Sú tu aj spokojné mamičky po očkovaní?
Ahojte, sú tu aj spokojné mamičky po očkovaní detičiek ? Ja mám pocit, že všade je kopec znepokojujúcich príspevkov, akoby očkovanie bolo to najhoršie, čo som mohla svojmu dieťaťu urobiť...my máme za sebou len prvé očkovanie a poviem vám, že pred ním aj po som bola ako na ihlách a kukala som na moje dieťa nonstop, čo sa s ním deje a všetko mi bolo podozrivé...či spala, či mrnčala, všetko som dávala do súvisu s očkovaním...na tie ďalšie sa vúbec neteším a isto budem zase v poriadnom strese...máte niektoré aj dobré skúsenosti s očkovaním ?
my sme tiez ockovali a malemu nic nebolo a nie je. Kazdy nech robi podla seba.
mam 3 deti, kazde ma povinne ockovania za sebou (nepovinne som nedala a nedam), okrem teploty a vyrazky po mmr nemali ziadne neziaduce ucinky. ja som za povinne ockovanie, samozrejme nie plosne kazde dieta, ak ma zdravotny dovod, tak isto nie, ale neockovat lebo marka od susedov nedala decko zaockovat, lebo citala, ze.... tak nedam ani ja, to nie je pre mna dovod...
My sme tiez nic nemali po ockovaniach mame uz 3 roky len miernu teplotu 1 den. Vsetci sme boli očkovaní a nikto sa vtedy nikoho nepytal,myslím v 70,80 rokoche ci dame alebo nedame zaockovat,teraz sa nechápem co he to módu,vypytovat sa rodičov. Zaočkovali nas a sme tu bez problemov.
Nie je pravda ,ze vsetci lekari ockoju svoje deti.
nie je pravda, že všetci antivaxeri neočkuju svoje deti.
@adsumus
"Antivaxerom" sa človek zväčša nerodí, ale sa ním stáva, často po nejakej nepríjemnej skúsenosti spojenej s očkovaním.
1) mnohí "antivaxeri" už neočkujú ďalej svoje dieťa, často po prejavení nejakých nežiadúcich účinkov po očkovaní
2) mnohí "antivaxeri" už neočkujú svoje ďalšie deti po prejavení nejakých nežiadúcich účinkov po očkovaní u nejakého svojho zaočkovaného dieťaťa
3) mnohí "antivaxeri" neočkujú vôbec
A k téme 😉: Ja som bola spokojná po svojom vlastnom očkovaní, pretože som nikdy nemala nejakú nežiadúcu reakciu a maximálne nespokojná po očkovaní svojho dieťaťa, ktoré žiaľ túto reakciu malo.😢
jasne, ze smespokojni, ked ja som chranena a som za to rodicom vdacna, preco by som nemala chranit aj svoje dieta? mal sice dva krat po 2 dni teploty (38,7 max), ale inak vsetko ok.
áno som spokojná. Lebo keby moja dcéra nebola očkovaná proti čiernemu kašľu, tak neviem ako by ho zvládla. Čierny kašeľ sa pritom na SK skoro už nevyskytoval, ale teraz, "vďaka" neočkovaniu je tu už opäť.😠
Mam dieta ockovane a som lekar ☺dalsie sa chystam tiez ockovat..byvala kolegyna prve ockovane,,druhe nie ale uz aj druhe ma za sebou prve kolo ockovania lebo to prehodnotila ☺
@adsumus ake su to "biznisi"?
@marcelatje mozno vysavac za 300eur ,super cisticka vody ...nemysli si ,ze av predsravenstvo napr.aj na sk to robi pre pekne a zo vsetkou zodpovednostou ,ved ujo fillo pri troch detoch ani do prace nemusi...
držme sa temy, dámy. 🙂 vy ste nečkujuce tak asi nemáte skusenosti s mmr, či ano? lebo su aj takí, že neočkuju ale deti zaočkované.
@btus to je taky drist, ze vdaka neockovaniu. vyskyt cierneho kasla sa na svk zvysuje od 2008, kedy sa o nejakom neockovani ani nechyrovalo a uz vonkoncom nie vo velkom.
pri epidemii v roku 2008 bolo 67% nakazenych ockovanych. Nebol zaznamenany ziadny vyznamny rozdiel v prekonani ochorenia u ocko ci neocko.
Najvacsi siritelia pertussis su dospeli, ktori maju lahky priebeh a nejdu s nim ani k lekarovi (napr. aj moja sesternica a jej priatel mali cierny kasel a ani by o tom nevedeli, keby jeho mama nebola lekarka a nezobrala im ster).
zdroj: kongres slovenskej lekarskej spolocnosti, takze hadam dostatocne doveryhodny 😀
http://www.vpl.sk/files/file/13kongres-forum/2_...
@aristka musela som si vygooglit kto to ten fillo vkastne je......taketo teorie idu nastastie mimo mna
Ja som spokojna s ockovanim, nebola ziadna reakcia u malej. Dala som ockovat, pretoze ma presvedcila moja dospela lekarka dvomi argumentmi - prvy, ze ak pride dieta s urcitymi priznakmi choroby a je zaockovane, urobi jeho diagnostiku jednoduchsie, pretoze vela chorob moze vylucit. Druha - jej brat zomrel ako malicky v rukach matky na zaskrt. Este teraz mam zimomriavky z toho ako mi to hovorila.
Ja mám dcéru očkovanú, má aj dobrovoľné očkovania proti kiahniam a keď bude mať 13 rokov dám ju zaočkovať aj proti HPV, ja a manžel sme očkovaní tiež proti HPV. Bodka. Neočkojúce ženy ani ich názory ma nezaujímajú.
@natalienka12 aha, píšeš za evitam, mne príde, že to je už šikana, čo stváraš. Už sa spamätaj. Ju prenasleduješ v každej téme??
@mandala77 prosim ta skludni sa ja si mozem pisat do takej temy do akej chcem. A opakujem ta zena ma nezaujima.
Ja mám dve deti 8 a 4 ročné. Majú za sebou všetky povinné očkovania + proti pneumokokom a hepatitíde. A všetko bolo v poriadku.
My máme tri deti, absolvovali všetky očkovania, plus ešte proti hepatitíde C, chvalabohu všetko bolo o.k. Najhoršie bolo očkovanie proti tetanu, mali opuchnuté rameno asi 4 dni, ale to majú aj dospelí takú reakciu.

Mam svoje deti zaočkovane, komplikacie po ockovani sme nemali.
Do mamičiek čo nedali svoje deti zaočkovať sa nestaram a je mi to jedno. Každá sme si za svoje deti zodpovedná sama.
Mna zaujimaju IBA vyhradne moje dcerky a ostatne deti a ich očkovanie mi je fuk. 😉