icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

tobinko11
13. sep 2014

@adsumus
vieš ja slušne odpovedam a slušne ta prosim o tvoj nazor ...tak neviem prečo začinach prechadzat do arogantneho tonu a vyzyvat ma k tomu čo tu mam davat a čo nie ...ved ak si presvedčena o tom čo tu pišeš a tvrdiš mala by si byt rada že niekto chce s tebou tieto argumenty na zaklade predloženia inych prejednat ...vieš to je presne typicka reakcia tych ktori tvrdohlavo stoja za očkovanie a su natolko obmedzeni že ked im dojdu argumenty ta nastupuje arogantnost a neochota prijat ine argumenty ...a ešte možeš mi povedat z akych stranok maš tie informacie ty ...to su tiež info ktore poukazuju iba na jednu stranu veci ...nie su objektivne ...ako možeš hned vcšetko hadzat do jedneho vreca a odsudit tym že vraj nejaka antri...tu niktio nevedie vojny nie su tu žiadne anti a neanti ...je tu očkovanie kde zomieraju a su poškodene deti ...a to je realita skutočny fakt ..prečo si mi neodpovedala na otazku napr....biely dom vytvoril fond na odškodnenie obeti očkovania tym padom priznal že to očkovanie tie choroby vyvolava - možeš mi k tomu povedat svoj argument prečo by to USA urobilo keby to nebola pravda ?..je vedeny sudny spor proti veducemu prac firmy Merk ktory sfalšoval dokazy , že vakcina MMR nesposobuje autizmus ...nie je to sprava ktoru by vyprodukovali nejaky antivaxeri je to skutočnost - čitaj americku tlač a je to aj na youtube takže čo mi na to odpovieš?...
neviem na zaklade čoho si skonštatovala že pišem mimo realitu...ved ja nič nepišem ja len predkladam fakty ktore su na nete presne tak ako si to urobila aj ty ...ja som si tvoje veci pozrela a vyjadrila som sa k tomu ..bola by som rada keby si sa vyjadrila k tomu čo som tam puisala ..napr .o tom ochoreni - Skorbut tkaniva ...dam tu aj foto dietata ..dalej poškodenie na mitochondrialnej urovni a pod ...je to všetko preukazane vedu sa dalej vyskumy a bolo vyčlenenych tisice dolarov a vyskum , lebo vysledky ktore maju jasne poukazuju na škodlivost vakcin ...
takže budem velmi rada ak poznam tvoj nazor na tieto skutočnosti bez toho aniti a pod ..lebo ja si myslim že som pisala seriozne bez toho aby som niekoho uražala a aj tvoja odpoved by sa mala niest v tomto duchu bez uražok a pod ....

tobinko11
13. sep 2014

@aristka
dajte si do google podavanie vysokych davok vit C infuzne - kliniky ...tam najdete všetko o vit aj o tom ako pomaha liečit rakovinu .
to len tolko ja nikoho nepresviečam ...a čo sa tyka študie tna všetko sa musia robit študie lebo by sa to nemohlo dostat do obehu a b nie to ešte v lekarnach ...takže stači si len pohladsazt lebo u nas na našich strankach nie je nič - iba to čo chcu aby bolo a je toho velmi malo

adsumus
autor
13. sep 2014

@tobinko11 No vieš, ja som bola zvedavá na tvoje linky, lenže ich neotvorím, pretože su v tvojom počítač, nie na internete, tak ťa prosím ešte raz, daj linky z internetu a skús rešpektovať diskutujucich, máme tu debaty, nezodpovedané otázky, nezaujíma nás obsah tvojho počítača, ked sa tam navyše ani nevieme dostať. Chápeš? 😒
Merck žiadne dôkazy nesfalšoval, vyzerá, že falšoval antivaxer, ktorý o tom informoval, medicinske časopisy jeho "studiu" stiahli, že je zavádzaním a preveruje sa.

