icon

Rizikové faktory pre poškodenie dieťaťa očkovaním

peter952
13. máj 2016
Používateľ peter952 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od peter952.

Skratene citacie z knihy “Ockovanie jeho ucinky, nasledky a liecba 2. diel” autor MUDr. Ludmila Elekova str. 17 -20

1. Rodinna anamneza

- Rodinna anamneza, akakolvek toxicka zataz rodicov, hlavne matky pred pocatim, pocas tehotenstva a kojenia.
- Infekcie matky pred a pocas tehotenstva.
- Hormonalna liecba, dlhodobe uzivanie antikoncepcie.
- Rodinna anamneza alergickych a autoimunitnych ochoreni.
- Rodinna anamneza narusenia crevnej flory.
- Rodinna anamneza neurologickych poruch.

2. Osobna anamneza
- Nefyziologicke tehotenstvo alebo prichod na svet, napr. cisarsky rez.
- Nekojenie.
- Akakolvek medikacia v obdobi pred ockovanim.
- Akekolvek lieky hlavne antibiotika.
- Prerezavanie zubov.
- Znamky naruseneho imunitneho systemu.
- Deti so znamkami naruseneho nervoveho vyvoja.

“Deti ktore maju niektore z uvedenych rizikovych faktorov v anamneze, by nemali byt ockovane vobec. Alebo ovela neskor a menej. Ockovanie ma zlepsit zdravie deti, aspon tomu verime a je tym argumentovane.Vyhody udajne prevazuju riziko – to uz neplati, ako verejne priznal prof. MUDr. Roman Prymula, DrSc. Avsak pre deti s vyssie uvedenymi faktormi v anamneze je ockovanie zarucene viac rizikovejsie ako vsetky choroby dohromady. “

Rizikové faktory pre poškodenie dieťaťa očkovaním
peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
adsumus
16. máj 2016

@peter952 založil si si temu, rizikove faktory pre očkovanie detí, ale ked sa ťa spýtam na podrobnosti, nevieš nič, ani povedať prečo je sekcia rizikovým faktorom, napriek tomu si trufaš vo veľkom radiť ludom aby neočkovali deti.

peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
katka1981
16. máj 2016

@peter952, ked si to pozries, daj mi prosim vediet, naco sa potom vagina pred porodom dezinfikuje. Myslim, ze som nebola jedina. POtom mi zabili aj tie prospesne bakterie, ci nie?

peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
mircalla
16. máj 2016

@peter952 vazne? - mam obe deti po cisarskom
ani jedno nema ekzem ani alergiu, syn bol za takmer 6 rokov zivota chory asi 3 tyzdne
daj este dalsie bludy ty amater

katka1981
16. máj 2016

@peter952, neplet sem ockovanie, ja pisem o dezinfekcii pred porodom, pochybujem o tom, ze ine nedezinfikuju. A pride mi to normalne. Ved aj sa robi ster ci zena nema streptokoka, aby sa dieta nenakazilo. A to nejdem spochybnovat tvoj postoj k neockovaniu ani nic. Mas dieta? Spytaj sa manzelky ako rodila ona?

barcelona94901
16. máj 2016

@peter952 mam dve deti po cisarskom a sú bez exemu a alergie ;) nebyvaju ani choré 🙂

mircalla
16. máj 2016

@peter952 A hlavne nehraj sa najvacsieho odbornika, nejde ti to ani nahodou. Je to skor na smiech, co predvadzas. Ja som otvorena rozumnym argumentom, ale to ty nedavas, nakolko na to nemas. Celkovo nemam rada ziadne kampane za/proti ockovaniu, nech robi kazdy ako uzna za vhodne.
Ale ty len agresivne a primitivne utocis.

adsumus
16. máj 2016

@peter952 môžeš mi uprimne odpvedať, tvoje vystupenie tu a na tomto fore je v prospech alebo v neprospech očkovania, máme alebo nemáme očkovať svoje deti? a ake máš nato dokazy? nerozdeluj ludí na zástancov očkovania a tých, čo nie su. Ja napríklad nie som zástanca povinneho očkovania a napriek tomu, že nesuhlasím s povinným očkovaním, bol mi odobratý vstup do skupiny nesuhlas s povinným očkovaním, bez jedineho príspevku z mojej strany, ja si myslím, že preto aby tam nebol iný názor, sloboda slova na MK, niektorým nič nehovorí. Ale mna zaujíma uprimne, máme očkovať svoje deti alebo nie, podla teba, bez ohladu, či sme zástanci alebo nie, lebo v prvom rade sme rodičia a ja cchem jasný názor: od antivax aj od prvovax. Takže ak neočkovať: prečo? dovody, dokazy, správy, studie.....máš?

