icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

veriiii
15. sep 2014

mamicky,preverujte si info, co vam serviruju stranky odradzajuce ockovanie a podla toho sa rozhodnite..nastudujet si nieco o chorobach, tvrdit, ze babo sa nemoze nakazit Hep B,len ak sa pichne narkomanskou ihlou ?nikdy neviete ci nebude potrebovat transfuziu, uz boli pripady kedy bezny laboratorny screening ju neodhalil.
Ze nemoze dosta meningitidu C?Neisserie men C zije v mnohych hrdlach a nosoch, a ano,treba predlzeny kontakt...rodina, surodenci atd mozu byt zdrojom..
ze v Japonsku sa ockuje od 2.rokov?aktualny ocko kalendar ukazuje od 2 mesiacov, a MR od 12-24 mesiacov..
Kazdy virus sa dostava do nasej bunky a oodvzdava svoj geneticky material--su jasne dokazane virusy, co sposobuju aj rakovinu..

tobinko11
15. sep 2014

@veriiii
@adsumus
takže po 1 - prečítaj si zakon štatu Japonsko a tam to maš jasne napisane ..a k tomu je aj pridany graf o vzostupe a naslednom poklese autizmu po zavedeni očkovania od 2 rokov ...takže poprosim ta nezavadzaj tu ludi -najsamprv by si si to mala naštudovat ak vhveš take tvrdenia typu - to je hlupost vypúustit do eteru ...takže moja mila maš to v zakone dotyčneho štatu
2 - čo sa tyka toho tvrdenia že bola vyvolana epidemia obrny po podavani obrn vakciny - to je lekarsky a vedecky fakt...takže prosim stiahni si prislušnu informaciu k tejto problematike - je toho vela pretože vtedy to bol poplach a všade sa o tom pisalo ...takže znova moje tvrdenie vyvravracaš iba tvojim ničim nepodloženym zamietanim ...poprosim predlož mi niečo , že to nebolo tak ved mate všetky stranky zjazdene a okopirovane...a to by si mala ako vo všetkom zbehla vediert- v polio ktore sa vtedy podavalo bola zivy bacil obrny ...ale to určite vieš

no 3 ---čo sa tyka tohto tvrdenia že všade vo svete zuri epidemia čierneho kašla tak to je hlupost a nezmysel ...možeš mi povedat kedy sa sdtav vyhodnoti ako epidemia?..lebo stav ked z miliona ochorie nejake mizive percento ludi sa nezaraduje medzi epidemie ...ale vy to slovičko uživate velmi radi a najma často aj pri bežnom sezonnom ochoreni ...takže čo sa tyka USA - tu nemožeš porovcnavat štat ktory ma uplne odlišnu klimu a všetko ...ak chceš porovnavat tak prosim ta drž sa EU ..to su štaty s podpobnymi život. podmienkami ...no a ako vidim nediokazala si mi zodpovedat konkretne na moju otazku...

štaty ako Nemecko a AT su najbližšie k nam ...poprosim konkretne - kedy bola v poslednych desatročiach tu epidemia čierneho kašlu alebo obrny:
poprosim konkretne roky a konkretne čisla obeti
to tvoje tvrdenie o utoku obrovskom mutoku kašlA A OBRNY V pOLSKU A NEVIEM KDE EšTE VšADE- HOVORIM TI ...TO NIE SU EPIDEMIE TO SU NARAZOVE OCHORENIA A NEMAJU TISICKY OBETI AKO TO TU PREHLASUJETE VY
a koniec koncov ...tie detske choroby aj keby bola 100% zaočkovanost sa vyhubit jednoducho nedaju- čitaj študie vedcov a lekarov - su to bacily ktore maju schopnost mutovat takže moja miôla preto aj ked je konkretne u nas 98% zaočkovanost na tieto choroby a iba min. % neočkovanych lebo doteraz sa očkovanie prevadzalo desatročia povinne tak mi teda vysvetli ako je možne že stale sa najde oblast kde vypukne tato choroba - ale zatial som nepočula žeby nabrala romeru epidemie a ako vieš nie je to zasluha očkovanie - pretože očkuju sa iba deti do urečiteho veku a nakolko vakcina ma preukazatelne -vedeckydokazane učinnost cca 5 rokov tak mi teda povedz - každy starčši ťčlovek už nema žiadne protilatky a ani sda neočkujeme proti kašlu ...takže ako je to možne že medzi nami nie su obrovske epidemie s tisivckami mrtvych
ohanate a zastrašujete ludi bez toho aby ste predkladali
a čo sa tyka osypok alebo kiahni....stale tu bolo a bude riziko že ak pride aj ked zaočkovana žena v tehotenstve do styku s chorym dietato je pravdepodobnost vysoka že nastane potrat alebo dieta bude poškodene - ale to len do 3 mes. tehotenstva
takže sa pytam lebo na zaklade tvrdenia o zomietrani deti vytvaraš tu zbytočnu paniku- ako je možne že deti boli všetky povinne očkovane a dospeli taktiež a napriek tomu pravidelne každy rok v predškolskych zariadeniachg mali a dodnes tomu tak je kiahnovu " epidemiu" ved to snad nebudeš tvrdit že takto nie je ?...takže ako je to možne že medzi zaočkovanou - niekedy to bolo 100% zaočkovanou generaciou pravidelne bolo to ochorenie?...poprosim o odpoved

