Dovolenka kvôli psychológovi? Problém súkromia na pracovisku
Ahojte, chcela by som sa poradiť… chodím k psychológovi, ale zatiaľ si kvôli tomu beriem dovolenku, aby som to nemusela v práci vysvetľovať. Je mi to trochu nepríjemné a nechcem, aby to riešili kolegovia alebo nadriadený, no zároveň mám pocit, že dovolenku by som vedela využiť aj inak.
Rieši sa podľa vás takéto niečo bežne na pracovisku? Sme malá firma, v menšom meste, takže tu o sebe všetci dosť vieme, a úprimne mám už dosť starostí aj bez toho.
Ďakujem za vaše rady.
Dohodnúť sa s vseobecnou že by dala pecko.
Psychoogicka ti nemoze dať termin poobede keď už nie si v oraci?
@pytame_sa_za_teba preco by sa malo? priepustky odovzdavas na personalnom... ak s tym mas problem, popros obvodneho aby ti dal priepustku a vybavene... dovolenku by som si na lekara nebrala
@anonym_9c3cb9 👍👍👍
Nám firma platí psychológov ktorých môžeme využívať, je to aj v záujme firmy aby boli zamestnanci spokojní a mali v pohode život.
Toto isté riesim so psychiatrom. Zatiaľ vzdy beriem dovolebku. Lebo u nas je to klebetaren. Na 100% by to vedeli vsetci.
je otázka či by ti na psychologa vôbec uznali papier ... rieš to ako píšu hore baby s obvodným lekárom ...
resp. ak sa dá, ber HO - a dohodni sa s vedúcim v rámci toho s tým, že si nadrobíš ...
Rieši sa podľa vás takéto niečo bežne na pracovisku?
Niektorý šéf je empatický človek, ktorý ťa pochopí a podporí, pričom pochopenie aj podpora ostane medzi vami. Niektorý šéf ťa vysmeje, budú to vedieť všetci, podpory sa nedočkáš a je možné, že ťa automaticky bude brať za slabý článok.
Kolegovia - niekde je skvelý kolektív, kolegovia sa majú radi pracovne aj ľudsky a ak má niekto z nich ťažkosti, podržia ho. Niekde sú vzťahy neosobné až zlé a ak má niekto náročnú situáciu, tak ho skôr zhejtujú.
Čiže toto nie je otázka na MK. Toto musíš vedieť ty, s akými ľuďmi pracuješ. A zároveň ty musíš vedieť, ako veľmi vyzretý človek si. Či je pre teba dôležitejšia tvoja pohoda a v takom prípade sa ťa nedotkne, ak to hoci aj celé mesto bude vedieť, alebo sú pre teba reči ľudí tak dôležité, že tomu prispôsobuješ svoj život.
Čo sa týka dovolenky a zrejme tvojho záujmu čerpať namiesto dovolenky priepustku (tzv. paragraf), ten slúži na návštevu lekára. Psychológ nie je lekár. Takže zamestnávateľ nie je povinný ti návštevu psychológa uznať ako paragraf. Z vlastnej iniciatívy tak môže urobiť, ale povinnosť nemá. Čiže jedine to nahradiť potvrdením od iného lekára. To je ale na rozhodnutí lekára, či ti vydá potvrdenie o návšteve, ak si reálne u neho na návšteve nebola. Povinnosť nemá.
@pytame_sa_za_teba
tu veľa zohráva úlohu HR oddelenie, či sú tam klebetnice. U manžela, sa toto vyskytlo a na HR dostala okamžitú výpoveď a bol s toho veľký prúser.
Ja v práci bez problémov akceptujem psychológa, psychiatra.
Niektorý šéf je empatický človek, ktorý ťa pochopí a podporí, pričom pochopenie aj podpora ostane medzi vami. Niektorý šéf ťa vysmeje, budú to vedieť všetci, podpory sa nedočkáš a je možné, že ťa automaticky bude brať za slabý článok.
Kolegovia - niekde je skvelý kolektív, kolegovia sa majú radi pracovne aj ľudsky a ak má niekto z nich ťažkosti, podržia ho. Niekde sú vzťahy neosobné až zlé a ak má niekto náročnú situáciu, tak ho skôr zhejtujú.
Čiže toto nie je otázka na MK. Toto musíš vedieť ty, s akými ľuďmi pracuješ. A zároveň ty musíš vedieť, ako veľmi vyzretý človek si. Či je pre teba dôležitejšia tvoja pohoda a v takom prípade sa ťa nedotkne, ak to hoci aj celé mesto bude vedieť, alebo sú pre teba reči ľudí tak dôležité, že tomu prispôsobuješ svoj život.
