Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
To je rozpoloženie, ktoré — keby sa pritrafilo výrobcovi vitamínových doplnkov, — by viedlo k okamžitému uzavretiu spoločnosti a zhabaniu všetkých jej výrobkov kukláčmi................To je autorova vsuvka :-P uz ma asi stym skusenosti🙂
@sirinka aj pri najvyssej snahe nebude 100% vyrobnej davky sterilna, preto sa kultivuju uz hotove vyrobky,a az po vsetkych testoch(nie len tychto) sa uvolnuju sarze do obehu....neviem,ci je niekde stanovene,ze kolko % je este povolenych a kolko nie.......ale keby 20% bolo uvolnenich do obehu, to je pruser .
....je super,, ze FDA upozrnila na to,len mi nejde do hlavy,ze tak skorumpovana firma " dovolila" unik takej "senzacie" na svet...ale vidno,ze p Fillo ma GSK v zuboch,treba to pootacat v roznych smeroch a vytvorit senzaciu...vidno,ze nikdy v ziadnej fabrike na vyrobu sterilnych liekov nebol.Ale este raz zdoraznim-este ze sa nedostalo tych 20% k spotrebitelovi...
@sirinka mna by zaujimala tvoja motivacia preco si sem ten link dala...alebo, upresnim to... Popozerala si si aj tie zdroje na konci toho clanku? Co si o tom myslis? Odraza melodramaticky prikrasleny clanok v naturalnews a prelozeny na tzv. slobode v ockovani skutocne obsah clankov v guardian alebo cbc, ktore linkuju ako zdroje? Nevidis tam nikde subjektivne dojmologicko-demagogicke vsuvky? Akeze to vznesene posolstvo si chcela ostatnym tymto linkom zvestovat?
@vld ved,taketo clanky sa musia tvorit- aby zostalo obecenstvo nabrusene na tie farmafirmy.. co si to firma dovoluje, takto neekonomicky vyrabat, 20% museli vyhodit..ale zasa, keby sa taketo clanky nepisali, nevedeli by sme, ze GSK bolo stratove len v tomto ohlade 20%..ale, ja si myslim,ze sa tolko nabalia na vakcinach a inych liekoch, ze si to mozu dovolit take straty..😉 p.fillo este by mohol ale definovat ich dovolenu normu...
Podľa správ má GSK v posledných rokoch veľký problém vyrobiť nekontaminovanú výrobnú dávku tejto vakcíny. Len tento rok táto firma musela vyhodiť vyše 20% výrobných dávok vakcín kvôli bakteriálnej kontaminácii. To je rozpoloženie, ktoré — keby sa pritrafilo výrobcovi vitamínových doplnkov, — by viedlo k okamžitému uzavretiu spoločnosti a zhabaniu všetkých jej výrobkov kukláčmi.
tak a kde su tie ostatne %,ked sa sotva dari vyrobit nekontaminovanu vyrobnu davku?
Pre tych, ktori nechcu "demagogicke" vsuvky si mozu precitat napr. tento clanok http://www.cbc.ca/news/health/glaxosmithkline-f... a potom z neho urobit vlastny preklad so "vsuvkami". 😀
ono by to uz chcelo aj nejaky iny zdroj linkov, pretoze na slobode je vsetko predzute autorom, a nie kazdy vie anglicky aby si prelozit sam,popripade si vytvoril sam nazor..osobne si myslim,ze na taketo temy si moze vytvorit objektivny nazor len ten,kto ma realnu skusenost ako to vo vyrobniach chodi..
@sirinka ja som si tie zdroje presiel... ale pytal som sa na nieco uplne ine. Ja viem, ze tvoja oblubena forma pdpovedi je protiotazka od veci... ale s tym na mna nechod. Moje otazky na teba boli velmi konkretne. Ak nevies / nechces odpovedat, tak ok. Ale potom zbytocne neaktivuj generator nahodnych slov...
Speciálne pre špekulantov a konšpirátorov, doplnte si všetky zdroje k tejto antivaxom nafuknutej bubline. BUBUBU BU. Ziadne konatminované vakcíny sa nedostali k ludom, šarže sa kontrolujú a tie čo neprešli išli do odpadu, spýtajte sa antivaxerov ako je to možné, ked naám tu roky vtlkaju do hlavy, že vakcíny NIKTO nekontroluje.
http://hc-sc.gc.ca/dhp-mps/compli-conform/gmp-b...
@sirinka kde to pisem,ze trosku kontamincie nevadi?a kde sa pise,ze sa to uvolnilo do obehu?to co mas za divne dedukcie?a ake nove pravidla?ty si niekedy pracovala vo vyrobni sterilnych liekov alebo aspon testovala take lieky?ja hovorim,ze nikdo ti nevyrobi 100% davku ,vzdy su straty aj v dosledku kontaminacie..ja pisem o stratach este pred vypustenim do obehu..tak isto ako clanok..
@sirinka a neviem preco sa neda vyrobit bez straty, neviem ...precitaj si ten list a usudis aky komplikovany vyrobny proces to musi byt-a co sa vsetko kontroluje-od vody co ide do zvlhcovacov ,voda co sa pouziva priamo na kultury, voda cim sa oplachuju nastroje a nadoby atd..
Len tak dodam,ze nedavno som tu citala,ze vakciny nie su sterilne -ako vidis, kontroluje sa nielen vyrobna sarza,ale vsetky suroviny co sa pouzivaju vo vyrobnom procese, od zvlhcovania vzduchu, po oplachovanie ..mikrobialne kontroly,kontrolu totoznosti, kvality atd..tak ako vsetky lieky...
Ked uz je vsetko tak perfektne kontrolovane, prosim Vas, ako sa kontroluje, ci bol dodrzany spravny postup pri skladovani ockovacej latky aj u pediatrov a teplota pri cakani vcelicky na stoliku? A ak sa nedodrzi, ako sa dozviem, co konkretne sa namnozilo vo vcelicke pre moje dieta? Lebo ked sa dieta pokaka po jedle zo skolskej jedalne, jedalen da hygienikom vzorky z jedal na kontrolu. Zaujima ma ako je to pri vakcinach.
@7zahrad Tebe už nezostáva iné ako s vyvbrať a začať kontrolovať všetky lieky, prípravky, mastičky, homeopatiká, jednoducho všetko, čo sa vyskytuje na trhu, ak máš nedôveru v štátne inštitucie. Potom podaj report ako sa ti darí. Máš moju plnú podporu, aj pod novým nickom, kvetinárka.
@7zahrad nahlas jej prispevok, ja som tak uz urobila...
Nemam uz na tolku vypocitavost slov...vedome ohrozit niekoho bezpecnost, to chce silny zaludok 😖
@marionmarion Nie, to ona ohrozila moju bezpečnosť, ked ma zaťahuje do svojich nových nickov a svojich problémov. Mala si to nechať pre seba a nie o tom vypisovať iným užívatelom.

http://www.slobodavockovani.sk/news/americky-ur...