Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@zuzkat1 no, poviem akurat, ze to nemusis dopadnut dobre, co je fakt, sorrry, ale nebudem klamat, ze moje dieta nemalo nez. ucinky..... a stale je to na tom, ze aj za tie vykopnute dvere nesies zodpovednost ty;)...nik iny...ty do nich kopes (nech je dovod akykolvek....)
@trish31 neviem, pisem mozno 🙂
ale osoba ktora da ockovat a nastudovala si, potom urcite vie, ze vakcina nechrani pred nakazenim, predsa.. 🙂 potom vie, ze organizmus si protilatky vobec nemusi vytvorit a este urcite vie, ze hnacka je velmi castym neziaducim ucinkom podania vakciny proti rotavirusom atd.....
myslim, ze nebudem mimo temy ak sem dam link, na kt. som dnes narazila http://mdiva.aktuality.sk/clanok/37492/studia-n... , velmi by ma zaujimalo, kto by podla teba @adsumus, mal prebrat na seba zodpovednost v pripade, ze by sa potvrdila tato studia aj officialne /co sa zial asi nestane, kedze farmaceuticke fy by prisli o sveje peniazky/.
@sorciera24 to ty nechapes...ak ti dr dokazatelne da zlu radu tak ho mozes dat presetrit uradom,tak preco nie aj taketo organizacie...
@trish31 hehehe...samozrejme,si predstav že som žila 8 rokov v zahraniči a nevšimla som si za cely čas že by to bolo nejake ine ako u nas 🙂..a to som fanatik na spravy 🙂)))...a to som žila v troch štatoch a nnie v jednom ale ak mi daš link na to tvoje info rada si ho prečitam..dakujem 🙂...a inak su aj sukromne školky 🙂..a po tretie..vy porušujete nase osobne prava nasu osobnu slobodu..vy,štat aj lekar...štat nam siahol na pravo dať dieta do skolky a nuti nas očkovat pod zrozbou pokuty,vy nas tlačite zmrzačit svoje dieta bez akeho kolvek prava--ked budete v politike nech sa pači inak vas je do toho nič...a lekar zase protizakonne nahlasuje a protizakonne neovlada očkovanie ako lekarsky zakrok čo mu zo zakona prisluhuje a taktiž neovlada vedlajšie učinky vakcin!..to je nam ale sloboda 🙂))..
Tu si pozrite akí ľudia a prečo nepreberajú zodpovednosť za liečbu, očkovanie povinné a nepovinné. No kto by preberal zodpovednosť keď môže preberať legálne provízie za to, že bude predpisovať a aplikovaťlieky a vakcíny ktoré devastujú ťažkým spôsobom zdravie našich detí a rodín celkove. Toto video vám vysvetlí čo je v pozadí tohto špinavého obchodu s ľudským životom. A to bez akejkoľvek zodpovednosti za následky po liečbe a očkovaní. Takto isto sa obchoduje aj s vakcínami.
http://www.mojevideo.sk/video/198ed/chudobni_zm...
Dobre si to pozrite .
Okrem toho hlavní slovenskí vakcinacisti ako Dluholucký, Urbančíková, Krištúfková sú v konflikte záujmu pretože oni a ich rodinní príslušníci sú na výplatných páskach rôznych farmafiriem a väčšina z nich má prepísaný svoj majetok na ostatných príbuzných takže ťažko by sta čakali že vás odškodnia za ťažko poškodené dieťa po očkovaní.
Oni sú už dávno na to dobre pripravení že žiadnu zodpovednosť neponesú. 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖 😖
@hajanka inak len pre info .pectore a adsumus su fakt komunikativne len neodpovedaju na otazky 🙂..ked nebudu vediet odpovedat tak ti vymažu prispevok 🙂...mala som tu čest včera cely den..ale budu do teba hutstííííííííííííííííííííít tie ich "odborne" vedomosti 🙂...my sme pre nich zlí AV a len sa snažim ako si hovoria oni?..extremisti 🙂
😕 fuuuha
@trish31 my porusujeme osobnu slobodu a oni potom budu ohrozovat celu spolocnost s nakazenymi deckami. nechajte to uz tak.
len by ma zaujimalo, ze tu sa ohanaju kontaminovanymi vakcinami, ale ze co jedia za potraviny a nevedia cim sa tie kontaminuju pri spracuvani ... ved iba v potravinach su ake smejdy, preboha ziveho. ale tak treba vsetko hadzat na ockovanie 🙂 ako vzdy. to je tak trendy v poslednej dobe 🙂
@trish31 mna nezaujima či sa nasmiali alebo nie ale svoju povinnost som si splnila...a taktiež svoju povinnost nahlasit vedlajšie učinky...či si mysliš že si mam splnit len svoju povinnost ohladom očkovania?....a ano myslim si ,že nevedia inak by na priestupkovych konaniach hrubo a povrchne neuražali rodičov za svoje spobodne rozhodnutie....
@anjelicek26 ako vies,ze nic nehlasia?
@trish31 tak dovi dopo, pred viac ako troma rokmi ked som sa zacala o ockovanie blizsie a velmi intenzicne zaujimat, som mala rovnake otazky ako ty 🙂 mas este vela cesty pred sebou kym najdes (a hlavne pochopis) odpovede, drzim palce
poradim ti, zacni tou imunitou, potom vakcinami, zlozenim, posobenim jednotlivych latok na organizmus neziaducimi ucinkami (cize tym co sposobuju), ucinnostou, vyrobcami, atd...
@trish31 - a kto ponesie zodpovednost, ked Ty das zaockovat dieta proti rotaviru a Tvoje dieta nan napriek tomu ochorie a bude mat z toho nasledky? A Ty nedas dieta zaockovat proti chripke H1N1, Tvoje dieta ju dostane a bude mat nasledky, ponesies zodpovednost?
Zatial nie je, chvalabohu, povinnost ockovat proti vsetkemu, na co existuje vakcina. Ak ochorie dieta na chorobu, proti ktorej malo byt povinne ockovane a nebolo, v tom pripade ano, rodic ponesie za svoje rozhodnutie neockovat zodpovednost. Bohuzial, ak vsak bude mat z tej istej vakciny, ktorou bolo povinne zaockovane, trvale nasledky kvoli NU, zodpovednost neponesie nik - iba tie nasledky znasat bude to dieta a ten rodic.

@trish31 Určite, ja sa teraz neviem vynatešiť.