Skúsenosti a priebeh očkovania proti rotavírusu
Ahojte, akú mate skúsenosť s očkovaním na rotavirus? Aký ste mali priebeh?
My sme dali obe naše deti a nic extra sa nedialo, dávalo sa to súčasne s iným povinným očkovaním. Doteraz nejaku črevnú chrípku/virózu nemali, ak tak len že ich možno raz prehnalo.
Bez reakcie, všetko ok
U nas absolutne nic 🙂 ziadna reakcia. Ak sa nemylim tak nasa pediactricka mu dala naraz Prevenar a Rotarix a aj tak ziadna reakcia.
Moja trojročná dostala obe dávky, tiež súčasne s ďalším očkovaním. Reakcia takmer žiadna, akurát asi dvakrát hnackovala po prvej davke.
@24natalia11 zle… velmi blizkej kamaratky syn skoncil v nemocnici
@24natalia11 bez problemov
Videla som skolabovane dieta z rotavirusu pocas sluzby kde mu takmer pri vchodovych dverach pichali kanylu a pustali infuzie kedze rodicia dosli na sekundu tesne, podla mna by to dieta uz viac nedavalo takze za mna nedat je velky hazard so zivotom dietata
@taktotedanie presne ako píšete, moja sestra tiež bola svedkom v zahraničí ako jedno dieťa skončilo zle, lebo očkované nebolo.
Autorka - Mam 2 deti a obe mam zaočkované, očkovanie na rotavirus pri očkovaní a zvládli to obe deti bez väčších teplôt 🙂 ja by som neriskovala, že by som očkovať nedala. 🙂
@24natalia11 syn po prvej dávke v 2 mesiacoch dlllho hnačkoval, tuším okolo 2 týždňov to trvalo… inak sa necítil zle (teda ťažko povedať pri takom mini bábätku, no nebol plačlivý ani spavý, nemal zvýšenú teplotu, papal normálne, priberal ukážkovo), len tie vodnaté bomby v plienke aj mimo nej x-krát za deň boli des 🫣 s druhou dávkou som preto váhala, no lekárka povedala, že po druhej býva reakcia slabšia a mala pravdu, hnačky sa už nekonali, len mal 1 deň teplotu, keďže druhú dávku dostal súčasne s očkovaním do stehienok.
@24natalia11 velmi dobre skusenosti a ziadne problemy nemali
Nijaku … dostal ako ju ako babatko, kedze to spadalo do kategorie u nich “povinne”
Po ockovani nemala absolutne ziadne priznaky. Ani neviem ci vobec rotavirus po ockovani niekedy dostala (mohlo to nou prejst pomerne bezpriznakovo, preto neviem). Kamoskine dieta bez ockovania rotavirusom skoncilo v nemocnici a ledva to dalo… to len priklad, ze rota nie je ktovieco choroba

@24natalia11 nas bol ockovany ako babatko len prvou davkou. Mal zlu reakciu, tak druhu davku som sa rozhodla uz nedat. A pritom na ziadnu inu vakcinu nemal vyraznejsiu reakciu, je plne ockovany co sa povinneho tyka. Len tato ziva to bola katastrofa. Tym nechcem odradzat. Len zdielam skusenost.