icon

Ako by ste prijali homosexuálnu orientáciu dieťaťa?

mrtina2
12. jan 2026

Ahojte, napadlo ma túto tému založiť po dnešnej debate v práci keď kolegyňa prišla s tým že jej synovec je gay, strašne sa nad tým rozhorčovala ako to nie je normálne a ľudia už nevedia čo od dobroty. Do toho sa pridal kolega že je rád že sú jeho synovia ženatí a toto sa mu stať nemôže a asi by sa prepadol od hanby.
Čo vy, ako by ste brali keby sa vám vaše dieťa povie že je lesba/gay?
Mne keby dcéra povie že sa jej páčia ženy tak by som si z toho absolútne nič nerobila, pre mňa je to normálna vec.

Strana
z5
viestta
17. jan 2026

@pr85 vies co, ty mas malicke deti. Ty este netusis ci sa ti nenarodili homosexualne deti, fakt nevies. Ako by si sa postavil k tomu o nejakych 15 - 20 rokov, keby sa ukazalo, ze ich sexualna orientacia je ina? Co by si vtedy robil?
Vies si predstavit, ze sa nedozijes vnucat z roznych dovodov. Okrem homosexuality, neplodnosti alebo toho, ze tvoje deti nikdy nenajdu partnera, s ktorym by mali deti to moze dopadnut aj tak, ze tvoje deti sa jednoducho rozhodnu ziadne deti nemat. Co potom budes robit?
@simca06022011 v tych inych krajinach sa mozu sobasit, teda maju vyhody vyplyvajuce z manzelskeho stavu. U nas by taka zmena napriklad znamenala moznost dedenia zo zakona po partnerovi, vdovsky dochodok po smrti partnera, znamenala by to neobmedzeny pristup k pristup k informaciach o zdravotnom stave a aj rozhodovacie pravo o zdravotnej starostlivosti ak partner sam o nej rozhodnut nemoze, moznost cerpania OCR ak by to zdravotny stav partnera vyzadoval. A to este nezabudajme aj na moznost adopcie. U nas je im v Ustave uprete pravo na sobas a teda su im uprete vsetky prava, ktore by zo statusu manzelstva vyplyvali.

lapersefona
17. jan 2026
@anonym_eff564

Ja by som sa potesila, gayovia su najlepsi synovia. Plus nikdy by som nebola svokra nevesty ktora by sem chodila za kazdy prd ohovarat.

Uprimne, bolo by mi to jedno. Zijem v krajine kde uz to nikto nejak neriesi, mozu sa sobasit, mat deti.

A dufam ze syna vychovavam tak, ze bude vediet ze to nie je nieco, s cim sa musi “priznat”

@anonym_eff564 preco su gayovia najlepsi synovia?

anonym_eff564
17. jan 2026
@lapersefona

@anonym_eff564 preco su gayovia najlepsi synovia?

@lapersefona neviem preco to tak je. Ale vsetci moji gay kamosi maju velmi blizky vztah s mamou.

simca06022011
17. jan 2026
@viestta

@pr85 vies co, ty mas malicke deti. Ty este netusis ci sa ti nenarodili homosexualne deti, fakt nevies. Ako by si sa postavil k tomu o nejakych 15 - 20 rokov, keby sa ukazalo, ze ich sexualna orientacia je ina? Co by si vtedy robil?
Vies si predstavit, ze sa nedozijes vnucat z roznych dovodov. Okrem homosexuality, neplodnosti alebo toho, ze tvoje deti nikdy nenajdu partnera, s ktorym by mali deti to moze dopadnut aj tak, ze tvoje deti sa jednoducho rozhodnu ziadne deti nemat. Co potom budes robit?
@simca06022011 v tych inych krajinach sa mozu sobasit, teda maju vyhody vyplyvajuce z manzelskeho stavu. U nas by taka zmena napriklad znamenala moznost dedenia zo zakona po partnerovi, vdovsky dochodok po smrti partnera, znamenala by to neobmedzeny pristup k pristup k informaciach o zdravotnom stave a aj rozhodovacie pravo o zdravotnej starostlivosti ak partner sam o nej rozhodnut nemoze, moznost cerpania OCR ak by to zdravotny stav partnera vyzadoval. A to este nezabudajme aj na moznost adopcie. U nas je im v Ustave uprete pravo na sobas a teda su im uprete vsetky prava, ktore by zo statusu manzelstva vyplyvali.

@viestta to viem. Ale podla mna to neznamena spokojnejsi zivot, bezpecnost, nediskriminovanie = ako tu niekto pisal, ze gay musi opustit SR... myslim ze ak by sa velmi chcelo, niektore zalezitosti sa daju pravne osetrit aj inak ako manzelstvom a niektore podla mna ani nie su podstatne. Ale teda dufajme ze aj tie manzelstva, registrovane partnerstva sem pridu. Ustava sa da menit, vieme to 😂Myslim ze ludia maju najviac paniky z adopcii, a ak by len to mal byt problem a na to treba vyzriet este spolocnosti, tak by sa to dalo nejak vypustit.

viestta
18. jan 2026
@simca06022011

@viestta to viem. Ale podla mna to neznamena spokojnejsi zivot, bezpecnost, nediskriminovanie = ako tu niekto pisal, ze gay musi opustit SR... myslim ze ak by sa velmi chcelo, niektore zalezitosti sa daju pravne osetrit aj inak ako manzelstvom a niektore podla mna ani nie su podstatne. Ale teda dufajme ze aj tie manzelstva, registrovane partnerstva sem pridu. Ustava sa da menit, vieme to 😂Myslim ze ludia maju najviac paniky z adopcii, a ak by len to mal byt problem a na to treba vyzriet este spolocnosti, tak by sa to dalo nejak vypustit.

