icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

veriiii
10. aug 2014

@adsumus no, trosku iny ton reportu ten link co si davala o druhej inspekcii vo fabrike....🙂

abbey1
10. aug 2014

@adsumus Jeden konspiracie aj na tvojej strane. Ale super nápad ako zamaskovat svoju zakernost. A čože so to neriešila hneď po jej ip priamo s adminom, ale až teraz tu tak pekne okato?

adsumus
autor
10. aug 2014

@veriiii jednoznačne tam nejde o žiadnu tragédiu, ale o nedostaky vo výrobnom procese, ktoré boli zaznamenané a o ich následne odstránenie, ale pre antivax dobré na strašenie, neviem čo sa tak pechoria aj tak už dobrých 39% slovákov nalomili, pretože len 61% by očkovalo v zmysle platného očkovacieho kalendára.
http://tech.sme.sk/c/7156315/slovaci-ockovaniu-...

adsumus
autor
10. aug 2014

@abbey1 Ja som to riešila s adminom, či je pravda, čo uvádza, že má povolený nový nick, ale odpoved som nedostala. Som zvedavá, či sa vyjadria teraz. o žiadnu zákensoť z mojej strany nejde, jednoducho nechcem byť sama informovaná o jej novom nicku. ja som od nej tuto info nežiadala, načo mi to písala?

abbey1
10. aug 2014

@adsumus Počkáme si na vyjadrenie povolanych. Ale zakernost to bola ukazkova, nech si to ospravedlnis, ako len chceš.

adsumus
autor
10. aug 2014

@abbey1 Ano bola to zákernosť, ale z jej strany, že ma zaťahuje do niečoho, čo sa ma vôbec netýka a z tvojej tiež, ked ma obvinuješ z vecí, ktoré nie sú pravda.

sirinka
10. aug 2014

@adsumus dokolecka dokola...riesis si tu verejne sukromny problem s uzivatelom, navyse s plnym vedomim, ze tak mozes niekoho realne ohrozit a ty si vykonspirujes pribeh, na zaklade ktoreho niekto snova tajny plan na zdiskreditovanie tvojej imaginarnej identity a nebodaj aj uplne odstranenie z MK...omg... 😅

sirinka
10. aug 2014

@veriiii no niekomu stacia iba vybrate fakty, aby nahodou neprisiel o ruzove okuliare asi...

marionmarion
10. aug 2014

@sirinka skoda ze tu nie je smajlik co si tuka na celo, by sa teraz hodil 😀 🙄

adsumus
autor
10. aug 2014

Maminka dieťatka, ktoré zomrelo na čierny kašeľ nahnevaná, že nebola informovaná o možnosti zaočkovania proti čiernemu kašlu počas tehotenstva. Prípad sa vyšetruje.
http://www.dailymail.co.uk/health/article-27043...

aristka
10. aug 2014

@adsumus no vidíš ,teba tu idú očierňovať ,že si zákerná a to, že nick petotko očiernil na téme očko a neočko 2 nicky z dulicity tj môj a úplne iný cudzí nick bez toho ,aby si to u admina overil plus na niekoľko strán tam padali klamstvá ,konšpirácie a špinenie 2 nezávislých nickov ,čo nakoniec aj vysvitlo a alá petotkovi to prešlo bez ničoho je ok ....no čo ti poviem čistá šaškáreň zo strany av ..ty zákeráčka ,zlá ,prečo si dovoľuješ sa brániť a nedáš za zatiahnuť do paranoje úplne cudzieho nicku a mala by si ju ešte podporiť a poľutovať a pofúkať boliestky 😠 ,lebo ešte budeš potrestaná ,že nechceš byť zatiahnutá do konšpirácia ,scifi ,fantázie ,možno komédie ,ktorá sa tu predvádza.... 😅

