icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

adsumus
autor
29. jún 2014

@bobrik_tt Aby bolo jasné o žiadnu kampan tu nejde...zopzornujem ludí na dôsledky neočkovania a antivaxerských odporúčaní v zdravotnej oblasti ako je napr. užívanie vitamínuC, miesto kalsickej liečby. chceš porovnanie neočkovaných detí a očkovaných...páči sa antivaxerský internetový dotazník, kde rodičia neočkovaných detí uvádzali napríklad počty autistov....v skupine 9 až 10 ročných detí uviedli dvojnásobný výskyt autizmu...študiu uskutučnili antivaxeri. Vyvetli mi ako je možné, že neočkované deti mali dvojnásobne vyšší výskyt autizmu ako priemerná populácia. Zatial mi natoto žiadny ani ten najkrajnejší zaslepený antivax nedal ZIADNU odpoevd.
http://www.vaccineinjury.info/vaccinations-in-g...

adsumus
autor
Odpoveď bola odstránená
jaron
29. jún 2014

@adsumus ja viem, že to je trochu iná téma, ale sama vieš, že sa to tu veľa krát točí strašne zoširoka 🙂
okrem toho sa to tu tak rozvedie aj preto, lebo reagujem na reakcie (v prvom úmysle nebol rozšíriť to až takto)

a to najdôležitejšie: tu nejde iba o cholesterol a margaríny, ale v jadre je stále téma (i keď trochu nepriamo) odporúčania v zdravotnej oblasti (konkrétnejšie vo výžive, téma, či oficiálna medicína si protirečí alebo nie, aký zdroj informácií a pod.)

ale samozrejme nemám v úmysle zbytočne to rozširovať, lenže na reakcie reagovať asi budem (budem sa nažiť to mierniť 🙂 )

adsumus
autor
29. jún 2014

@bobrik_tt A asi budeš prekvapený, ale o zatvorenie tejto témy som žiadala adminov asi 5 krát...bez akejkolvek odpovede.

jaron
29. jún 2014

@bobrik_tt neviem, či @adsumus niekto platí alebo nie, ale viem, že veľakrát, keď človeka niečo baví, je niečím zapálený, sa dá veľa vecí robiť aj zadarmo (viem to aj z vlastnej skúsenosti) 🙂

adsumus
autor
29. jún 2014

@jaron Pozri, toto sú ludia, ktorí uveria úplne každej bludnej informácii, ktorú si prečítaju na nete..hlavne, že tam bude slovo PRAVDA a neváhajú ju použiť na detoch s tým nič nenarobíš, ale otázka očkovania sa týka celej spoločnosti, nielen jedného či dvoch zadubených, naivných ludkov, pre ktorých bude cukor návykovejší ako heroin, margarín nebezpečný ako jadrová bomba, arašidové olej vo vakcínach pre sleipky príčinou alergii u ludí a podobne...fanatizmus a zaslepenosť nič viac...s fanatikmi nemá žiadn adiskusia zmysel...oni stále budú tvrdiť to svoje za každých okolností.

jaron
29. jún 2014

@adsumus inak trochu, čo sa týka názvu témy, som to vnímal, že to bude viac aj o liečiteľoch a pod., že to nebude iba o očkovaní, ale ono sa to väčšinou zvrtne iba na to očkovanie

sirinka
29. jún 2014

@adsumus ukludni sa, stravovanie ma velky vyznam v zdravotnej oblasti. Ked budes mat skutocny zaujem nieco riesit, som ti k dispozicii a kontaktujeme MZSR.
Nikto tu nepotrebuje odvadzat pozornost od temy, lebo tu uz ani ziadna skutocna diskusia o tom nie je, kedze nie si schopna a ochotna pisat a odpovedat konkretne na dotazy, vytahujes tu ucelovo vety s FB a podobne. Ste tu schopne riesit pol dna vyznam nejakeho slova a uchechtavat sa. Takze nechaj tu slusne diskutovat aspon tych, co maju zaujem

adsumus
autor
29. jún 2014

@jaron Názov temy bol Zodpovednosť antivaxerov za odporúčania, ale admini to zmenili...neviem prečo asi aby sa tu mohlo diskutovať o nesúvisiacich veciach. Tam zodpoevdnosť antivaxerov nie je žiadna a ked sa stane, že neočko dieťa trpí na čierny kaašeľ a jeho situácia sa zhoršuje aj napriek vitamínuC, tak si drzo napíše, že zlé dávkovnaie, ale spýtaj sa ho kolko má dostať 10 mesačné aby sa vyliečilo z čierneho kašla a odpoved sa nedozvieš...to aby sa mohol zbaviť akejkolvek zodpovednsoti źa jeho stav.

adsumus
autor
29. jún 2014

@sirinka Ty nemáš záujem o diskusiu, ale len propaguješ alternatívne nezmysly, kotré si ekdy prečítaš na nete.