tobinko11
13. sep 2014

@zuzkaanicka
ako som pisala ...najdete to pod - intavenozne podavanie vysokych davok vit C -- a krasne vam to všetko vyhodi...budete tam mat aj kliniky nielem v Cechach je to sa mi zda už aj u nas na SK

tobinko11
13. sep 2014

@adsumus
tak mi ešte kratko odpoved...prečo potom Merk stiahol vakciny z obehu a nahradil ich inymi ...myslim tie s Thiromesalom ..dufam že o tom vieš že boli okolo r 2010 stiahnute po sudnych sporoch z obehu ...a nemali vravim nemali by sa už použivat ani u nas ..ak neveriš pytaj sa lekarky ona to bude určite vediet len jedno čo ti možno nepovie - kvolki čomu - thimerosal

adsumus
autor
13. sep 2014

@tobinko11 tiomersal nie je vo vakcínach od roku 2000 a nepredstavuje žiadne bezpečnostné riziko.
http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2008_20.htm

zuzkaanicka
13. sep 2014

@tobinko11 o tom thimerosale som Ti sem uz dnes odkaza davala, mozno si si nevsimla, dam znovu
http://technet.idnes.cz/vakciny-autismus-nezpus...

tobinko11
13. sep 2014

@adsumus ..ok ..ved preave na to som sa ta pytala ...od r 2000 boli vakciny stiahnute s thimerosalom po tom odhaleni a škandale z trhu ....tak mi prosim vysvetli ak ten thimerosal nie je škodlivy kvoli čomu ich potom stiali ...ako som pisala najprv sa prevalil ten škandal...a samozrejme že mkusel nejaky antivakcer tie info zverejnit lebo ked 14 rokov to tajili si mysliš že boli by to napokon zverejnili...že hej ludia 14 rokov sme vam pichali vysoko toxicku ortiut ale teraz sa vam chceme priznat a kajat ...dame vam hned novu vakcinu ...mysliš žeby to tak bolo ked nie ten pan dotyčny zverejni firemne dokumenty o tom svinstve ---a nakoniec tu nie je doležite kto to a ako to ukradol alebo neukradol a zverejni....tu stoji....VEDELI 14 ROKOV ZE THIMEROSAL POSKODZUJE MOZOG A DETI A NEROBILI S TYM NIC ...až musel prist ten jeden zly antivaxer a všetkpo to odhalit
takže prečo potom to urobili ak thiomerosal ako tvrdiš je neškodny a pridavaš tu link zo zdroja ktory nie je taktiež objektivny
budem ti vdačna ak mi to objasniš

adsumus
autor
13. sep 2014

@tobinko11 Su to uplne hluposti, čo píšeš. Nikto nič netajil a k žiadnym poškodeniam mozgu nedochádzalo. Celá moja generácia sme komplet zhora zdola zaočkovaní tiomersalom, čo nie ani ortuť ako ty píšeš, ale etylortuť a opakujem, tebe nedochádza, je to neškodné. Všetci sme zaočkovaní a sme OK. Píšeš uplne nezmysly.

tobinko11
13. sep 2014

@tobinko11
a ešte jedna maličkost

ten antivaxer odcudzil alebo tak nejak tie firemne dokumenty ...ale prečo to odsudzovat a odsuvat na bočnu kolaj lebo to bol a urobil niekto kto je proti očkovaniu
ja to nechapem ved podstatne na tom všetkom je že tie doklady su orginal a dokazuju to svinstvo čo Merk urobil..to je doležite a nie to kto to odhalil
netreba zabudat pri tom zaujatom posztoji proti tzv antivaxerom že su veci ktore si sami nevymysleli ..su to dokazy ktore su oficialne a pravdive oni ich len pomohli vyniest na svetlo...
kolko deti utrpelo ujmu za tie roky ....len v afrike hned po očkovani stupol autizmus o 340 %- je to v tych ukradnutych materialoch ...ôtakže tu ide nie o vojnu dvoch stran ...anti a neanti ...tu medzi vami su deti a detske obete ...to trweba riešit
preto sa pytam prečo sa nevedu debaty verjne na tu temu

tobinko11
13. sep 2014

@tobinko11
poprosim odpovedz mi na tu otazku
ak je thimerosal neškodny prečo boli vakciny stiahnute z obehu a nove su už bez neho

tobinko11
13. sep 2014

@tobinko11
a čo sa tyka toho zaočkovania - tak bohu dakuju mala si štastie ale ked maš deti tie take štastie nemusia mat a som zvedava ako budeš potom reagovat ...ono to tak vačšinou byva ...najsamprv musim prežit neštastie aby si chapala tych druhych

