icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

adsumus
autor
1. júl 2014

@bobrik_tt Bobrík, nemáš, čo riešiť na tomto svete, že si sa pustil do mojho zamestnania? Vieš, čo ma zaujíma, čo si myslíš o tom grafe, čo som dala na predchádzajucej strane....že neočko deti majú rovnaký vyskyt autizmu ako očko...dotazník vyplnali neočkujuci rodičia....naozaj ma zaujíma ako si to kapacita informatická ako si ty vysvetluje....ako je toto možné...petot to ignoruje, aj všetci ostatní....ale hlavne, že to stále opakovane recykluju ako dokaz, že neočko deti sú zdravšie. O WHO môžeš tak všeobecne popísať, či sisi už s nimi niekdy v minulosti písal.

bobrik_tt
1. júl 2014

@adsumus Nie, nekomunikoval som s WHO, nemam s touto organizaciou ziadne skusenosti ani pozitivne ani negativne, hovorim ze sa nevenujem ani antivax ani provax veciam. Neviem detaily o skumanej vzorke o otazkach o tom akym sposobom sa to vyhodnocovalo...tazko sa vyjadrovat k nejakemu grafu ktory je na zaklade udajov co vyplnali "nejaky rodicia" cez net. Myslim , ze take cosi je lahko zmanipulovatelne akymkolvek smerom...ako kazdy statisticky vyskum.

bobrik_tt
1. júl 2014

@adsumus A co ty hovoris na tento graf: http://www.vaccineinjury.info/images/stories/co...

Vidis to je taka ista otazka ako ta tvoja...

aristka
1. júl 2014

@bobrik_tt bobrík má bobríka v hlave ,kto je tá adsumus ,teda moc príspevkov si sem nedal ,len ako detektív stopuješ ,kto to žieňa za nickom je ,nie je to nič z otázok očkovania ,šarlatánstva ,ani farmácie ani kliniky chorôb ....ani z kamerového systému ...takže o čo ti ide ,keď si si ju zobral na mušku ....inak ako by si riešil otravu muchotrávkou zelenou ,keďže iné nicky ťa nezaujímajú a pritom tu na začiatku prezentovali liečbu takto vážnej otravy ,vys.dávkami vyt.C a bez akéhokoľvek vzdelania ...a čo hovoríš na pitie vody z artézkej studne z dedinky ,v ktorej bola kanalizácia vybudovaná len nedávno a bolo to tu prezentované ako niečo super a čisté od av ,plus mám pocit,že nie je v celej dedine ,čo hovoríš na spájanie autizmu a očka ,leukémie ,atopického ekzému a očka ,videl si niekdy meningitídu ,hepatitídu ,apnoické dieťa ,plus vysvetli av aký je rozdieľ medzi podaním látky iv a im a sc ......keďže na fórach si to stále pletú ......a ešte niečo vysvetli niečo tu keďže si to študoval ,ako je to s tým nešťastnými zlúčeninami hliníka v očku a prečo v klinike chorôb mums ,osýpky a rubeola nie je následok autizmus ,ale po očko ho má akože dieťa dostať....no dala som ti toho dosť ,ale si z fachu tj si študoval ,tak to tu relevantne vysvetli ,nech je z teba aj nejaký úžitok ,lebo ako detektív by si sa moc neuživil ....

aristka
1. júl 2014

@adsumus inak všimla si si ,že sa tu na očko témach zrazu vyskytol bobrík a nejaký polystyrén 😨

adsumus
autor
1. júl 2014

@bobrik_tt Co hovorím na ten graf? To teraz sa pýtaš, ked ho už tretí den rozoberám, že je to nezmysel? Sa ti podarilo preukázať, že si vedla ako tá bedla, pán vysokovzdelaný v mnohých oboroch.

adsumus
autor
1. júl 2014

@aristka Bobríkovci nie sú žiadne novum na tomto fore....nezaujímaju ich nazory, ale ludia, aby mohli dokázať, že sú hlupi a oni mudri...ten nám dá zachvilu IQ test a ked nedosiahneme 220...začne písať, že sme blbé...bobríkovec.

