icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

abbey1
14. sep 2014

@adsumus Napíšeš mi konkrétne, v čom sa zhoduje? Ja jeho stanovisko poznám dôverne. To ty tu tvrdíš niečo iné, tak dôkazné bremeno je na tebe. 😀 Ale poviem ti, budeš to mať ťažké. Ale bav sa, ak chceš. 😉

veriiii
14. sep 2014

@sirinka raz=1,zabudla si ? 😀

adsumus
autor
14. sep 2014

@abbey1 Dôkazné bremeno? 😀 Pán Balák má podla teba nezhodu s katolickou cirkvou ohladom očkovania. Kde a akú?

tobinko11
14. sep 2014

@abbey1
viezte musite sa nad nad ich spravanie preniest a nedat sa zatiahnut do ich nikam neveducich debat bez zmyslu ...ved vidite sami že nedokažu uviest nič nez toho aby to nem,ali nakopirovamne - alebo im to už niekto nakopirovane dal aby sa mali dookola čim ohanaT?...hahaha neviem ale zatial som od nich nepočula žiadne rozumne vyjadrenie k hocičomu čo tu padlo pretože oni nevedia argumentovat okrem uražok a arogancie ..na to aby sa mohli zapajat do diskusie ktora by nam všetkym niečo priniesla by museli mat vačši prehlad o všetkom a nie len podhadziovat tu niečo čo im možno niekto dal k dispozicii aby mohli tym oponovat ...viete neviem čo ine si mam o tom mysliet ak nie to čo som pisala ...lebo pozrite si komenty nič ine nevedia len stale jedno a to iste ..takže neviem čim to je ..xi...
ale vy naozaj nepotrebujete sa rozčulovat ako sa povie nad hlupostami inych ...a prave o to im ide ako to tu vidim ja ---vytačat vas a potom zosmiešnit a urazit aby ste nemali už viac chuti sa do debaty zapajat a pozeram že tej skupinke sa to uspešne svojim spravanim darilo....a mam na to padny dovod si to mysliet ..ved ta dotyčna ktora si chcela dovolit mnba diskreditovat a lustrovat sa mi už ani neozvala a nebola natolko chytra pri kladeni otazky ako si myslela ..-.takže mam velke pochybnosti či je to naiozaj iba mamička a jedna z nas ..ak mi to moje podozrenie vyvrati ja nemam problem nsa jej ospravedlnit ..ale niečo tu zavana a to na xcelom fore ...je to pod taktovkuo par drzich a arogantnych žien ktore sa spravaju ako sa iom zachce a uraýaju každeho kto sa im opovaži oponovat .. no ved len si zobertte ..vytačali a posmeškami ma uražali a čakali na moju reakciu aby som začala nadavatb ...lenže moje zlatučke ja mam o kus rokov viacej , viac skusenosti a vedomosti takže neuspúeli....no ale kde to sme ...ja som presvedčena že tu na fore sa da debatovat aj v klude
a bez nadavok a uražania ....

abbey1
14. sep 2014

@adsumus Ty nemáš, čo robiť, že sa stále pýtaš dookola to isté? Ja som ti napísala v čom, čo ani nebolo potrebné, lebo ak si niekto prečíta vyjadrenia pána baláka k veci, je mu to jasné. Ak by to niekomu jasné nebolo, má právo ho kontaktovať a veci si ujasniť.
To zjavne len ty potrebuješ fabulovať a dúfať, že ti to niekto zožerie.
Tak si nájdi inú obeť a tú otravuje nezmyselnými otázkami. ja myslím, že každý, kto vie čítať a premýšlať si tieto nezhody našiel a nepotrebuje tu čítať moje parafrázované postoje. Niekomu však stačí prečítať si tvoje vyhlásenia, či vyhlásenia podpredsedu a berie to za sväté. Každý sme iný.