jaron
29. jún 2014

@adsumus možno nie je dobre nazývať oponenta fanatikom a pod.
aj keď viem, že niektoré veci, ktoré mne sa zdajú byť také jasné a pochopiteľné, ten druhý vníma úplne inak, ale to je aj otázka komunikácie, napr. ja poviem nejaké slová, pod ktorými mám nejakú predstavu, myšlienku, ale ten druhý síce číta tie isté slova, ale pod nimi si vplyvom svojich skúsenosti, vnímania pojmov, svojho chápania atď. predstaví inú myšlienku
bolo to tak aj teraz, že napr. niekto na moje vyjadrenia reagoval tak, že som si všimol, že nepochopil jadro mojej myšlienky, ale nič sa nedá robiť
vyžaduje si to veľa trpezlivosti v komunikácií a niekedy sa aj tak nepochopíme

jaron
29. jún 2014

@adsumus nevedel som, že najskôr bol takýto názov
ale už by som mal naozaj končiť, písal som aj @sirinka že musím ísť niečo robiť atď. a zase som sa "zarečnil" 🙂

adsumus
autor
29. jún 2014

@jaron Fanatizmom je tvrdenie, že neočkované deti sú zdravšie zoči voči hen hornému grafu, ktorý jasne preukazuje, že sú rovanko zasiahnuté autizmom ako očkované.

marionmarion
29. jún 2014

@jaron ano, chapem, co tym chces povedat... no tak ci tak to nemusi byt 100% pravda...ja si veci rada najprv overim (chap, vyskusam) a potom si utvorim nazor, ci ano, alebo nie...nehovorim ze stanovisko WHO, co sa spravneho zlozenia stravy tyka je celkovo zle a mylne, ale ma nedostatky. Neviem ako sa stravujes ty, no ja sa citim najzdravsia a najvitalnejsie, ked som z velkej casti na surovej strave ( a nielen ja, poznam vela ludi, co sa takto stravuju) a keby som sa stravovala ako odporuca WHO, tak by mi bolo stokrat horsie...(mam vyskusane oboje) Takze neverim vsetkemu len preto, ze to tvrdi vacsina odbornikov. pocuvam svoje telo a riadim sa tym co si ziada...

marionmarion
29. jún 2014

@adsumus ved ty uplne jasne a viditelne zavadzas!!! Davas sem graf o vyskyte autizmu u neockovanych deti a tvrdis ze mali dvojasobne vyssi vyskyt ako u beznej populacie? Tak pre vsetkych na prirovnanie:

http://www.vaccineinjury.info/results-vaccinate...

podotykam zdroj je ta ista stranka, co si sem dala ty sama, az na to, ze si zase dala iba cast, co ti vyhovovala, tak ja sem dam prirovnanie ocko verzus neocko, nech vidia vsetci, ze u ockovanych deti je vyssi vyskyt nielen autizmu, ale aj ostatnych chorob!!! Nech si to kazdy pozrie a vidi, kde je pravda, lebo od teba sa ju nikdy nedozvieme! Je nechutne a neeticke, ako tu zavadzas ludi a manipulujes infotrmaciami, ako sa ti hodi!

adsumus
autor
29. jún 2014

@marionmarion Nie je vyšší vykyt autizmu, ty tomu nerozumieš ako ti klamú...oni porovnali neočkované deti, ktorých väčšina bola do troch rokov, ked sa autizmus ešte nediagnostikuje s celkovým autizmom u všetkých deti do 18 rokov...ale pozri si jednotlivé vekové kategorie neočkovaných detí...je rovnaký a dokonca medzi 9-10 ročnými deťmi dvojnásobne vyšší...chápeš ako sa tu zavádza?

sirinka
29. jún 2014

@adsumus uplne ignorujes moju ponuku na podniknutie konkrtenych krokov... Takze aspon ja aj vsetci ostatni mozu vidiet, ako velmi ti v skutocnosti zalezi na rieseni tejto problematiky. Takze ja si tu budem diskutovat co uznam za vhodne.

marionmarion
29. jún 2014

@adsumus ano, chapem, ako tu zavadzas...lebo aj ostatne ochorenia co su tam zobrazene sa diagnostikuju az po tretom roku zivota, vsak? Aj taka astma, atopicky ekzem, to do troch rokov sa neda zistit, ze? Ani zapalove ochorenia, diabetes, epilepsia sa zistit skor neda, ze? Ani oneskorenie motorickeho vyvinu sa neda skor vsimnut, vsak? To je velmi zaujimave...preco potom poznam deti aj dospelych, ktorych tieto zdravotne tazkosti zistili uz v prvych mesiacoch zivota? Asi nahoda, ze?

