Status Jozefa Miklošku ohľadom očkovania
poslanec za KDH Jozef Mikloško napísal dnes tento status:
Jozef Mikloško
Pred 2 hodinami ·
29.mája 2013 som položil v NR SR ministerke zdravotníctva Zuzane Zvolenskej otázku ohľadom očkovania detí. Otázka bola vylosovaná ako č.18, takže v Hodine otázok sa nedostala na program. Znela takto:
Povinné očkovanie je proti zásade informovaného súhlasu a výhrade vo svedomí. Štát nemá právo nútiť zákonom rodičov povinne očkovať svoje deti. Rastie počet článkov proti povinnému očkovaniu, počty ťažkého ochorenia detí a počty publikácii o chemických analýzach vakcín, ktoré obsahujú zdraviu škodlivé zlúčeniny (napr. toxické riziká používania hliníka v detských vakcínach). Existuje tiež výskum o nespoľahlivých a neúčinných vakcínach, aj o ich priamom spojení s neplodnosťou. Farmakologické firmy silne profitujú z očkovania a neudávajú objektívne informácie o rizikách a negatívnych dôsledkoch očkovania. Zohľadňuje MZ SR a ÚVZ tieto poznatky, vedú sa odborné diskusie o minimalizácii týchto rizík, aj legislatívne iniciatívy? Aké konkrétne?
Otázku rozšírim a podám ju ako interpeláciu.
@aristka 696 názorov lekárov v prospech očkovania na facebooku za dva dni im nestačí, ale názor človeka, ktorý s medicínou nemá nič spoločné, len číta vedecké študie na internete a interpretuje si ich po svojom ich presvedčí. Myslím, si, že Slovensko po zdobrovoľnení nepojde cestou Svedska, Belgicka a iných vyspelých krajín, ktoré si napriek AV kampani udržujú vyše 97% zaočkovanosť a nemajú epidémie. My pôjdeme cestou Ukrainy a afrických krajín, ktoré majú len 50% zaočkovanosť a celosvetové prvenstvo vo výskyte ochorení.
@sirinka samozrejmä ide tu aj o biznis,taká prasacia chrípka,to bolo veľmi rýchlo zbuchnuté....,ale poviem ti nechcela by si vidieť mamičku ,hneď po pôrode nato umierať,mali sme ich tri v jednom špitáli po seba ,nedali sme sa očkova ťlebo to bolo zbytočné,keďže sme mali ohnisko nákazy priamo pri seba,ale mamičku včasne by to možno zachránilo...o tomto to je ,stále je to za a proti
@aristka
"ale nemôžeš podsúvať niečo,keď ani nevieš či tí ľudia existujú a toto celé nie je len o piatich ľudoch čo si napísal,to je dosť málo,ak majú ozaj tituly..."
Samozrejme, že to nie je o 5 ľuďoch, a títo ľudia ne betón existujú, pretože som sa s nimi stretol buď ja osobne, alebo niekto z mojich známych osobne.
"ak chcete niečo dosiahnuť nejde to anonymitou ..."
Trefa!
Len mi povedz, ako mám tým ostatným doktorom dodať odvahu predstúpiť pred kameru, alebo aspoň napísať do časopisu?
Doteraz sa mi nepodarilo nájsť spôsob.
"...a urážkami, ..."
Ovca nie je urážka, ovca je výraz pre človeka, závislého na autoritách (viď vyššie).
"... vystúpte verejne aj s odborníkmi ..."
Len ako mám tých odborníkov k tomu dokopať?
Je to zúfalé, ale neviem nájsť spôsob, ako ich k tomu primäť...
Boja sa o svoje miesto a svoju kariéru viac, než sa ľudia báli za socializmu.
Tu je úplne brutálny fašizmus v tejto sfére a ide ma z toho rozhodiť, ale neviem si pomôcť.
"a potom máte šancu za seba zabojovať,ale treba sa naučiť najskôr slušne komunikovať a ide mi o tituly,pretože ak sa tu nejaký pedagóg alebo účtovnička ide hrať na vedca a zdravotne alebo medicínsky vzdelaného človeka ,tak mám pocit,že je niekde chyba..."
Chyba je vo vzdelávaní lekárov, pretože lekár sa v USA dožije priemerne menej než 60 rokov, bežný človek v priemere nad 70. A chyba je aj v tom, že veríš autorite, hoci na to nie je prakticky nijaký dôvod. Ale problém bude asi v Tvojej neznalosti toho, ako vzdelávanie lekárov o očkovaní v skutočnosti vyzerá. Žiadny súdny človek by totiž bežného lekára nemohol brať za autoritu v očkovaní, keby vedel, čo všetko (resp. ako málo) sa lekári o očkovaní učia a kto (kým platený) ich to učí.
