Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
Ak ste za očkovanie, prosím o podporu. https://www.modrykonik.sk/group/6646/
@veriiii moj postoj k veci ti bude jasny, ak si precitas moje spravy adresovane adsumus...a viac to rozoberat nebudem. Pekny vecer.
@nae Ja tu tieto vaše fantazmagorie rozoberať už nehodlám, @fatmagul bola vami oznámená admonovi a preverovaná z duplicity nicku, admin to dal aj verejne, že ktorý je jej skutočný nick a všetci vieme o koho išlo, tuším rovno sem do tejto temy, bol to duplicitný nick, dalo sa to verejne, zaujímavé, že ked ide o antivax už sa takto nepostupuje, ale sa tutle a miznú príspevky. To, že si deva vytvorila duplicitný nick a ešte z neho prispievala, ja neschvalujem a nesúhasím s tým, či už je provax alebo antivax. Dalej ma to nezaujíma. Nech si riešia admini, kto má kolko nickov, aj osemdesiat pre mna za mna.
@nae A aby ti bolo celkom jasné, že ten nick fatmagul bol preverovaný osobou, ktorá si tu sama zdvojuje nicky, tak si prečítaj, som ti vyhladala, zaujímavé, že astarý account jej bol zrušený a príspevky zostali, aj ked netágované. Jáááj, to sú veci, ale ty určite nájdeš vysvetlenie, že? príspevok od kveta 18:44
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/zodpovednost-za-odporucania-v-zdravotnej-oblasti/
@adsumus 18.44 tam nie je žiadny príspevok, začiatok pracovnej doby o šiestej ti príliš nesvedčí 🙂 Neviem presne mechanizmus, resp. algoritmus, na základe ktorého sa mažú príspevky či celé fotoblogy, všimla som si to len v niektorých prípadoch (plus vtedy, keď sa jedná o ochranu osobnosti). A úprimne - ani ma to nezaujíma.
@nae Bol tam príspevok, v ktorom dávala užívatelka kveta preverovať fatmagul, zmizol, záhadne, veľmi zaujímavé veci sa tu dejú o dve strany dalej jej admin odpovedá, že o koho išlo. Aj ten teraz zmizne?
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/zodpovednost-za-odporucania-v-zdravotnej-oblasti/
@marionmarion nepytam sa na tvoj postoj-to uz davno viem, ale si pisala,ze zo strany adsumus islo o malichernu pomstu....tak, nebudem tu luskat 339 stran alebo cely konik,staci prekopirovat ten prispevok, z ktoreho dedukujes ze ide o malichernu pomstu..dakujem.
@veriiii žiadna malicherná pomsta,to si tiež vyprosujem, to sú tie ich fantazmagorie na entu a konšpirácie a bludy, my sme mali dávnejšie konflikt s momentálne zablokovanou užívateľkou s novým nickom, ktorý už tiež je najnovšie neplatný, ale sme si to v IP pekne prebrali a uzavreli mierovo, navyše ja som zástanca, kto do teba kamenom, ty do neho chlebom. Možno sa zas odniekial vynorí pod novým nickom a začne písať to isté, čo pod starým, potom sa budú čudovať všetci prevelice, že sa prezradila. To ako ja kebyže tu začnem písať pod novým nickom, tak isto si nikto nič nevšimne. A ked by ma dali preklepnúť, tak ich označíme za zákarákov ako oni mna a tak si tu hrkutame už druhý rok, uplne od veci. Len sa čudujem, že prečo to admini celé nezavrú, tuto diskusiu, či čo to je. To sa ani spätne nedá čítať, čo sme tu už popísali. Hrôza a des.
@veriiii prispevok ti bohuzial sem prekopirovat nemozem, ten je uz adminom davno vmazany ako nevhodny, porusujuci pravidla fora. Okrem ineho ja tu nie som od toho, aby som ti nieco dokazovala, ci ta presviedcala, mne je uplne jedno ci suhlasis s mojim vyjadrenim alebo nie.
Kanada chce darovať Afrike 1000 dávok experimentálnej vakcíny proti ebole.
http://www.nbcnews.com/storyline/ebola-virus-ou...
http://pokus.blog.sme.sk/c/362899/vazena-pani-m...
a takto to chodi v nasom zdravotnictve 😠
@saska.t http://www.udzs-sk.sk/ pani nech sa obráti so sťažnosťou o preverenie postupu lekárov a sestier, má kde...narozdiel od poškodených alternetívnou liečbou, tí môžu už len na lampárni sa dovolávať zodpovednsoti a nápravy stavu, ak to vôbec prežili.