saska.t
29. jún 2014

No co k tomuto vylevu dodat,my vsetci sme fanatici,ktori verime vsetkemu popisanemu na nete,nase skusenosti a znalosti su bludy,my zavadzame-druha strana hovori vzdy len pravdu,nezavadza,neohovara, nepouziva vulgarizmy,su neomylni.... este raz,co k tomu dodat-suhlasim hanba,neobjektivnost a asi zacnem verit,ze to nie je zadarmo 😝

adsumus
autor
29. jún 2014

@marionmarion Tak sa pozri napríklad ako dotazník skumal napr. epilepsiu u neočkovaných detí.....rodičia mali na výber...vaše dieťa trpí epilepsiou ANO alebo ZRIEDKAVO. Co to je vieš mi vysvetliť? Dieťa bud trpí epilepsiou alebo netrpí...nemôže predsa trpieť zriedkavo. Ale ked vyradíš všetky deti, ktoré trpia epilepsiou zriedkavo...nemôžeme sa čudovať, že vyjdu umolo výsledky nižšiei ako ked sa berú do uvahy deti, ktoré jednoducho trpia epilepsiou. To je jedoduchu zavádzanie, manipulácia, klamstvo. A ano je veľmi veľa ochorení, ktoré sa u detí do troch rokov neprejavujú aj napríklad diabetes, alergie a aj iné napríklad poruchy spánku,autoimunitné ochorenia, poruchy štítnej žľazy......mali porovnávať rovnaké vekove skupiny a nie deti do troch rokov s celkovým zdravím detí do18 rokov.

petot
29. jún 2014

@adsumus Popri urážaní, len na tejto stránke si najmenej trikrát dezinformovala/klamala. Asi si argumentačne fakt v koncoch. A súdiac podľa tvojej rastúcej agresivity, možno nielen argumentačne.

adsumus
autor
29. jún 2014

@petot A kde som dezinformovla prečo nenapíšeš.-..stále len kričíte, že klamem, ale ked sa pýtam, kde klamem, tak žiadna odpoved....k tým neočkovaným autistom príspevok nebude alebo k neočkovanému dieťatku, ktorého stav s čiernym kašľom sa narpiek uživaniu cečka zhoršil? A tvoj posledný príspevok, že som v koncoch si dufam nemyslel ako vyhrážku, že?

adsumus
autor
29. jún 2014

@marionmarion A ešte si všimni, že z tých neočkovaných detí TAKMER polovicu tvorili deti do dvoch rokov. 5472 z celkového počtu 13673. a tieto sa porovnávali s chorobnosťou všetkých deti do 18 rokov. Na smiech.

marionmarion
29. jún 2014

@adsumus na smiech su tu jedine tvoje tvrdenia...napriklad to, ze sa do troch rokov nevyskutuje cukrovka, alergie, poruchy spanku. To je obycajne klamstvo! Davas sem iba ciastocne informacie, ktore sa ti hodia, zavadzas a ked ti to nezozerieme, tak utocis a si agresiva, urazas a vysmievas sa...asi si uz naozaj v koncoch...

adsumus
autor
29. jún 2014

@marionmarion Ale, ale ja som nikde netrdila, že sa nevyskytuju, ako si môžeš dovoliť takto klamať o mojich tvrdeniach...to si vymýšľaš, aby si ma mala začo kritizovať...ja konštatujem, že napríklad autizmus sa do dvoch rokoch ani nedá 100% diagnostikovať a čaká sa na neskôr.

adsumus
autor
29. jún 2014

@marionmarion Ale najviac ma aj tak zaujíma ako si vysvetluješ, že neočko deti 9 až 10 ročné mali dvojnásobný vyskyt autizmu v porovnaní s očkovanými deťmi?

marionmarion
29. jún 2014

@adsumus citujem z tvojho komentara 13:25 "A ano je veľmi veľa ochorení, ktoré sa u detí do troch rokov neprejavujú aj napríklad diabetes, alergie a aj iné napríklad poruchy spánku,autoimunitné ochorenia, poruchy štítnej žľazy..."
Tak ako? kto tu klame? alebo chces tvrdit ze taky diabetes a alergie sa mozu vyskytovat ale zaroven sa neprejavovat? NIE, NEMOZU. Ak ma dieta alergiu, tak ta sa aj prejavi uplne viditelne. To iste s diabetom a poruchami spaku. a hoci aj v troch mesiacoch, lebo osobne poznam nejedneho cloveka, ktoremu diagostikovali alergiu alebo diabetes pred tretim rokom zivota. Takze klames ty a obvinujes z klamstva mna, co je uz naozaj na smiech...uplne si stratila sudnost

marionmarion
29. jún 2014

@adsumus ja ti uz nechcem vysvetlovat nic... 😉
...lebo strata casu. Maj sa...

adsumus
autor
29. jún 2014

@marionmarion Ja som napísala, že sa neprejavuju nie že sa nevyskytuju.....povedz mi kolko autistov diagnostikovaných v dvoch rokoch poznáš? nula, ale tie deti už choré sú, ale choroba sa ešte neprejavila...ved ty nerozumieš čo píšem. U veľa detí sa choroby prejavia až vo vyššom veku ako dva roky tu je pes zakopaný, že skupinu dvojorčných deti jednoducho nemôžeš porovnávať so skupinou detí do 18 rokov. U kolko detí pod dva roky sa dá s istotou diagnostikovať astma, poruchy spánku, epilepsia? U kolko dalších sa tieto chorby rozvinu vo vyššom veku?

adsumus
autor
29. jún 2014

@marionmarion Tu máš epilepsia sa prejaví iba u 20% deti pod 5 rokov a u ostatných až neskôr.
http://www.intercom.net/npo/eaes/facts.htm