icon

Zomreli 2 bábätká a ďalších 29 dojčiat je vo vážnom stave

ruthmaria
11. máj 2015

ako sa mozu objavit taketo pripady,

to sa nekontroluju vakciny pred ich aplikaciou?

https://dennikn.sk/minuta/128484/

prevenar
13. máj 2015

@ada510 uz len taky taky drobny rozdiel ..ze do podania vakciny ta nutia nasilim - vydieranim cez pokuty a pod. a zeleninu si mozes vybrat sama kde , od koho a ci si ju vobec kupis . zaroven by som sa pozrel kolko deti malo neurologicke problemy , autoimunne poruchy a pod po poziti zeleniny, masa, sladkosti atd. vs vakciny .

sardinka333
13. máj 2015

@prevenar kto koho nuti nasilím?? sa spamätaj! kolko ludí to bojkotuje a zaplatí pokutu....a robia si po svojom. Ak ma dieťa neurologké problemy, ekzemy, alergie tak sa pozri v prvom rade na genofond danej rodiny. Ak ma rodič alergiu, je atopak tak je realna šanca že dieťa bude tiež...plus ak by bol aj otec pozitivny tak je šanca viac ako polovica že dieťa ochorie. Ved ludia realne sa na to pozrite - ja ako decko 80 tych rokov...všetci sme boli plošne očkovaní, tuším aj do školy prišli...kto mal kedy aké ,,reakcie,,? KOlko ekzemákov, alergikov bolo? Minimum...to sa ani nedalo utajiť, ved to každý videl či si zdravý a či nie. Z vášho okolia kolko prípadov poznáte? Nie z časopisov, alebo JPP. Som presvedčená, že 90% nás nepozná nikoho kto by mal nežiaduce učinky po očkovaní - okrem teploty, hnisavej vyražky. Choré dieťa sa nemá očkovať, treba ho sledovať s tým suhlasím. A suhlasím aj s tým, že každý zakrok može u oslabených jedinov, jedincov s predispoziciou vyvolat nejaku neziaducu reakciu to je riziko, ktoré nikto z nás nechce niesť, žiadny rodič. Ale strašiť tu ludí a vyvolavať paniku a hysteriu....treba si asi uvedomiť, že tých zarytých odporcov a aj zastancov niekto pekne platí - Elekovu Homeoclinic a berie 1000Kč za hodinu sedenia...podobne asi aj provax takže hladať pravdu je o to ťažšie. Ale povedať niekomu že proti obrne sa neočkujte - ste videli deti na umelých plucach? Poškodené plody rubeolou? Antivax nemá ŽIADNE riešenie problému šírenia chorob...okrem vit. C a ruška a hygieny...komu to stačí tak je to jeho volba ja k tej hygiene pridavam aj vakcinu - a či ochorieme a či nie to už nechavam vo vyššej moci ja som uribila maximum a aj keby som ochorela tak si nemám čo vyčítať.

mamulienka30
13. máj 2015

@sardinka333 zasa porovnavame neporovnatelne, dnesne vakciny su kombinovane, vtedy boli mono vakciny. A koho poznate? Ja som sa vo veku 1-2-5 rokov nebavila s kamosmi, ci maju ekzem ci alergiu, co ti ja viem 😀 Len na okraj ;) Kazdopadne ako pises, tie informacie v style JPP su uchvatne obcas 😀 😀 😀

sardinka333
13. máj 2015

@mamulienka30 nepoznám nikoho chorého po vakcinácií...ja som sa na ZŠ bavila s kamaratmi o všetkom možnom, aj o menštruácií, školku si nepamätám ale kedže dnešné neočkované deti su vo veku cca 4 rokov ešte voebc netusíme aký dopad bude na ich zdravie neočko mať - su to také ,,pokusné kraliky,, ...ekzem je napr. v lete jasne viditeľní, decká maju kratke rukavy, a čo viem na ZŠ nam davali termixy a mlieka a neviem o tom že by v tej dobe 90 roky bol niekto kto to odmietol koli alergii....
Okrem toho pracujem už zopár rokov v školstve - denne mi prejde rukami x detí, denne som v jedálni pri okienku a vidím tých alergikov ako stoja ,,šory,, na to svoje, plus sme inštruovaní o žiakoch s alergiami, cukrovkou a neviem čím ešte, musíme to vedieť. Ze by toto všetko, tieto choroby modernej doby sposobilo očkovanie? Možno b ybola ,,sranda,, popýtať sa rodičov a urobiť nejaky vyskum kedy to ich deťom zistili, či v rodine maju ,,zaťaž,, a podobne..Genetická predispozícia, vplyvy prostredia, výživy......jasne že aj lieky a zakroky možu škodiť, ale ja neverím na teorie o tom ako za každý prejav ekzemu, alergie....može očko. Ale zase neverím ani tomu, že očkovanie je 100% super a nič sa nemože stať. Vždy je riziko.