adsumus
autor
13. sep 2014

@tobinko11 všetko dobé ti prajem, drž sa. 😢

tobinko11
13. sep 2014

@adsumus
aj ja tebe nech sa Ti dari a aby si nemusela Ty alebo taki ako ty ktori teraz vehementne obhajujete to čo sa ruca len aby ste nemuseli priznat pravdu , že vakciny zlyhali , aby ste mali viac štasztia ako tie mamičky ktore na to doplatili ..vieš mam vnuka ktori po očkovani ma diagnozu - Auspergov syndrom a preto viem o čom hovorim lebo až nestastie ta prinuti ziskavat všetky info čo sa da a potom si šokovana z toho čo zistiš ...
- može prist čas že nebudete sa musiet dohadovat či je niekto autista alebo poškodeny vakcinamialebo nie len aby ste to raz nemali na očiach stale doma a budete musiet žit s tym ako ste to všetko zastavali
.. netreba tu viest slovne boje anti alebo neanti ...lebo može sa stat že vačšine zvas po podavani dalšich a dalšich vakcin nakoniec to teličko dieta nezvladne a ocitnete sa na druhej strane ...a je to velmi dobre možne
takže ešte raz aj ked ste mi nezodpovedali moju otazku..xi..prajem vam všetko dobre

adsumus
autor
13. sep 2014

@tobinko11 Dakujem za želanie, my sme chránení očkovaním. A budeme sa očkovať dalej, napriek klamstvám, ktoré produkuju ludia ako ty.

sirinka
13. sep 2014

@adsumus ako vies, ze ste chraneni?

adsumus
autor
13. sep 2014

@sirinka mágia 😀

tobinko11
13. sep 2014

@adsumus
tak vam prajem vela štastia a dufam že sa raz nestretneme tu kde budete v inej pozicii nasledkom očkovania lebo zakon schvalnosti fuinguje a najma zakon prirody tiež takže kludne si davajte pichgat tie svinstva do tela v klsamlivej predstave že ste pred niečim chraneni a spomente si na to forum ked vaše dieta napriek vakcinam ochorie napr na čierny kašel ktory ma uplne ine prejavy vdaka vakcine utlmene a budete sa liečit stale dokola lebo ani vašu lekarku nenapadne že može to byt čierny kašel .- ved ste očkovany ...alebo budete mat ešte horšie nasledky a zpostanete bacilonosičom a tym padom vy budete ohrozovat naše zdravie bez toho aby ste to vedeli ...viete očkovanie je dvojsečna zbran a obracia sa aj proti očkovanemu ...a už nehovorim o takych osypkach ktore očkovanim posuvate vašim detom do staršieho veku kedy nebudu mat odolnost voči tejto chorobe lebo vakcina ma preukazatelne cca 40 % učinost na zopar rokov a potom ked budu pubertaci a schytaju tu chorobu ako sa to stalo v USA kde vypukla epidemia na škole medzi zaočkovanymi žiakm a potom su nasledky dalekosiahle ....a to plati aj o dalšich detskych chorobach ....ved ako sa može človek stavat proti prirode aby na to nedioplatil...matička priroda vedela prečo zariadit aby tie choroby prekonavali deti v detskom veku ked ich mnohokrat prekonaju v uplne miernej forme - na rozdiel od staršich deti a dospelych kde ta forma choroby prebieha ovela tažšie a ma nasledky ...takže asi tolko
a ako som povedala kludne si davajte vakciny kolko len chcete ale rozmyšlajzte predsa aj o tom čo sa tu piše ...čo ak to može byt pravda a ked sa dačo stane vašmu dietatu ako mu to budete vysvetlovat lebo verte stači okamih a ste na druhej strane a ako budete potom reagovat?
všetko dobre prajema najma vela vela štastia v tom vakcinovani

adsumus
autor
13. sep 2014

@tobinko11 Ešte raz dakujem za želanie, sme očkovaní a budeme sa očkovať, napriek vasim klamstvám a zavádzaniam. Všetko dobré prajem a dakujem, už si dalšie antivaxerské bludy na moju adresu v tejto teme neprosím. Ani celkovo na tejto zemi.

zuzkaanicka
13. sep 2014

@tobinko11 no, skoro to vyzera, ze by ste @adsumus nejake problemy aj priali 😝 ... ale isto to nemyslite zle, vsak?

