icon

Rizikové faktory pre poškodenie dieťaťa očkovaním

peter952
13. máj 2016
Používateľ peter952 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od peter952.

Skratene citacie z knihy “Ockovanie jeho ucinky, nasledky a liecba 2. diel” autor MUDr. Ludmila Elekova str. 17 -20

1. Rodinna anamneza

- Rodinna anamneza, akakolvek toxicka zataz rodicov, hlavne matky pred pocatim, pocas tehotenstva a kojenia.
- Infekcie matky pred a pocas tehotenstva.
- Hormonalna liecba, dlhodobe uzivanie antikoncepcie.
- Rodinna anamneza alergickych a autoimunitnych ochoreni.
- Rodinna anamneza narusenia crevnej flory.
- Rodinna anamneza neurologickych poruch.

2. Osobna anamneza
- Nefyziologicke tehotenstvo alebo prichod na svet, napr. cisarsky rez.
- Nekojenie.
- Akakolvek medikacia v obdobi pred ockovanim.
- Akekolvek lieky hlavne antibiotika.
- Prerezavanie zubov.
- Znamky naruseneho imunitneho systemu.
- Deti so znamkami naruseneho nervoveho vyvoja.

“Deti ktore maju niektore z uvedenych rizikovych faktorov v anamneze, by nemali byt ockovane vobec. Alebo ovela neskor a menej. Ockovanie ma zlepsit zdravie deti, aspon tomu verime a je tym argumentovane.Vyhody udajne prevazuju riziko – to uz neplati, ako verejne priznal prof. MUDr. Roman Prymula, DrSc. Avsak pre deti s vyssie uvedenymi faktormi v anamneze je ockovanie zarucene viac rizikovejsie ako vsetky choroby dohromady. “

Rizikové faktory pre poškodenie dieťaťa očkovaním
buckeye
18. máj 2016

@peter952 aky chemicky kokteil ty furt spominas..je tam hlinikata sol, ktora je aj v materskom mlieku a v nom aj vo vyssej koncentracii, formaldehyd, ktory je v tak malej davke, ze ludske telo si ho vyrobi samo za jeden viac, a uz ti to pisali viaceri..na hmotnost dietata sa prihliada a nemas pravdu co sa tyka studii porovnavaju s neockovanymi, u ktorých je vsykyt spomianych ochoreni(leukemii,diabetu,etc..) rovnaky ako u ockovanych

katka1981
18. máj 2016

@buckeye, ale neboj, su choroby pred kt. mam strach, resp. velky respekt. Ja sa tu nehram, ze sak si dam balik C vitaminu a som zdrava ako ryba a podobne, to len aby to tak nevyznelo.

buckeye
18. máj 2016

@katka1981 v mojej rodine sa vsetci nechávame ockovat prto chripke (acelularna) a nemame chripku ani jeden, zacali sme s tym prave z dovodu, ze bola u nas casta

katka1981
18. máj 2016

@buckeye, vidis u nas chripku nemavame, tak sa ockovat nedavame. Brat so svagrinou davali zo strachu a vtedy vzdy dobre ochoreli, potom prestali a chripku nemali ani raz, ani pred ocko, ani po. ja mavam casto zapal nosohltana, v podstate ine nic. Ale je to nechutne A je fajn ze vam ockovanie pomaha a vyhovuje.

buckeye
18. máj 2016

@katka1981 nejde o to, ze ty nemusis nikam cestovat, ale turisti chodia aj k nam (zatial 😀), jasne nemusi u kazdeho vypuknut hned zapal pluc ci poskodenie srdca, ale ja osobne to riskovat nemienim

katka1981
18. máj 2016

@buckeye, ved dobre robis, rob ako citis, je to len na tebe

aristka
18. máj 2016

@peter952 co je to chronicke choroby dych.ciest ...plus dietatku sa pichaju mrtve casti a pritom denne jeho imunita bojuje s kvantum zivych antigenov ...robis s imunity dezerterov .ale je to najdokonalejsie vojsko ake kedy existovalo ...ak by nebolo .dieta by zabil prvy jeho nadych....a chemicky koktail.ved vsetko okolo nas je chemia .aj nase telo ...za vaetkym su nejake prvky ...ved uz len pocatie je nielen biologia .ale aj chemia ...