"aj napriek tomuto všetkému som zato ,aby bola aj v tejto veci demokracia a rodičia sa mohli rozhodnúť ,ale po diskusii s odborníkmi a to doslovne ..."
Super! Tak príď na demonštráciu zajtra o 16:30 v KE, Hlavná ul., pred OD Tesco
@aristka ono je tazko niekedy zachovat chladnu hlavu,kedze ludi co su za slobodu je zial menej, ako tych co su za povinne ockovanie,alebo tych co im to je suma-fuk a tym padom tu vznikaju situacie typu-dokolecka dokola -len sa vzdy menia mena zastancov povinneho ockovani ,pricom ale hlasaju tie iste dogmy,tie iste slova preco tu nemoze byt sloboda,tie iste utoky na zastancov slobody..........ver ze je to stale to iste dokola-a reagovat uz cez 3 roky-tolko tu je cca myslienka slobody v ockovani na MK- na stale tie iste slova,len z ust inych nickov-je ozaj niekedy nadludsky vykon. 😲
Som zvedava kolko tu vydrizis napr ty 😉 -manof,petot a este par ludi je tu uz par rokov a teda mat ich nervy na vysvetelovanie-by som bola guru. 😉 ze to obcas aj im uleti-no ani sa necudujem 😖
Venovali sa ozaj dost kludne mnohym zastanncom povinneho ockovania-z radov laikov a aj tzv odbornikom-Luptak,Dloholudsky......a zachovali si chladnu hlavu--klobuk dolu.
A ze to uleti ludom co maju doma deti postihnute vakcinou-je jedno ci to maju ofice na papieri ,alebo je to ich osobny nazor z pozorovania svojho dietata- to pochopim skor ako tych co urazaju len tak-aby rec nestala. 😒
A som rada ze si za slobodu 😉
Aj ja som za nu.
@kaja73 vieš ,ale to je práca s ľudmi a keď chceš niekoho presvedčiť a vzdelávať nejde to touto cestou a hlavne potrebuje to obrovskú trpezlivosť a toči má niekto choré dieťatko ,čo mi je samozrejme ľúto a chce tiež niečo dosiahnuť,treba to robiť na úrovni a s odborníkom zdokumentovať,lebo niečo také to je len môj názor..bez toho aby vedeli na dosť vysokej úrovni niečo o klinike chorôb,mať s tými chorobami skúsenosti a poznať fiziológiu človeka,je utópia a hlúposť a rodičia a príbuzný chorých ,nikdy nebudú objektívny to je fakt ...a roky skúseností.... 😒 ,a kto pracuje s ľudmi ,tam urážky nemajú čo robiť
@aristka ale toto je len obycajne verejne forum-nie praca s ludmi 😉
myslim, ze pri osobnom stretnuti s dvomi hlavnymi aktermi boja za slobodu.......by so bola velmi milo prekvapena. 🙂
Ich vedomostami,urovnou komunikacie,argumentaciou........mala som tu moznost osobne s jednym a s oboma cez Tv a radio diskusiu.
Na rozdiel od oponentov z radov odbornikov si zachovali chladnu hlavu,neskakali do reci,nevysmievali sa 🙂 inym nazorom,neponizovali....... co sa nedalo povedat o "odbornikoch" co by mali byt prave vzorom v komunikacii a v jednani s ludmi.
@kaja73 Stelesnení svätci podľa teba, a tie špinavé obvinenia, ktoré posielali na lekárov po všetkých možných úradoch, že sú skorumpovaní, to je príznak čoho? A to, že aj mna tu pobvinovali z toho istého bez dôkazov mi napluli do očí, to je tiež dôkaz ich vysokej úrovne. Videla som ich na internete a bola som zhrozená.
@kaja73 aha takže v diskusii,burcujú svoje emócie a dovolia si toto,pozri si príspevky dozadu,ovca .koza,vrchol.fašistická propaganda...prepáč,ale aj toto je práca s ľudmi ,kde treba vystupovať na úrovni,nemám pocit,že som niekoho ja urazila a v inej diskusii,kde vystupovali títo istý ľudia...akože tretia cenová...
