Úplne neočkované dieťa
Mile maminky,rada by som sa opytala tych,ktore mate uplne nezaockovane deticky,ci ste mali s tym nejaky problem v beznom zivote.myslim tym,napriklad pri nastupe do skolky.alebo problem v kolektive inych maminiek,ked sa to dozvedeli.nechapavost a odsudzovanie zo strany inych rodicov??a este by som sa rada opytala,ci niektore z vasich deticiek prekonalo nejaku zavaznejsiu chorobu?Ja nam chlapceka 17 mesacneho,zatial plne nezaockovaneho.a rada by som ziskala nejake informacie z praxe od maminiek,ktore maju uz trosku vacsie deticky a nie su ockovane.Dakujem za kazdu odpoved 🙂 a budem velmi vdacna,ak sa budu vyjadrovat iba maminky,ktore maju realne skusenosti a budu teda na moje otazky vediet odpovedat 🙂
@alfonzia10 tak to mas o neockujucich rodicoch dost nepresne predstavy 😀
ahojte 🙂
ja mam skoro 4r. dcerku a je neockovana. Rozhodli sme sa zatial pockat s ockovanim, lebo ja som v cca 15r.po ockovani na tuberkulozu skoncila v nemocnici, zle sa mi dychalo a robili mi nasledne rozne testy....samozrejme v tej dobe rodicia to vobec neriesili - to uz je zas ina tema danej doby :(
Kedze som dcerku ledva vynosila, velmi som sa bala, aby po ockovani nemala nejake vedlajsie neziaduce ucinky...
Dcerka je narodena v septembri a zijeme v Bratislave a predstavte si, zobrali ju do statnej skolky, aj ked v ziadosti som mala uvedene, ze je neockovana. Takze minuly september nastupila do skolky 🙂
Dcerka zatial mala dokopy asi 4-5x antibiotika, od septembra doteraz bola nastatie chora len 2x 🙂 Vobec nepoznam nieco take ako ostatne maminy, ze dieta je 1 tyzden v skolke a dalsi doma so soplami...
S dcerkou cestujeme casto po Europe a ziadny problem 🙂 Keby sme sli do nejakej exotickej destinacie, tak vtedy by sme uz zvazovali ockovanie. Kedze je uz starsia a vie mi povedat, ze ju nieco niekde boli, tak uz sa ockovaniu nebranim a ani nikoho neodhovaram alebo naopak, je to kazdeho rozhodnutie a myslim, ze kazdy rodic toto rozhodnutie robi s najlepsej viere v prospech zdravia svojho dietata.
A reakcie ostatnych?
ano boli aj take, ze ked zistili, ze dcerka je neockovana, tak chceli v tej chvili od nas utiect :D ale vela reakcii mojich kamaratok je, ze fakt sa zamyslaju ohladom ockovania, ked vidia tie svoje deti nonstop uspolene, ukaslane a nasa sa krasne drzi 🙂 A ci je tom neockovanim, neviem....
Boli sme uz 2x v priamom kontakte s kiahnami a nechytili sme ich...
Moje sestry maju ockovane deti a bohuzial deticky maju zdravotne problemy od malicka ako ekzemy, rozne alergie, nabeh na astmu.
Dcerka nastastie a vdaka Panu Bohu je zdrava a aj ked nastupila do skolky ako najmladsia, tak patri medzi najvyssie z deti a vraj patri medzi tie najposlusnejsie nezbiedky 🙂
@petka3012 jasne , stale sa protizakonne pokutuje za to ,ze odmietnes lekarsky ukon - ockovanie. zrejme vas lekarka nenahlasila , preto vas nepredvolali . pokutu ti nikto "neposle" . predvolaju ta na RUVZ ..najprv len na "pohovor" - dostanes termin do kedy mas zaockovat, ak nie , tak ta predvolaju znovu na spravne konanie a dostanes pokutu. (je par okresov, kde pokuty nedavaju, ale je ich malo)
@spuntikmathiasko cita kona / media / facebook ? 😀 ..takych vyjadreni najdes snad milion 😀
@spuntikmathiasko asi citas malo 😀
dobre robis 😉
nechce sa mi nic hladat , budes si musiet vystacit s tym co si najdes sama .