mamulienka30
13. máj 2015

@sardinka333 realne neviem, ktore dieta si vsimne, ci ma to druhe ekzem ci alergiu, ja mam 10 rocnu dceru, ktora ma kamarata s ekzemom uz roky a ked som sa jej na to spytala, tak na mna pozera, ako na blazna, ze to je ekzem? Proste si myslela, ze ma taku kozu... Isteze nesposobuje vsetky choroby sveta ockovanie, ved to je jasne, ja som pro ockovacia mamina, ked sme pritom 😀 Len fakt si neviem rpedstavit, ze by si malicke deti medzi sebou vsimali taketo veci, ako kto je na co alergicky a podobne, to ide mimo nich, ved ani slovo alergia niektori nepoznaju, proste Petko nema rad mlieko ako informacia stacila vtedy... dnes zijeme otrasne, zavreti doma, vyjedame milion e-cok, zneuzivame tony liekov uz pri kaslicku, vdaka umelym oplodneniam su tu aj slabsi jedinci (nevystelite si to prosim nikto zle), isteze idu choroby hore... mna to neprekvapuje vobec... ze je tolko novych chorob... a v takom rozsahu... mozeme si sami za to...ockovanie s tym nesuvisi...

prevenar
13. máj 2015

@sardinka333
" kto koho nuti nasilím??" - "a zaplatí pokutu " LOL ved si si aj sama odpovedala , tak skoda mi nieco k tomu aj pisat . POKUTA a dalsie perzekucie vysluchy, predvolavania atd. su formami nasilia a psychickeho natlaku.

ak ti mozem poradit, tak nestracaj cas siahodlhymi reakciami na mna . tvoje prispevky urcite citat nemienim. stacila mi prva veta ..a tam som aj skoncil 🙂

vela stastia .

adsumus
13. máj 2015

Takže zomreli dve bábetká, ostatné su vo vážnom stave, poprosím admina preradiť temu, kde patrí, nesúvisí totiž s očkovaním, u detí sa zistila bakteria, ktorá s očkovaním nesúvisí, zistuje sa aká presne bakeria a ako došlo k spôsobu nakazenia. Očkovaných detí bolo 52 a 21 z nich totiž nemali žiadne poškodenia.

During the conference it was explained that one of the issues that led to the conclusion that vaccines were not chemically defective or wrong, is that culture results yielded local presence outside contamination, biological or outside the vaccine. This was reinforced by the fact that certain bacteria were found, which is consistent with the clinical pictures of children who have been hospitalized.

It announced that the investigation continues to determine the type of bacteria and the source of external contamination, so he entered a second stage of analysis.
http://www.imss.gob.mx/prensa/archivo/201505/MDGCP

mamulienka30
13. máj 2015

@adsumus kedze slo o viacero ockovacich latok to aj bolo vysoko nepravdepodobne... skor pediater tych deti nejaky humus pri pichani nesterilnymi ihlami a podobne :(

adsumus
13. máj 2015

@mamulienka30 nie, mali podla všetkého nejakú bakteriálnu nákazu, ktorá s očkovaním nemala nič spoločné.

sardinka333
13. máj 2015

@mamulienka30 ak hovoríš o školkaroch tak to beriem -tí naozaj nerozumeju slovu ekzem a alergia. Na prvom stupni ZŠ kde pracujem sa decká občas smeju spolužiakovi že s nim nechcu hrať futbal lebo lopta od neho chytí ekzem, jasne mu to vidieť na tvari tie šupiny, suchu kožu. Plus v jedalni si x deti nosi vlastne ,,kapsy,, s jedlami a ostatné deti to tiež vidia. Tam je to už uplne iné..decká si všímaju.

marthuska
13. máj 2015

@sardinka333 konecne triezvy nazor.

marthuska
13. máj 2015

@zeleny_cajik zmatocna, lebo clovek vacsinou nie je aj mudr aj super v angline a bohvie z kolkych tlacovych sprav bola spravena tato jedna

katrinka8
13. máj 2015

@sardinka333 - moje dieťa malo nežadúce účinky, nie vyrážku a nie opuch ani teplotu. Skončili sme v nemocnici. A poznám OSOBNE viac detí s vážnymi následkami. A tiež mám overené info od pľúcnej lekárky o veľmi závažných NÚ po očkovaní BCG vakcínou, ktorá bola, mimochodom, práve aj kvôli tým nežiadúcim účinkom zrušená.