no čo sa tyka mojej otazky čakala som na nu odpoved - tvoje vyjadrenie prečo je to tak ...a čo sa tyka tych letakov ak tu prezentujete povinnost očkovania celoplošne ako že nie si informovana o tom , že letaky tu v inych štatoch su uplne ine - ako u nas...ty o tom nevieš: ?????
a čo sa tyka zakona ...ved o to tu ide - kvoli tomu je naša spoločnost rozdelena na tabory - pretože taki ako ste Vy - zastancovia očkovania a to tersaz nemyslim vas tu na fore lebo vy ste maličke rybičky v tom humbuku čo sa deje - ale ti hore ktori su prepojeni na farmakoncerny - vyjadrenie poslankyn -v TV- nedovolia aby očkovanie sa stalo dobrovolnym ...ved o to tu ide ...my nechceme prestat očkovat prosim ta ...kto ma chut a zaujem pre mna za mna nech sa očkuje púo cely život - ja proti tomu nemam nič --ale nech toi nedavaju zakonom celoplošne pretože demokrat. štat sa tym padom stava diktaturou ..a je to v rozpore so zakonom o ludskych pravbach a podobne
a ako som tu púisala a konkretne informacie davala - žiadne skopirovane nezmysly niekoho ineho - všade dookola je zrušena povionnost a nezuria ZIADNE EPIDEMIE AKO SA NAM TO SNAZIA NAHOVORIT ----a ako nakoniec SI MI TO ANI NEDOKAZALA VYVRATIT ZE TOMU NIE JE TAK
a spominat tu zopar pripadpov ktore sa stanu -. ale nezomiera tolko deti ako na nasledky vakcin tak to je zavadzanie ludi
klebo choroby tu boli , su a budu ..a nezabudajte že baxcily dokažu mutovat sa boli tu skor ako my ludia - takže je neeticke nevedecke a najma krajne nezodpovedne zavadzat a strašit ludi tvrdenim že že ak bude 100% očkovanost tak zmiznu všetky choroby na ktore sa očkuje .....su na to všetko vedecke diskusie ktore sa vedu po celom svete - treba si to najst a čitat ...a je vedeckym faktom to čo som napisala ....takže preto stale prepukaju chorby aj napriek očkovanosti a už my to prichadza naozaj ako vysmech prirody nam ludom - ocoreju aj očkovany ludia a je tiež zaznamrenane lekarmi že tito ludia maju ovela tažšie prejavy choroby ako neočkovane

takže poprosim konkretne odpovede - odpovede typu - to je hlupost nie som ochotna akceptovat pretože taketo odpovede može davat iba človek neznyly situacie a problemu

tobinko11
15. sep 2014

@veriiii
preboha čo tru hovorite a zavadzate znova ludi ...podla vašho tvrdenia musim usudit že nemate ani šajnu čo je Hepatitida b ....je to choroba ktora sa može preniest s matky na dieta ale len v pripade že matka je už piočas tehotenstva infikovana hepatitidou a nakolko tato choroba sa vola aj choroba _ DROGOVO ZAVISLYCH tak vuiete o ake mamičky sa jedna -..ô.poreto už piočas tehotenstva je matka očkovana ..-.dieta sa v ZIAFDNOM PRIPADE NEMOZE NAKAZIT V NEMOCNICI PRI TRANSFUZII -- ved za taketo poplašne a nepravdive info verejnostui vas možu stihat ...vy mate aspon potochy o tom čo tu pišete ...vy viete ake opatrenia sa teraz robia pri odbere a transfuzii krvi ? ved vy nemate ani zamak vedomosti o tom ....to pred m,nohymi rokmi ked sa ešte nevyšetrovala krv na hepatitidu sa objavili pripady nakazy ...ale teraz je všetko pod kontrolou ...čo to tu trepetre - pri transfuziii...budte rada ak vasd za tieto vyroky niekto nenahlasi uradom lebo je to širenie poplašnej spravy na margo nem,oca etš povedzte mi kde ste videli 3 mes babo hrat sa na pieskovisku ...ved to je už fakt nenormalne čo tu vravite ...ani do roka nie je pravdepodobnost nakazenia sa hepat. b pretože to nefunguje len tak ako si to vy laicky predstavujete - že pichne ihlou a bum už je tu choroba ...ved to takto nefunguje ...znova zavadzate a vytvarate paniku ...vo vysielani TV boli robene rozhovory s lekarmi na tu temu a každy jeden z nich - rozumiete KAZDY sa vyjadril že sa v živote nestretpol s nakazenym dietatom na zaklade stiekačky ...to su slova a tvrdenia ludi ktori chcu zasievat medzi nas poplach a na zaklade toho prinutit čo nakviac ludi k očkovaniu aby mmsal farma konc . dobry obrat
takže HEPATITIDAB - chorpoba narkomanov ..a sexualne neviazane žijucich ludi
prenaša sa JEDINE sexom alebo krvou narkomana - žiadnou transfuziou...jnepatri medzi choroby ktore by vo vysokej miere ohrozovali život maleho dietata a poreto sa ani tu v AT neočkuje pri detoch malych
a čo sa tyka vašhio tvrdenia o Japonsu ...poprosim predložit o čo sa opierate a tvrdite že je to hläupost alebio nepravda ...mate teda dane velmi zle info....
skuste to hladat a potom mi to predložte ak to chcete vyvratit ---slova typu - hlupost , a pod nemienimakceptovat ..ak mate niečo proti mojmu tvrdenie nech sa pači slušne mi to predložte

a naozaj by som vam doporučovala najsamprv vzdelavat sda a potom možte prist tu na forum a predkladat info pretože ako vidim ked nemožte vycapit tu nejake neobjektiovne stranky niekoho čo tro napisal nie ste schopna okrem zavadzania a klamstiev nič spravne povedat ..takže prosim vas pekne nezapajajte sa do debat ktorym nerozumiete alebo mate vcelike trezervy ---to čo tvrdite o tom baciôle ak by to bola pravda tak sme všetci mrtvi...aki nezmysrel to tu podavate
a na margo

tobinko11
15. sep 2014

@veriiiiano mate pravdu s tym s vami suhlasim pretože ludia sa mohli o tom presvadčiot ked bola podana 98 milonomm Američanom vakcina ktora obsahovala prave tento virus ktory sposobuje rakovinu ...

