icon

Sme pred očkovaním MMR

jaju_ska
16. jan 2017

Ahojte. Akurat mi volala sestricka od pediatra ze vo stvrtok mame prist na ockovanie mmr. Od prveho ockovania hexa co som zacala citat celkovo o ockovaniach sa tohto bojim najviac kedze som citala co vsetko sposobilo detom. Nie som stotoznena s tym ockovanim, normalne som sa od strachu rozplakala. Mala ma 16mesiacov. Narodena ako predcasniatko s nizkym cukrom a silnou zltackou. Vahovo aj vysokovo vsetko dobehla rozprava chodi ale este ju musim drzat za ruku. Bojim sa nasledkov ockovania preto sa chcem spytat tie co ste odmietli ako ste to doriesili. Zaplatili pokutu? Vlacili vas po uradoch? Da sa odlozit ockovanie na neskorsi vek ked je uz preda len nervova sustava viac vyvinuta? Cela rodina je za ockovanie a ja jedina proti. Takze tam podporu nemam vobec :(

petot
23. mar 2017

@aristka "takze som sa nic nedozvedela ...dostuduj si sama .... "

Keby som ti to začal zisťovať, výsledok by bol len ten, že
1, Ja by som stratil more času na rešerš
2, Ty by si si našla nekonečnú zásobu doplňujúcich otázok
3, Cyklus by sa opakoval

Keďže už som pár diskusií s tebou zažil, nežijem v ilúzii, že k otázkam ťa vedie osobný záujem dozvedieť sa viac. Takže áno, podrobnosti si zisti sama. Dozvieš sa všetko čo potrebuješ a ja nebudem plytvať časom.

adsumus
23. mar 2017

@cianna ale bolo dietko nema autizmus z okčovania.

adsumus
23. mar 2017

@petot nič sa nedozvie tak ako nikto miesto aby si vysvetlil a dokázal, obvinuješ, že nás nevedie osobný zaujem, je to spinenie, tak len špin dalej, mudrych ty neoklameš.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
23. mar 2017

@peter952 už som poslala asi tak 10krát.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
23. mar 2017

@petot ale ked nevies ,nevyznas sa v typoch krcov ,infekciach,ako mozes vyhodnotit ci su info aspon trosku mozne ,realne ....ci to nie je hoax...

peter952
Odpoveď bola odstránená
cianna
23. mar 2017

@adsumus ano máš pravdu, nejde o autizmus, ale malo iny vedľajší účinok z vakciny, či to sa neráta?

senta_sofia
23. mar 2017

@adsumus posli mu Gordulica http://vju.sk/zabava/antivakcinacne-hnutie aj ten to vie 😀

senta_sofia
23. mar 2017

@cianna este je tam moznost dovolania na Bundessozialgericht, inak otras, 14 rokov sa sudia, ten chlapcek mal genetickym vysetrenim potvrdenu mutaciu genu, tzv. Dravetov syndrom, smu

petot
23. mar 2017

@aristka Nuž, ak sú klinické štúdie vakcín hoax, tak potom o to väčší dôvod nesúhlasiť s povinným očkovaním.

aristka
23. mar 2017

@petot neotacaj....znova sa pytam ,ako mozes rozlisovat info ,ked sa nevyznas ,plus ako mozes sirit info ,ked nevies o com info je....krce ...obrovsky pojem ,tak isto ako invazivne infekcie ....

cianna
24. mar 2017

@senta_sofia no, čo ti poviem, je to des. Nie je im čo závidieť. Vždy sa niečo nájde, že sa to dá napadnúť, ale i čím sa dá brániť. Toto je nekonečná téma, v ktorej nikto nemá šancu vyhrať. Jedna strana si bude tvrdiť jedno, druhá druhé. A aj tie štúdie sú všetky o hovne, že tak musím napísať, lebo v každej sa nájde nejaké pochybenie, či zo strany zástancov, či odporcov. Všade sú čierne ovce, ktoré vždy hľadia na svoj osobný prospech a zdravie iných majú u zadku...

alexmianina
24. mar 2017

@adsumus a ty si chlap???? Ja som ta sice stale mala za trola, ale myslela som si, ze si .......... zena. (V tych bodkach je obsiahnute aka zena) A ty takto, nezbednik jeden 😀😀😀

adsumus
24. mar 2017

@alexmianina ty ma máš za trola, lebo podliahaš zavadzaniu zo strany antivax, ktorý každeho kto im odporuje ozančí za trola, farmafirmu, robota, lezbu, chlapa. vymyvanie mozgov sa tomu hovorí a že sa im darí

alexmianina
24. mar 2017

@adsumus uplne mam vymyty mozog ak ta to spravi stastnou. Vymyty mozog=zdrave dieta! Myslim, ze rovnica je tu jasna 😀 A vies co? Ja ho mam vymyty rovno 3x 😀😀😀😀 a 3 zdrave, krasne, neposkodene deti 😎 juj ako sa mi dobre zije s takym vymytym (cistym) mozgom.

