Vyšetrenie pred očkovaním proti mumpsu, osýpkam a rubeole
Mamičky,ktoré máte skúsenosť s vyšetrením dieťatka pred očkovaním MMR? Vezmú len krv na zistenie zníženej bunkovej imunity? A do akej miery sú tieto testy spoľahlivé?Ako dlho pred očkovaním sa má vyžiadať toto vyšetrenie? Ak odmietnem očkovanie,čo sa deje potom? Budem mať na krku aj hygienu?alebo príde sociálka?alebo čo? Keď som vyjadrila obavy z očkovania mmr pred našou pediatričkou,tak jej reakcia ma tak rozčúlila,že zvažujem nad zmenou lekárky.Jej odpoveďou bola posmešné vyjadrenie,že si mám pozbierať informácie z internetu, keď som jej na to povedala,že som si kúpila odbornú litertúru a po očkovaní mmr je možnosť autizmu ,tak potom si naveľa sadla a začala o rubeole,že je nebezpečná v tehotenstve. Ale ja si myslím,že aj ovčie kiahne sú veľmi nebezpečné v tehotenstve a nie sú v povinnom očkovacom kalendári.Mala som pocit,že mám len držať hubu a na nič sa nepýtať. Ešte výrazne dodala,že ona to musí hlásiť na hygienu a keď som sa jej pýtala,či pôjdeme pred komisiu, alebo akým spôsobom odmietnutie očkovania bude pokračovať,tak mi povedaĺa,že ona neeviee.Napokon ma vypoklonkovala z ordinácie.Bola som v šoku!!!Tu som sa dočítala o vyšetrení pred očkovaním.Ktorá prosím vás máte s tým skúsenosti. ďakujem veľmi pekne za odozvu. A ešte či ste mali problém aj s prijímaním do škôlky,keď dieťa nie je očkované
@aristka nože ozrejmi mne teoretičke, ty študovaná praktička, ako je možné, že trpia tuberkulózou starší ako 2 roky. ako tedy fungujú vakcíny. teda lepší výraz : nefungujú vakcíny? fungujú dokázateľne (pre stiahnutie z povinného očkovania z dôvodu nespočet nežiadúcich účinkov) tak, že nežiadúce účinky z BCG vakcíny boli už do neba volajúce....ale ako teda fungujú, ked máme celý ústav pre pacientov na chorobu, proti ktorej sme všetci očkovaní. stále čakám na odpoved.
bola si pozrieť na tej onkológii a hodila si debat s ľudmi tam? či sa lepšie mudruje od počítača?
@bralilienka ja som ti to už písala na tejto stránke, že očkovanie proti tbc nechráni pred infekciou, ale pred závažnými formami ochorenia, v Hágoch je aj veľa chorých postarších ľudí- bezdomovcov, ľudí, ktorí žijú v nižšom hygienickom štandarde, ale nie všetci vyhľadajú lekára a šíria chorobu ďalej a predstavujú riziko pre neočkovaných. Ty vieš, kto na teba zakašle v autobuse alebo v obchode? v dôsledku neočkovania budú na túto chorobu umierať malé neočkované deti.
@stefi76 dakujem, takže by úplne stačilo mať vyšší hygienický štandart, a netreba vakcinovať, lebo to nie je proti tuberkulóze, tak ako nám roky do hlavy vtĺkali, dakujem, konečne ste sa nechctiac priznali k tomu, čo tu tvrdíme:
pomôže hygiena, vakcíny nefungujú a starší ľudia šíria nákazu, hoc očko fanatici a klamári sa zameriavajú len na skupinu detí, čiže pre nich budúci pacienti a studnica peňazí. dakujem, prajem pekný deň a poprosím, ak niečo vysvetľujete, aj @aristka , dajte pozor na to, aby ste sa nezamotali do vlastných lží.
1. kašľať na grafy- bohvie z akých zdrojov sú
2. treba ísť priamo do terénu a pýtať sa priamo pacientov
3. stačí mať dobré hygienické podmienky
4. vakcína nechráni pred nákazou, čiže nefungujú
ešte potrebujem jednu odpoved: prečo vakcínu BCG stiahli ? koľko bolo nežiadúcich účinkov po nej, ked je ústav plný?
dakujem za zhrnutie a konečne s vami môžem súhlasiť 😀 😀
a ešte jeden bodík:
5. očkovaní prenášajú chorobu na neočkovaných
aj toto si @stefi76 v poslednom príspevku nepriamo napísala. čiže máte môj obdiv, musím s vami súhlasiť. len sa nebojte to napísať priamo. pravda je oslobodzujúca. najmä ak žijete v permanentnom klamstve.
Také ticho a kľud....je nedeľa...asi išli všetci do kostola.../úvaha...
@aristka z MMR vakciny moze dieta dostat aj klasicke osypky, tak ako moze dostat aj rubeolu. Je to zriedkavy vedlajsi ucinok, ale je. Pediatricka mi to potvrdila, ked som sa jej pytala na to ocko a tento vedlajsi ucinok kvoli moznemu mojmu tehotenstvu. (aj v pribalovom letaku napisane ze vtedy sa ocko neodporuca) Ta choroba nemusi mat taky zly priebeh ako keby ju dieta dostalo "len tak", ale infekcne je rovnako.
Takze ten vysyp, ktory tak bagatelizujes, nemuseli ale pokojne mohli byt osypky.
@bralilienka ty si tam bola 😀 ,odkiaľ vieš ,že ústav je plný ....a opakujem absolútne si nepochopila ,pred čím očko chránilo a buď si istá ,že pre komplikácie TBC ,ktoré sa tu rozšíria ,nehovorím o pľúcnej forme ...je len otázkou času ,kedy sa očko vráti ....takže šup šup sa info....