sirinka
14. sep 2014

@veriiii a to je ake cislo? Ty si napisala ze zmaknute = uspesne prevedene... Teda ja som napisala, ze to teda znamena, ze "aspon" raz ... Alebo chces tvrdit, ze slo o rutinne a bezpecne chirurgicke vykony? Nerozumiem, co sa ri na tom nezda... Prva uspesna transplantacia oblicky prebehla tusim medzi jednovajecnymi identickymi dvojickami a jedine vdaka tomu telo prijalo cudzi organ, alebo?

abbey1
14. sep 2014

@tobinko11 Mne je dávno jasné, že tieto ich verejné témy slúžia ako One man show a debatuje sa niekde úplne inde. Len je rozdiel mať iný názor a verejne fabulovať o názore iných. To už je teda iná fraška.
Ale naozaj sa už z tejto témy porúčam. Kto chce si prečíta a vytvorí názor.

adsumus
autor
14. sep 2014

@abbey1 No vôbec nie, zaujalo ma tvoje tvrdenie, že Balák má nezhodu, ale prečo nenapíšeš aku nezhodu? lebo žiadnu nemá? A nie je to len tvoje želanie, aby mal nezhodu a vykladáš si názory ludí, tak ako ti to vyhovuje? Tak sem s tou nezhodou, nech sa poučíme.

sirinka
14. sep 2014

@abbey1 😵 to je neskutocne, ucelova slepota alebo aj hluchota by sa to dalo nazvat... Fakt to nema zmysel debatovat s nou uz v tejto veci, lebo zjavne pravdu najst nechce.

abbey1
14. sep 2014

@sirinka Nemusí ju hľadať. Stačí zadať do goolu, a tam nájde výpovede dotyčného, články, besedy. To jej fakt na túto hru niekto skočí?
Ale pre mňa to bola dobrá komédia na noc.
Dobrú noc.

sirinka
14. sep 2014

@abbey1 asi tak...aj tebe dobru noc...

adsumus
autor
14. sep 2014

@abbey1 Vysvetlím ti, čo si urobila s Balákom. Ja tu napríklad napíšem o tebe nezmysel, potom ak sa ma niekto opýta odkial to mám, tak poviem hladaj na internete. Presne to si urobila ohladom Baláka. Dolož si svoje tvrdenie, že má nezhodu s katolickou cirkvou alebo to nevypisuj.

adsumus
autor
14. sep 2014

@abbey1 Hej a ešte som nedostala odpoved z čoho sa mám vyspovedať?

tobinko11
14. sep 2014

@veriiii
xixi..-vieš moja mila musim ta sklamat ...ja nepotrebujem sadnut k biologii ja ju mam cely život aj ako konička ..tak preto ako vidiš na rozdiel od vas pišem komentare vlastnymi slovami a nepreberam mudrosti inych ako to robite vy ...pretože som nevidela jediny komentar k nejakej problematike ktoru by ste boli vyludili zo svojich hlav ...všetrko tu len capete nakopirovane veci ale zabudate na podstatu ...my tu nie sme na nejakom lekarskom fore aby sme sab tu ohanali papierami a pod ...my sme tu na obyčajnom fore pre mamičky kde sa ma diskutovat na dane temy ktore nas trapia a nie zlostne a arogantne napadat ludi a zražat ich ...a vieš ak budeš so mnou komunikovat na urovni takej že budeš mi podavat argumenty s tvojej hôlavy a nie z cudzej potom sa bude´m s tebou bavit ale najma ...bud taka laskava a odpust si ten arogantny ton ...to ti teda nesvadči a je zas ukažkou niečoho ineho ...takže klud , pokoj a pohoda ...a možme debatovat
a ak budeš mat čas skus si do ruky zobrat biologiu . doporučujem ti napr . aj tu pre gymnazia to bude na začiatok stačit a vzdelavaj sa ...a najma kontroluj si svoje spravanie a bavit sa takymto tonom ako si to puisala teraz - tak to možeš moja mila so sebe rovnym myslim povahove a spravanim ...vieš u mna je take spravanie ako si to tu predviedla teraz nepochopitelne u intelig, človeka ...
a čo sa tyka zas tych materialov ...tak tebe by som tiež doporučila aby si si preštudovala všetko čo je dostupne nie len to čo maze k dispozicii dane a tym sa ohanate ...to nie je objektivny nazor ...ja papiere nepotreebujem k tomi aby som ti vedela argumentovat a ty ak budeš na moju adresu položit otazku tak si priprav nezaujatu odpioved ...tj ..anti a neanti ...lebo inač ja sa s tebou nehodlam bavit++
a ak to budeš mat zhrnute z roznych zdrojov tie veci tak velmi rada sa budem s tebou rozpravat na danu temu