tin007
10. aug 2014

Pre vsetkych, ktori sa v tom najdu: KEEP YOUR PARANOIA FRESH! 😀

vld
10. aug 2014

@sirinka juj...ty si vtipnejsia nez som si povodne myslel...konspirovat o tebe? Tak neviem, ci si trochu prilis nefandis...
Reakcia ku kontaminacii? A zdroje na guardian alebo cbc hovorili nieco o konkretnej kontaminacii? Ved o tomto to cele je...cely ten pamflet odkazal na clanky, ktore hovorili o upozorneni vyrobcu na nedostatky vo vyrobnom procese (tj FDA si proste robi svoju robotu), ale na naturalnews sa z toho vyrobila kauza o brutalnej miere kontaminacie..
Este stale ti nedocvakava preco som ti tie otazky polozil? Nenamahaj sa s odpovedou...ja ju viem. Nedocvakava...pretoze si presne debatu demagogicky zvrtla na kontaminacie vakcin, pricom zdroj, ktory viedol k tomu mentalnemu vypotku o tom nic nehovoril, cize pokracovala si v rozsirovani tych hluposti z naturalnews. Alebo si to cele uvedomujes a robis to zamerne. Neviem ale co je horsie...
A ty vraj chces diskutovat k veci? Nesranduj...
Musim suhlasit s jednym diskutujucim na inom fore, ktory tvrdi, ze internet bol lepsim miestom ked stal omnoho viac penazi. Dnes ma pristup na net kazdy makak a to so vsetkymi z toho vyplyvajucimi dosledkami...

adsumus
autor
11. aug 2014

@aristka jediné, čo k tomuto cirkusu môžem povedať je, že ak má ktokolvek problém s prenasledovaním, nech sa obráti na políciu a nech do toho nezaťahuje tých, čo s tým nemaju a ani nechcú mať nič spoločné, nakolko sa môže jednať o trestný čin. Tuto otázku nech si vyriešia admini, či to vôbec patrí do tejto témy alebo už na nejaké iné miesta.

sirinka
11. aug 2014

@vld opat si domyslas co asi sa odohrava v mojej hlave a ja to opat nazvem len tvojou konspiraciou 😉 a o tej slavnej firme a ich kontaminovanych produktoch este co to pozistuj
http://www.fda.gov/ICECI/EnforcementActions/War...

sirinka
11. aug 2014

@vld inac ozaj keby si sa ty vyjadrilvylucne k teme, tak tvoje prislevky by boli max jednoriadkove... Inac mas neustalu potrebu zosmiesnovat zdroje a anonymnych pripsievatelov, ktorych sice vobec nepoznas, ale citis zrejme velke uspokojenie, ked ich-nas takto zhodnotis a to najoepsie v kazdom jednom prispevku 😉

adsumus
autor
11. aug 2014

@sirinka podobný list adrsovaný výrobcom bylinkových doplnkov, možné náslekdy na srdce, reproduktívny systém a vylučovanie. už nebude antivax pretriasať a je ich tam kopev dalších, že?
http://www.fda.gov/ICECI/EnforcementActions/War...

sirinka
11. aug 2014

@adsumus ved das ty a podme rozoberat... Podla teba sa bavime o porovnatelnom nebezpecenstve pre koncoveho uzivatela?

adsumus
autor
11. aug 2014

@sirinka Ignoruješ čo ti tu bolo už 5 krát vysvetlené, že kontaminované chrípkové vakcíny neprešli kontrolou, k užívatelom sa teda nedostali, na to sú kontrolné orgány, aby tieto veci zachytávali a žiadali a robili opatrenia. podobné sa stalo v marci s homeopatikami, že FDA zachytila ich kontamináciu antibiotikami (potom sa ludia čuduju, že ako to môže zaberať 😀 ) spoločnosť následne stiahla kontaminované šarže a upozornila užívateľov, že môžu zažiť alergické reakcie, ale to už antivax nebude rozoberať, že?
http://www.wired.co.uk/news/archive/2014-03/25/...

