Rizikové faktory pre poškodenie dieťaťa očkovaním
Skratene citacie z knihy “Ockovanie jeho ucinky, nasledky a liecba 2. diel” autor MUDr. Ludmila Elekova str. 17 -20
1. Rodinna anamneza
- Rodinna anamneza, akakolvek toxicka zataz rodicov, hlavne matky pred pocatim, pocas tehotenstva a kojenia.
- Infekcie matky pred a pocas tehotenstva.
- Hormonalna liecba, dlhodobe uzivanie antikoncepcie.
- Rodinna anamneza alergickych a autoimunitnych ochoreni.
- Rodinna anamneza narusenia crevnej flory.
- Rodinna anamneza neurologickych poruch.
2. Osobna anamneza
- Nefyziologicke tehotenstvo alebo prichod na svet, napr. cisarsky rez.
- Nekojenie.
- Akakolvek medikacia v obdobi pred ockovanim.
- Akekolvek lieky hlavne antibiotika.
- Prerezavanie zubov.
- Znamky naruseneho imunitneho systemu.
- Deti so znamkami naruseneho nervoveho vyvoja.
“Deti ktore maju niektore z uvedenych rizikovych faktorov v anamneze, by nemali byt ockovane vobec. Alebo ovela neskor a menej. Ockovanie ma zlepsit zdravie deti, aspon tomu verime a je tym argumentovane.Vyhody udajne prevazuju riziko – to uz neplati, ako verejne priznal prof. MUDr. Roman Prymula, DrSc. Avsak pre deti s vyssie uvedenymi faktormi v anamneze je ockovanie zarucene viac rizikovejsie ako vsetky choroby dohromady. “

@buckeye asi skôr nie. Nepracujem v zdravotníctve ani farmabiznise. Pred materskou som bola personalistka 🙂
@buckeye @marika_marika @adsumus Mne sa zdá byť aj odborné vysvetlenie celkom zrozumiteľné. Sama beriem dlhodobo lieky, ktoré vplývajú napríklad na imunitný systém... Nebyť tých liekov, už tu možno nie som. Len nechápem tých rodičov, ktorí sa dajú namotať na takéto laické a ľahko vyvrátiteľné tvrdenia. A... tie náboženské dôvody... presne tak mi to tu pripadá, ako keby predával Strážnu vežu kdesi na ulici 😀
@adsumus, vies aku statistiku chcem? Kde je napisane, priklad: v rokoch 2000-2015 sa na SK vyskytlo 90 pripadov mumpsu, 25 pripadov TBC, 16 pripadov rubeoly, 200 pripadov osypok...., toto som si vymyslela ale takto nieco hladam. Je mi jedno kto mal aky pribeh, ci mu tiekol iba sopel alebo zomrel. Lebo ja neviem predpokladat ake nasledky by mala choroba u nas. Zaujimaju ma statistiky vyskytu na SK. Existuje nieco take?
@adsumus, napr. som nasla: u ochorení na čierny kašeľ došlo v roku 2008 k výraznému vzostupu chorobnosti, ktorý v ďalších rokoch pokračoval a udržal sa až do roku 2011. Nebolo evidované žiadne ochorenie na detskú obrnu, záškrt a rubeolu. Cierny kasel som mala v roku 2013 ale bola som ockovana. Idem hladat dalej.
@katka1981 tie ochorenia , na ktore sa pytas sa nevyskytuju momentalne v takej miere ako v minulosti, prave vdaka ocovaniu, populácie kde nie je vysoka preockovanost ako unas ich maju vo vyssej miere, ale vhladom na to, ze preockovanost klesa zacinaju stupat, Nemecko napr nema povinne ocovanie, ale uvazuju nad zavedenim, pretoze im vyrazne klesla preockovanost a zacali stupat niektore ochorenia, Rakusko detto, mavaju lokalne epidemie osýpok, cierneho kasla a prevazne u neockovanych, pred 2 rokmi mali epidemiu osýpok v Spanielsku a zomrel chlapec, neockovany, spoluziaci ockovani, chodia dalej do skoly a nic im nebolo..
@buckeye poroz rakúšanom velmi prudko stupla zaočkovanosť za minulý rok, asi rodičia nevnímaju tieto ochorenia ako nezávažne.
http://apps.who.int/immunization_monitoring/glo...
@marika_marika aha,,,ja som vyskum, nie farmapriemysel
@adsumus, neviem, podla ockovacieho kalendara. Ale asi v detstve. Bohuzial dosli az teraz nato ze je asi neucinne a budu znova preockovavat. Ale to je uplne jedno, u dospeleho to nie je nic vazne. A v zhladom na moju poruchu imunity sa ani ockovat nedam. Aj imunolog by bol proti.
@buckeye, no v nasej robote je epidemiologicky labak, to mi ver, chytila som tam uz vsetko, ale nic proti comu by sa ockovalo tam nie je. A robia tam aj cudzinci. A zatial sa nikam nechystam, 9 rokov som nebola ani za hranicami, zatial sa ani nikam nechystam, tak som pokojna. Uvidime co prinesu najblizsie roky, potom sa mozno zacnem viac bat. Netreba umelo sirit strach, rovnako ako nic podcenovat. Takze zlaty stred.
@buckeye, dakujem, o chripkovej mam svoj nazor, vzdy ked sa dal brat zaockovat, bol chory jak hovado, ked dostal rozum a prestal, zrazu zistil ze mu nic nie je. A vedela by som o tejto super vakciine pisat dlhsie. A snad to nezakriknem, ja som este chripku nemala ani raz. No a novsie typy tiez skusat neplanujem. Kamaratka ma vdaka tomu ockovaniu dozivotne poskodene rameno. Keby nenosila magneticke nausnice tak nepohne od bolesti rukou. Rozhodne vydarena vakciina. Keby som mala chripku kazdy rok, aj ju zvazim, ale ja som chripku ozaj este ani raz nemala. Nehram sa na hrdinku ozaj, ani teraz nie som fit, ale zatial sa chripke vyhybam, dufam, ze mi to ostane.

@buckeye, jasne aj kiahne mozu byt nebezpecne, hlavne u dospelych, mal ich aj moj muz, alergik, astmatik, po 40tke. Dr. ho chcela poslat na infekcne, nikam nesiel, daval si vysoke davky C-cka. Dr hovorila ze moze dostat aj zapal srdcoveho svalu atd. Nemal nic. Vyhadzany vsade, ale mal 2 dni teplotu do 38,2, co som ho zazila aj ked mala 39,5, a to mal len nejaku virozu kedysi, cize 2 dni zvysena teplota a ano citil sa zle, ale nic vazne. A normalne fungoval, nemohol si dovolit ani lezat ani nic. Kazda choroba kt. ma lahky priebeh, moze skoncit u niekoho aj smrtou. Cize toto tiez beriem tak. Bud alebo.