marika_marika
18. máj 2016

@peter952 zdá sa, že dokonca ani ty o tom nemáš potuchy...

lilitela
12. okt 2016

@peter952
@buckeye
Ahojte, spominali sa tu ludske embrya pri vyrobe vakcin. Neviete nahodou v strucnosti proces, resp ich rolu pri vyrobe?
Peter, zaujimali by ma informacie, ci v 70-80 rokoch ked nebolo tolko autistov a pod poruch, ci boli vakciny bezpecnejsie a take hlavne rozfiely oproti dnesnym, ktore by teda mali byt jednou z pricin autizmu. Vdaka

peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
lilitela
12. okt 2016

@peter952 ako sa kontaminuju? V com je rozdiel z hladiska kontaminacie oproti inym liekom? Alebo oproti strave? Ta nemoze byt kontaminovana?

Co obsahovali vakciny pred 4o rokmi?

peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
lilitela
13. okt 2016

@peter952 ale ja stale nechapem ako sa do vakcin dostane ta ludska DNA. Naco je ju tam treba?
Vakcina sa picha do svalu a odtial prechadza do krvneho riecista, dobre hovorim? Ale potrava, ktoru prijmem do zaludka, tiez prejde do krvi, tusim sa tak deje v tenkom creve. Samozrejme mam na mysli z potravy vitaminy, mineraly, prvky, teda aj kovy, cukry tuky bielkoviny, atd, nie?
Mna by teda realne zaujimalo co obsahovali vakciny pred 40 rokmi, myslela som, ze ze by si mohol disponovat nejakou informaciou o tom kde to najdem, lebo iba tak maju informacie vyznam. Matne si totiz spominam, ze moj ockovaci kalendar bol pomerne pestry.

peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
lilitela
13. okt 2016

@peter952 ja som neni tak stara. Okrem tbc som bola ockovana proti c. kaslu, zaskrtu, osypkam, ruzienkam - dalsie by som si musela pozriet, az tak dobru pamat nemam. Ja myslim ze vacsina z nas tu na MK bola ockovana na to iste.
A ta DNa, ta sa tam teda dostane v akom procese? Z tych embryonalnych buniek? A tie sa pouzivaju na co?

alikaa
14. okt 2016

@lilitela trochu sa vam tu zamiesam do debaty. MMR sa ockuje u nas od roku 1992, dovtedy boli len monovakciny, osypky sa ockuju od roku 1969, ruzienka sa mi zda ze od 1985 a mumps od roku 1987. Je velky rozdiel ked podas jednu zivu vakcinu alebo trojkombinaciu. Zlozka osypok je mnozena na bunkach z kuracich embryi a zlozka rubeoly je mnozena na ludskych bunkach z chlapcenskeho plodu v 14. tyzdni tehotenstva, myslim, ze konkretne z plucneho tkaniva.
Tu mas detailne opisane ako sa pouzivaju embryonalne bunky pri vyrobe vakcin - http://www.slobodavockovani.sk/news/strucna-his...

Tiez oproti dnesnym detom si v detstve nebola ockovana na pneumokoky, hepatitidu B a hemofily

lilitela
19. okt 2016

@alikaa Ano, pravda, osypky aj ruzienku som mala zaockovane zvlast. Urcite nie je dobre sa potykat s roznymi virusmi naraz, ak su plnohodnotne, no tu ide o oslabene virusy. Takze ano rozdiel to je, akurat neviem aky, resp. co je "lepsie". Na to, aby som realne vedela posudit riziko, by som si musela nastudovat odborne materialy, inak vsetko ostatne su dohady, ako napriklad "je to sajrajt", "monovakciny su "lepsie"". Ja som taktiez dostala trojitu vakcinu spolu - dift+tet+pert. Hexavakcinu som nedostala, to je pravda, na obrnu som dostala inokedy, dokonca najmensi casovy odstup medzi vakcinami bol 2 tyzdne! V prvom roku som bola ockovana 7x, v 2. som bola 3x a v tretom 1x, spolu 11x do 3 rokov. Okrem virov som teda dostala aj 11x rozne tie nosice - tie "sajrajty". Preto som sa pytala, co obsahovali vakciny pred 40 rokmi, aby som si to mohla objektivne posudit. Inak logicky chcem verit, ze lekarska veda ide vpred (ako vsetko ostatne), a ze dnesne vakciny by mohli byt kvalitnejsie nez tie predosle. Kazdopadne moja dcera bola do troch rokov ockovana 7x, to je 5x menej ako ja. Dostala viac druhov virusov, no predpokladam, a to som si chcela overit, ze menej toho sajrajtu.
Co sa toho DNA tyka, uz chapem. Je tam aj nejake zdravotne riziko ci ciste eticke?

