icon

Aké zvieratko je ideálne pre ročné dieťa?

Dnes o 11:04

Ahojte poradíte aké máte? Malý je dosť vnímavý miluje zvieratká a tak by som chcela nám kúpiť. Jasne že by spm sa starala o neho ja. Prosím sprosté odpovede si nechajte pre seba.

Strana
z2
anonym_91291a
Dnes o 11:09

Ziadne. Ty vyber zviera ku ktoremu budes mat vztah a cas nanho. Lebo vhodne so spravnym pristupom od rybiciek cez hlodavce, zajace az po psa je akekolvek. My mame psa ale nie kupovaneho pre dieta ale pre nas a s detmi vychadza uzasne.

anonym_2e787b
Dnes o 11:09

@anonym_autor ale predsa budem sprostá, keď je kontaktná, radšej choďte častejšie do zoologickej, na farmu, ku koníkom, do útulku...ročnému tak jedine plyšáka zvieratko.

biba_18
Dnes o 11:13

ak by si mala mať teraz nové zviera - bude to musieť byť mláďa, ktoré budeš musieť vychovať - a to pri malo dieťati nebude možné ...
ako píšu baby hore - choďte sa kontaktovať so zvieratkami mimo dom a domov kúpte zvieratko až keď bude dieťa vačšie ...
potom neskôr, vo veku 4-6 rokov by si už mohla uvažovať o morčiatku, rybkách či andulkách.. o psíkovi či mačičke až tak 7+

anonym_d898b4
Dnes o 11:16

Suhlasim s názormi vyššie. Mam dieta ktore od malicka cca 6m, velmi reagovalo na zvieratá. Ale ja som nemala kapacitu ziadne zviera riešiť, starať sa o to, nekúpila som mu zviera len tak.. chodili sme pravidelne a to je myslene par krát do mesiaca do zoo, na farmy, kŕmiť kone, kozy, ovce, pri nas mame mini zajaciu farmu proste ak výlet tak musel byt so zvieratami. Prvé zviera dostal az ked sa o neho vedel ako tak postarať. Mal cca 6-7r.

sissy27
Dnes o 11:19

@anonym_autor akekolvek, o ktore si ty ochotna sa starat a venovat sa mu. Rocnemu dietatu idealne plysove.
Zvaz si vase bytove podmienky, casove, financne moznosti (nie len obstaranie, ale najma veterina nieco stoji), ci sa ma kto postarat ked budete chciet ist na dovolenku, ci mate alergie, ci si ok s chlpmi v domacnosti alebo radsej budes cistit akvarko…

moonlight1210
Dnes o 11:20

Psiky som kupovala sebe. Decka ich miluju. Lebo deti miluju akekolvek zieratko, co je dost mile.

Ale starat som sa musela ja, cvicit ich musela ja, takze som si vybrala zieratko, ake som chcela ja. Hlavne, ak ma zit 10+ rokov.

Az ked mali deti cca 6+ rokov (prvy rocnik ZS), tak sa kupil pre ne skrecok a ucili sa pod dohladom starat o neho, kedze je to v podstate nenarocne zvieratko a zije 2-3 roky (nase zili zasadne 4 a par mesiacov).
Naucili sa ako sa starat, ako ho lubit, aj si srdcervuco poplakat, ked umrel a prijat fakt, ez tu nebude navzdy.
A to viac si vazia kazdeho dalsieho domaceho milacika, co k nam pribudne, lebo vedia, ze tu nebude navzdy.

lucia147852
Dnes o 11:21

Plyšové…. Živé zviera nie je hračka a už vôbec nie pre ročne dieťa. Je to živý tvor. Ak chceš zviera ty a vies sa on starať a čo to obnáša, tak ok. Ak to myslis tak, ako je položená otázka, tak žiadne. To nie je sprostá odpoved, to je fakt

anonym_defd98
Dnes o 11:28

@anonym_autor pes, ak máš teda čas s ním chodiť von, cvičiť ho a dávať pozor aby mu ročné dieťa neublížilo a naopak. Každé iné zviera bude pre neho len pársekundová zábavka, menšie ako škrečok a pod. by som absolútne vylúčila, dieťa raz schmatne a bude po škrečkovi. Ak si trúfaš na starostlivosť tak zo psa bude dlhoročný kamarát pre teba aj pre dieťa.

minenkaa
Autor odpoveď zmazal
mandzula
Dnes o 11:32

Pre dieta samotne ziadne, pre rodinu pes, ak budes stihat starostlivost a vycvik.