adsumus
autor
1. júl 2014

"Šarlatáni prý podle psycholožky Laury Janáčkové často onkologicky nemocným pacientům říkají, že nemají nádor, jen záněty nebo parazity. „Jedné pacientce léčitel doporučil, aby očistila tělo a přestala brát všechnu chemii. Jenže byla v takovém stádiu, že už jí nebylo pomoci, a brala jen léky na bolest. Umírala v krutých bolestech a její sedmiletý syn se na to díval," vyprávěla příběh ze své praxe psycholožka. Podle ministra Němečka by takové odrazení od řádné péče mělo být klasifikováno jako VRAZDA. „Musí to být v trestním zákoně," říká tvrdě politik."

http://domaci.eurozpravy.cz/zdravotnictvi/96346...

bobrik_tt
1. júl 2014

@adsumus "bobrik_tt @kvieta No ono predpokladal som debatu na urovni lebo ma tato tema zaujala ale vidim, ze od adsumus debatu na urvni nemozem ocakavat, akonahle jej nieco "nesadne" tak bud neodpovie vobec alebo zacne zufalo "kopat" okolo a tvrdit ako ludia klamu, ublizuju jej atd. Pripadne ked uz nic nepomaha tak potom zacne osocovat a urazat ona."

HEHEHE teraz som o tom pisal a uz je to tu....

bobrik_tt
Odpoveď bola odstránená
bobrik_tt
1. júl 2014

@adsumus IQ test ti davat nebudem, ale mala by si sa asi sama zamysliet, preco som tu otazku polozil.

adsumus
autor
1. júl 2014

Prečo si ju položil?

adsumus
autor
1. júl 2014

@bobrik_tt Až teraz som si všimla, že si dovoluješ ma tu označovať za arogantnú...to je novinka...idem pripísať do zoznamu. https://www.modrykonik.sk/blog/adsumus/article/co-ma-naucil-antivax-rnrkdx/

bobrik_tt
1. júl 2014

@adsumus 🙂 takze ja som antivax 🙂 hahahahaha

aristka
1. júl 2014

@adsumus a ja som tvoja asistentka .... 😀 ,počkaj musím si rozmyslieť koľko beriem na hodinu .....

adsumus
autor
1. júl 2014

@aristka Si povýšila z privrznicky to ti musí stačiť. 😀

bobrik_tt
1. júl 2014

@adsumus kludne pripis.

bobrik_tt
1. júl 2014

@aristka 😀 no kolko beries na hodinu? 😎

adsumus
autor
1. júl 2014

@bobrik_tt Už to tam máme...ešte tu matku tam zakombinujem...pani sa za svoj názor nehanbí...dám v plnom znení. Ale mohol by si sa so svojim vzdelaním aj k veci vyjadrovať a neriešiť takéto kraviny babské.

aristka
1. júl 2014

@adsumus píšem do zoznamu mojich prac .titulov ....aká som ja multifunkčná.....,ale aj tak sa nehrabem na bobra, z chemika je ite zabezpečovák...

bobrik_tt
1. júl 2014

@aristka
1."ako by si riešil otravu muchotrávkou zelenou ,keďže iné nicky ťa nezaujímajú a pritom tu na začiatku prezentovali liečbu takto vážnej otravy ,vys.dávkami vyt.C a bez akéhokoľvek vzdelania"

kde sa stal taky pripad? albo to je iba virtualna situacia?

2."čo hovoríš na pitie vody z artézkej studne z dedinky ,v ktorej bola kanalizácia vybudovaná len nedávno a bolo to tu prezentované ako niečo super a čisté od av ,plus mám pocit,že nie je v celej dedine"

ako sa vola ta dedina?

3."čo hovoríš na spájanie autizmu a očka"

pokial viem tak ziadna studia to nevyvratila a ani nepotvrdila, studia ktora to akoze mala vyvratit bola robena dost diskutabilne...porovanvala dkupinu ockovanu s vakcinou bez thiomersalu a skupinu ockovanu s povodnou vakcinou...medzi oboma skupinami neboli zistene statisticke rozdieli...co ale nedokazuje nic lebo obe skupiny boli ockovane.