@saska.t je to hrozné, mňa však na týchto prípadoch však zaráža, že to je vôbec možné, že si to tí ľudia dovolia, že sme im to my - všeobecne Slováci - dovolili, že sme si to nechali. Dokážeme v internetoch na diskusii kritizovať, sťažovať sa atď., ale často potom mlčíme v realite, myslím to všeobecne, týka sa to i mňa
trochu to preháňam, ale veď keby to ľudia počuli, čo povedal ten lekár, tak normálne by všetci mali nabehnúť a prefackať ho (opakujem, že preháňam, viem, že to nie je riešenie, ale chcelo by to skutočne nejakú priamu reakciu)
keby som to prirovnal k predavačkám, to je ako keby pri pokladni predavačka povedala zákazníkovi - chode do pi..., čo zase otravujete.
Poznám jedného lekára, ktorí už dlhé roky pije, nadáva pacientom, ale stále pracuje, nechápem, myslím, že to je i chyba pacientov, že ešte stále je lekárom... veľa si necháme, zhrbíme chrbát, bojíme sa, nevážime si sami seba...
@jaron Takéto veci sa dajú riešiť jedine dôsledným sťažovaním a vyšetrovaním a následným vyvodzovaním zodpovednosti, nevyriešia sa tak, že o tom budeme vypisovať na forach, treba podniknúť kroky a žiadať nápravu, každý jeden koho sa to týka. V nemocniciach sú dotazníky, treba to vypisať, zaniesť primárovi, žiadať vysvetlenie, obracať sa na urady a až potom informovať alebo sa domáhať podpory ostatných ludí. To je ako ked máš problém so susedom a miesto aby si sa s nim o tom porozprávala, ideš a ohováraš ho a nezdravíš a hádžeš ksichty po nom a pritom ani nevyskúšaš sa s ním o tom pozhovárať najprv, kolko veci by sa dalo vyriešiť, keby sme sa aj o to reálne snažili, nielen ofrflávali poza chrbát, ale to je iná tema,dala by sa nazvať Mentalita slovenského národa, takto sa nikam nepohneme.
@adsumus Súhlas, až na to tvrdenie, že až potom vypisovať na fórach. Podľa mňa kľudne súbežne, práve z dôvodu, aby ľudia mali podporu formálne sa sťažovať, žiadať vysvetlenia, vyvodenie dôsledkov. Mnoho ľudí potrebuje vedieť, že nie su v tom boji osamoteni, že aspoň občas sa veci mozu pohnúť správnym smerom. Ale na to naozaj nestačí sa len posťažovať medzi sebou a ponadavat si. Treba aktívne využívať vsetky zákonné možnosti.
@abbey1 Ja nie som proti, nech sa vypisuje, len niekedy je to krajne subjektívne tvrdenie a pravda môže byť uplne iná a ked si tak prečítaš tie hnusné nenávistné komenty pod článkom, kolko iditov je tam pripravených rozbíjať huby a žiadajú mená a teraz si vezmi, že si takýmto spôsobom môžu začať spoluobčania medzi sebou vybavovať svoje účty, tak ja by som volila radšej opatrnosť a vypisovala až po prešetrení celej veci aj so závermi, ale to je len moje naivné želanie a viem, že takto nikto postupovať nebude, radšej bude štvať iných plus politická reklama, že ano?
@jaron ano suhlasim,sme si sami na vine,ze to nechame zajst takto daleko,ale viem aj to,ze ked je clovek v strese a ma obavy o zdravie,necha si s prepacenim sr...t na hlavu a radsej nic nepovie,len aby mu pomohli,mojej kamoske sa v nemocnici v BA stalo nieco podobne a tiez sa to skoncilo fatalne, stazovali sa ,uznali,ze mali pravdu,ale zivot jej babicky to tiez nevrati...no snad to ludom otvori oci a zacnu sa dozaovat svojich prav a nenechat si sr...t na hlavu,len preto,ze pan Dr. ma zlu naladu a nechce sa mu pracovat.... Tiez mi trvalo,kym som sa naucilla otvorit Usta ked s niecim nesuhlasim,naucil ma to az strach o vlastne deti....
@adsumus neviem,preco opät utocny ton,kludne si ho nechaj,mna tym urcite nenastves ...ale kludne ti odpoviem, navstivila som len 2 x altern. lekarov na odporucenie klasickeho lekara,1 x homeopat,som mu vdacna,pretoze pomohol,nemusela som si Usta otvarat,pretoze bol uctivy,mal zaujem,zaplatila som len polovicnu sumu-ostatane zaplatila zdravotna poistovna, 2x som navstivila laser. akupunkturu,kde Bola cena zanedbatelna a osobne mi moc nepomohla,obaja boli vystudovani klasicky lekari,ktori sa zaoberali AJ alternativnou medicinou,sarlatanou tvojho typu nenavstevujem,vzdy si overujem,ku komu idem,inych alternativcom som nenavstivila-nebol dovod, som spokojna so svojim domacim lekarom a ak sa mi nieco nepaci,alebo nerozumiem vzdy sa opytam,vzdy mi pekne odpovie a sme obaja spokojni a uctivi a este mam aj vyborneho ORL lekara a jeho pristup by som zelala vsetkym mamickam s detmi. Ak mienis nadalej rypat,tak ma neoslovuj,pretoze tvoja otazka Bola maximalne rypavicna ak budes mat ozajstny zaujem,potom sa mozme nadalej bavit...