@ivanka.7 http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... to čo je v letakú je aj tu písané ohľadom výsypu a od klasických osýpok to má ďaleko a prípadných komplikácií ....a o rubeola tu už písané bolo ....
@bralilienka tak to som sa zasmial ....čo ty dokážeš povedať ....
@aristka tiež hermafrodit? čúraš po stojačky? dávaj si dobrý pozor na rody, lebo budeš odhalený
a smiať sa na pravdivom výroku nie je trestné. ale hlúpe
@bralilienka asi ozaj hermafrodit........... kopírované z témy Je očkovanie detí nebezpečné :
aristka @sirinka neoslovuj ma madam ,s tebou sa mi dobre diskutuje a neurážam ťa ...a DM bez ničoho sa nepíše a tým pádom som vydedukoval DMO aj neni dávno tu niektorá maminka písala o DMO i samotná postihnutíá maminka ľahkou formou DMO ,čo jasne viem o čo ide...
Uff, tieto vojny ockovat ci neockovat... Po dlhej dobe som si precitala prispevok na temu ockovania a dufala som ze tu nenajdem tieto natahovacky... smola...
Ale napisem autorke moju skusenost. Mam dvojrocneho, teda za tyzden 🙂 dvojrocneho syna, je ockovany prvymi troma povinnymi + rotavirusovka (dufam, ze ma odporcovia neukamenuju), v rodine sme mali rotavirusovku, kedy deti boli dovezene do nemocky v hodine dvanastej (behom hodiny sa stav tak zhorsil), takze som videla nasledky... MMR -ku som odmietla (dala odklad), pretoze sa jej strasne bojim, nakolko sa vsade pise aka je nebezpecna. Dokina ma nahlasila a bola som aj na koberceku na urade zdravot. staroslivosti, kde ma vlastne poucili o rizikach neockovania atd. A dali mi infosky kde prave prebieha epidemia osypok, bolo to Anglicko a este niekde. Skratka ma poucili kde necestovat. Pokutu som zatial nedostala (trenciansky kraj), vraj nezvyknu davat, ale zaroven ma upozornili, ze mi moze prist, ak by dostali poverenie "zhora"
Vysvetlila som im , ze syna dam zaockovat, ale az po druhom roku. Stale neviem ci ho dam. Zaroven mam strach z toho, ze neockovanych deti stale pribuda a vratia sa k nam choroby, ktore vdaka ockovaniu z nasho uzemia vymizli. Mam aj sestrocneho syna, ten ma vsetky povinne ockovania, najblizsie ma v desiatom roku preockovanie MMR, to som rozhodnuta, ze ho uz nedam. Toto je cisto moj nazor a moja skusenost, tak prosim nekritizujte, nekomentujte 🙂 Pekny den vsetkym zelam...
@anima9 a vieš, že by ste boli užitočnejšie, keby ste sa venovali ručným prácam? mozgom ste tu toho moc nepredviedli. akurát žlčou 🙂
@bralilienka Ja bohužial nie som stvorená pre ručné práce... Každé nadanie si vážim..Bol to vtip na odľahčenie dusna, nie výsmech niekoho.
@anima9 tým ručným prácam by sa mala aktívne venovať
@bralilienka ,vieš o tom ,že aj v liečebniach pre psychiatrických chorých liečia prácou ...takže by si mala začať....a potom tu nebudeš písať tvoje fikcie ...
@aristka ja sa práce nebojím. bojím sa tej práce, kde jedno tvrdím pre prachy a iné si myslím. za to by som plat nikdy brať nemohla. z takých ľudí blijem. takže s tebou som skončila, chcem si zanechať v žalúdku obsah môjho obedíka.
@bralilienka ako vždy si ma nepochopila, tbc postihuje ĺudí, ktorý žijú v zlom soc. hygienickom štandarde, ale ak ochorejú napr . bezdomovci, ľudia rómskeho etnika ...vďaka tomu že je to ochorenie, ktoré sa prenáša vzduchom , ako som ti to už viackrát písala, ohrozuje náš všetkých, dospelých, ktorým po očkovaní klesajú protilátky ale stále máme pamäťové bunky ktoré vedia rýchlo zareagovať (viď imunológia) a neočkované detí, ktoré môžu na tbc umrieť.
@bralilienka je to na dlhý pokec, pozri si na akom princípe fungujú vakcíny, ako ty píšeš "fanatici"sa s očkovaním zameriavajú na deti, prečo asi? sú imunologicky nekryté a choroby sa vyskytujú hlavne u nich, s ťažším priebehom a komplikáciami, dobré hygienické návyky ti napr. pomôžu pri hepatitíde typu A,ale nie pri vzdušných nákazách ako je tbc,a ja sama pracujem aj v teréne - v zdravotníctve...nič nie je čierne alebo biele, ani ja nie som striktným zástancom očkovania, ale všetko treba chápať z každého uhla pohľadu, nielen z jednej strany.
@bralilienka ty pises "davaj si pozor na rody" a mas obrazok chlapa? was? 😀

@prevenar lekárke nie,ale pýtala som sa na argumenty ktoré im podám na komisii.Strach z očkovania je pre mňa väčší,ako samotné choroby,ktoré vraj majú ľahký priebeh a osýpky tu neboli,nikto ani nepamätá kedy.Neviem,čo môžem očakávať pred komisiou.Som zodpovedná matka,nebolo jednoduché riešenie povedať hneď že mmr neočkujeme, ale už sa mi zdá,že je toho veľa.A také argumenty,že rubeola je nebezpečná v tehotenstve,...a čo nie je v tehotenstve nebezpečné,..aj obyčajná chrípka s teplotou.Takže ja skutočne nerozumiem už tomu,...