tobinko11
13. sep 2014

@adsumus
xi...tak pokial to vam stači k istote že ste chraneny a nie padne argumenty tak teda - klobuk dole - už nemam čo k tomu dodat...tak len čarujte a magujte ..zide sa vam to...xi

tobinko11
13. sep 2014

@zuzkaanicka
xixi..nie zto určite nie ved pokial pozorne čitate su to všetko len argumenty a možnosti ktore sa možu prihodit ..nič viac a nič menej ...iba konštatovanie ...ved pri vakcinacii všetkeho možneho na všetku možnu chorobu lekari udavaju enormne zvyšenu možnost nasledkov - to su lekarske fakty ...preto som to pisala ..ale človek je zodpovedny sam za svoje konanie ..takže naozaj a uprimne jej prajem vela vela štastia v očkovani pretože ja nasledky očkovani poznam

adsumus
autor
13. sep 2014

@tobinko11 Píšeš tu uplne bludy, my sme očko a sme v pohode a budeme aj napriek tvojim chorým želaniam. 🙂

zuzkaanicka
13. sep 2014

@tobinko11 nebojte sa, ja citam pozorne 😉 ... a ako pisete, clovek je za svoje konanie zodpovedny, tak si myslim, ze @adsumus nemusite poucovat o tom, co sa jej teoreticky moze stat ... tipujem, ze ona si zvladne nastudovat aj sama ... inak, to xi xi posobi dost infantilne 😝

nae
13. sep 2014

@veriiii Budem odpovedať postupne, lebo som dnes zahltená pozornosťou z tvojej strany.

- nepochopiteľné je to, že sa plošne paušálne očkuje bez toho, aby sa vopred zistilo, či je daný jedinec na nejakú zložku alergický. Nemusíme teraz do toho ťahať bežné lieky - lieky užívame, keď sa chceme (vačšinou) z niečoho vyliečiť. Vakcíny sú len preventívne opatrenie, takže ak chceme docieliť jednak vami ospevované verejné zdravie v zmysle "kolektívnej imunity" a súčasne benefit pre daného očkovaného jedinca, malo by byť samozrejmé, že vakcína bude natoľko účinná a bezpečná, že nebude sposobovať problémy, aké sposobujú vakcíny pri dnešnom bezhlavom očkovacom programe. U dvojmesačných dojčiatiek nikto nekontroluje, či sú alergické/citlivé na prítomné zvyškové antibiotiká, či iné látky. pripadá ti to vlastne etické takto paušálne pichať deti rad za radom len na základe krátkeho vyšetrenia pediatrom v rámci poradne?
Chcela si nejaký PL, vezmime si napríklad pomocné látky vo vakcíne Infanrix hexa:
- bezvodá laktóza - vadí? nevadí? - veru može vadiť, a to veľmi, u detí, ktoré majú intoleranciu laktózy, bohužiaľ v tomto veku sa často s eliminačnou diétou ešte len začína, lebo mnoho mamičiek je ubezpečovaných, že sa jedná len o prdíky, koliku, a podobne
- NaCl - na tom sa zhodneme, že ok
- voda - detto
- kultivačné médium s vitamínmi apod. - nevadí samotné, ale može obsahovať zvyšky cudzorodej DNA z kultivovaných buniek
- hydroxid hlinitý, fosforečnan hlinitý ako adjuvanciá - vadi? nevadí? Mne vadí veľmi.
- samotné antigény
- ostatné látky, ktoré v našom príbalovom letáku nie sú, ale v austrálskom áno - polysorbát20, polysorbát80, zvyšky antibiotík apod. - vadí? nevadí? Mne áno. (podrobnejšie aj s linkom na PL tu: http://www.slobodavockovani.sk/news/co-obsahuje...)

