icon

Je terárium náročnejšie na starostlivosť než akvárium?

Včera o 06:39

Syn prišiel s tým, že by chcel gekóna. Akvárium doma máme, takže čistenie a pravidelná starostlivosť nám nie sú cudzie, ale živý hmyz v byte ma úprimne trochu odrádza. Je terárium v bežnom fungovaní jednoduchšie než akvárium, alebo si len pridáme ďalšiu techniku a starosti? Vedel by mi niekto poradiť?

misulka22
Včera o 06:59

Ja mam terarkp s gekoncikmi,s pagekon a sichozemske korytnacky.mali sme agamu. Zalezi co chces chovat.gekoncikomlen rano zasvietim a vecer zhasnem,vymenim vodu ked treba dosypem vitaminy.raz za tyzden pozbieram h.vna a kupujem cvrcky.pagekonovi treba rosit.ale inak s tym robota nie je.

anonym_b6dd47
Včera o 11:33

@anonym_autor máme gekončíky, starostlivosť skoro nulová, vymeníme vodu, nastriekame rašelinisko, žiarovku máme na automat takže sa sama zapne aj vypne. Cvrčky a sarančatá máme v boxoch zo zverimexu, občas niečo zdrhne ale to nájdeš o deň -dva lebo skáču kade tade. Nie je to žiadny problém.

anonym_b6dd47
Včera o 11:38

@anonym_autor ešte aký starý je syn? Lebo gekony sú neni veľmi na chytanie, my ich nechávame po nás pobehať aj sa nechajú pohladkať ale občas vedia byť dosť rýchle a človek ich musí vedieť chytiť aby mu nespadol. Pri páde na zem z výšky by si mohol dosť ublížiť.

anonym_16ba11
Včera o 17:26

viac by ma strasili cvrcky ako samotna starostlivost o terarko, mali sme agamu a cvrcky museli byt mimo byt smrdelo to (aj cele terarko hlavne v lete...) a cvrlikalo, sem tam utieklo z terária 😱 uz nikdy viac (bojim sa hmyzu)

luliu
Včera o 17:42

Za mňa je jednoduchšia starostlivosť o terarium v porovnaním s akvárium. Mali sme obe. Za mňa vhodnejšia pre dieťa je agama. Dá sa hladiť, môže s ňou chodiť von v lete.......