vld
11. aug 2014

@sirinka Lenze toto uz je uplne iny link... takze sa snazis debatu zaviest inym smerom. Na to som sa snazil poukazat a to tu aj cely cas predvadzas.
Moje otazky boli velmi jednoznacne, neviem, co je na nich nepochopitelne alebo nelogicke alebo zavadzajuce. Zaujimalo ma, ci je podla teba clanok v naturalnews, prelozeny fillom, skutocne obsahovo o tom, o com hovorili zdroje, na ktore odkazuje. A co si myslis o fabulaciach toho vasho guru spisovatela. Ale ako vidim, selektivne si vyberas o com chces tocit a o com ani za nic.
Namiesto jasnej odpovede si sa zacala tvarit, ze podme diskutovat o kontaminaciach, pricom este raz - o nich povodny zdroj vobec nehovori!

sirinka
11. aug 2014

@adsumus preboha a kde ignorujem ten fakt? V to dufam, ze taketo liecivo neprejde kontrolou, no mna by skor zaujimali tie ich vyrobne postupy, kedze s tym maju problem relativne casto.

sirinka
11. aug 2014

@vld no tak potom neviem aky link si ty cital a o com tu vlastne diskutujes, lebo ja cely cas o tomto 😅

adsumus
autor
11. aug 2014

@sirinka Majú často problém? kde si to nabrala? Jedna fabrika na výrobu vakcín v kanade prešla na novú metodu a následne sa zachytili nedostatky a fabrika sa vrátila do starého režimu a ty budeš vypisovať, že majú problém a nevieš nič viac, len čo ti napíše ujo antivaxer, ktorý si to prekladá zo zahraničnej antivaxerskej stránky a pýta zato od ludí peniaze? 😅 Len škoda, že vás rovnakou mierou nezaujíma ako predchádzať umrtiam bábetiek na čierny kašeľ, ujo antivaxer čo radí? Neočkovať a dopovať vitamínomC? Nuž, asi budeme mať možnosť sledovať a porovnávať úspešnosť týchto postupov.

vld
Odpoveď bola odstránená
sirinka
11. aug 2014

@adsumus nuz ako myslis, potom aj vyrobcovia homeo a inych doplnkov su ok podla tejto tvojej logiky 😉

sirinka
11. aug 2014

@vld opat o mne zliepas svoje konspiracie omg... Ako som uz raz pisala, niekto ma zaujem o skutocny problem a pozistujesi o tom aj viac, niekto dookola riesi na akej stranke sa info objavila a anonymnych prispievatelov. A o tom ja nemam zaujem sa bavit, to uz som ti uz jasne napisala.

adsumus
autor
11. aug 2014

@sirinka už by si mohla prestať podsuvať svoje názory a konšpirácie iným užívatelom a držať sa faktov, kto čo napísal alebo nenapísal, podla mna sa majú rovnako regulovať a kontrolovať všetci poskytovatelia zdravotnej starostlivosti, majú niesť rovnakú mieru zodpovednsosti a na ich výkony majú platiť rovnaké pravidlá, takže aj homeo nech dokszuje, že je účinné a bezpečné tak ako klasická medicína, aj predajcovia vitamínových doplnkov, MMS alebo antivaxeri, pravidlá majú byť pre všetkých rovnaké. Aj pre alterantívu, ja pre klasickú medicínu.

vld
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
11. aug 2014

Nenechte se naočkovat

"V posledních letech jsme svědky rozvoje hnutí, které má za cíl informovat o škodlivosti očkování a odrazovat od této praktiky. Vlajkovou lodí tohoto hnutí je pak zdůrazňování spojitosti mezi očkováním a vznikem autismu u dětí. Ačkoliv je tématem tohoto článku odpor vůči očkování, v širším smyslu je jím také zamyšlení nad lidským rozhodováním v oblasti zdraví, nad vyhodnocováním rizik a pozitiv, selektivním vnímáním a pamětí, či úzkostí z neznáma. Přijměte prosím toto pozvání k nahlédnutí do světa iracionality a dobrých úmyslů dláždících cestu do pekla. Vítejte ve světě odpůrců očkování."

http://psychologie.cz/nenechte-se-naockovat/

sirinka
12. aug 2014

@vld ved diskutuj, pre teba je to tiez v poho, ze asi 20% sarzi je zachytenych ako kontaminovanych? Co si ty myslis o takych vyrobnych podmienkach?