icon

Zmena po očkovaní

freyjanr
9. dec 2013

Ahojte,3.12. Sme boli na prvom povinnom očkovaní a odvtedy je malý iný.doteraz jedaval 180ml 5x denne a teraz jedava 120-150ml 4x denne ale začal pit oveľa viac cajiku pit,asi 4 krát toľko jak doteraz a strasne veľa spí...mám sa.báť alebo je to normálne?je to z ockovania alebo deti proste majú take obdobia?rozmýšľala som ze pôjdem k dr ale ked nespí tvári sa spokojne,usmieva sa,hrá sa...tak neviem.je to prvé dieťa a veľmi sa bojím

ada510
9. dec 2013

Môj este nebol zaockovany a to bude mať 4 mesiace lekárka to odložila lebo sa jej zdá malý na čom sa teda ja musím smiať lebo mne sa malý nezdá veď má skoro 7 kg:D ale k veci môj sa mení každý mesiac stale je iny do jedného mesiaca stale spinkal potom do 2 a pol mi poobede nechcel späť vôbec no a teraz mi spi dva krát za deň a aj v noci a skôr mám pocit že je to podľa počasia. :D

sanym
10. dec 2013

@kvieta Pokiaľ som dobre čítala, mamička sa nesťažovala že dieťa je uplakané alebo mrzuté, písala že trpí nechutenstvom a strašne veľa spí, pričom táto zmena nastala po očkovaní. Kde konkrétne ju niekto zastrašoval? 😕 Snažili sme sa jej poradiť, akou radou si prispela ty? Alebo teba keď niečo bolí, zvykneš si schuti pospať? Nikto tu predsa nepísal, že dieťa sa má po očkovaní usmievať, ale ak raz výrobca vakcíny uvádza ako jej veľmi časté NÚ nechutenstvo a spavosť a dieťa po očkovaní neje a podozrivo veľa spí, vo mne by to vzbudilo obavy...

nikimax
10. dec 2013

@kvieta to, že sú vo vakcínach jedy a samotné vírusy a baktérie je neodškriepiteľný fakt....Ak vidíš do jej dieťatka lepšie, tak jej opíš, čo tieto látky-jedy v tele robia, aby nevznikla histéria. A prečo jej dieťa trpí nechutenstvom a zmenou spánku po vakcíne....A čo bude nasledovať po dalšom očkovaní,ak ho absolvuje - určite to vieš..... 🙄

nikimax
10. dec 2013

@freyjanr môžeš pozrieť aj tému "Aké nežiadúce účinky malo vaše dieťa po očkovaní?" Tam sú tiež popísané zmeny až poruchy spánku a tak isto nechutenstvo, až po poruchy príjmu potravy a mnoho iného......Mama dieťatka to vie najlepšie, počúvaj svoj inštinkt 😉 😉

sjuzan77
10. dec 2013

@freyjanr neboj sa, nemusi to byt vobec z ockovania, deticky sa vyvijaju, rastu a s tym mozu byt aj spojene zmeny v ich spravani. Ked moja dcerka dovrsila vek, kedy sa ockuje mmr, zo dna na den sa z nej stala uplne ina osobnost. Z kludneho a usmievaveho dievcatka sa stala nervacka, ktora nechcela jest, prestala spat, prepukali u nej nevysvetlitelne zachvaty placu, az sa nevedela nadychnut, dokonca si zacala buchat hlavu o stenu. Ked som tu hladala radu, jednoznacne mi bolo povedane, ze je to z toho ockovania, zevraj su to klasicke priznaky po mmr ockovani. Lenze - mala este zaockovana nebola, mali sme odklad. Aj to ma utvrdzuje v tom, ze deti proste take obdobia maju a ak je dieta v tom obdobi ockovane, hned sa to oznaci ako neziaduci ucinok..

freyjanr
autor
10. dec 2013

No dnes odkedy sa zobudil je znova ako pred tým takže z mojej strany to bola zbytočná panika ale vsetkym dakujem 🙂

prevenar
10. dec 2013

@freyjanr tazko povedat ^^ ..po ockovani by som sa, ale necudoval nicomu. je to poriadny toxicky koktail ^^

viac info o rizikach ockovania najdes tu > https://www.modrykonik.sk/group/1799/ ..alebo nieco v mojom blogu.

dejka77
10. dec 2013

Ak sa nemylim tak sa babatka po 3.mesiaci menia. A celkovo aj potom sa mozu povahovo kedykolvek zmenit. Takze nemusi to mat ziaden suvis s ockovanim.