pokračovanie odpovede za chvíľu 🙂

veriiii
13. sep 2014

@tobinko11 takze:poviem to takto-aka je populacia ockovanych deti a neockovanych?Ked prirovnate tieto 2 ,tak vyjde ,ze viac astma,alergia, atd sa vyskytuje u ockovanych deti ako neokcovanych..ked porovnate samotnu ockovanu populaciu deti, zistite,ze toho nie je az tak vela..ak bude 50% ockovanych a 50% neockovanych, vtedy to bude zretelne viditelne...a co sa tyka ekzemov a tzv atopie, asi by mnohi boli prekvapeni tym cislom aj medzi neockovanymi....nastudujte si nieco o atopii..ekzeme...v prvom rade ide o patologiu koze, najnovsie vyskumy ukazuju,ze ide o muatciu tzv fillagrinovehp genu, tato mutacia vznika poca spocatia..
ano, kamaratka ,tu na MK ma atopickeho syna....v skupine povinne ockovanie za jeden tyzden boli 3 mamicky,co rozmyslali ze predsa daju ockovat,ich deti mali uz do 1 roka a ekzemy a intolerancie,
Ekzem je tzv atopia a ide ruka v ruke s alergiou,intoleranciami ,astmou...ekzem je najcastejsie zdedeny,ale sa vyskytuje aj v rodinach,kde rodicia ani nik nemal ziadnu atopiu..kamaratkin maly je ten pripad..
takisto polistuje v Neushlase, kde tiez mamicky pisali, ze ich neockovane deti maju ekzem a nechcu ockovat,aby sa nezhorsil..
Mna prekvapuju vsetky tie informacie ,ktore mate,
--ze osypky chrania iba na 40%,zaujimave,ze tu ziadnu epidemiu sme nemali za posledne roky,ak nie desiatky.....
--ze imunita po ockovani netrva dlho-ak sa skompletizuje aj preockovanie,imunita je slusne dlha, ale zavisi aj do konkretnej chorobe..napr rubeola, ja osobne som bola ockovana pred 20 rokmi, a ked som otehotnela, 20 rokov po ockovani, mala som vyborne protilatky..to si myslim,ze na SK je standardne vysetrenie na zaciatku tehotnosti?
a najviac ma zarazilo toto :---očkovanim neziskavate imunitu len protilatky------- ????co vas vedie k tomuto tvrdeniu?,aj pri prekonani infekcie aj pri ockovani dochadza k tvorbe protilatok a aj tzv pamatovych buniek...cize aj protilatky aj pamatove bunky..mne sa zda,ze vobec nerozumiete, co je vlastne i m u n i t a..
a k dlzke iba napisem-ani prekonanie infekcie nezarucuje vzdy dlhotrvajucu imunitu..ako som pisala, ovcie kiahne-ten virus navzdy zostane v tele, a moze sa reaktivovat ako pasovy opar, plus, sa mozete tak ci tak infikovat od ineho pacienta, ak sa vam vytvoril nizky titer protilatok-toto sa casto stava, ak dietatko ochorie na kiahne do 1 roku..plus, ovcie kiahne vedia pekne rozhadzat imunitu..
k tomu autizmu--
--osobne nepoznam ziadne autisticke dieta
---na nete mozete najst diskusie ..
---zaujimavost z Japonska..
http://www.medicine.ox.ac.uk/bandolier/booth/va...
----horuca tema tychto dni tzv ..."whistleblower"
http://www.cnn.com/2014/08/27/health/irpt-cdc-a...

studia z roku 2004 ,autorom Dr.De Stefano a nedavna reanalyza.,autorom Dr Hooker je odborny garant Focus autismus,a ma 16 rocneho syna, ktory ma opozdeny vyvoj, jeho otec tvrdi,ze bol poskodeny vakcinami..
Dr Hooker tvrdi,ze v originalnej studie z roku 2004 doslo k skresleniu vysledkov,pretoze vtedajsi autori naschval zredukovali povcdet deti,ktore mali zahrnut v analyze,ilso o deti bez rodneho listu.

Hooker said he believes the increased risk for African-American boys he found was not identified in the CDC study because the researchers, including Thompson, deliberately limited the number of participants they included in their analysis, which he said altered the results. Hooker said that by excluding children without birth certificates, the CDC study results were skewed.
Dr Hookerovi vyslo zvysen riziko "vdaka":

Casto sa spomina, ze sa zvysuje pocet ODSKODNENYCH deti po poskodeni vakcinami, a ze to je dokaz,ze vakciny sposobuju taketo poskodenia a ze su nebezpecne..
V mnohych pripadoch rodiny nemusia dokazat, ze vakcina sposobila konkretne poskodenie,iba urcity konecny stav pacienta v urcitom casovom horizonte po vakcinacii...Dalej, niektore stavy su oznacene ako tabulkove ,co znamena,ze rodina musi len dokazat,ze dieta ma tento stav a ze zaciatok bol v urcitom casovom horizonte po ockovani a kompenzacia je automaticka...
.INYMI SLOVAMI-NEMUSI SA DOKLADOVAT,SKUMAT NAPR.AKY BOL STAV PACIENTA PRED OCKOVANIM,AKYMI ESTE INYMI CHOROBAMI TRPEL,TRPI, ,RODINNA HISTORIA atd...,
cize,ked Hanhah Poling bola od malicka chorlave dieta, a preto ockovana az v 19.mesiacoh a nasledne dostala encephalopatiu, a pri dalsich testoch sa zistilo,ze trpi vrodenou mitochondrialnou disfunkciou, nebral sa do uvahy jej zdravotny stav pre ockovanim, nebral sa do uvahy ani jej celkovy stav-,ze jej konecne diagnostikovali mitochodnrilanu disfunkciu... tato mitochondrialna porucha viedla v kombinacii s horuckou po DTP ockovani k encefalopatii, je otec predlozil vlastnu studiu, ktora hovori,ze deti s encefalopatiou su nachylnejsie na autimzus..PARADA..
In many cases families do not have to prove that a vaccine caused a specific injury, only that their child had a certain medical outcome within a specific time frame of being vaccinated. Further, certain outcomes are considered “table injuries,” meaning that all the family has to do is establish that the child has the condition and the onset was within a certain window after getting a vaccine, and then compensation is automatic.