čitajte o tom velkom podvode mate možnost si to najst ..takže pozna svet už aj takyto virus

a ešte popritom viruse ste mohli tiež spomenut virus ktory bol taktiež vpraveny do vakciny kde bacil tetanu bol iba nosiočom a spuštačom toho virusu sposobujuceho neplodnost a boli nim naočkovane tisice ludi v thajsku

bohužial su to objektivne informacie ktore vyšli na javo a diskutovalo sa o nich
a čo tak virus HIV? ..dufam že ste to tiež už čitali a mate info ako vobec bola tato umelo vyvolana choroba vakcinami vpravena medzi ludi - samozrejme znova v Afrike lebo tieto ludske zrudy ktore to všetko robia tamto obyvatelstvo pokladaju za pokusne kraliky ...ak maš zsaujem pošlem ti link na nemevcku tele ..kde je o tom hodinovy program ...alebo mi možeš moje tvrdenia vyvratit ...nech sa pači budem len rada

maminuska
15. sep 2014

Ja by som doporučovala veľmi provaxu nereagovať a nepúštat sa do debaty s prispevatelkou tobinko , pretože s určitou ľudskou vlastnosťu sa bojovať nedá, na tuto vlastnosť by bol krátky asi aj Einstein. Nereagujte , neprispievajte, odoznie to samo .

tobinko11
15. sep 2014

@veriiii
a budte rada že tento vaš poplašny vyrok neprepošlem na patrične urady lebo by ste si to veru zašlužili ...možno že sa najde tu človek čo to urobi...širite poplašne spravy na ukor nemocnic-

tobinko11
15. sep 2014

@veriiii
a čo sa tyka meninkitidy ...púoprosim vas ak tu tak vehementne nabadate rodič aby ochranili svoje dieta pred čimsi hroznym ...povedzte mi konkretne kedy sa u nas alebo AT , Nemecku vyskytkla epidemia meninkitidy v takom rozsahu žeby mala na svedomi stovky alebo tisicky obeti...poptrosim konkretne ak to nemožte povedat tak nezavadzajte tu prosim vas ludi nezmyslami ....meninkitidu može dostat človek či je alebo nie je zaočkovany ...odvija sa to od inych faktorov a nie od jedne injekcie ...to už by potom polovica populacie bola po smrti ..taklže ..tak ako človek može dostat zapal pluc alebo chripku alebo ine choroby na ktore sme my velmi slaby aby sme ich vykynožili tak može dostat meninkitidu , mums , cierny kašel ...proste ako nam to graf a študie ukazuju choroby - bežne - lebo všetky tieto choby sa radia medzi bežne choroby bsi vonkoncom nevyberaju či si očkovana alebo nie ...tie štatistiky jasne dokazuju ýe aj očkovany človekl može tu chorobu schytat ...ved presne je to tak pri očkovani proti chripke ...zaručuje ti to istotu že ju nedostaneš?...nie ..takže ako som vravela nie je pravda čo tu tvrdiš ,...na tom kto dostane alebo nedostane meninkitidi sa podielaju aj dalšie faktory a nie len vakcinan ...preto ani nie su epidemie a tak veliky poček ochoreni ako to prezetńtujete vy ...to je zavadzanie ludi ...piovedz mio konkretne kedy bola u nas nejaka epidemia meninkitidy alebo masivneho umrtia ludi a deti ...len mi prosim ta tu nepredkladaj nejake ojedenele pripady lebo tpo by sme púotom mohôli prirovnavat aj k topmu že aj na ine choroby zomrie nejaky počet ludi a predsa sa proti tomu neočkujre

tobinko11
15. sep 2014

@adsumus
ach jaj čo otvorenie ust to arogancia ...xixi...poprosila by som vas ak sa tu hrate na svetaskusene a vhodne kandidatky prezentovat zaujem o povinne očkovanie myslim si že v prvom rade by ste mali vediet ako sa sdpravat ...lebo to čo tu predvadzate tak neviem či by vam to niekto dovolil hoci aj v takek krčme ...lebo na diskuisne forum sa taketo spravanie nehodi ...tak vas poprosim podpuste si komentare vašho typu a komentujte ..v inom pripade vas budem hlasit administratorovvi...ja siom s vami mlada pani husi nepasla a ani nie ste nadomnou nadriadena ...takže ak mate sklon k takemu hrubemu spravcaniu sa tak potom naozaj neviem čo tu robite ked tu je diskusia kde každy može povedat svoj nazor bez toho aby ho niekto za ten nazor uražah , vysdmievakl a pod ...pri mnbe si to teda mlada pani odpustite ...a jednajte so mnou na mojej urovni ak to nedokažete tak sa ztrieknite komentpov ... dakujem ...
no a teraz k debate ...ešte ste sa nevyjadrili k mojmu vyjadreniu ktore ste tak razantne chceli vediet o tom 98% očkovani v AT ...takžeb poprosim vas k tomu vyjadrenie a ešte ak možem povedte mi vy svoj VLASTNY nazor prečo tomu tak je ...a funguje ...a ešte neuviedli ste mi konkretne kedy sa tu v AT alebo NEmecku vyskytli epidemie kašla a obrny ...a na margo vašej kolegyne ...ja som netvrdila že deti na čierny kašel neočkuju ale ...raz aj to vo vyššom veku ...a nepredkladajte mi dokazy typu moja znama povedala ...ja vam tu prdložim vyjadrenie pedisatra s ktorym som to tu prejednavala ...takže taketo vyjasdrenia si nechajte pre svojich znamych ..tu chcem fakty ...a nakolko sa očkuje iba raz tak vakcina ma učinok cca 5 rokov ...takže male deti tu v AT nie su očkovane nasledne a nasledne a napriek tomu žioadne epidemie ...tak nezavadzajte prosim ...poprosim tie roky a čisla obeti epidemioe tu ako som pisala ...USA ma nezaujima ja žijem tu v EU a pretpo ma zaujima situcia epidemie tu...dakujem

