Úplne neočkované dieťa
Mile maminky,rada by som sa opytala tych,ktore mate uplne nezaockovane deticky,ci ste mali s tym nejaky problem v beznom zivote.myslim tym,napriklad pri nastupe do skolky.alebo problem v kolektive inych maminiek,ked sa to dozvedeli.nechapavost a odsudzovanie zo strany inych rodicov??a este by som sa rada opytala,ci niektore z vasich deticiek prekonalo nejaku zavaznejsiu chorobu?Ja nam chlapceka 17 mesacneho,zatial plne nezaockovaneho.a rada by som ziskala nejake informacie z praxe od maminiek,ktore maju uz trosku vacsie deticky a nie su ockovane.Dakujem za kazdu odpoved 🙂 a budem velmi vdacna,ak sa budu vyjadrovat iba maminky,ktore maju realne skusenosti a budu teda na moje otazky vediet odpovedat 🙂
@janickacrazy aj to sa jej spýtaj ako im to zdiagnostikovali pred 90 rokmi, že maju čierny kašeľ, pretože ten netrvá týžden a bol by to objav storočia, ak by babka dodala liek.
@adsumus babka má teraz 96 rokov, takže určite to nebolo pred 90 rokmi, mal to jej syn, ktorý má teraz okolo 60 rokov 😉
@janickacrazy takže strýko mohol byť aj zaočkovaný, kedže začalo sa očkovať v roku 1958, no nič v každom prípade prezisti čo a ako.
@adsumus zaočkovaný nebol, to viem isto, lebo mama mi vravela, že ich očkovali až od 12 rokov
@janickacrazy poviem ti to takto .bordetela pertusis sa tazko kultivuje a zistis ju skor na protilatkach z krvi .ale tie sa robia hlavne u starsich ci deti ci dospeluch po tyzdni dvoch neprestavajuceho kasla .po prve pochybujem .ze pred xx rokmi sa protilatky vobec robili .plus otazne je to aj s kultivaciami na obvode a duplom ak niekto kaslal tyzden .takze len na zaklade klin.vys dr.a tyzdnoveho kasla pochybujem .ze dieta malo ck aj ked bolo starsie ...
ahoj, moji sú scíe očkovaní, ale do pirhlášky do škôlky sme nikdy neznačili, že áno sú čokovaní.... iba lekárka dávala pečiatku , že sú "zdravotne spôsobilí na nástup do kolektívu"
@janickacrazy no nič, zadováž tu bylinku, ktorá lieči čk za týzden. možno aj zbohatneš.
@aristka mne je vzdy smiesne , ked sa nejaky reklamny agent naparuje na fore 😀 ..ale v tentokrat mas fakt pravdu, nepredavam ani Ccko ani ziadnu chemiu a dokonca ani nic podobne , vlastne nepredavam vobec nic 😀
mozem ti skusit vysvetlit ako funguje reverzna osmoza , ci to dokazes pochopit , tak to uz neviem. reverzna osmoza pracuje na principe tak jemneho sita, ze dierky su mensie ako mikroby a minerali , preto na druhu stranu prejdu len molekuly vody. nevyzaduje si to absolutne ziadnu chemiu, je to len obycajna fyzika - jemne sito + vysoky tlak vody. 😵
radsej si chod pozriet plan na dalsi tyzden ,ze kolko oslavnych prispevkov na vakciny mas spravit, nech mas nejake extras na zivot. 😵
@prevenar okrem tej zazracnej cistiarne na vodu nepredavas nic. Este aj statocne a odhodlane mazes vsetky komenty, ktore sa opovazia oponovat celej tvoje uzasTnej reklame. Nie, naozaj nic nepradavas, dokonca umoznis pod svojim statusom aj otvorenu diskusiu zastancov, zaujemcov aj oponentov. Ten link na predajcu je tam len cirou nahodou...
@aristka akože nejdem sa tu hádať, viem to, čo mi bolo povedané, vtedy bola taká epidémia toho kašľa, takže babka bola s deťmi u doktora a ten jej povedal, že majú čierny kašeľ, či sa ten doktor mýlil, to naozaj netuším, ale babka vravela, že susedove deti kašlali mesiac, lebo odmietli tú jej bylinku a u jej detí vraj po týždni zabrala a bolo dobre, tak viem ako mi povedala
Prosím vie mi niekto poradiť detského pediatra v BA a okolí, ktorý by vedel akceptovať rozhodnutie neockovat?
Synček má 3.5 a je neockovany, terajšia pediatricka nám problémy nerobila, hoci je za očkovanie.
Žiaľ, prisťahovali sme sa do BA a nový pediater nás nahlásil úradom.
Za každú radu ďakujem.
@chau_rita ak sa vyjadris jasne budu to akceptovat. Nasilu mu nikto nic nepichne. Co sa tyka nahlasovania ak chces nieco mimo zakon musis s tym pocitat. Lekar chrani sam seba. A to ti hovorim ako neockujuca.
@evittam dobrý deň môžem sa opýtať už prešli 4 roky od príspevku ze ste nedali očkovať dcérku ale syna mate očkovaného mam podobný prípad syna mam 7 ročného ockovany a dcéru 8 mesačnú zatiaľ bez očkovania keďže som sa viac tiež zaujímala o očkovanie. Chcem sa opýtať dcérka v škôlke škole nemali ste problém ze ju vzali bez toho a choroby keď boli v škôlke škole nejaké virozy aj hnačky atď nedostala dcérka nejakú horšie znasajucu chorobu alebo niečo z tých chorôb ktoré sú keď sa dieťa ockuje proti nim ? Ale v zahraničí náhodou na dovolenke ak ste boli dcérka nedostala nič?? Lebo mam obavu ale aj z očkovania aj z neockovania kvôli tým chorobám čierny kašeľ atď atď zatiaľ prekladám očkovanie dcére a syn za 3 roky nepôjde na preockovanie MMR co sa chodí už tiež.. lebo mame prípady známych co po očkovaní dieťa sa zastavilo s vývojom atď cukrovky takže strach.. ďakujem vopred zatiaľ za info

@adsumus no hej vravela, len som to fakt zabudla, ale tak opýtam sa, ked s nou budem, ak nezabudnem a napíšem si to 🙂