5."videl si niekdy meningitídu ,hepatitídu ,apnoické dieťa"

ano videl

6."vysvetli av aký je rozdieľ medzi podaním látky iv a im a sc"
pletie si to iba mila adsumus

bobrik_tt
1. júl 2014

@adsumus Please nekombinuj ale ked uz tak cituj....nemam rad prekrucanie toho co napisem. Dakujem

adsumus
autor
1. júl 2014

@bobrik_tt Slovo arogantná sa dá prekrutiť? Ja si len robím zoznam, toho, čo na mna oponenti v diskuske nakydali...ono ked sa to dá dokopy....tak je to dobré na zasmiatie. admini to nepomažú, tak si robím zoznam...umiestnil si sa aj ty.

aristka
1. júl 2014

@bobrik_tt po prvé ,otravu muchotrávkou zelenou ,nájdeš to niekde v začiatkoch diskusie ,by virtuálny doktor av riešil prv infúziami s vys dávkami vitC .....takže to čo sa ti zdá virtuálne ,môže byť realita podľa toho ako na virtuálneho doktora av mamičky letia ......po druhé ,asi je jedno aká je to dedina ,ak kanalizácia tam nie je dlho ,ale je to dedina Veľký Bieľ ,možno ti to pomôže ,takže čakám na názor....a ak si študoval liečivá ,vieš niečo aj o klinike chorôb ,prečo sa v klinike chorôb nepíše následok chorôb autizmus ak ho má spôsobovať vakcína MMr ,ktorá ortuť už neobsahuje ,takže mi to vysvetli inak a nie štúdiami ,ktoré ja nesledujem a číslo 6....pletie si to av ,mám pocit ,že adsumus ten podstatný rozdieľ pozná ,čo neraz preukázala aj v iných témach .... 😉

bobrik_tt
1. júl 2014

@aristka k tej 6-ke nemyslim , si , ze pozna...preukazala to hadanim sa v diskusii co ma vo fotoblogu.

bobrik_tt
1. júl 2014

@aristka no tak to je smutne ked chce niekto liecit otravu muchotravkou zelenou vitaminom C, tam by som suhlasil s trestnopravnou zodpovednostou takehoto odporucania. Ale ono ked sa pouzije zdravy rozum tak cloveka taka blbost ani nemoze napadnut.

bobrik_tt
1. júl 2014

@aristka ani ja nesledujem studie ale tato mi udrela do oci kedze ju prezentovali viacere inernetove denniky ako jasny dokaz toho ze ockovanie nesposobuje autizmus.

bobrik_tt
1. júl 2014

@aristka k tej vode z artezskej studne...nie som vsevedko ako si myslis, ale zalezi na kope veci, hlbka studne, podlozie, boli tam robene rozbory? vacsinou je "cistota" vody v artezskych studniach - vrtoch velmi dobra lebo je z velkej hlbky ale naozaj o tomto neviem detaily takze asi tak...

aristka
1. júl 2014

@bobrik_tt vidíš a s týmto my tu bojujeme ...či vit.C alebo napr artézske studne ,ktorých čistota je viac ako diskutabilná a o tomto je aj táto téma ,aby upozornila mamičky ak je to v našej moci ,že toto nie je ok a nech komunikujú z odborníkom z fachu ....ide tu o deti ....a je toho omnoho viac ,čo bolo popísaného a úplne zavádzajúce....@adsumus pracuje zo štúdiami ,dá to čo vie posunúť Ďalej .....a nemá problém sa pýtať ,aj druhých v našich skupinách ,keďže sú tam ľudia z fachu a dokonca aj farmaceutka ,laborantka atď....

bobrik_tt
1. júl 2014

@aristka cistota artezskych studni a vrtov je naozaj vysoka ale ako pri kazdom zdroji vody treba robit pravidelne testovanie a zalezi aj od inych okolnosti ako som pisal. K vitaminu C som sa uz tiez vyjadril...vitamin C je celkom dobra preventabilna liecba v spojeni so zdravou stravou a dalsimi vit. a tiez aj zdravym zivotnym stylom ale nie liecba na vsetko !!! Treba pouzivat zdravy rozum.