Rotarix verzus Rotateq. Ktorý vybrať proti rotavírom?

csina
15. mar 2013

Ahojte, nahliadla sa do niekoľkých diskusií o očkovaní a hľadala som zásadné rozdiely v týchto dvoch vakcínach... Rada by som si tu našla osobné skúsenosti rodičov, ktorí majú očkovanie proti rotavirom za sebou. Nájdu sa aj takí, čo dali svojim deťom očkovať obe? Myslím, prvému dieťatku jednu a druhému druhú? Po ktorej z týchto vakcín sa častejšie vyskytujú nežiadúce účinky? Ktorá je učinnejšia? Moja najstaršia dcéra mala niekoľkokrát rotavir v škôlkarskom veku, vždy na infúzkach, očkovaná nebola... Mladšiu som dala očkovať Rotarixom ale nejaké to grcanie na infúzkach už tiež máme za sebou... Vaše príspevky mi pomôžu sa rozhodnúť či a čím zaočkovať syna..vopred ďakujem..

luliu
15. mar 2013

Ahoj, obe moje deti sú ockovane Rotarixom, bez vedlajsich ucinkov a nikdy sme nemali ziadny rotavir

syrik
15. mar 2013

Ani jeden...Podľa lekárov každé jedno dieťa prekoná rotavírus do 5 rokov života...či je alebo nie je zaočkované...akurát ten priebeh môže byť miernejší...ale kto vie?

nae
15. mar 2013

ahoj, moj syn očkovaný Rotateqom, rotavírusovú enteritídu prekonal aj tak (vo veku 10 mes.). Po prvom očkovaní sme si to odhnačkovali všetci členovia domácnosti (myslím to očkovanie - že bol po ňom infekčný). V týchto vakcínach nie je žiaden podstatný rozdiel, prečítaj si príbalové informácie. O účinnosti silne pochybujem. Pokiaľ dojčíš a necháš očkovať, sú to vyhodené peniaze.

lialucia
15. mar 2013

môj je očkovaný Rotarixom, a očkovanie nezabezpečí, že rotavírus nedostane, ale iba to, že keď ho dieťatko dostane, tak nie v takej miere ako nezaočkované dieťatko

zuzkat1
15. mar 2013

Ani jedno. Dobrovolne vakciny nedavam vobec. Naco? Ma 3 roky a zatial jej nic nebolo.

magic08
15. mar 2013

Ja mam dcerku zaočkovanu Rotateqom, syna akurat zvazujeme, ci ockovat, alebo nie...

nili
15. mar 2013

Dcera sa narodila skor, odporucali nam ju zaockovat, dostala Rotarix a nemala ziadne vedlajsie ucinky.

ivik9
15. mar 2013

Ja mam dceru aj syna zaockovanych vakcinou Rotateq.....ked u nas vladla "hnackova sezona" 😖 tak sme to postupne dostali vsetci, my sme sa zvyjali v krcoch a striedali sa na zachode a oni dvaja nemali nic..... 🙂

amouramour
15. mar 2013

my mame rotarix, ja som mala crevnu chripku a riadnu a mala nedostala, mozno aj prave ockovaniu...kazdopadne je to podla mna dobre ockovanie,lebo viacero deti skoncilo u nas v rodine s rotavirovymi infekciami v nemocnici...male deti sa rychlo dehydruju

varticek
15. mar 2013

Ja som očkovala jedného syna Rotarixom a druhého Rotateqom. Ani po jednom neboli žiadne vedľajšie účinky, oba fungujú rovnako. Keď starší dotiahol zo škôlky vírus, on sa dva krát pozvracal, presne to isté mladší, ja som objímala záchodovú misu celý deň. Podľa mňa je jedno, ktorý si vyberieš.

skeptik
15. mar 2013

To je jedno, hlavne zaockovat a zapalit sviecku pre nejake dietatko v Afrike, ktore na toto prave dnes zomrie, lebo jeho mamicka sa k vakcine nedostala.

bralilienka
15. mar 2013

v čase detstva mojich detí boli všetky hnačky iba hnačkami a liečili sme ich čiernym čajom, ryžou a banánmi. čím vás preboha stále strašia lekári? dajú tomu strašidelný nadpis, aby vás nahnali vakcinovať. to už lekári nevedia ani hnačku liečiť? 😠

jfd
15. mar 2013

Jako mezi Brufenem a Ibuprofenem. Obá jsou růžový pilule, jen jedny stojej o stovku víc.Nebo Paralen a Paracetamol. Gro zůstává, platíš patent a ochranou známku.

danielaaa212
15. mar 2013

my sme dali rotarix, ziadne neziaduce ucinky, vsetko bolo v pohode. ak som spravne pochopila rotarix je dvojdavka rotateq troj, co znamena.. ze je pri rotatequ je dietatko ockovane na viac druho rotavirusov..

lauricka
15. mar 2013

ked vracia aj vodu a tu vodu aj kaka, nechce pit, jest, nic, trapi sa v horuckach, vtedy clovek mozno aj olutuje, ze neockoval. Ano, hnacka a vracanie v miernom prevedeni sa da zvladnut. Ale neviem, ktora by chcela zazit rotavirus v plnej akcii dobrovolne a ten pohlad na vysilene dieta. NIe, nie som zastanca ockovani, neviem, co si o tom celom mysliet, mam strach, ale rotavirus som dala ockovat. Mali sme rotarix a ziadne problemy s nim.

lyenka
15. mar 2013

Dcerka ma bohuzial rotarix a s dlhotrvajucimi neziaducimi ucinkami, syncek nema a ani nebude mat ziadne povinne alebo nepovinne ockovanie, to ze bude miernejsi priebeh choroby po ockovani je iba vymysel