@simca06022011 "musi" je o osobnom nastaveni, ale povedzme si pravdu ani jednemu sa necudujem ak si povie ze "musi"

domix147
18. jan 2026

@mrtina2 ahoj necitala som komentáre …verím a dufam,že moje deti budú heterosexuálne…
Ale keby náhodou tak by som ich vždy milovala rovnako a vždy im pomohla a stala pri nich … a ostatní by mi boli ukradnutí . Tak ako sú mi aj teraz . Ja chcem byt pre svoje deti vždy bezpečný prístav…miesto kde vedia že sa vždy môžu vrátiť a že ich tu vždy prijmeme …

aalt
18. jan 2026

Problem je, ze politici normalizovali utoky na mensiny. A ostatnym to nevadi. Ved ich sa to netyka. Ale takto sa dopracujeme ku klasike, ze ked sa ich nezastanes, tak sa moze stat, ze ked sa to bude tykat teba, tak sa ta uz nebude mat kto zastat.
A nie vsetko sa da osetrit inac ako manzelstvom, alebo regostrovanym partnerstvom ...

simca06022011
18. jan 2026
@viestta

@simca06022011 "musi" je o osobnom nastaveni, ale povedzme si pravdu ani jednemu sa necudujem ak si povie ze "musi"

@viestta chapem, hlavne v situacii ked su vsetci vsade "nespokojni"

simca06022011
18. jan 2026
@aalt

Problem je, ze politici normalizovali utoky na mensiny. A ostatnym to nevadi. Ved ich sa to netyka. Ale takto sa dopracujeme ku klasike, ze ked sa ich nezastanes, tak sa moze stat, ze ked sa to bude tykat teba, tak sa ta uz nebude mat kto zastat.
A nie vsetko sa da osetrit inac ako manzelstvom, alebo regostrovanym partnerstvom ...

@aalt kedy to normalizovali?

charaka
18. jan 2026

@mrtina2 Jasne, ze cloveka to zamrzi, predsa len to nie je nieco, s cim clovek pocita. Ale odo mna by dieta/deti dostali obrovsku podporu a pochopenie, lebo "svet vonku" je kruty a urcite sa gayovia/lesby potykaju s predsudkami na kazdom rohu. A ak ich odsudi este aj najblizsia rodina, tak je to hrozne.

viestta
18. jan 2026
@simca06022011

@simca06022011 uz davno

aalt
18. jan 2026
@simca06022011

@simca06022011 tak aktualne snaha dostat Bombica z basy. A to je typek, pre ktoreho su menejcenne aj zeny ... o celej Republike skoda hovorit ... ja viem, to boli hriechy minulosti, teraz to uz su slusni nackovia.

aalt
30. jan 2026

Príbeh otca, ktorého transrodový syn Gabriel si vzal život:
Teraz poviem niečo, čo asi vyznie cynicky, ale tak to cítim – chvalabohu, že Gabriel tu teraz nie je. Tu, v dnešnej spoločnosti. V porovnaní s tým, ako to bolo, sme sa posunuli do strašného pekla. Teraz je to priam neuveriteľný Mordor. Už vtedy to bolo strašné a Gabriel si siahol na život, ale teraz je to stokrát horšie.
https://dennikn.sk/5102965/zavolal-si-ma-do-det...

Asi tolko k tej tolerancii u nas ...

anonym_f95d6c
10. feb 2026

@mrtina2 som mama 3 synov, jeden je gay. Studuje v zahranici a neplanuje sa vratit na SR. Tusila som to cca ked bol v puberte, neskor som si bola uz ista a potom sme mali rozhovor. Napriek tomu ze som to “vedela” to bolelo. Aj vzdy tam niekde vnutri bude…. Ale pekne sme sa porozpravali, poprosila som ho o cas aby som sa uplne otriasla, preslo dalsich par rokov a mame vyborny vztah, obracia sa na mna aj v oblasti lasky, aj varime spolu po telefone, cize ten vztah mame este lepsi ako predtym, povedal ze z rodiny som to vzala asi najlepsie co ho aj prekvapilo😃 Vztah ziadny nemal, nejak sa nevie otvorit a myslim ze este sa sam vyrovnava so sebou ale snad najde nejakeho k sebe co si budu pasovat. Takze za mna to nebola automaticka reakcia ze hej nic sa nedeje, musela som to spracovat, poplakat si ( ano priznavam ) ale nevzdala som to a snad som mu oporou.

Strana
z5