nae
13. sep 2014

@veriiii Zvyšky buniek, na ktorých sú dané vírusy/baktérie kultivované, dokážu narobiť "paseku" v malom telíčku. Ale ako som písala, nešlo mi práve o ten príklad alergie na vaječný bielok či vajcia všeobecne. To by malo byť automatické, že sa takéto dieťa očkovať nebude. Štandardom ale je radšej ho zaočkovať pod dohľadom v, očkovacom centre, kde mu napichajú imunosupresíva ako pre koňa, antipyretiká a tak ďalej, a nech sa stane, čo sa má stať. Hlavne, že dáme pečiatku a podpis do očkovacieho kalendára.
Pýtala som sa na váš názor na ostatné látky vo vakcínach, ktoré možu byť príčinou, že niektoré deti nemajú doporučenie na očkovanie.
Máš pravdu v tom, že často zlyháva pri očkovaní detí, ktoré by očkované byť nemali, ľudský faktor. Zodpovednosti sa nedovoláš, aj keď tu tak často s kolegyňami apelujete, že sa treba snažiť... Keď moja pediatrička chcela očkovať mojho syna s alergiou na bkm vakcínou, ktorá obsahuje zvyškový kazeín (pričom o tom ani nevedela, čo vakcína obsahuje), chcela som jej dať podpísať papier, že zodpovedá za všetky nú, ktoré po tomto očkovaní nastanú, vrátane finančného vyrovnania a podobne (nebudem to tu celé rozpisovať). Samozrejme nepodpísala, že prečo by mala byť zodpovedná. Tak som sa pýtala, komu to možem dať podpísať. Ona vraví - ale očkovanie nariaďuje štát. Takže žiadny podpis sa nekonal, ani žiadne očkovanie. Bola to taká malá skúška, nakoľko verí, že to, čo robí, je naozaj pre deti najlepšie.
K vyjadrovaniu ostatných mamičiek (ako si nazvala jednu "nenávistná mamička") nie je nutný moj komentár, nechodím sem až tak často, aby som sledovala všetko a názory všetkých. Ty od fachu chápeš, že v tom fachu je dosť inej doležitejšej práce, ako handrkovanie sa s anonymami 😉

A prečo majú aj neočkované deti ekzémy, autizmus a podobne? Vidíš to dosť jednostranne. Tak, ako može mať problémy neočkované dieťa, može ich mať aj očkované. Len u tých očkovaných je to akosi častejšie, ako je mi milé, na moj vkus. That´s all 😉
Keby niečo, tak sa ešte ozvi, ahoj.

nae
13. sep 2014

@adsumus Bolo by pre teba asi lepšie pochopiteľné, keby som napísala, že som v nejakej sekte, ale nepoteším ťa, fakt sorry, bude to pre teba ťažké - ale nepatrím do žiadnej sekty, dokonca neverím ani v Boha. 🙂

sirinka
13. sep 2014

@adsumus uzasna odpoved, tvrdenia o nicom... A ze kto ku patri k akejsi sekte... Slepa dovera 😉

tobinko11
13. sep 2014

a ešte pre adsumus prikladam stranku kde si može prečitat od kedy už združenie biskupov bojuje proti tomu aby sa použivali ludske embrya na vyrobu vakcin ...to už len k tomu tvrdeniu že cirkev s tym suhlasi ..nehovoriom že nie tu na SK ...ved tu je všetko normalne aj zabijanie ...http://www.cogforlife.org/fetalvaccinetruth.htm