tobinko11
15. sep 2014

@maminuska
🙂 🙂 viete že mate pravdu že s určitou ludskou vlastnostou sa bojovat neda ,,,,no nie?...
ak mate zaujem možte sa tu zučastnit alebo vam tak vadi že niekto prezentuje tu iny nazor že vyzyvate a odmietate viest debaty?....no to presne spada na to vyjadrenie že s určitou vlastnostou sa biojovat neda ....
a nakolko ak ste si nevšimli ja tu chcem viest debatiu na temu očkovanie a nie žiaden boj ...takže vyprosim si vobec uživanie nazvu provax k mojej osobe ..ja nie som žiaden bojovnik ani nevediem žiadnu teroristicku skupinu ..takže považujem toto pomenovanieza hanlive a uražlive a poprosim vas aby ste sa zdržali komentarov k mojej osobe lebo na to nemate pravo ..ak chcete niečo napisat k danej teme nech sa pači budem rada

tobinko11
15. sep 2014

@adsumus
vireš nie je to dovod na posudzovanie ludi to čomu veria to nie ...na posudenie je dovod ked veria iba jednemu a nepripustia možnost ineho nazoru a najna odsudzuju ludi s takym nazorom ...aj človek ktori nepozna a nevayzna sa v tejto situacia ale chce si objektivne ziskat vedomosti je určite na vyššej urovni a ma vyššie šance ziskat viac vedomosti ako človek ktori bezhlavo brani iba jeden nazor ...ten sa nikdy dalej neposunie a to je tragedia ludi

tobinko11
15. sep 2014

@veriiii
počkaj maš to nejak pomylene -...ako možeš tvrdit že sa deti v AT iočkuju proti tetanu?....-.neočkuju ...očkuje iba ten čo ma zaujem a to je rozdiel nemyslite ...tak nezavadzajtre tu ludi mylnym tvrdenim ale hovorte pravdivo.....kto ma zaujem tak očkuje ale tych je malo nakolko oni su na vyššej roozumovej urovni a je im zname že tetanus sa neprenaša tzn. nemože ho male dieta dostat ...tetanus je choroba polnohospodarov ..tzn ..musite mat hlboku , nevyčisstenu a uzatvorenu ranu aby sa tetanus prjavil ..tzn ...ak by to bolo tak ako hovorite to by sme zomierali na každe poškrabanie ...ztetanus ...nie je vobec v takej miere rozšireny ako to prehlasuju .. fakticky ako choroba neexistuje ako sa vyjadrili lekari na kameru v TV na Slovensku ...niektori ani nevedia ako choroba vyzera pretzože sa za cely život nestretli s jedinym pripadom.vyskytne sa len ojedinele a vonkoncom nioe u malych deti...poprosim udaje kedy sa u naS TETANUS VYSKYTOL V TAKEJ MIERE žE ZABIJAL?...
PRI DNEšNEJ ZDRAV .STAROSTLVOSTI A NAJMA HYGIENE ta choroba fakticky ani neexistuje a najma nie U MALYCH DETI ale su vyrobene vakciny ktore je škoda vyhodit tak sa trebu do našich deti ...to je pravda
a za tieto roky nam tak masirovali mozgy tvrdeniami čo všetko a kde nas može zabit že jednoducho ludia v tom stratili prehlad a to sa tu využiva ...tie choroby pnezabijaju v meradle tisicov ludi dlhe roky u nas takže nebojte ...ked neumioeraju v AT , Nemecku nebudeme ani my...xi
A DOLEžITE ...DUFAM žE STE UINFORMOVANY .žE VAKCINA PROTI TETANU VAS ABSOLUTNE NEOCHRANUJE PROTI SAMOTNEJ CHOROBE A TOXUINU TAKžE MAMIčKY PRETO AK SA STANE URAZ OTVORENA RANA DARMO STE BOLI VaKCINOVANE AUTOMATICKY VAM LEKAR PICHNE INJEKCIU PROTI TETANU pretože tie protilatky z vakciny ndiokažu ten toxin zlikvidovat .....pišem to laicky a po lopate ...... takže nie je pravda že vakcina chrani protio tetanu ...je to zavadzanie ...ak sa mylim poprosim konkretnu odpoved - ak som vakcinovana a mam uraz prečo mi je podana injekcia ptrotui tetranu ak podla vas ma ma vakcina ochranovat ...tak ako je to potom