alexmianina
24. mar 2017

@adsumus este nieco ti napisem, potom sa uz zasa nebudem tebou a tvojim stadom zapodievat aspon 2 roky (kym na teba niekde nenatrafim a dobre ma nevytocis) mna nemuselo ovplyvnovat ziadne hnutie. Mna ovplyvnil pohlad na moje zaockovane dieta asi tak 5 hodin po ockovani!!! V tom momente bolo rozhodnute. Vies, to ti bol pre mna taky sok... ze ja som az po dobrych dvoch rokoch od MOJHO VLASTNEHO rozhodnutia, narazila na nejake diskusie a na nejake HNUTIE😀😀😀😀

adsumus
24. mar 2017

@alexmianina vieš nie všetky detí su neočkovane zdrave, niektore ochoreli a dokonca aj pomreli, napríklad teraz v rumunsku 17 neočkovaných detí zomrelo na osypky a v austrálii je práve na jednotke intenzívnej starostlivosti jedno neočkovane dievčatko kvoli tetanu. a takých prípadov je velmi vela. takže odporučam prevrovať si čo píše antivax o očkovaní aj o iných ludoch. može to mať fatalne nasledky.

alexmianina
24. mar 2017

@adsumus neviem, co je antivax. Ale viem, ze mam zdrave deti. To mi staci, dakujem za nevyziadane rady. Pekny den prajem 😀

adsumus
24. mar 2017

@alexmianina ked ta neovplyvnilo hnutie, prečo potom píšeš o mne že som chlap a trol? som matka ako ty a tiež robím vlastne rozhodnutia ja rešpektujem tvoje a ty rešpektuj moje a tie utoky si nechaj čo ta vytáča na rozhodnutí očkovať? nemá ťa čo.

senta_sofia
24. mar 2017

@cianna pozeram,ze mi odoslalo pol p

senta_sofia
24. mar 2017

@cianna sakra pol prispevku a zase 😀 treba k tomu pristupovat individualne, s tym chlapcekom skonstatovali,ze ano, bola tam geneticka mutacia, ale aj ockovanie malo svoj podiel na rozvoji tej epilepsie,lebo ze nie vzdy k tomu ta mutacia musi viest. Nikdy nikto nevie,co v tom dietati drieme. Inak tuto podla mna aj ten pediater urobil chybu,lebo na prehliadke si vsimpl,ze motoricky zaostava,nedrzal si hlavicku v lahu na bruchu, matka povedala,ze ho tak nedava,lebo sa boji SIDS,tak ockoval.

aristka
24. mar 2017

@alexmianina nevyskakuj este si nepreskocila ....ako stado hov...tu vystupujes ty ....

cianna
24. mar 2017

@senta_sofia rozhodne a práve to, nielen pediater nikdy nevie na 100%,ale ani rodič. Boh vie, aké predispozicie v nás driemu. No a čo ja viem, tak mne aj matematicky vychádza, že je väčšie riziko prebudiť chorobu každým vpichom, či požitím , ako dostať niekedy možno nejakú tú chorobu. Neviem, či robím správne, ale v tomto momente som zatiaľ o tom takto presvedčená. To by sme sa dozvedeli, keby ta preockovsnost realne klesne, teda ockovanost

adsumus
24. mar 2017

@cianna mama mia ved teraz maju epidemiu v rumusnku 17 mrtvych osypky, klesla im tam rpeočkovanosť silný antivax.

cianna
24. mar 2017

@adsumus lebo ty si pritom bola a nakukla si do zdravotných kariet mama mia

adsumus
24. mar 2017

@cianna aha tak oni tí ludia tam nepochoreli a nepomreli, že?

senta_sofia
24. mar 2017

@cianna podla mna jedine ak by kazde dieta malo presmd ockovanim absolvovane imunitne a geneticke vysetrenie, dalo by sa nieco porovnavat, lebo castokrat ani surodencov neporovnas, lenze to je nonsens,ked si zoberies, ako dlho trva uz len genetika a dostat sa na imunologiu. Takto to vzdy ostane v rovine dohadov a myslim si,ze ani jedna ani druha strana nema pravdu, ta bude niekde v strede, klasicky,ako zlata stredna cesta. Podla mna kazdy extrem doposial vzdy viedol len k dalsiemu extremu. Uvidime, ako povedal slepy...