icon

Riziká neočkovania detí z pohľadu matiek

2. nov 2025

Tema pre kazdeho , ako si to vezme . Hlavne pre nevzdelane matky ktore neockuju deti. Teraz vcase dusiciek kedy cintoriny navstevujeme inzentivnejsie , skuste sa tak rozhliadnut po hrobcekoch kde navzdy odpocivaju deticky 1-2 mesacne : 1,5 rocne/ rocne . Najcastejsie umrtia - diagnozy na ktore dnes da normalna matka/ rodic dieta zaockovat , ale tieto biobrzdy idu “budovat” imunitku. Budte radi ze vam deti aj napriek vasej nevzdelanosti robia radost.

anonym_ae0b0c
2. nov 2025

Na tých náhrobných kameňoch je napísaná aj príčina smrti?

janai1
2. nov 2025

Veľmi by ma zaujímalo z akej štatistiky si vychádzala.

anonym_58bb6e
2. nov 2025

@anonym_autor napriek tomu, že som za očkovanie a svoje dieťa som očkovať dala, lebo si uvedomujem, čo je to kolektívna imunita, nechápem tvoj výkrik do tmy.

dzulli1980
2. nov 2025

Je to každého osobná vec, či dá, či nedá ... ja ich neobhajujem, moje dieťa je očkované, no nazývať ich "biobrzdami" je takto anonymne taaaké hrdinské, pravda? 👎

viestta
2. nov 2025
@anonym_ae0b0c

Na tých náhrobných kameňoch je napísaná aj príčina smrti?

@anonym_ae0b0c nie, nemusi tam byt napisana pricina smrti, ale ked je na cintorine rad detskych hrobcekov z rovnakeho roku, tak to nie je nahoda. Na jedno dedinskom cintorine je takych hrobekov viac ako 10, lezi tam aj rocny brat mojej prababky, ktory zomrel na zaskrt.

anonym_f78aaf
2. nov 2025
@dzulli1980

Je to každého osobná vec, či dá, či nedá ... ja ich neobhajujem, moje dieťa je očkované, no nazývať ich "biobrzdami" je takto anonymne taaaké hrdinské, pravda? 👎

@dzulli1980 no nie, nie je to az tak osobna vec, pretoze vdaka takym sa nasledne oslabuje kolektivna imunita a zacinaju sa vracat choroby, ktore by sme uz vobec nemuseli riesit 🤷‍♀️ ine je ked existuje nejaky vazny dovod neockovat, ale vacsina z tychto “hrdiniek” ho nema. Potom sa im lahko mudruje ked ich dieta prakticky ochranuje prave ta kolektivna imunita.

anonym_56db37
2. nov 2025

@anonym_autor choď sa radšej prejsť namiesto písania blbostí

viestta
2. nov 2025
@janai1

Veľmi by ma zaujímalo z akej štatistiky si vychádzala.

@janai1 Napriklad:
V zemích s nedostatečnou proočkovaností umírá na záškrt 5–10 % nakažených a u dětí do 5 let nebo dospělých nad 40 let až 20 %.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Záškrt

anonym_ae0b0c
2. nov 2025
@viestta

@anonym_ae0b0c nie, nemusi tam byt napisana pricina smrti, ale ked je na cintorine rad detskych hrobcekov z rovnakeho roku, tak to nie je nahoda. Na jedno dedinskom cintorine je takych hrobekov viac ako 10, lezi tam aj rocny brat mojej prababky, ktory zomrel na zaskrt.

@viestta ďakujem za objasnenie.

autor
2. nov 2025
@viestta

@viestta 👏🏻vdaka Viestta

autor
2. nov 2025
@anonym_f78aaf

@dzulli1980 no nie, nie je to az tak osobna vec, pretoze vdaka takym sa nasledne oslabuje kolektivna imunita a zacinaju sa vracat choroby, ktore by sme uz vobec nemuseli riesit 🤷‍♀️ ine je ked existuje nejaky vazny dovod neockovat, ale vacsina z tychto “hrdiniek” ho nema. Potom sa im lahko mudruje ked ich dieta prakticky ochranuje prave ta kolektivna imunita.

@anonym_f78aaf 👏🏻vdaka za mudre odoby so zdravym rozumom.

Ano to si dobre dopisala vazny dovod . Cest vynimkam - ak naozaj sa dietatko narodi s naozaj vaznym dovodom neockovat . Ide o to ze 95% zien ak nie 100% by dali cokolvek za tieto vakciny pred niekolkym 10tkami rokov

A vy co si deti neockujete , lebo neviem co , mate v hlave seno , nezabudajte , ze su vase deti tak chranene v kolektivoch vdaka nasim ockovanym detom.

Aspon ze vasi rodicia mali rozum ked vas dali ockovat ked vam sa uz nenadelilo.

taktotedanie
12. nov 2025
@viestta

@viestta tiez poznam taky cintorin, 6 hrobov za sebou ta ista pricina smrti v priebehu 2 tyzdnov