abbey1
14. sep 2014

Pre tie neskusene, ale tuziace po info. Zapnem internet, do vyhladavaca napíšem Balak očkovanie a čuduj sa svete, vybehnú na mňa odkazu na besedy, clanky, pozriem, prečítam a urobím si názor. Alebo jednoducho kliknem na stránku postoy.sk a prečítam si dlhocizny článok priamo od pána Balaka, a potom si opätovne vytvorim názor. Som presvedčená, že väčšina z nás takéto jednoduche úkony zvládne a nepotrebuje tu čitat parafrazovane úvahy z mojej hlavy, ktore by niekto tak rád prekrutil. A už úplne úbohé mi príde kopírovať tu niekolko stranove texty, či linkami vám určovať, čo konkrétne si od danej osoby máte pozrieť.
Dobrú noc.

tobinko11
14. sep 2014

@abbey1
ved prave preto som vam to radila nedajte sa jrednioducho vyprovokovat a stiahnut tam kde oni chvcu ..ved to je tak lahke.....keby ste tak reagovali všetky tak by nemali kde brat energiu na dalšie slovne hadky ...viete jak sa hovori ...na každeho jeho zbranami ...takže čo pomaha proti nim ...jednoducho nedat sa nimi zatiahnut do debat ktore nikam nevedu a navzajom si tu v klude diskutovat bez nich - nec´všimat si ich a nereagovat na ich zlost ...nechat ich tak bez povšimnutia a basta ...nič sa nedeje ...ved to forum nie je o nich ani o lekatrskych zakrokoch ...to možu istr na ine konferencie - samozrejme ak maju kl tomu primerane vzdelanie ..a nie su to damy ktore sedia na nam znamom slavnom urade ..xixixi...takže naozaj nedajte vyprovokovat ...ved nedokažu z hlavy povedat jedine rozumne slovio a argument ...všetko čo tu davaju je citovane od inych ludi ...svoj nazor - samozrejme okrem zlodśti a uražok --xixi...nedokažu prezentovat ..a viete prečo lebo ho nemaju a ani primerane vzdelanie a prehlad o celosvetovej situacii ohladom toho problemu ...takže ako chcete na určitej a najma slzušnej urovni diskutovat s takymi akože vzdelanymi ludmi ...?takže vykašlite sa na to čo vam tu dnes povedali ...vy viete svoju pravdu a to vam stači ...nepotrebujete tu pravdu si davat potvrdovat od ludi ako su oni ...prajem vam krasnu dobru noc

tobinko11
14. sep 2014

@adsumus
ak možem vstupit do debaty tak len kratko
vy sa nemusite spovedat z ničoho ...na spoved chodia ludia ktori maju svedomie a to si spytuju

tobinko11
14. sep 2014

@abbey1
oni ich nekopiruju oni ich už nakopirovane dostali ...a preto ani nič nove nemožu tu dat ...ved nič nemaju ..takže asi tolko