alikaa
20. okt 2016

@lilitela ano, v MMRke mas oslabene virusy. Ja by som sa pri tejto vakcine skor zamyslala nad vyznamom ockovania, kedze v mojom detstve tieto choroby boli bezne detske ochorenia, ktore som prekonala ja aj kopec mojich kamaratov a nemame ziadne nasledky a zaroven mame dozivotnu imunitu. MMRka nie je dozivotna, takze v podstate posunie tieto "detske choroby" do dospelosti, kedy ich uz dospele telo ovela tahsie zvlada a realne mozu mat viac nasledkov, ako ked ich prekona dieta.
A ano, volakedy sa davala Di-Te-Per-ka ako jedina kombinovana vakcina, ale bola neziva, narozdiel od MMR.

Ak chces vediet co obsahovali vakciny pred 40. rokmi, ozvi sa na SUKL, vakciny boli vtedy vyrabane u nas, cize by mali mat zaznamy, alebo aspon info, kde to najdes.

Ak sa pri filtracii dostanu do vakciny nejake utrzky z DNA ci uz cloveka, alebo zvierata, tak sa mozu naburat do DNA ockovaneho cloveka (nasledky mozu byt rozne) a tym padom to nie je len o etickom hladisku. V Hexe mas napr. rekombinovanu DNA. A teda neviem o tom, ze by niekto skumal, co to moze sposobit.

lilitela
20. okt 2016

@alikaa A ty mas prosim ta kolko rokov, ze si prekonala tieto choroby, rovnako ako tvoji rovesnici a neboli ste zaockovani? Ja mam 40 a bola som ockovana...
tato tema ma zaujima a velmi lutujem, ze nemam cas si zistovat to, co si tu predostrela: ty a tvoji kamarati nemali nasledky - a co ostatni? kolko percent obyvatelstva znasalo priebeh tychto ochoreni tazko? kolkym ostali tie trvale nasledky? Su choroby, ktore maju tazsi priebeh napr pri babatkach, ci detoch a ine zase prave pri dospelych.
S tym Suklom je to dobry napad, urcite sa potesia, ked sa budu hrabat v archive. 🙂

To s Dna mi pride znova ako iba dohad (co nevylucujem, ze by to nemohla byt pravda), alebo su snad na "mozu naburat do DNA ockovaneho cloveka (nasledky mozu byt rozne)" konkretne dokazy ci studie? Myslim, ze je to zlozitejsi proces. Je schopna cudzia Dna sa niekde naviazat a robit sarapatu, alebo snad len tak "rozpojit" existujuci retazec Dna a napojit sa nan? Mame imunitny system, ktory je zodpovedny za likvidaciu - ak by to bolo take jednoduche, ludia po transplantacii cudzich tkaniv by mali "vyhrane". Transfuzia krvi - tam nehrozi prenos DNA? A co narkomani co pouzivaju spolocnu striekacku... a co ked ma uhryzne pes a jeho bunky z dasien sa mi dostanu do svalov? Len polemizujem...

alikaa
20. okt 2016

@lilitela Ja som bola ockovana iba na osypky, som rocnik 80, na ruzienku a mumps som ockovana nebola. Mimochodom osypky som dostala ako nasledok po ockovani na osypky, mali uplne klasicky priebeh, mam to zaznamenane v karte. Mumps, ruzienku a este ovcie kiahne som prekonala v jasliach. Kedze vtedy internet neexistoval, tak neboli dostupne sirsie informacie. Pisala som o svojom okoli, ze nikto v mojom okoli, z celych jasli, skolky alebo skoly, nemal nasledky po tychto chorobach.Za cely svoj zivot som sa nestretla s nikym, kto by mal po tychto troch chorobach nasledky. Ani moji rodicia za cely ich zivot nikoho takeho nestretli. Cim nehovorim, ze sa to nemoze stat. No po MMR ockovani poznam kopec deti, ktore mali rozne neziaduce ucinky, vymenovane v pribalovom letaku, a aj tazke nasledky. Takze z tohto hladiska mi ockovanie pride horsie ako prekonanie danych chorob.