Čo sa týka dovolenky a zrejme tvojho záujmu čerpať namiesto dovolenky priepustku (tzv. paragraf), ten slúži na návštevu lekára. Psychológ nie je lekár. Takže zamestnávateľ nie je povinný ti návštevu psychológa uznať ako paragraf. Z vlastnej iniciatívy tak môže urobiť, ale povinnosť nemá. Čiže jedine to nahradiť potvrdením od iného lekára. To je ale na rozhodnutí lekára, či ti vydá potvrdenie o návšteve, ak si reálne u neho na návšteve nebola. Povinnosť nemá.
@melanta chyba, klinický psychológ je niečo iné a tam potvrdenie platí zo zákona, nie len od dobrej vôle zamestnávateľa.
Ja dávam papier od psychologa pomerne často, ale som v korporáte a mám dieťa s PAS, tak neporadím, ale ak sa necítiš komfortne, skús proste napísať že je to rodina, dieťa, po dohode s daným psychológom samozrejme.
@melanta toto nie je správna informácia. v ambulancii klinického psychologa, ktory patri pod zdravotnictvo normalne dostanes "Pecko".neviem, k akemu ale autorka chodi...
@melanta toto nie je správna informácia. v ambulancii klinického psychologa, ktory patri pod zdravotnictvo normalne dostanes "Pecko".neviem, k akemu ale autorka chodi...
@anonym_d1e1c1 ja píšem "psychológ", toho autorka spomína. O klinickom psychológovi som nepísala, pretože ani autorka nespomínala, že chodí ku klinickému psychológovi. Vychádzam z toho, čo píše autorka, ktorá spomína psychológa, nie klinického psychológa. Takže moja informácia, že priepustka u psychológa neplatí, je v poriadku, pretože naozaj neplatí.
@anonym_71c678
@pytame_sa_za_teba
tu veľa zohráva úlohu HR oddelenie, či sú tam klebetnice. U manžela, sa toto vyskytlo a na HR dostala okamžitú výpoveď a bol s toho veľký prúser.
Ja v práci bez problémov akceptujem psychológa, psychiatra.
@anonym_1eb791 toto sa stalo aj mne, vyhodila som kolegyňu z HR, ktorá posúvala informácie kade tade. Za mňa nepochopiteľné. A rovnako som akceptovala aj bežného psychológa a aj iné veci mimo zákona, sme ľudia. Preto ťažko autorke poradiť, pretože iba ona vie, akých kolegov má a je pre ňu úplne irelevantné, ako to majú v práci iní.
Ja som bežne nosila P od psychológa. Bolo krátke obdobie keď som chodila každý týždeň. U nas si P základame do fascikla kde si zapisujeme dochádzku, takže som si to tam založila vždy posledný deň v mesiaci nech to tam nieje na očiach všetkým kolegom. Samozrejme mali možnosť to vidieť ten posledný deň v mesiaci, mne však také veci veľmi nevedia. Skromne si dovolím tvrdiť že polovica populácie by toho psychológa potrebovala 🖕🏼🖕🏼🖕🏼😁😁😂
@anonym_d1e1c1 ja píšem "psychológ", toho autorka spomína. O klinickom psychológovi som nepísala, pretože ani autorka nespomínala, že chodí ku klinickému psychológovi. Vychádzam z toho, čo píše autorka, ktorá spomína psychológa, nie klinického psychológa. Takže moja informácia, že priepustka u psychológa neplatí, je v poriadku, pretože naozaj neplatí.
@anonym_71c678
@melanta tak z hladiska mna ako psychologicky to nie je spravna info tak ci tak..nerozumiem tomu dorazu chodit k "psychologovi" alebo chodit ku "klinickemu psychologovi". Clovek bezne hovori aj pri klinickom ze ide k psychologovi...a vid aj prispevok nizsie kde pise ina diskutujuca,ze od psychologa mala P. Myslim ze ma logiku,co pisem a ak niekto nevidi,treba tam tu logiku najst..
@anonym_1eb791 toto sa stalo aj mne, vyhodila som kolegyňu z HR, ktorá posúvala informácie kade tade. Za mňa nepochopiteľné. A rovnako som akceptovala aj bežného psychológa a aj iné veci mimo zákona, sme ľudia. Preto ťažko autorke poradiť, pretože iba ona vie, akých kolegov má a je pre ňu úplne irelevantné, ako to majú v práci iní.
@melanta a teda aj ten argument,ze psycholog nie je lekar,tak nedava P,je blbost.nielen lekari davaju P
@anonym_71c678 psycholog papier vypisat moze, zamestnavatel ho uznat nemusi. od klinickeho musi.
Otázka mimo. Môže klinický psychológ predpisovať lieky? Antidepresíva napr.
Otázka mimo. Môže klinický psychológ predpisovať lieky? Antidepresíva napr.
@anonym_15759e nie,iba psychiater

@pytame_sa_za_teba preco by sa malo? priepustky odovzdavas na personalnom... ak s tym mas problem, popros obvodneho aby ti dal priepustku a vybavene... dovolenku by som si na lekara nebrala