katka1981
16. máj 2016

@mircalla, brat ma dve deti po cisarskom, obe su tazki alergici, casto chori a boli kojeni vyse roka. Nasa nema ziadnu alergiu, nebyvala casto chora,bola rodena vaginalne, od 9, tyzdnoch na UM (nie dobrovolne) ale ma celiakiu. Osobne si myslim, ze ani cisarsky rez ani dlzka kojenia, nie su smerodajne. Rovnako ako sa pise, ze deti po sekcii nie su take priebojne, je to kravina, lebo bratove deti su obe narodene sekciou, v skole su velmi sikovne, jedno je tiche, druhe ukecane a priebojne. Podla mna su to nezmysly takto delit deti.

alikaa
16. máj 2016

@katka1981 Co ja viem, tak sa dezinfikuje pred sitim po porode, nie pred samotnym porodom. Po dalsie, ak aj dezinfikuju pred porodom, tak len vonkajsiu pokozku, nevystriekaju s tym cely krcok maternice. Ak by takto jednoducho zabili bakterie, tak by nedavali preventivne antibiotika pred porodom, v pripade, ze bol zisteny streptokok pocas tehotenstva. Mna dezinfikovali az po porode, ked sa islo sit, pri oboch porodoch.

peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
katka1981
16. máj 2016

@alikaa, no mna pred tlacenim poliali flasou a ze nech sa nezlaknem, ze to ma dezinikuju hej zvonka, nikto mi tam flasu nestrkal. ATB som nebrala, mala som dobre vysledky. Ani ma nestrihali, ani nesili.

katka1981
16. máj 2016

@peter952, preco by nemalo byt dieta po sekcii zdrave? Alebo v com je dieta narodene vaginalne zdravsie ako narodene sekciou? Mozes to vypisat z tej knizky? Ja nerobim z Elekovej blbku ale toto ma ozaj zaujima, lebo v tom nevidim logiku ziadnu.

alikaa
16. máj 2016

@katka1981 Nie je to bezna prax, resp. este som o niecom takom nepocula. V ktorej nemocnici maju taketo praktiky?

katka1981
16. máj 2016

@alikaa, na Antolskej, neverim ze sa to bezne nerobi. Ved akoby zene urobili nastrih? Chces mi povedat ze bez dezinfekcie? Ved predtym zeny bezne idu na WCko ci uz cikat alebo aj klystir mali. Mozno si to mnohe nevsimli.

peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
katka1981
16. máj 2016

@peter952, no jasne, nie je to prirodzene, to sedi, moze sa to brat aj ako stres pre dieta, ok. Inak konecne som si vsimla ze si zena, doteraz som ta brala ze si chlap podla nicku. Dik, takyto argument mi staci.

alikaa
16. máj 2016

@katka1981 o porody sa zaujimam celkom do hlbky a naozaj to nie je bezna prax. A ani mna na milion percent nedezinfikovali pocas porodu a rodila som tiez na Antolskej.

sova76
16. máj 2016

@peter952 Vidíš, a to je pre teba posvätné? Neber to v zlom, ale toto považuješ za dôkaz?

katka1981
16. máj 2016

@alikaa, no vidis, to som mala zazmluvneneho lekara a chcem toho isteho zas

alikaa
16. máj 2016

@katka1981 napises aj meno? zaujimalo by ma to. mozes aj do spravy.

katka1981
16. máj 2016

@alikaa, dr. Havalda aj po porode ma obliali. Ale vies co ked pojdem rodit teraz, tak ti napisem. Aby to nahodou nebolo az po porode, len si zle pamatam.

mircalla
16. máj 2016

@peter952 a preco si myslis, ze to niekoho zaujima? ved kto ma zaujem si nastuduje aj sam....o ockovani a neockovani sa toho popisala uz dost aj bez tvojich prispevkov, ktorych si sem dal ci dala za posledne dni z nejakeho dovodu asi 500.

pytam sa preco? a co ti ide?

peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
mircalla
16. máj 2016

@peter952 omg help