Ako by ste sa bránili pri útokoch krokodila?
Hypoteticka situacia - ak vy nejakemu chovatelovi utiekol krokodil a stretli by ste ho napr na rieke Nitra, ako by ste sa branili pri napadnuti. Myslite, ze sa niekde v Europe taka situacia uz stala?
Ja viem taký príbeh, ako sa zbaviť krokodíla, ale je to na dlho. Možno to niekto pozná. Začiatok je, že potrebuješ nudnú knihu...
@anonym_autor to si ty, ktora sa zhaluzila na tom, ze aligstor zabil mladu turistiku, ktora sa chcela len ochladit? Ako sorry, ale uz by stacilo. Na Slovensku sa naozaj nemusi bat, ze niekomu ujde krokodil 🙈 to mas ozaj vacsiu sancu, ze ta zhltne sumec a to uz naozaj preháňam, len aby bolo jasne, aku absurdnu situaciu tu vykreslujes... Ale napriek tomu ti poradim: utekaj a vela kluckuj, krokodily vraj nie su obratne pri zabacani 🤷 ak chces byt dobre pripravena, skus na to zacat trenovat, mozno to naozaj raz vyuzijes a my tu vsetky budeme za blbe
@anonym_autor to si ty, ktora sa zhaluzila na tom, ze aligstor zabil mladu turistiku, ktora sa chcela len ochladit? Ako sorry, ale uz by stacilo. Na Slovensku sa naozaj nemusi bat, ze niekomu ujde krokodil 🙈 to mas ozaj vacsiu sancu, ze ta zhltne sumec a to uz naozaj preháňam, len aby bolo jasne, aku absurdnu situaciu tu vykreslujes... Ale napriek tomu ti poradim: utekaj a vela kluckuj, krokodily vraj nie su obratne pri zabacani 🤷 ak chces byt dobre pripravena, skus na to zacat trenovat, mozno to naozaj raz vyuzijes a my tu vsetky budeme za blbe
@lindusss2016 dakujem
Zhodou okolnosti som kedysi pozerala dokument o útotokoch krokodílov. Prvá rada bola utekať-rýchlo a rovno, nekľuĉkovať, to ťa zbytočne spomalí, pretože krokodìl sa síce vie rozbehnúť, ale nevydrží dlho. Ak už zachytí človeka zubami, zväčša ich točia vo vode čím obeť chcú utopiť a potrhať, treba sa držať zubami nechtami a rolovať na ňom-citlivé miesto sú oči a nozdry. A ešte udrieť do krčnej chlopni. Vtedy musí obeť pustiť, inak by sa sám utopil. Nejaký chlap takto prežil jeho rolovanie a pustil ho. 😃
Zhodou okolnosti som kedysi pozerala dokument o útotokoch krokodílov. Prvá rada bola utekať-rýchlo a rovno, nekľuĉkovať, to ťa zbytočne spomalí, pretože krokodìl sa síce vie rozbehnúť, ale nevydrží dlho. Ak už zachytí človeka zubami, zväčša ich točia vo vode čím obeť chcú utopiť a potrhať, treba sa držať zubami nechtami a rolovať na ňom-citlivé miesto sú oči a nozdry. A ešte udrieť do krčnej chlopni. Vtedy musí obeť pustiť, inak by sa sám utopil. Nejaký chlap takto prežil jeho rolovanie a pustil ho. 😃
@enmery vidis a ja som v dokumente videla, ze kluckovat, lebo ze to ich velmi spomali 😂 clovek uz nevie, comu ma verit, ked sa chce ubranit utoku krokodila 🤷
@enmery čo je krčná chlopňa?
Ved uz nepripeka na gebule vonku.. tak potom neviem,z coho ti harasi
Neviem či by ho skôr tá Nitra nezabila? Si predstav krokodíla, ktorý má čistú, teplú, filtrovanú vodu, podarí sa mu zdrhnúť do studenej , nefiltrovanej, plnej baktérii, to by musel byť pre neho šok....
@enmery vidis a ja som v dokumente videla, ze kluckovat, lebo ze to ich velmi spomali 😂 clovek uz nevie, comu ma verit, ked sa chce ubranit utoku krokodila 🤷
@lindusss2016 Fakt Ťa to spomalí, lebo krokodíl síce vyštartuje, ale hneď ho to aj prejde a kľučkovaním by si mu dávala len väčšiu šancu ťa chytiť. 😃Ale to skôr bude ten sumec niekoho naháňať.
@enmery čo je krčná chlopňa?
@rozculena No pokiaľ si pamätám, tak je to chlopňa na konci ich ústnej dutiny, keď hryzú obeť vo vode, uzatvorí sa, aby sa mu voda nedostala do pľúc a on ďalej dýcha nozdrami. Ak ju do nej buchneš, roztvorí sa, čiže sa začne topiť a musí obeť pustiť. Ale nezažila som, tak neviem😄
@lindusss2016 Fakt Ťa to spomalí, lebo krokodíl síce vyštartuje, ale hneď ho to aj prejde a kľučkovaním by si mu dávala len väčšiu šancu ťa chytiť. 😃Ale to skôr bude ten sumec niekoho naháňať.