anonym_e0082f
Dnes o 11:33

v prvom rade si musis uvedomit, ze to je dlhodoba zalezitost. ak to ozaj nebude skrecok, tak zvierata sa dozivaju niekedy aj desiatky rokov. budes musiet riesit co s nim pocas dovolenky, starat sa aj ked dieta strati zaujem.
ja neviem, vo veku 1 roka je podla mna kazde dieta zaujate zvieratami, lebo sa to hybe, je to nieco nove, mile. bude milovat zvierata aj o rok, dva? aj ked ho hryzne, skrabne? alebo ak bude "nezazivne" ako napr. korytnacka, slimak a pod.

herika

tiez súhlasim s vyssie uvedenymi názormi.
Mali ste niekedy nejaké zvieratko (len ty alebo spolu s manzelom) ?
Ak máte dost skúsenosti, co vsetko obnása, mat doma zviera (cas, peniaze, cez dovolenku kto sa postara ... atd.) Tak by som opdorucala ragdoll maciatko (ale neskor, ked dieta má aspon 4-5 rokov . a pochopi preco nemoze "tyrat" zviaratká ...
My máme dost: 2 psov, macku, skrecka ... (ale mali sme jeden cas aj kozicky a sliepky)
Moje deti od zaciatku boli vychované, ako sa treba starat o tie zvieratka, nechcem to od nich, len im dávam priklad ...

minenkaa
martinka13
Dnes o 11:37

Maximálne tak rybka v akváriu, aby neublížilo. V roku sa nevie postarať ani o seba, nie to o zviera

anonym_d5f261
Dnes o 11:41

Kvoli tym 10 minutam, co bude mat dieta zaujem o zviera, fakt nie je potrebne to zviera si zaobstarat. Potom su plne utulky, lebo velke oci a nakoniec sa zisti, ze "to nie je pre nas".

maminkadeticiek
Dnes o 11:46

Ziadne.

anonym_c2bbe1
Dnes o 11:49

Nas miluje zvieratá, mame psa co bol davno pred dietatom a ok, pohladka ho za den, da mu pusu, ale teda "pre neho" by som ho nekupovala 🫣 take ze pre dieta zviera by som najskor kupila niekedy na prvom stupni. Hlodavce su naprd za mna, skrecok neni pritulny, morcata sme mali ale uz oproti skreckovy je to velky zavazok a tiez nemusi byt pritulne... Prosim radsej najdite niekoho na dedine so zvieratami alebo kamosku co ma mileho psa a chodievajte sa obcas pomojkat tam. Radsej ako o pol roka vyhadzovat morca ku kontajnerom.

anonym_beaea3
Dnes o 11:51

@anonym_autor potkana, hada, jašteričku. Veľmi milé a prítulné zvieratká ❤️

macilaci
Dnes o 11:53
@lucia147852

Plyšové…. Živé zviera nie je hračka a už vôbec nie pre ročne dieťa. Je to živý tvor. Ak chceš zviera ty a vies sa on starať a čo to obnáša, tak ok. Ak to myslis tak, ako je položená otázka, tak žiadne. To nie je sprostá odpoved, to je fakt

@lucia147852 presne toto som chcela napísať 😁

svetlonos
Dnes o 11:53

Ty si zviera ešte nikdy asi nemala, inak by si sa tu nepýtala, však? Ja som mala napríklad 2x zajace, tých mini. Mali sme ich dokonca v byte, mali super ohradku 2x1,2m a k tomu produktu tú veľkú klietku, tam bolo wc a myšky s jedlom, vodou. Keď sa nám narodili dieťa, dali sme ich na balkón. Ten jeden nám behal pri nohe ako pes 🙂 Malý sa veľmi tešil. Do jeho dvoch rokov sme ich mali. musela som dávať pozor. Kúpili sme ešte pred otehotnením, nie kôli dieťaťu.
Nech robia čo chces, smrdí to. Jediné že by si čistila wc každé 2-3 hodiny.
Na nič iné by som nemala kapacitu. So psom treba na výcvik, inak je to taka neriadená strela.
Kamoška mala psa, narodili sa jej 2 deti a potom bola aj rada, že pes dožil. Boli to len nervy.
Pokial máte dvom a dvor, kľudne tých Tajov, ti sú super aké musia byť 2 aspom.
Nič malé z hlodavcov by som nechcela. Vtáky robia hluk a bordel.
Mačka má služobníctvo, nie pánov 🙂 ale keby náhodou. Tak je jeden druh. Taká šedá do modrá. Majú radi deti a sú trpezlivé pokojne.