monika111111
11. dec 2013

nemusí to byť z očkovania, ale čo ak áno? čo bude nasledovať po ďalšej vakcíne? určite by som ďalšie očkovanie riadne prehodnotila a hľadala info, nielen u lekára
prikladám link na besedu o očkovaní, vyjadrujú sa tu odborníci, dobré si vypočuť aj inú stranu, nielen lekárov, ktorí bezhlavo očkujú rad za radom a odmietajú akúkoľvek spojitosť očkovania a nežiadúcich účinkov

https://www.youtube.com/watch?v=7S0lrxCuaFU
bastika
14. dec 2013

@sanym preco obavy ked je to bežný vedľajší účinok? Skôr by som sa Bala keby mal nieco co bežne nie je. Moja dcéra ked je chora neje vôbec aj 4 dni a co? Jej organizmus najlepšie vie co potrebuje vtedy veľa pije a potom to jedlo dobehne. A myslim ze aj dospely ked je chorý jedava menej. Aj zvieratá. Raz ockovanie je silný zásah do organizmu a telo s tým bojuje. Neviem načo je treba to toľko riešiť je to úplne normálne. Môj maly preplakal cely den po ockovani a potom prespal celu noc co nezvykol a aha este 3 dni mi nekakal. To som uz mohla založiť aj ja tému? Fakt je to uz trochu smiešne 😀

monika111111
16. dec 2013

http://www.cestyksobe.cz/mudr.-tomas-lebenhart-...

pediater s dlhoročnou praxou o očkovaní, jeden z mnohých, ktorý vystúpil z radu a nebojí sa povedať verejnosti pravdu

mimake
16. dec 2013

@freyjanr moja zrazu zacala zle zaspavat a je viac ako doteraz, akurat ze nebola na ockovani takze to nemam comu pripisat...... 😉 Sorry za ten ironicky podton.... Nie je vsetko biele alebo cierne a netreba robit z komara somara. ( tymto som nechcela nikoho urazit)

sanym
16. dec 2013

@bastika Nuž keď tebe sa zdá normálne keď tvoje dieťa preplakalo po očkovaní celý deň, ja ti tento tvoj názor neberiem. Ja mám ale iný. Počula si o encefalitickom plači? A na NÚ očkovania nič smiešne nevidím. Ale proti gustu žiaden dišputát.

tin007
16. dec 2013

@bastika Podla mna je velky rozdiel, ked je nieco frekventovane sa vyskytujuce a vtedy to dostava oznacenie bezne ako nieco, co je negativne, zle vplyvajuce na zdravie a vyskytuje sa to bezne, cize v nejakej frekvencii.

Mimochodom, moj syn zacal mavat po prvej Hexe problemy so spankom; ovela castejsie sa budil v noci, plakal tak, ze som ho nevedela utisit - mohlo a nemuselo to byt z ockovania. Pribalovy letak vakciny to uvadza, takze ano, aj ja mozem povedat, ze u neho nastala zmena po ockovani.

bastika
16. dec 2013

@sanym áno je to normálne tak isto ako plakala ked mala zapalene ucho a plakala od bolesti. Každý liek ma neziaduce účinky bohužiaľ treba to brat tak ako to je s nadhľadom. Áno počula som aj o ebole a hemoragickej horúčke a nemyslím hned na to ked moje dieťa place. Ked mala dcéra zdurene úzliny po celom tele, nechutenstvo a opuchnute oči vedela som ze to nie je ok a šli sme do nemocnice a mala infekcnu mononukleozu s ktorou sme bojovali mesiac ale nepatrim k tým hysterickym matkam ktoré s každým placom riešia katastrofické scenáre. Mozno aj preto ze mam rodičov lekárov a mala som od mala istú osvetu co kedy treba robit. A myslim ze každý vie rozoznať hysterickym plač s horuckami od placu od bolesti ktorý je v prípade ockovanie bohužiaľ bežným teda normálnym vedľajšími účinkom

sanym
16. dec 2013

@bastika OK, pre teba je to normálne, pre mňa nie a to mám od hysterickej matky ďaleko. Podľa mňa slovné spojenie "normálne nežiaduce účinky" je minimálne zvláštne.