sardinka333
14. máj 2015

@katrinka8 a? Každý liek, zákrok, aj obyčajný Ibalgin má svoje riziká a su zdokumentované nežiaduce učinky a dokázané že jeho dlhodobé a pravidelné užívanie vedie k poškodeniu žaludka - a stale je to jeden z najpredávanejších liekov na trhu, ludia to vedia. Vieš kolka liečiv bolo pozastavených? Takže žial je ,,prirodzené,, že nejaké percento populácie tie nežiaduce učinky žial bude mať - zvyčajne oslabení, chorí (latentne) .S tým sa asi nedá nič robiť. Otázka je, kto si toho čierneho Petra vytiahne a či pozitíva aj napriek nejakým NU (ktoré nikto nechce so svojim dieťaťom zažiť) su stale vyššie ako negatíva, resp. kolko je reálne takých pripadov NU na nejaké percento očkovaných detí.

marthuska
14. máj 2015

@katrinka8 posledna veta - je to len tvrdenie a nepravdive. Vies dolozit linkom?

petulos
14. máj 2015

@prevenar asi tak. preto úradom neverím, aj keď ma nútia im veriť.

ruthmaria
autor
14. máj 2015

@adsumus
este to by nam chybalo, aby sa spajalo umrtie s ockovanim

mircalla
14. máj 2015

@mamulienka30 suhlas

tinqua
14. máj 2015

noo chodia mi upozornenia tak reku, že si to čil prečítam...zase tu bojujeme? No tak si nedajte deti očkovať, veď osýpky sú banalita, rotavírusová vakcína nepomáha ide len o biznis a z pneumokokovej vakcíny rovno pokapú jak muchy. Moje dieťa malo po očkovaní teplotu a opuchnutú nožičku do druhého dňa, ježiši kriste a potom o pol roka zas malo teplotu a určite z tej nehodnej vakcíny a keby mám doma mentálne narušené dieťa tiež za to môže očkovanie. Všetci sú dnes strašne bio, strašne raw, ženské vyťahujú cecky pri obednom menu v natrieskanej reštike aj na bicykloch, chodítka sú smrť, granko jed a očkovať dá svoje decko len krkavec. Ľudia podaktorí robíte tento svet miestom kde už ani nechcem žiť.

katrinka8
14. máj 2015

@marthuska - hovorila to v TV doktorka - imunologička - keď bola na túto tému diskusia v roku, keď to bolo aktuálne (2011). Že toto bolo 1 z dôvodov, že bolo po nej veľa nežiadúcich účinkov mnohé veľmi vážne (onkologické ochorenie) a že tiež je už choroba (TBC) málo rozšírená. Mimochodom, presne toto mi hovorila aj pľúcna doktorka rok predtým, keď sme riešili NÚ s dcérkou na pľúcnom. Niekde v archíve by to možno bolo, bolo to vari na STV, ale ozaj si už nespomeniem.

adsumus
14. máj 2015

@katrinka8 mna by zaujímalo ktorá to doktorka ti tvrdila, že z očkovania je rakovina, dakujem, ked to tvrdila v TV asi to neni tajné.

phillippa
14. máj 2015

@liz_lemon stahovali lebo mali podozrenie na kontaminaciu prostredia nie ze boli vakciny kontaminovane to sa nepotvrdilo opatrenie bolo preventivne na rozdiel od mexika

phillippa
14. máj 2015

@katrinka8 TBC je malo rozsirena ? podla toho kde zijes pretoze su regiony kde su vacsie osady a tam sa stale ockuje proti TBC pretoze je tam aj vacsi vyskyt to sa neda takto povedat ze je maly vyskyt

phillippa
14. máj 2015

a mimichodom viete ze NU pri TBC vakcine moze sposobit aj kalmetizacna sestra ked ju zle pichne ? vakcina sa picha len pod kozicku takym zaskrabom obcas sa stane ze ju narvu hlbsie a sposobi hnisavy zapal, avsak nie chybou vakciny ale nespravnym podanim.