adsumus
autor
15. sep 2014

@tobinko11 V nemecku sa ludia neočkuju proti tetanu? Ako môžeš takto verejne klamať.?V Nemecku mali v minulom roku 99% zaočkovanosť detí na tetanus. Klam dalej a blbni ludom mozog, teším sa na tvoje dalšie nezmysly, ktoré tu napíšeš, v mnoho vetách samé klamstvá a nezmysly. Máš tam aj počet chorých na osypky a opakujem ZOMIERAJU im tam deti, dobre sa pozri na toto dievčatko, ZOMIERA na osypky. V dnešnej dobe, v čase vrcholenj hygieny a životnej urovne.
http://justthevax.blogspot.sk/
http://apps.who.int/immunization_monitoring/glo...[country][]=DEU&commit=OK

maminuska
15. sep 2014

@tobinko11 vyprosit si môžete čokolvek , ja som imunny človek voči takýmto žvástom a už vôbec k manipulácii .Proste si , vyprosujte si, buďte vztahovačná , vyzývajte k hanbeniu sa ... čo len chcete, na mňa toto nemá účinok , 🙂

sisaka
15. sep 2014

@tobinko11 kde prosim ta kde chodis na tie bludy, co tu pises, sa cudujem, ze niekto vobec reaguje.
Len k tomu tetanu: Tetanova vakcina samozrejme chrani proti tetanu. Syn mal uraz (nie v dome) na pohotovosti sa pytali, ci je ockovany proti tetanu, kedy bol ockovany a nedostal dalsiu injekciu (na jeho velku radost, kedze mu museli dost velku ranu na nohe opichat lidocainom, aby mu ju mohli zasit). A co sa tyka ockovania, v Kanade tiez nie je povinne a zaockovanost je velmi vysoka, problem maju hlavne rozne nabozenske skupiny .....normalni inteligentni ludia davaju svoje deti ockovat, aj ked nehrozi pokuta, nie kazdy totizto very kadejakym konspiracnym teoriam ....

veriiii
15. sep 2014

@tobinko11 sa mam teraz ucit po japonsky? 😝 ci to mas niekde v anglictine?daj link,prosim🙂daj konkretny link,ja nebudem lustrovat cely japponsky zakonnik ani nejake japonske vyhlasky..
Ja som ti davala link na aktualnu ockovaciu schemu v Japonsku..su tam konkretny kalendar:

Hib
ヒブ (Hib) 2-7 months 3 times, 4-8 weeks apart 1 year after the first shot.

PCV
肺炎球菌(Haien Kyukin) 2-7 months 3 times, more than 27 days apart. Between 12-15 months. Should complete the 3rd shot before 12 months.

DPT-IPV
四種混合(Yonsyu Kongou) 3-12 months
3 times, 3-8 weeks apart 6 months after the first shot.
DT is given at 11 years old. 1 shot only.

MR
麻疹・風疹(Mashin・Fushin) 12-24 months 1 shot only N/A Second MR is given between 5-7 years old.
1 shot only

BCG Should be completed before 1 year old 1 shot only N/A Stamp form of injection is used in Japan

Japanese Encephalitis
日本脳炎(Nihonnouen) 6-90 months
2 shots, 1-4 weeks apart 1 year after the shot, 1 shot only. Second JE is given at 9-13 years old, 1 shot only.

Voluntary Vaccination
Voluntary: Seasonal Influenza, Chickenpox , Mumps, Hepatitis A, Hepatitis B, Rotavirus.
Voluntary vaccination is not free and costs vary depending on the shot
a k tomu AT, ved som sa pytala,ze kde sa neockuje tetanus do 1/rku.. a bola tu nedavno konverzacia ,ze si v AT..

veriiii
15. sep 2014

@tobinko11 k tomu tetanusu---o akej miere chces pocut?tetanus nie je to endemicka choroba, ale mozes ju chytit pri poraneni,nie len v pode sa vyskytuju spory,ale aj v prachu ,hocikde nie len v hnoji... a na vsetkom co prislo do kontaktu s takymito povrchmi..Ak nevies, vyvolavatel tetanusu-clostridii tetani sa bezne vyskytuje v crevach maciek..tie kakaju kade tade..aj psov

Tetanus ovlivňuje kosterní svaly, které jsou typem svalstva příčně pruhovaného. Srdeční sval tetanus neovlivňuje díky srdeční automacii. V posledních letech bylo asi 11 % případů tetanu smrtelných. Nejvyšší úmrtnost je u neočkovaných lidí a osob starších 60 let. C. tetani, bakterie, která tetanus způsobuje, je izolována z rány jenom asi u 30 % případů a mohou ji mít v sobě přítomnou i pacienti, kteří tetanus nemají.[1]
..Tetanus je mezinárodní zdravotní problém, neboť spory C. tetani jsou všudypřítomné. Onemocnění postihuje takřka výhradně osoby, které nebyly vůbec nebo dostatečně očkovány.[8] Tetanus se vyskytuje celosvětově, ale častější je v oblastech s horkým a vlhkým klimatem a s půdou bohatou na organický materiál. To se zejména týká půd, které jsou hnojené chlévským hnojem, neboť tetanové spory se ve velkém množství vyskytují ve střevech a výkalech domácích a hospodářských zvířat, jako jsou koně, ovce, skot, psi, kočky, morčata či drůbež. Spory se do těla dostanou skrze řezné rány. V zemědělských oblastech může být významné procento dospělých osob přenašečem těchto bakterií. Spory lze také nalézt na povrchu pokožky a v kontaminovaném heroinu.[1] Uživatelé heroinu a zejména ti, kteří si jej aplikují do žíly, podstupují značné riziko.