@adsumus Tym chces povedat co?,ze vsetci lekari su odbornici,poctivo dostudovani, so zaujmom sa vzdelavat a uz vobec neberu uplatky a uz vobec nechlastaju v sluzbe? A pustis si obcas nejake medium TV, radio atd? 😕 Uz by si si mohla vsimnut,ze obe strany maju aj takych aj takych ludi a uz opät hadzes vsetkych do jedneho vreca, ako sa hovori "vodu kazes-vino pijes"
@aristka pozri tvoje videnie reality ti nikto neberie ..inak povedane, nikoho vlastne ani nezaujima. ludia ktori rozumeju - chcu rozumiet ? tomu o com sa bavime , informaciam, prekladom, ktore prinasame a hlavne posolstvu slobody vyberu su v nasej moderovanej skupine ..a cuduj sa svete , nie je ich malo ! momentalne je ich presne 1148 a denne pribudaju dalsi ..a veru, aj budu pribudat dalsi. ^^ co drazdi kadekoho ako si vsimam 😕
vies preco ? lebo stat na strane pravdy je velmi jednoduche , nenarocne na energiu ..ide to priam samo 🙂 ..a vacsina ludi to chape. to ze ty a tebe podobni maju o realite a vlastnej osobnosti absolutne pokriveny obraz je sice smutne, ale kto stym co moze narobit. vy ste si proste vybrali co budete vidiet a ako to budete vidiet ..bez ohladu na cokolvek. ake su dovody pre taketo samoobmedzovanie tiez netusim ..
ale vies co , ked vsetko vies vysvetlit tak lepsie ako ktokolvek iny, si moralnejsia a lepsia - v chapani pravdy a inych ludi , odbornejsia , inteligentnejsia , s lepsim nadhladom , proste - niet ti paru. tak to skusme trosku otestovat v reali. sprav par prispevkov nech vidime aku podporu budu mat, ved tvoju kvalitu , velkost a nestrannost musia vidiet predsa vsetci ! ze . napriklad tento clanok ma 40 likov.. verim ,ze niecim co prinesies ty to "das" aj o desat viac . ..a zaloz si prosim aj vlastnu moderovanu skupinu ..tiez som zvedavy, ako tvoja kvalita ktoru evidentne ponukas oslovi realnych ludi a kolko ich bude . urcite ti s radostou odborne vypomozu aj dalsie vedkyne a expertky na vsetko, ktore su lepsie ako ktokolvek iny. - hlavne uroven, odbornost, moralka a nestrannost - to su najsilnejsie esa takychto ludi. ze 🤐
...ci ..to radsej nie , ze ...jednoduchsie je - krvou zastreny pohlad a pena z huby , silne reci a skutek utek. 🙄
@aristka robim s ludmi,robim v zariadeni kde vidim smrt kazdy bozi den,nie su to len stari ludia,ale aj mladi s roznymi chorobami vcetne HIV,zltacka atd, tak isto onkologicky pacienti atd. jedine ockovanie,ktore nam zamestnavatel poskytuje je proti chripke,ale nie pre nasu ochranu,ale aby sme neboli chori a mal kto pracovat,80% nasho personalu su nezaockovani a zijeme sme zdravi, smrt sa ma dotyka neuveritelne,ked som zacala pred par rokmi a denne mi umreli 2 ludia mala som nocne mory,grcala som od zhrozenia,v dnesnej dobe som viac-menej imunna,inak by som sa zblaznila, ale ked mi umrie 21 r.chlapec po ocko na chripku na nasledok ockovania potvrdene lekarmi,to mi mozog neberie,tazko sa pozera na chlapca v kome a este tazsie na jeho mamu,ktora dufa,ale my vsetci vieme,ze nie je v co dufat a aj sa to potvrdilo ☹ Takouto mamou byt nechcem.... chcem vidiet svoje deti vyrastat,tym ale nechcem povedat,ze "vy nie" ze ich zabijate,ale to, ze kazdy ma pravo sam sa rozhodnut,ktorym smerom s vyda...
@prevenar realita sú špitály plné ľudí a prisťahovalcou s infekčnými chorobami a nie niečo čo je v počítači,všetko má svoje za a proti...to je realita a nie pokrivená ,ale skutočná...preto je opovážlivé doslovne hatať prevenciu ,tj očkovanie a opýtaj sa svojich odborníkov,ktorý z nich nie je očkovaný proti hepatitíde a tetanu..lebo to nemá byť len o rečiach,politickej propagandy,...jedno hlásam ,druhé robím...nato netreba zakladať žiadne fóra a zbierať laiky od tých istých súpmeňovcou...

@tin007 to urážanie je citové vydieranie....