tobinko11
14. sep 2014

@sirinka
vystihli ste to presne aoni nepotrebuju vaše argumenty aby sa tu rozvinula slušna a intelig debata na temu očkovanie ...oni potrebuju tu hadzat akekolvek hluposti uražat a vytačat vas ..a ked treba urobit sa hluchy slepi a pod ...len aby vas vytočili...
nepotrebuju riešit niečo potrebuju hanit a zosmiešnovat tie ktore sa tu podtsavia proti očkovaniu ...nepripomina vam to už konečne niečo?....su tak uplne nenapadne až je to smiešne...hahahaha

maminuska
14. sep 2014

@tobinko11 viete aj som myslela že s vami rozviniem nejaku debatu ale po prečítaní všetkých príspevkov od vás si vravím ... načo .
Ste samouk, argumetujete bez papierov , biologia je váš koníček , všetko viete , všade ste bola, to čo tvrdíte sú fakty a pravda a každý kto tvrdí opak je " arogantný , píše tónom ( neviem akým ), pravda vyjde najavo ...

ste ako taký mecenáš a apoštol antvivax.

Pravdupovediac nemám rada takýto typ ľudí , valcuju balastom a hystériou , apelujú na svedomie, rovnosť ľudí systémom všetci máme rovnaké žaludky ( je to metafora, prenesený význam ) , oháňaju sa svedomím a hanbou .....
Vy máte postihnutého vnuka , ja mám postihnutú dcéru , vy tvrdíte že to má z očkovania, ja tvrdím že moja dcéra to z očkovania nemá ( nenarodila sa postihnutá ). Aj pre mna by bolo jednoduché povedať že ano to je na príčine, lenže nie je, také dieta som porodila a tak sa situácia vyvinula.

tobinko11
14. sep 2014

@abbey1
no vidite o to im ide ..znechutit vas na tolko aby ste namali chut chodit tu na to forum a tym padom zabrania šireniu informacii ...ved sa pozrite ako sa im to dari...kolke z vas čo tu chodili kvoli takym ako su tie damy tu už nechodia ...prave o to im ide ...tak isto som im tu nezapasdovakla ja a hned na začioatku ma kdesi poručali....xxixixi......
mali by už zmenit taktiku boja lebo začina to tu byt prehôladne,,,xixi

tobinko11
14. sep 2014

@maminuska

viete či vy rozviniete so m,nou debatu alebo to už nechavam na vas ...nie je to moj problem a nehodlam to dalej rozvijat ...no ked sa vam moje spravanie zda hystericke a drasdticky valcujuce nazory inych tak vas poprosim o vyjadrenie sa ...ake maju potom podla vas spravanie tie čo tu osočuju každeho- viete koho mam na mysli lebo zas inych tu ani niet ...takže vyjadrite sa prosim ak ste tak za pravdu ako tvdrite - ake spravanie je podla vas ich...dufam že budete objektivna lebo ako čitam to čo ste napisali a najma ten podton zachyteny v tom ide z toho akoby nesuhlas že ja si dovolim tvdrit niečo ine čo tu sa ptrezentuje a nakoniec ako ste to nezabudli poznamenat s tou dcerou ....takže myslim si svoje a naozaj som zvedava na vašu odpoved ..a tym že nebudete so m,nou moct debatovat kvoli mojmu hroznemu spravaniu -s tym si tažku hlavu nerobte ...nič sa nestalo ...dakujem vam že ste mi to napisali a nezabudnite na tu vašu objektivnu odpoved