ty kludne nos so sebou tolko propagovany peroxid vodika, hoc aj 40%. ale nezabudaj na rizika jeho bublinkovania🙂..a spoliehaj sa na to,ze zomieraju nan len nedokrveni stari ludia🙂
a este, co je to INJEKCIA PROTI TETANU?
a preco by ockovanie neochranilo?len kvoli tomu,ze lekar vo vela pripadoch radsej voli monovakcinu?vies aj preco?ked si nevie overit ockovaci status u dospelaka ci bol preockovany..
u deti sa vacsinou neockuje znova,ale zavis aj od kompletnosti preockovania....
vidis, sama si si podpvedala,ze nevies ako funguje ta vakcIna..

inac, tvoje vedomosti co mas--- uplne akoby si ich doslova kopirovala zo Slobody ockovania.alebo mi stacil jeden den v Nesuhlase a taketo veci sa tam blabotali🙂 presna kopia😀

ukulela
15. sep 2014

@tobinko11 hep B moze decko dostat aj na ihrisku, ked sa v piesku pichne infikovanou zaschnutou ihlou. prenasa sa pohl, stykom, krvou aj SLINAMI.
mudra ako radio ....

veriiii
15. sep 2014

@tobinko11 k tej meningitide-vies ake je bleskove toto ochorenie?a ako sa zacina?akonapr chrika, pridruzi sa neskor zvracanie, a ked si uz vsimnes flaky,ktore spociatku ani nemusi laik identifikovat ako meningokokove petechie, uz je zle..
pri menigokokovej meningitide ide o to,ze ide o velmi bleskove ochorenie, dieta vie byt po rozvynuti vsetkych znakov mrtve do 3 dni..aj pri tej najlepsiej a naiintenizvnejsej liecbe..je vala ludi, co su bacilonosici, neiseseria men. sa vyskytuje v ich hrdle, nose ...
Neisseria meningitidis (též meningococcus, meningokok) je gramnegativní diplokokální bakterie, původce jednoho typu meningitidy.[1] Infikuje jen člověka, neexistují žádné jiné přirozené rezervoáry. Meningitida tohoto typu je také jedinou, která vyvolává epidemie.

Neisseria meningitidis může obývat u některých lidí nosohltan a nevyvolávat žádné příznaky onemocnění. Nosiči jsou proti ní imunní, ale onemocnění se může přenést na jiné osoby. Po infikování je klinický obraz pestrý, od nasofaryngitidy, bronchitidy, pneumonie až po nejzávažnější meningitidu a sepsi. Přenáší se kapénkově. V roce 1993 došlo v ČR k epidemiologickému zhoršení situace (dříve jen ojedinělý nález). Objevil se hypervirulentní kmen skupiny C. Neisseria maningitidis rozlišujeme na několik skupin: A, B, C, X, Y, W 135
pribehy mamiciek najdes aj tu na MK ..

tobinko11
15. sep 2014

@veriiii ...tu mi prosim ta napiuš kolko obezti za poslednych dajme tomu 10 rokov si vyžiadala tato podla teba smrtelna chjoroba a nepiš mi aky ma priebeh
ja viem velmi dobre priebeh choroby ,,,ja som sa ta nepytala aky ma priebeh ..ak si prečitaš tak otazka znela ...kedy naposlededy vypukla epidemia alebo ochorenie na meninkitidu v takom rozsahu žeby boli zaznamename velke straty na ludskych životoch...už ani nehovorim o epidemii lebo ta sa nevyskytuje ...preto poprosim info s konkretnym počtom umrtia na tuto chorobu...vieš - fakty ...
a to čo tu pišeš je pravda ...mavaju ju ludia ale nesposobuje na každom kroku smrt ...to by sme potom podla tvojich info hynuli jak muchy ...vieš tu je aj niečo ine doložite ...dufam že ti niečo hovori imunitny system človeka a ake zazračne veci dokaže pokial ho nezničia tie vaše vakciny so svinstvami ktore obsahuju...preto ludia nezomieraju vo velkom meradle na tuto chorobu
takže ty mi nepiš aka bleskova dokaže byt ...tu mi prosim podaj konkretne udaje ako ta žiadam ...budeme sa bavit io faktoch ...

tobinko11
15. sep 2014

@maminuska
dakujem vam pekne že ste prave prejavili svoj charakter ...nemam k tomu čo dodat...dakujem

