto posledne. V skole zatial nema vymeskany ani den (klop, klop, klop), nadchu nemava a ked zacne pokasliavat, uvarime kuc-kuc caj (dostat ho v lekarnach bezne) a je do dvoch dni po "chorobe" Alergie nema a neviem ani o inych zdravotnych problemoch. A s vitaminovymi doplnkami sa nekamaratime, takze odtial to nepochadza.

prevenar
10. jan 2013

@bejam podla toho co citam na nasom fore a aj z osobnej skusenosti mozem povedat , ze neockovane deti su ovela zdravsie / menej chore ako ockovane ..co je aj pochopitelne , kedze sa ich imunita vyvinula tak, ako to bolo po miliony rokov a nikto nekonecne mudry do tohto procesu nezasiahol a nesnazil sa vylepsit to , co nie je pokazene ^^

pectore
11. jan 2013

@jarkanadim ahoj vidim ze sa tu do teba pustila kupa z rad neockujucich. očkovaci kalendar pre porovnanie : http://detskechoroby.rodinka.sk/viac-o-ockovani... prve ockovanie ma byt medzi 3- 4 mesiacom... ocividne ho doktorka zaockovala pred terním. Nemalo by to vadit ale treba si taketo veci strážiť .... Tu na koniku maju neockovanci silne zaskupenie a neustale odradzaju mamicky od ockovania... Mam s nimi bohate skusenosti... pre niektorých z nich je to chlebodarna cinnost .....a o ich praktikach som napisala článok. ak budes mat zaujem viac tu : https://www.modrykonik.sk/fotoblog/pectore/clan... . Treba si uvedomit ze tato tema je rozdelena na dva tabory! A ani jeden nehovori uplnu pravdu ,aj jeden aj druhy prikrasluje a zvelicuje vo svoj prospech!!! Je to stret zaujmov. Clovek musi pozorne citat..pretoze ked niekto pouziva vyrazi v publikaciach ako domnievame sa , je to pravdepodobne, alebo nieco predpoklada..neznamena to ze je to preukazatelne ... kludne sa moze mylit alebo len ucelovo zavádza....vacsina teorii co ti tu ponukaju su domnenky a tuzba aby to tak bolo... no mnozstvo s teorii na ktorých zakladaju neockovanie sa da jednoducho vysvetit ..len sa v tom clovek musi orientovať...... tolko k ockovaniu....

mimka38
13. jan 2013

@jarkanadim ahoj ani nie,,aj moja tak bola ockovana,,ale potom pozor treba si vsimat ci sa daco nebude diat,,moja mrka ockami,,nie je to prijemne,,uvidime ako dalej,,bojim sa

mimka38
13. jan 2013

@bejam jajj ja mam zlu skusenost,,mrka ockami a velmi sa bojim,,nerobila to pred ockovanim,,az ponom,,ma 4 mes,,

kbeata
13. jan 2013

@mimka38 ostan radsej pred dalsim ockovanim na pozore,zahlas ten neziaduci ucinok lekarke
prestuduj si pribalove letaky od vakcin ktore mala dostala, tu na MK je sukromna diskusia 'nesuhlas s povinnym ocko...',ak sa chces tam pridat napis na nick prevenar,a dozvies sa viac ohladom ockovania 😉

belaanabela
27. aug 2013

chcem sa spýtať i Vy ste si niekdo všimli že po očkovani prevenarom babatinko horšie spinka , ja od očkovania mam nočné vakacie pred očkovanim my mala krasne spala od 20hod. do 6hod. a teraz sa mi budi o 1,30hod. alebo 2,30hod. .o(

kvieta
27. aug 2013

@jarkanadim Takto vyzerá AV propaganda. je to presne to, čo Ti predviedli títo prispievatelia smerom nahor. Zastrašovanie, nálet na emócie, neodborné a nepodložené vyjadrenia. Skús si preštudovať niečo aj o tom, prečo sa očkuje, opýtaj sa na to lekárky, nech vieš aj info z druhej strany a potom sa rozhodni. Pomôcť získať nejaké informácie Ti môžu aj mamičky vo fotoblogu https://www.modrykonik.sk/skupina/1838/.

vikusjk
27. aug 2013

@belaanabela je to jeden z neziaducich ucinkov ockovania. Caste je tiez podrazdene spravanie dietatka, zla nalada, dovtedy kludne deti su po ockovani "ako vymenene". Mne mala aj prestala jest. Neziaduce ucinky trvali tri tyzdne, potom sa dalo vsetko zase do normalu. Opakovalo sa to po prvej, aj po druhej davke prevenaru a hexa vakciny, tretiu sme uz nedali a neockujeme uz vobec.