tobinko11
14. sep 2014

@maminuska
a ešte maličkost ...nie je umenie rozpravat o veciach ktore sa človek naučil vzhladom na svoje vzdelanie ale je potrebne obdivovat ludi ktory to vzdelanie nemaju a dokažu veci ktore sa niekedy možu tym vzdelancom iba snivat ..takže odsudzovat lčloveka len na zaklade toho či ma vzdelanie na danu temu diskutovat to je presne tak ako by som sa pytala mamičky či ma vzdelanie na varenie , pečenie a starostlivost o dieta ...akn človek posudzuje ineho človeka len podla vzhladu a vzdelania a nie podla toho ake vedomosti a inteligencia je v nom nepatri medzi tych vzdelanych ludi ...lebo vy ste ma tu hned ponižila - som nevzdelanec podla vas , nemam na to vdelanie aby som tu otvarala usta , som len samouk - - je to lepšie stale ako nejaky tupec
som vraj nejaky amater alebo tak nejak , som včšetko viem a všade som bola ---a teraz sa pytam vas - čo ste vy zač ýe si beriete pravo na taku kritiku človeka ktoreho ani nepoznate a ktory vam nijak neubližil ...tak nech sa pači povedzte mii akymi titulami akymi mudrostami oplyvate vy?....a ak budete oplyvat aspon takymi vedomostami ako ja ubohy samouk tak potom sa my dve možme bavit ...av poprosim vas napište mi o čo ste viac ako ja zo vzdelanim a najma s vedomostami ..pretože ako som už pisala presne takej ako vy - čo chcela vediet moje vzdelanie - tu nie sme na žiadnom lekarskom kongrese a preto nie sme povinne predkladat relevantne lekarske zaznamy s vyskumov ...tu je bežne forum pre mamičky kde sa možeme kludne bavit o všetkom čo sa tyka zdravia
ak si potrpite zasadne iba na vyjadreni lekarov a kpompetentnych osob s prislušnym vzdelanim musim vam povedat že ste si zmylili forum -....zučastnujte sa lek. kongresom ak sdamozrejme mate na to patrične vzdelanie a budte taka laskava už viac nikoho ´tu neuražajte svojimi vyjadreniami ake ste použili na moju adresu ...ak chcete debatu so mnou nie som proti ..len nevioem či mate na to školy ...dakujem

maminuska
14. sep 2014

@tobinko11 ach jaj , a to je presne prečo s vami odmietam diskutovať. Do bodky ste naplnili to čo som o vás napísala. Proste vrtíte sa , točíte v tom svojom , prekladáte odkladáte a stále ste v tom istom .
Prajem pekný zvyšok noci , ja ešte pracujem .

tobinko11
15. sep 2014

@maminuska
ach jaj tak to sme na tom rovnako...xixi 🙂 ..aj vy ste dobodky splnili to čo som predpokladala takže velmi pekne vam dakujem za odpoved a krasny večer prajem 🙂