@saska.t Ziadne útoky,a už vôbec nie rýpavyčné, ja neútočim,diskutujem, to len vy (antivaxeri) potrebujete robiť zo svojich oponentov debilov a zákerákov. Zaujímalo by ma podla čoho by si išla v prípade, že sa do Europy dostane ebola, neoverenej vakcíny z Kanady alebo tohto, čo som našla, že ponuka alternatíva. Clovek si musí nejako vyberať, zaujíma ma tvoj názor, aj všetkých, čo to čítajú.
Aby ste si nemysleli, že alternatíva nedošla s liečbou eboly. Uvádzam zoznam látok, potrebných na vytvorenie elixíru.
- Sheng Di Huang (rehmannia) preklad som nenašla ale kuknite obrázok
http://en.wikipedia.org/wiki/Rehmannia
- Xi Jiao (traditionally made from rhino horn, but is now replaced with buffalo horn)
tradične vyrábaný z rohu nosorožca, ale môže byť nahradený rohom byvola
- Chi Shao (red peony root) koren červenej pivonie
- Mu Dan Pi (moutan root bark) koren a kôra tejto kvetinky https://www.google.sk/search?q=moutan&sourc...
Learn more: http://www.naturalnews.com/046260_ebola_natural...
Nebude to ľahké pozhánať,ale pri troche snahy, verím, že sa podarí namiešať. Co so zmesou dalej, zdroj neuvádza, či luhovať, šnupať, jesť alebo aplikovať do žily. Stredovek neskončil, stredovek trvá.....
@adsumus neviem,kde si dosla k nazoru,ze ja som zastanca alternativnej mediciny,no to si si zrejme domyslela, nezaoberala som sa altenativou,kym mi ju neodporucil detsky lekar a nezaoberam sa nou ani nadalej,ak budem nahodou opät riesit Problem s ktorym mi nebude vediet pomoct klasicky lekar,obratim sa opät na homeopata,ktory nam uz pomohol a kedze je v zozname zdravotnej poistovne,ktora ho ma v zozname overenych,kludne mu tu smiesnu sumu opät zaplatim...
No akosi presne nerozumiem tvojej otazke,budes mi to musiet objasnit,podla coho by som isla kam ci najprv za lekarom alebo za alternativou? Vzdy idem najprv ku klasickemu lekarovi (chvalabohu nie casto,sme naozaj velmi zdrava rodina) ak mi nevie pomoct on urcite by som skusila alternativu,ked je clovek zufaly a v pripade nakazenia ebolou by som chcela vidiet toho,kto by nebol,vyskusala by som vsetko,ale rozhodne by som sa nedala zaockovat na kolene vyrobenou vakcinou,ktora nie je a z casovych dovodov ani nemoze byt preverena,napriek tomu,ze Virus existuje uz dlho a uprimne si myslim to, co tvrdi Vela vedcov,ze je to Virus vytvoreny clovekom...
@adsumus ani neviem ci som Sem ten clanok niekde nevkladala,ale bol to zuajimavy clanok,vytvorili ho vedci ako biologicku zbran a preco ju vytvorili je otazka na nich,ale moc by som sa tomu nedivila,keby to tak bolo...nebudem to momentalne hladat,som po nocnej a silu na to momentalne nemam,ak najdem vlozim,ale dnes to urcite nebude....
@jaron ja poznam aj ludi, ktori sa stazovali a bolo im to hov.o platne...a vies preco? lebo kto chce s vlkmi zit, musi s vlkmi vyt. Nenajde sa zdravotnik, ktory by svedcil proti svojim spolupracovnikom a potvrdil ze pravdu ma pacient, lebo by si sam zo zivota urobil peklo, alebo by dostal rovno padaka. Preto je vacsinou tvoja staznost iba tvrdenie proti tvrdeniu. A vela ludom staci jedna takato skusenost, aby to nimi otriaslo na cely zivot, aby prestali verit v zodpovednost a uz sa o to viac ani nepokusili...a tiez je to dosledok komunistickeho rezimu, kde ludia museli drzat hubu, aby sa nedostali do problemov...a vela ludi to v sebe stale nosi...