autor
Dnes o 12:10

Ale ja sa tu nepytam či je VHODNE pre ročne dieťa zviera. Čítajte s porozumením a fakt by ste sa mohli niekedy nad sebou zamyslieť. Myslite že keď mi tu budete mudrlantky písať že žiadne a podobne veci tak čo že si to rozmyslím? Veď píšem že sa budeme starať o neho my samozrejme. Píšte tu len tie ktoré máte lebo verim že nie som jediná . A keď chcete mudrovať tak si utekajte na inú temu. Lebo každá len to iste píše môžte si poťapkať gratulujem 🫸🏻🫷🏻

gregik66
Dnes o 12:18

My sme si zobrali psa z utulku ked som bola tehotna. Su to partaci,

biba_18
Dnes o 12:18

ale ty sa pýtaš aké zvieratko je ideálne pre ročné dieťa? odpoveď je naozaj žiadne 😒
proste neverím že dostaneš odpoveď akú očakávaš...
tak malé dieťa sa nevie chovať správne k mláďatám a mláďa sa nevie chovať k deťom ...
iné by bolo ak by ste už mali doma zviera a narodilo by sa vám dieťa - ale takto? de facto 2 malé "deti" naraz 😒
mám skúsenosti s interakciami malé deti - mláďa zvieraťa ... neboli to situácie bez prítomnosti dospelého a neboli to situácie ktorým by si chcela zviera dlhodobo vystavovať ...

anonym_a53fcf
Dnes o 12:22

@anonym_autor zviera pre dieta? najskor 10 rokov... aby rozumelo, ze to nie je na chvilu, ale navzdy. vencit, hrat sa, cesat, menit podstielku, proste je to starost ... nie len sa mojkat... to jej kup nieco plysove alebo chodievajte do zoo... pre rocne dieta nie je ziadne zviera vhodne...

anonym_a9c5ca
Dnes o 12:24
@anonym_autor

Ale ja sa tu nepytam či je VHODNE pre ročne dieťa zviera. Čítajte s porozumením a fakt by ste sa mohli niekedy nad sebou zamyslieť. Myslite že keď mi tu budete mudrlantky písať že žiadne a podobne veci tak čo že si to rozmyslím? Veď píšem že sa budeme starať o neho my samozrejme. Píšte tu len tie ktoré máte lebo verim že nie som jediná . A keď chcete mudrovať tak si utekajte na inú temu. Lebo každá len to iste píše môžte si poťapkať gratulujem 🫸🏻🫷🏻

@anonym_autor do jednej ti tu kazda pise ze ziadne ale hej, my sme mimo 😖

lucia147852
Dnes o 12:32
@anonym_autor

@anonym_autor mám doma zvieratá a deti a preto viem čo píšem. Ale zviera mám pre seba, nie ako zábavku pre ročne dieťa. To proste nefunguje. Predpokladám, že si ešte žiadne zviera nikdy nemala.

anonym_df8d1e
Dnes o 12:50
@anonym_autor

@anonym_autor autorka veď kľud. My všetci chápeme, že je to proste uprd*le či je to vhodné alebo nie, Ty proste chceš a aj tak si ho zadovážiš. Ty s mužom sa budete starať a Tvoje ročne dieťa ho bude v lepšom prípade po dvoch dňoch ignorovať (zo skúseností viem, že každá top hračka, ktorá sa nakoniec ocitne doma, je do 48h nezaujímavá) a v horšom prípade ho bude nevedomky týrať (ale tak Ty chceš, takže nie je o čom), keďže žiadne zviera nie je stvorené na to aby ho gniavilo ročné dieťa.
To zviera sa raz pokúsi brániť (pokúše, poškriabe, zhodí...) a bude vinné, lebo ublížilo dieťaťu a budete sa ho chcieť zbaviť.
Je to jednoduché. Výber si akékoľvek zviera, pretože v tomto prípade je to úplne jedno. Možno len taká malá rada, vyber si také, o ktoré je záujem, aby si sa ho potom, keď bude zlé, neposlušné a u Vás už nevítané, vedela zbaviť ľahko.

anonym_73f3bc
Dnes o 12:51

Tipnem si, že či už kúpiš zviera sebe, alebo dieťaťu, nebude to mať dlhé trvanie a zbavíš sa ho.

misulka22
Dnes o 13:00

Kup zviera sebe ake ti vyhovuje.mn preslo rukami vsetko mozne,ale nikdy som nerirsila ci to je vhodne pre dceru ( akurat dikobraza manzel nechcel kvoli dcere ). Za 1. Starat sa budes ty 2. To zviera je pre dieta zaujimave tak 10minut denne 3.neviem co si predstavujes ze rocne dieta bude robit so zvieratom. Pes sa este dietatu prisposobi ked musi,ale asi xiadne ine zviera nechce aby ho magalo rocne dieta a rocme dieta nebude moc dlho bavit pozerat do akvarka/ terarka/klietky. Takze my mame 100zvierat alebez ohladu na vek dietata.

kiki68
Dnes o 13:05

Ake chces Ty V prvom rade. Ale napr nase deti su mackari a macka by davala zmysel

Strana
z2