tobinko11
15. sep 2014

@adsumus
som rafdas že možne na tu temu diskutovat ...čo sa tyka toho preočkovania ako hovoriš v tych nepodstatnych chorobach ktore už tu ani v EU nie su a daklšie ktiore dieta 3 mes ani nemože dostat - ztetanus ta proti tym ti garantuje mam to naozaj tuna od kompetentneho človeka - na to sa tu tak male deti do 1 roka neočkuju ..ja tu som tak viem o čom hovorim - žiadne štatistiky ...a dalej vek deti ..to je tiežb podstatne pretože cim staršie dieta tym menšie riziko nasledkov --- Japonsko ako štat po rapidnom vzostupe urobilo krok a to tak že deti sda tam začali očkovat od 2 rokoch ..a narast autizmu ktory tam bol zaznamenany začal klesat ...takže to bola pre nich jednioznačne ukažka toho že vek suvisi s podavanim tak velkeho množstva vakcin - nie je to moj vyskum je to fakt ktory sa da lahko overit
inačn čo maš tym na mysli že chaoticky kopiruijem ...ja tu nepridavam žioadne okopirovane veci alebo stranky ...musela si si to zmylit bohužial s niekym inym ja totižto pokial možem a viem ako vidiš odpovedam na danu konkretnu otazku ..a s radostou ...a takto v klude je fajn ...tak by to malo byt ..bez hadok a uražok ....takže ta obrna o kltorej pišeš vieš je tiež vedeckym faktom že v tych rokoch bolo vela ludi nakazenych prave od vakciny polio kore obsahuje živy virus ...a nakolko nie som si ista v tomto bode nebudem tu k tomu zatial sa vyjadrovat nič pisat ...našr´tudujem si to a potom ti s radostou odpoviem..ale jedno sa ta spytam ...ak od vtedy sa nikdy a nikde nevyskytla obrna a ako pišeš aj v tom Holandsku to bola komunita kde neuvazaš to hlavne ...aka komunita a v akych podmienkach žila a ved to je tiež jeden z doležitych faktorov ktory sa prehliada a pokial bola postihnuta iba jedna komunita tak sa neda hovorit o nejaklej masovej epidemii obrovskych rozmetrov ..to predsa vieš ..takže povedzme že bol tam vyskyt obrny v jednej komunite ludi - lebo tak sa potom skresluju info a ludia prepadavaju panike a ... aky vyznam ma potom davat tak malemu dietatu vakcinu ktora možno možno niekedy v buducniosti sa može objavit ...to je ako s tou tabletkou čo som pisala ...a nakoniec prečo nepreberame aj poznatky a skuseniosti z okolitych a vyspelejšich štatov ako je SK ...povedz mi prosdim kedy bola epidemia obrny , čierneho kašla tu v EU štatoch ..konkretne v AT a Nemecku ...ale myslim nie taku epidemiu za aku vyhlasovali prasačiu chripku ale naozajstna epidemia takych rozmewrov pred akymi nas neustale varuju ...tak poprosim odpovedz mi lebo AT a Nemecko už roky nema povinnost očkovania na tieto choroby a tieto choroby sa očkuju iba sporadicky a to ti možem garantovat aj bez štatistik- aj ked daju starľie diezta po roku zsaočkovat iba na čierny kašel nikdy ked je staršie maloktore rodiny davaju preočkovavat ...a vieš ako funguje vakcina na čiernym kašel takže ako je možne že tu nezomieraju na tie choroby ludia a nezuria epidemie ...adpon čo ja som tu nevypukla žiadna takže poprosim ta o tvoju odpoved a osypky je to presne to iste raz a koniec...a kolko krat sa u nas picha vakcina malemu dietsatu len do roka proti čiernemu kašlu?....a informuje u nAS JEDINY LEKAR MAMÍčKY TAK AKO JE TO TOMU TU? NA PRIBALOVYCH LETAKOCH VAKCIN NIE JE V SLOV .JAZYKU SPOLOVICA TOHO čO V zahraničnych ..to mi možeš prosim vysvetlit prečo sa u nas pribal lretaky falšuju pretože každy zasdah a zatajoivanie info čo sa tyka farma vyrobkov je trestne ...takže poprosim aj na to odpoved ...zatisal ti velmi pekne dakujem 🙂

adsumus
autor
15. sep 2014

@tobinko11 Ach jaj, čo príspevok, to znôška nezmyslov. V Japnsku sa deti očkuju normálne od dvoch mesiacov. Z vakcíny na obrnu ludia nechoreju, ale z naozajstného vírusu. Keby choreli, tak sa ju nepodarí vyhubiť. Epidémie čierneho kašla práve prebieha v USA a zomieraju tam bábetká. V roku 2012 mali 48,000 prípadov a zomrelo 20 ludí. Od januára do augusta 2014 majú 17, 000 prípadov. Naposledy viem, že zomreli dve bábetká, ale ja to už veľmi nesledujem. Co sa týka iných ochorení svet bojuje s osypkami a rubeola útočila v minulom roku v Polsku a Japonsku, rodili sa postihnuté deti. Dosledok neočkovania malých detí v určitom časovom období. Na tetanus v Polsku každoročne zomiera 10 až 15 ludí. V Nemecku majú každoročné epidémie osypok a tiež im tam zomreli alebo zomieraju detičky, možno aj preto taká vysoka preočkovanosť za posledné roky. Na ukrajine zuri vojnový konflikt, zdtavotníctvo je v rozklade a nikto sa tam neočkuje, zdravotnícke organizácie upozornuju na možnosť širenia obrny na takomto uzemí, je to pravidlo, kde je vojna a hlad, prichádzaju aj epidémie, nevážime si čo máme, dobré a fungujuce zdravotníctvo a vysoku preočkovanosť. Pri tejto príležitosti mi napadá jedno pekné ludové porekadlo. Bolo koze dobre, išla na lad tancovať. A ešte raz opakujem, v krajinách, kde je očkovanie dobrovolné je častokrát aj vyššia zaočkovanosť ako na Slovensku, lebo ludia nie su hlupi ako nás presviedča antivax, že sme ovce a vedia, že je správne si zaočkovať seba aj deti a nevystavovať sa tak rizikám ochorení.