prevenar
27. aug 2013

@vikusjk ..to si mala teda dobre nervy ^^ ..nie kazde dieta to "rozchodi" uz po prvom "vymeneni" ☹

desszi
28. aug 2013

@belaanabela ano, deti mozu horsie spavat...mimochodom, cas ked sa ti dietatko budi zodpoveda aktivite pecene, ktora prave vtedy detoxikuje, vstavanie respektive budenie v tom case znamena, ze pecen pracuje viac ako normal, niecim je zatazena, musi viac detoxikovat, ak si pospajas puzzle, dostanes cely obrazok.

pectore
28. aug 2013

@jarkanadim vidim ze sa tu do teba pustil silny antivax... informacie ziskane na fore si prosim preveruj... su to ludia co su proti akemukolvek ockovaniu dokonca aj zvierat.... Ak sa o očkovanie zaujmaš môžeš nakuknut aj do nasej skupiny : https://www.modrykonik.sk/skupina/1838/ kde sa k teme snazime pristupovat skepticky... porovnavaj si informacie ziskane v roznych zdrojoch...az potom zaujmi stanovisko... ide o zdravie tvojho dietata a bohuzial nevies ake skupiny ludi a s akymi zaujmami ta takouto cestou oslovia....

danag
28. aug 2013

Baby, ja som proti očkovaniu nebola, dala som syna dobrovoľne očkovať aj proti hnačke, len sme mali zlé reakcie na očkovanie HEXA vakcínou - totálne nechutenstvo - z 200ml mlieka na 30ml a podobne, nespavosť - inak spánok od 1. mesiaca perfektný, podráždené dieťa - inak totálny smejo, čierna stolica (tej som bola normálne rada, utešovala som sa, že to svinstvo vykakal), po poslednej HEXE prestal úplne džavotať na 2 mesiace - pred ňou už pekne mlel 🙂 . Ja viem, niekto si povie, že náhoda, ale ja svoje dieťa poznám a na náhody neverím. Tým mamičkám, čo nemali zlé reakcie prajem len to najlepšie a v dobrom závidím. Tým, čo mali zlé reakcie, asi nemusím nič opisovať. Len toľko k téme.

kari55
28. aug 2013

@jarkanadim Ahoj, hlavne sa nedaj vystrašiť antiočkovaním posadnutých ľudí. Ja nehovorím, že je to niečo úplne super , ale očkovanie tu je a bude a pre niečo tu určite je. Ja mám dve deti prvá je očkovaná povinným očkovaním a druhá má dve očkovania a čaká nás teraz tretie hexa a prevenar. Prvé dve zvládla super ale aj tak sa bojím čo bude po tom ďalšom lebo ten vnútorný strach tu je ale tak verím, že všetko bude OK. Čo by deti v nejakej Afrike a iných rozvojových krajinách dali za očkovanie. Nemyslím, že je to až taká zlá vec. Dnešný svet je plný jedov čo do seba ľudia dávajú od vitamínov čo do seba pcháme až po vzduch čo dýchame a očkovanie určite nie je to najhoršie. Len nech je bábo pri očkovaní zdravé ak nie daj si odklad nič sa nedeje ak je to neskůr ako udávajú tabuľky.

aristka
28. aug 2013

@belaanabela tých zmien ešte bude,čo sa týka spánku alebo režimu dňa ,je to dané vývinom dieťatka a ako rastú viac a viac vymýšľajú a teš sa ak pôjdu zúbky... 😉

rony192
29. máj 2014

@prevenar prosim ta, o com to tu dramatizujes? polarita tejto temy je uplne zrejma tak co tu uplatnujes svoju ,,vseobecne platnu pravdu,, o tom, co nastne po ockovani? mas deti? tak ak mas, tak ti pisem, ze ked ich nezaockujes, tak nebudu chodit, budu mrzaci, autisti, nebudu pocut, rozpravat a potom sa pytaj z coho to maju... narokujes si tu na prvadu ako niekto z hornej stubne, na toto si netrufnu ani akademici.

zvelicujes, bagatelizujes, precenujes, podcenujes, prvoplanove ako svina, neverila by som ti nic, vdaka forme ktoru volis, okrem ineho. onicom.

rony192
29. máj 2014
https://www.youtube.com/watch?v=98eO2T3dJmg

tu mate dost objektivne temu ockovanie, hlavne na vyber a nikto nic nevnucuje a odbornost a skusenosti, nie nejaku stranku odporcov ockovania z nejakej dediny.

sportpark
31. máj 2014

caute kocky aj nas caka v pondelok prvé ockovanie a chcem dat aj rotarix strasne sa bojim lebp sa mali pred mesiacom rs virus a pneumokoka ale zvladli sme to fain je to strasny pocit bezmocnosti pri týchto malých detoch....každá mama sa bojí ale zasa aby sa nasim detom nieco prihodilo to urcite nie lekari sami hovoria ze teraz je tolko vitusov vsetkeho ze za par rokov to bude este horsie....jaj velmi sa bojima ko to zvladneme....malý je umrncaný nespokojna tak om zvedava...drzte palce

Strana
z3