@spuntikmathiasko ...nie za to moze imunita
@spuntikmathiasko ok 🙂
@prevenar no neviem neviem. Obcas neviem, ci sa na niektorych argumentoch smiat alebo plakat.
@spuntikmathiasko napr, aj gennara v tejto diskusii na strane 4 píše: lebo očkovanie je povinné zo zákona a všetci čo neočkujete, tiež konáte protizákonne. Volá sa to ohrozenie verejného zdravia, čoho sa dopúšťate.
ani hladat som nemusela,
@alfonzia10 to neviem ani ja . asi budes musiet nejak vybrat sama 🙂
@spuntikmathiasko neviem či som niekedy narazila priamo na reakciu štýlom bojim bojim. No veľmi často sa objavuje niečo ako že neočkované deti môžu byť prenášačmi chorôb, kvôli nim môžu vzniknúť epidémie, narúšajú kolektívnu imunitu a xy podobných vyjadrení čo navodzuje dojem že je dôvod sa ich "báť"
@marcelatje áno tak som to myslela aj ja, preto som dala aj to slovícka "boja sa" do uvodzoviek ...
Ja som sa stretla na fb v jednej skupine s viacerymi vyjadreniami ohľadne ocko. Jedna maminka sa pustila do neocko, bio matiek 😀 že máme ísť bývať a odsťahovať sa do pralesa na stromy, keď neockujeme, lebo ohrozujeme jej deti a keď sa im niečo stane, uda nás 😀
@alfonzia10 No neviem ako ktorí, ale ak už sa niekto rozhodne neočkovať tak určite nielen tak z "roztopaše"....A ja mám inú skúsenosť - našťastie mám okolo seba známych a kamarátov, čo to neriešia aj keď očkujú, proste oni majú svoj názor my svoj. Ale už sa našlo zopár "rýpalov" a vždy sa dobre pobavím (aj keď je to skôr na plač) - najskôr sa so mnou hádajú "do krvi" akú majú oni pravdu, ako ich ohrozujeme a neviem čo a keď položím jednoduchú otázku, že či vôbec vedia proti akým chorobám sa očkuje a čím, tak len hlúpo ostanú "zízať", že veď na čo - pani doktorka to vie a mňa to nezaujíma. Celé zle..... 😖
@spuntikmathiasko No, ale to nie je štatistika ale ako si sama napísala "bezpečnostné testy" - a nie ani tie som pri výbere autosedačky nečítala - väčšinou pri výbere niečoho takého čítam skôr recencie a poznatky ľudí, ktorí s daným výrobkom už majú skúsenosti. 😉 Samozrejme, že si tiež prečítam čo píše výrobca o výrobku.
@srdeenko19 Ešte, že nepoužívam fb ako vidím "samé perly"...... 😀 😀 😀
@prevenar ... su lekari ktori klamu, su taki, ktori sa drzia internych predpisov a osobitnych vykladov zakona, a su taki, ktori zachranuju ludske zivoty a stretavaju sa len s despektom od niekoho, sedi na socialnych sietach a nedokaze suvisle precitat 500 stran textu (asi preto, ze bol v detstve ockovany). Nuz, pri vsetkom kritickom mysleni, tiez budem skor verit pediatrovi s 50 rocnou praxou, ako neoverenym taraninam virtualnych odbornikov na MK (tvoje spominane prispevky v skupine na MK o dospelych neockovanych). Zakladatelka sa pytala ci pozname niekoho dospeleho neockovaneho. Ak chces Copy and Paste mudrlant, tu mas, na 🙂 http://www.etrend.sk/ekonomika/o-umrtiach-kvoli... .... ved, co je na nete, to je pravda nie? 😉

@marcelatje hej 😀 neskor aj do ramena 😀