Ináč, nás tu neustále upozornuješ na porušovanie zákona. Prečo s neobrátiš na orgány v činné v trestnom konaní a nesnažíš sa o nápravu tam? Ak sa falšuju letáky a ty máš nato dôkazy, treba urobiť poriadok, ja ti s tým nepomôžem, ja si myslím, že letáky su v poriadku, rovnao ako očkovanie. O tom je celé neočkujuce hnutie, slová. slová, strašenie alzheimerom a peklom, večnou pomstou a božou odplatou, ale žiadne skutky.

adsumus
autor
15. sep 2014

@zimmi1 No tak, čo hovoríš na moj článok o antivaxe teraz? Vidíš sama, čomu ludia veria? Nie je to hrozné?

veriiii
15. sep 2014

@tobinko11 ako konicka?to myslis to tvoje googlenie a brazdenie po nete a davanie sem doveryhodne linky???my ho tu mame mnohe ako povolanie,ale ked chces ignorovat co doteraz medicina objavila,tak ignoruj...kludne pripisuj autizmus a rakovinu deti tej fetalnej a zvieracej DNA..zato ze to nejaka pani Rajciakovo povedala,ze je TO MOZNOST..(ale nie urcitost)..ak mas cas googlit, vygoogli sinieco o nej, a aj Daislerovej ..kedysi kapacity pre velke spolocnosti, dnes si riadia svoje a zarabaju na ludoch ako ty... 🤐
a ano, je "oslobodzujuce "konecne najst vinnika za chorobu svojich deti..to verim kazdej..

veriiii
15. sep 2014

@tobinko11 tak po prve, kde sa neockuju deti na tetanus do 1 .roku?myslis Rakusko?nezmysel-bratrancova dcerka bola riadne ockovana DTP a ostanym v 3.mesiacoch..
co sa tyka ockovania v Japonsku az od 2 rokov?ani MR-to sa ockuje uz od 12 mes..do 24 mes.tak si nemyl, ze kde sa co zacina a konci...dalsi z AV nemzyslov, to mas asi zo stranky sloboda v ockovani?tu mas AKTUALNU OCKOVACIU SCHEMU V JAPONSKU---uz somto tu ale davala ,tusim akurat pre teba..)

http://japanhealthinfo.com/child-health-and-chi...

ak kuknes tabulku KDE SA PISE, ZE SA OCKUJE OD 2.ROKU=24 MES???
ZACINA SA OCKOVAT UZ V 2.MESIACI..A BCG JE STALE MEDZI POVINNYMI..MAJU PRIDANU AJ JAPONSKU ENCEFALITIDU...JEDINE MUMPS UZ NEOCKUJU..
A HEJ, AJ V JAPONSKU JE POVINNE OCKOVANIE UPRAVUJE TO ZAKON..
vidno ako krasn evie AV manipulovat,napriklad ohladom odkladu vypusti do sveta, ze aj v japonsku sa ockuje az od 2.roku..zobud sa..a hlavne si overuj inf..