bastika
16. dec 2013

@tin007 áno a som na to pripravená ze to môže byt zatial chvalabohu bohu sme prežili u dcerky všetky ockovanie a u syna 2 krát hexy bez akejkoľvek reakcie teda okrem toho ze plakal a bol do večera nekludny. Napríklad ja som chudokrvna beriem zelezo najmä ked som bola tehotná som mala hemoglobin 84 co je na transfuzku. Bohužiaľ to tak zle znasam ze často mi je cely den zle a zvraciam. No vedľajší účinok ale inak sa to riešiť neda takze mi bolo zle do pôrodu ale šla som rodiť s hg 94 síce nic moc ale predsa nieco pomohlo. Alebo chemo a vypadavanie vlasov. Bohužiaľ take sú lieky a teda aj ockovanie ale chvalabohu zatial sme to perfektne zvládli. 😀 je mi ľúto tých deticiek ktoré mali komplikácie ale nie sme rovnaki rôzne znasame bolest aj záťaž a aj ockovanie

bastika
16. dec 2013

@sanym v tom prípade by sme nemali brat žiadne lieky lebo všetky majú neziaduce účinky aj obyčajný acylpyrin samozrejme u každého je to inak kedze nie sme rovnaki. Chvalabohu deticky sú silne a väčšinou to pominie a nic si nepamataju. Ja som mala 2 cisare a uz ani neviem ako som skapinala od bolesti 😀

sanym
16. dec 2013

@bastika áno, lenže pri lieku máš možnosť voľby - napr. moje deti neznášajú Augmentin tak viem že sa mu musia vyhýbať, zatiaľ čo pri očkovaní takúto možnosť nemáš.

katey
16. dec 2013

@kvieta ja si nemyslim,ze pomenovanie veci pravym menom je zastrasovanie. Rozhodne vo vakcinach nie je vanilkova zmrzlina... Alebo ako nazvat zlozky ako formaldehyd alebo hlinik? Nie su to jedy?

bastika
16. dec 2013

@sanym tak si zober príklady ked na vyber nemáš napríklad chemoterapia? Inak vies ze mozes odmietnuť ockovanie. Je to každého zodpovednost. Ja som sa o tom bavili s otcom lekárom povedal ze bohužiaľ z milióna ockovanych sa môže zlomok percenta reagovať zle ale ked mi vyratal co sú vlastne tie choroby na co sa ockuje a ich vedľajšie účinky tak budem ockovat. Aj my sme prežili bez ujmy dúfam ze aj moje deti.

bastika
16. dec 2013

@katey všetky lieky vo svojej podstate sú jedy kedze je to chémia ide o to ze v určitom množstve liečia a v určitom množstve zabijaju. Napr. Taky botox je tiez jed a ženy si ho dobrovoľne vpichuju a to len kvôli krase 😀

lauricka
16. dec 2013

@freyjanr nedozvies sa, co je pricinou zmeny. Moze to byt len prechodne. Aj keby to, nebodaj, mal z ockovania, resp. bolo by to nieco viac, nez len bezna reakcia, aj tak by ti lekari nedali za pravdu, ze je to z ockovania. Takze to neporiesis. Mysli pozitivne, sleduj maleho a daj tomu cas. Ak by sa ti zdal fakt divny, pre istotu urcite informuj pediatra. Daj na svoj instinkt.

kvieta
16. dec 2013

@katey Nie, nemyslím si, že v tejto forme a v týchto množstvách sú to jedy, a preto si myslím, že je to zastrašovanie a zavádzanie, ak niekto tvrdí, že vakcíny obsahujú jedy.
Super príklad je ten botox😉 od @bastika

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
bastika
16. dec 2013

@fidka79 mne o ockovani povedal otec ktorý je lekár s 40 ročnou praxou je primár a dovolím si tvrdiť ze vie o tom trochu viac ako citatelky Modreho konika. Kedze na internete sa docitas na jednej stránke ze mlieko je úžasné a v zapati na inej ze je to to najhoršie svinstvo uz som sa naucila hľadať aj trochu doveryhodnejsie informácie a ked niečomu nerozumiem nechám sa poučiť. Toľko o tej informovanosti. Nestačím sa diviť koľko je tu na modrom koniku odbornikov. Ja som tiez bola ockovana a prežila som to tak isto ako všetky co ste tu na modrom koni. Radšej nech moje pár tyzdnove bábätko pretrpi trochu bolesti a teplotu teraz ako by malo mat zápal mozgovych blan z obyčajného mumpsu alebo osypok. Teda ja volim podla mojho usudku menšie zlo aj ked by som samozrejme chcela aby moje deti kracali cely život ruzovou zahradou bez akejkoľvek bolesti. Holt bohužiaľ život je niekedy taky ze volim to menšie zlo. A ja som dala príklad na to, ze niektoré látky sú v malom množstve prospešné a vo veľkom sú to jedy. Prepac ze sa ti botox nepáči tak by som uviedla napr. digitalis. Ľudom ťažko chorým na srdce je to nenahraditelny liek avšak pri predavkovani je smrtelny.

bastika
16. dec 2013

@fidka79 každopádne nie je nutne dat dieťa zaočkovať každý kona na vlastnú zodpovednost z prípadných neskorších následkov.