o tej DNA pise vo svojich knihach dr. Strunecka, alebo dr. Elekova, alebo dr. Hirte a zopar dalsich, staci len hladat informacie. Kazdopadne neviem o tom, ze by niekto vobec skumal, co moze cudzia DNA sposobit. No a samozrejme transfuzia ma tiez rizika, moze vselico sposobit, dokonca aj smrt. Narkomani tiez vselicim trpia a nemusi to byt len tym, ze droguju. Uhryznutie psom tiez moze mat rozne nasledky.
Ved aj taka rakovina je narusenie DNA v nejakej bunke. Mozno keby si sa isla opytat na detske onkologicke oddelenie mamiciek s babatkami, zistis, ze vsetky babatka s rakovinou boli ockovane... to tiez len polemizujem....

peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
bejby21
25. máj 2017

@peter952
Presne ja teraz riesim ekzem mojej dcery. Stale som nechapala preco ho ma.kde sa stala chyba..U nas v rodina ani z muzovej strany to nikto nema. Kojim ju este stale (ma 10 mesiacov) az som to pochopila..zijem v Nemecku a nahodou som sa rozpravala so svojou obvod.mudr. o ekzeme..a ta sa ma hned opytala ci som rodila cisarskym rezom. Tak mi tiez vysvetlila ze sa vtedy nedostanu vsetky potrebne bakter.do criev a tym ma dieta slabsiu imun. A preto ockov.to este zhorsi (preto si ludia myslia ze ekzemy maju z ockov.lebo ako aj my sme dostali po ockovani ekzem) a my sme dostali este v 8 mes.antibiot. a to uplne dorazilo nasu crevnu mikrofloru a ekzem sa nam velmi zhorsil 😐 teraz idu robit rozbor stolice mojej malej a budu sa snazit doplnit jej potrebne bakterie inym sposobom..este neviem ci to pomoze ale duuufam ze ano 🖒

peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
kvieta
25. máj 2017

@bejby21 Moja dcéra mala kojenecký ekzém (na líčkach), časom jej zmizol aj vďaka tomu, že namiesto plienky som jej na uspávanie dala jemnú vreckovku (plienkou si to dráždila). Objavil sa jej znovu v piatich rokoch, týždeň pred očkovaním. Zjedla veľké množstvo jahôd zo supermarketu a vystúpila jej alergia na BKM. Mesiac potom, hneď ako sa jej ekzém skľudnil, pokračovala som v očkovaní. Do pol roka ekzém úplne zmizol, samozrejme nepila mlieko, ale iné mliečne výrobky v obmedzenom množstve jedla.
Je pravda, že nemala silnú alergiu, možno preto sa z toho tak rýchlo dostala. Tiež bola rodená cisárskym rezom, dávala som je probiotiká už od malinka.
Ekzém nie je kontraindikácia očkovania. Očkovať môžeš, pokiaľ ekzém nie je v zápalovom štádiu. Ekzém je prejav alergie na nejakú zložku. Vo vakcínach je tak mizivé % množstvo prípadných alergénov, že je malý predpoklad, že samotná vakcína spustí alergickú reakciu. Je ale pravda, že stať sa to môže. No takéto prípady sú ojedinelé a dieťa by v najbližšom čase prišlo do styku s alergénom vo vyššom množstve a a častejšie. Nechcem to bagatelizovať, no vakcína je jeden z najnepravdepodobnejších spúšťačov alergií.

aristka
25. máj 2017

@peter952 tvoja manzelka je nesvojpravna ,ked ty ju nedas ockovat ,,chudera to si musi pytat povolenie ...😢

peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
adsumus
27. máj 2017

tisíce studii, kde sa porovnávaju očko a neočko ludia aj zvery.

https://scholar.google.sk/scholar?hl=en&as_sdt=...

peter952
autor
Odpoveď bola odstránená
peter952
autor
Odpoveď bola odstránená