tobinko11
15. sep 2014

@veriiii
vieš debaty na temu ako funguje ochorenie tetanu a kde sa všade spory nachadzaju si nechaj pre inych....ja som ti tu položila konkretnu otazku tam mi prosim na nu daj konkretnu odpoved a ked nevieš tak potom nezavadzaj
spory sa možu vyskytovat hocikde - doležite je to že ludia na tu chorobu neumieraju v takom meradle - aby sa muselo povinne očkovat maličke dieta - a ked som mudra ako radio - čož ma treši lebo ty ani k tomu radiu nejako sa neda prirovnat ...tak mi povedz ...kedy si videla pol ročne dieta hrabat sa v pieskovisku ...jedine tak doma na dvore a vieš sranda s tymi sporami je ta že nie je pravda ako to vy tu prezentujete , že stači sa poškrabat a hej hiop tetanus je tu ...prečitaj si prosim čo potrebuje tato choroba k tomu aby prepukla ...ved kreby to bolo ako hovoriš nestihali by sa kopat hroby ...tetanus sa vola chorobou polnohospodarou lebo za onych čias ked nebola hyg. na takej urovni ako teraz boli vytvorene v pode ktora sa hnojila kravskym a inym hnojom všetky podmienky na ochorenie ..ale to aj tak iba v pripade ked rana bola hlboka nevydezionfikovana a uzatvorena - to bolo idealne prostredie pre chorobu- čitaj lekarsku medicionu presne tak to tam stoji...v dnešnej dobe sa pomaly tato choroba nevyskytuje a odvažim s si tvrdit za polslednych 10 rokov neviem neviem či vobec bol na SK zaznamenany pripad tetanu ...a nezabudaj ešte na jedno
očkovanie nič nerieši lebo maš iba protilatky ktore ti nedokažu zlikvidovat toxin tetanu preto musi byt podana injekcia proti tetanu hned po uraze ...takže načo očkovat ked ak sa niečo stane tak tu tetanovku predsa tak či tak dostaneš
a nechci mi tvrdit že tomu tak nie je ...a po dalšuie chceš mi azda povedat že v dnešnej dobe ked sa sdieta bavča v piesočku - take 5 mesačne a pride k urazu , poreže sa a pod ..chceš povedat že rodičia nebežia s nimk hned na ošetrenie...a jedina učinna protilatka proti ztetanu je Dobra imunuta , hygiena a zdravy životny štyl
podla tvojho zavadzajuceho tvrdenia by museli už romske rodiny byt vykynožene tetanom , hepatitidou B a pod .pretože pokial ti nie je zname podla štatistiky SK je preočkovanost romskeho etnuka nepostačujuce a nizke ...
tak o čom to tu spievate ...
poprosim ta taktiež fakty ...kedy a kolko ludi zomrelo za poslednych 20 rokov na SK kvoli tetanu a Hepatitide B..lebo hepatitida B nie je infekčne ochorenie takže nemože vyvolavat epidemie a preto je bohapuste zverstvo očkovat tak male deti takymi silnymi davkami proti niečomu čo v živote nechytia alebo ak žiju usporiadanym životom ani dostat nemožu ....ak mi budeš tu predkladat tie čisla obeti k tymto dvom vchorobam prosiom ta uved mi konkretne o ake obasti išlo lebo aj to je doležite - romska menšina sa predsa neda POROVNAVAT SPOSOBOM žIVOTA S VAčšINOU

POPROSIM KONKRETNU ODPOVED

tobinko11
15. sep 2014

@adsumus
ale hej odkial berieš tie čisla ...celkova preočkovanost obyvatelstva bola taka ale nie na konkretny tetanus ...nezavadzaj ..lebo je vv tom obrovsky rozdiel povedat - celkova zaočkovanost obyvatelstva je 98 % n.- aj s vakcinami dospelych ..a piovedat očkovanie na tetanus je 98%...tak nezavadzaj tuna ludi a neprisposobuj si štatisticke udaje podla toho ako ti pasuju

zuzkaanicka
15. sep 2014

@tobinko11
„Ten, kdo je stále moudrý, má smutný život.“

adsumus
autor
15. sep 2014

@tobinko11 Ano bola taká a konkretne na očkovanie prtoi tetanu, čiernemu kašľu a záškrtu. Tedepe. Dala som ti link. 98% nemcov si v minulom roku zaočkovalo svoje deti a aj rok pred tým a ešte predtým, v roku 2000 mali len 95% zaočkovaných detičiek. Co sa ti nezdá? Nevieš o tom? Ludia v zahraničí sa očkuju, aj ked maju očkovanie dobrovolné.

tobinko11
15. sep 2014

@adsumus
takže podla tychto udajov ktore si mi tu dsala .tetanus - Žiadne umrtie za roky
a osypky - podla tychto udajov je dovod na paniku a strach lebo z niekolko milionoveho štatu zomrie ročne 500 deti ...no nebud smiešna ...a po dalšie z akych pomerov tie deti pochadzali a žili ...mohli to byt pristahovalci , deti bezdomovcov a pod ...takže k tromu treba uviest aj tieto doležite skutočnosti a nielen tu tvrdit že deti zomieraju ...
je to zuavadzanie pretože nespada to pod epidemiu --- tie deti zomreli počas celeho roka a nie narazovo ako sa umiera pri epidemie pred ktoru strašiote ...takže to by sme museli očkovat aj na hnačky lebo maš vobec predstavu že aj na taketo ochorenia zomieraju deti a nikto to nerieši očkovanim ...kolko deti počas roka zomrie na dalšie vhoroby a neočkuje sa a nevyvolava sa umelo panika medzi ludmu
takže sama tu musiš potvrdit že tie čisla ktore udavaš nsplnaju normu vyhlasenia stavu epidemie a tieto obete nezomreli v kratkom čase ale v priebehu roka
dalej je tu doležity faktor ako som už uvadzala - z akych soc pomerov tieto deti pochadzali - ako u nas romoviía - tiež zomiera ovela vačši počezt deti na rozne aj tiezto dets. ochorenie ale na to ma vplyv ako žiju v akych podmienkach
takže ak chcete tu zavadzat a strašit ludi roznymi epidemiami ktore vypuknu alebo su tak prosim ta ak si aspon trocha zainteresovana sdo tejto prpoblematiky tak mi tu nepredkladaj tieto smiešne štatistiky s tym že ako masivne deti zomieraju

a ako pozeram - tetanus je tam za dlhšie obdobie nulovy ...takže velmi pekne ti dakujem za tento graf lebo nemusim to hladat ja a mamičky budu informovane o skutočnej situacii...