katrinka8
14. máj 2015

@sardinka333 len to miešaš hrušky s jablkami - ibalgin ani žiadny iný liek Ťa nikto nenúti užívať pod hrozbou sankcií - narozdiel od očkovania.
Celý problém očkovania je ten, že ťa núti podstupovať prípadné zdravotné riziká, avšak ak sa tie riziká aj naozaj ukážu, tak ten štát dáva od toho ruky preč a ostáva v tom rodina samotná.
Ďalší problém je, že keď sa to riziko naozaj objaví, tak sa na teba okolie pozerá ako na obyčajné zanedbateľné číslo v štatistike, ktoré je obetované v prospech celku. My sme sa tým "číslom v štatistike" stali a ver mi, kým sme ním neboli, tak som očkovanie vôbec neriešila. Chceš - nechceš, teraz mám strach, že aj druhé dieťa sa môže stať "iba číslom v štatistike". A prečo práve tie moje majú byť obetované pre dobro celku? Prečo práve tie či oné? Ktoré áno a ktoré nie? Ja na to hľadím touto optikou - optikou konkrétneho rodiča, konkrétneho dieťaťa. Chápem strach rodiča, ktorý prežíva.
Nikomu neprajem, aby zažil to, čo kamoška. My sme podľa pľúcnej doktorky mali jednu z tých horších reakcií, aj nemocnica bola, aj kadečo iné. Nielen kvôli spomínanej BCG, aj kvôli hexe a prevenaru. Ale to, čo musela zažívať ona, je nič oproti nám. Zväčšená uzlina následkom BCG vakcíny - lieky proti TBC - jeden doktor užívať, druhý neužívať (poškodzujú CNS)- V 10 mesiacoch plná narkóza a odobratie biopsie, 2 týždne čakania, či to nie je zhubné. O rok na to bola táto vakcína z povinných zrušená.... Naopak, prevenar, ako povinný bol zavedený len rok predtým.
Každý by mal mať možnosť voľby sa rozhodnúť, či je ochotný toto podstúpiť a riskovať zdravie svojich detí.
Mňa oveľa viac trápi to spomínané fajčenie. Nekontrolovateľné ohrozovanie detí vlastnými rodičmi, dobrovoľne, bez sankcií, bez pokút... ohrozujú seba, svoje deti, svoje okolie. To nerieši nik a ohrozených detí je nespočetne veľa. Rodičia huliaci deťom do kočíka, na ihriskách, na balkónoch... Beztrestne ohrozujú svoje okolie.

katrinka8
14. máj 2015

@phillippa - to netvrdím ja, to tvrdili v tej diskusii, čo som spomínala. Ale napr. v našom regióne nie je TBC rozšírená, tu je ozaj plošné očkovanie 4-dňových detí zbytočné.

Ešte malé zamyslenie - zaočkoval by nejaký lekár ženu 3 dni pred pôrodom v rámci prevencie BCG vakcínou? Ženu, ktorá nie je reálne ohrozená. Asi nie - kvôli bábätku. Ale keď tá žena na ďalší deň porodí, o 3 dni už to dieťa pichnúť tou istou vakcínou neváhajú... Mne toto zmysel nedáva.

katrinka8
14. máj 2015

@adsumus - čítaj - už vyššie som písala, že to bola diskusia z r. 2011, keď vakcináciu rušili a diskutovali o tom prečo, nepamätám si to. Bola to nejaká imunologička, myslím že bola v komisii, ktorá o tom rozhodovala, ale napamätám si to presne. Meno už vôbec. Ale ak narážaš na MUDr. Elekovú, tak ona to na 100% nebola.

Baby, mňa nebaví sa o tom hádať. Len som chcela poskytnúť pohľad "druhej strany" - tých s číslom v štatistike. Každý nech si robí, ako uzná za vhodné. Ja pátram. Zvažujem. Sama neviem, kam nás život zavedie. Jedno očkované, druhé zatiaľ nie. Nelámem nad tým palicu, stále premýšľam.

phillippa
14. máj 2015

@katrinka8 preco by mal niekto ockovat tehotnu zenu tbc vakcinou u dospelnych sa tbc lieci, existuje normalna liecba a ucinna, u deti do 1 roka je to fatalne.

katrinka8
14. máj 2015

@phillippa - no neviem, ale vieš si predstaviť liečbu na TBC tehotnej ženy? Ale to bolo len hypotetické, že v rámci prevencie tehotnú nezaočkujú, ale 4-dňové dieťa áno. Ja nehovorím o deťoch v ohrozených oblastiach, ale o plošnom očkovaní 4-dňových novorodencov.
Ale to je jedno. Fakt sa mi nechce obhajovať takých alebo onakých. Ja riešim len svoje deti, iné deti si musia riešiť ich rodičia 🙂

adsumus
14. máj 2015

@katrinka8 tvrdíš tu, že lekárka tvrdí, že očkovanie sposobuje rakovinu, si uvedomuješ aké vážne tvrdenie to je? čo ked to je jednoducho klamstvo z tvojej strany, možnosť overiť si informáciu nedáš a pohladu druhej strany sa nemusíš báť žeby tu nebol silná antivax kampan prebieha na koníku od rána do večera aj v noci, lenže nie každý je spokojný s informáciami JPP od anonymov, pretože neočko deti zomieraju na choroby alebo zostávaju postihnuté.