takže to by sme mali ine štaty
možeš mi prosim napisat - prosim ta o to už niekolko krat - štatuistiku umrtia deti na tetanus , hepatitidu B osypky a čierny kašel konkretne tu v našom štate pretože verim že ak maš štatistiky z inych štatov tak určite aj zo SK
takže predlož mi prosim tieto čisla aby sme sa mohli posunut dalej

Údaje o počte obyvateľov v tisícoch 3

2013 2012 2011 2010 2009 2000 1990 1980
Celkový počet obyvateľov 82'727 82'800 82'893 83'017 83'183 83'512 80'487 79'169
Narodenia 702 699 697 696 696 768 842 827
Prežiť deti 699 697 695 694 694 765 836 817
Pop. menej ako 5 rokov 3'475 3'451 3'442 3'458 3'479 3'989 4'442 4'076
Pop. menej ako 15 rokov 10'830 10'913 11'012 11'133 11'279 13'036 12'938 14'659
Žena 15 až 49 rokov 18'126 18'416 18'686 18'936 19'176 20'078 19'686 19'508
Počet hlásených prípadu

(Kliknite tu pre retrospektívnu výskytu dát pre Nemecko)
Záškrt 4 9 4 8 4 0 6 19
Japonská encefalitída _ _ _ _ _ _ _ _
Osýpky 1'771 166 1'607 780 574 _ _ 28'745
Mumps _ _ _ _ _ _ _ _
Dávivý kašeľ _ _ _ _ _ _ _ 258
Polio * 0 0 0 0 0 0 3 7
Rubeola _ _ _ _ _ _ _ _
Rubeola (CRS) 1 1 0 0 2 7 _ _
Tetanus (novorodenecká) _ _ _ _ _ 0 0 0
Tetanus (celkom) _ _ _ _ _ 8 18 21
Žltá zimnica 0 0 0 0 _ 0 _ _
* Obrna sa vzťahuje na všetky prípady detskej obrny (domáce alebo dovezené), vrátane prípadov detskej obrny spôsobené vakcíny odvodené poliovírusy (VDPV); "
"nezahŕňa prípady spojené s vakcínou proti detskej obrne paralytického (VAPP) a prípady non obrny akútnej chabú obrnou [AFP]).

tobinko11
15. sep 2014

@veriiii
verim že si taka sčitana v tejto oblasti že naozaj nepotrebuješ tu predkladat nejake članky kriticke alebo nekriticke ...ja verim že vo svojej mudrosti dokažeš puisat aj svoje vlastne nazory ...a aby si bola troška v obraze lebo ako vidim unika ti tema ...bavime sa konkretne o grafoch a čislach ktore maju potvrdit vaše tvrdenia že deti masiovne a vo velkom množstve zomieraju na jednotlive choroby
takže ak chceš a maš chut reagovat poprosim ta napiš nejake svoje vlastne vedomosti na tu temu ...ved prave tebe som kladla otazku aby si mi uviedla konkretne čisla umrtia deti na hepatitiduB na SK zza posledne roky ...a dala som ti priestor ba priam som ta o to žiadala aby si uviedla konkretne datumy a roky kedy u nas zurila epidemia osypok , cierneho kašla a obrny ale n pohybuj sa v hraniciach kedy sa dany sztav začne pokladazt za epiudemiu ...zopar pripadov umrtia deti nikomu nedava pravo plošne a bez rozdielu napichat tie svinstva do bez rozdielu do tych malych drobcov ...takže nedavaj tru hluposti nesuvisiace s temou ale vyjadruj sa prosim k tomu o čom sa tu bavime ..dakujem

adsumus
autor
15. sep 2014

@tobinko11 Kto tam mal ako umierať, ked je všetko preočkované na tetanus a čierny kašeľ a difeteriu? Ty nerozumieš základným princípom očkovania?

adsumus
autor
15. sep 2014

@tobinko11 Prečítaj si za sebou, čo píšeš, že sa nič nedeje lebo z niekolkomilionoveho národa zomrie 500 detí? Nespadá ti to pod epidémiu, deti nezomreli nárazovo, ale počas celého roka? To je hrozné, čo píšeš. dufam, že si všetci vdaka tebe uvedomia, čo je za neočkovaním. takéto som za tie roky, čo sa teme venujem ešte nevidela hrozy nikoho písať.

tobinko11
15. sep 2014

@adsumus
opakujem znova ...zaočkovanost obyvatelstva v % nie je ukazovatelom zaočkovanosti na konkretnu chorobu
možeš mi prosim ta konkretne uviest ake percento deti z toho bolo zaočkovanych a ak ta možem poprosit tak aj konkretne čisla ...aka zaočkovanost bola na osypky napr ...a v akom veku ...lebo nezabudaj ...tu nemožeš hadzatr všetko za jedno čislo ...tu chceš tymto argumentovat tak musiš konkretne uviet ..v o veku 6 mes ..bolo zaočkovanych ttolko% deti z toho tolko na osypky , tolko na kašel a tak ..ty nemožeš hadzat zemiaky s orechami do jedneho vreca ...z toho čo si tu napisala je jasne akurat to aka zaiočkovanost bola medzi populaciou v nemecku ale nič konkretne o veku deti a druhu choroby ...takžre ak chceš toto tvrdit musiš si to ešte vypracovat detailnejšie lebo inač to pookladam za zavadzanie