@enmery tak ja som to pochopila zas nie tak, ze kluckovat bez rozmyslu malicke pohyby, ale skor akoby vacsie zakrury robit, asi som sa blbo vyjadrila 🤷 kluckovat v pravom slova zmysle ta fakt spomali. Skor to bolo myslene akoze zahybat, nie utekat len jednym smerom 🙈 ale pride mi dost absurdne uz aj to, ze nad tym vobec rozmyslame 🤣
@anonym_autor skor sa obavaj toho, ze v rieke Nitra na teba zautoci korytnacka pismenkova, ktoru niejeky pseudoochranca prirody vypustil do prirody, ked mu prerastla terarko. Tie su u nas uz realne vo vodnych tokoch, su to (aj) mrchozruty a prenasaju rozne choroby, takze ak ta vo vode dafne do prsta, tak mas o zabavu postarane.,
@anonym_autor skor sa obavaj toho, ze v rieke Nitra na teba zautoci korytnacka pismenkova, ktoru niejeky pseudoochranca prirody vypustil do prirody, ked mu prerastla terarko. Tie su u nas uz realne vo vodnych tokoch, su to (aj) mrchozruty a prenasaju rozne choroby, takze ak ta vo vode dafne do prsta, tak mas o zabavu postarane.,
@anonym_ad6ac6 Si jej pridala o ďalšiu fóbiu naviac práve😀
@anonym_ad6ac6 Si jej pridala o ďalšiu fóbiu naviac práve😀
@enmery ale na rozdiel od krokodilov a aligatorov tu mrchu hnusnu ma moznost aj stretnut, Tak si mopze sadnut k nejakemu rybniku a striehnut, hlavne na jar sa chodia mrochty nenazrane vyhrievat na breh
Aj anakondu môžeš stretnúť.
Nepozerat sa do oci, schulit sa a robit mrtvu.
@enmery tak ja som to pochopila zas nie tak, ze kluckovat bez rozmyslu malicke pohyby, ale skor akoby vacsie zakrury robit, asi som sa blbo vyjadrila 🤷 kluckovat v pravom slova zmysle ta fakt spomali. Skor to bolo myslene akoze zahybat, nie utekat len jednym smerom 🙈 ale pride mi dost absurdne uz aj to, ze nad tym vobec rozmyslame 🤣
@lindusss2016 Niekto rozmýšľa o mimozemšťanoch, ďalšiu trápi mucha, tu je krokodíl. Na dnes by už hádam aj stačilo.
Ja by som sa neubranila, mna by zozral
@rozculena No pokiaľ si pamätám, tak je to chlopňa na konci ich ústnej dutiny, keď hryzú obeť vo vode, uzatvorí sa, aby sa mu voda nedostala do pľúc a on ďalej dýcha nozdrami. Ak ju do nej buchneš, roztvorí sa, čiže sa začne topiť a musí obeť pustiť. Ale nezažila som, tak neviem😄
@enmery takže treba mu strčiť ruku do papule? Tú ruku odhryzne a nebude čakať,kým ho niekto buchne do chlopne.
Nechaj ho prist blizsie, budes mat aspon spacak Lacoste.
@lindusss2016 akože super vedieť! možno si na to spomeniem keď ma raz bude dajaký krokodil naháňať!
@anonym_autor Jedna je vysadená na krokodíly, jedna na šľachticov a kráľovské rodiny, jedna stále mixuje pre dieťa, iný zbiera prázdne fľaše a rieši, koľko rožkov si za to kúpi .... a veľké množstvo očuráva papieriky a potom lupou hľadajú dve čiarky.
Každý má nejakú úchylku. 😖😲😨
Toto je coooo 🙈

Ja som raz videla krokodilie rodeo na Floride . Ten chlapik mu hubu otvoril aj hlavu mu tam strcil . Jeden zly pohyb a odkusol by mu ju . Uz sa nepamatam ako to funguje 😆on ked ma otvorenu hubu tak ta nevidi , takze mu asi mas drzat zobak otvoreny ako Ice ventura Jim Carry. Aj foto s mladatom som si urobila za maly poplatok co isiel na vyzivu tym krokodilom . Oni boli daky rescue co sa ludom hrabali do domov a boli by utrateni. A daka expertka z MK mi vtedy pisals ze som mala dat svoje dieta male matke toho krokodila ze tyram zvery a mam zabavu pre bohatych ( stalo to vtedy $20 na osobu) a ze som mala ist do everglades ked som chcela ist kukat krokodile v humanom prirodzenom prostredi . Ale to madam netusila ze to iste robia aj v Everglades .( baziny kde zije mrte krokodilov ) Ta zena co sa sla kupat s krokodilmi urobila velku hlupost , Boli tam varovne cedule a nikto normalny by na Floride nesiel do takej vody . On jej odtrhol ruky a vykrvacala .Krokodil je najnebezpecnejsi vo vode tam je velmi rychlo na suchu mas vacsie sance .Utekaj rovno a rychlo ak ta dobehne bojuj udri do nosa oci krka . Ale neboj na Svk mas viac sancu ze niekomu utecie lev ako aligator .
Keď už ťa ide zahryznúť, treba mu nastaviť ruku a nechať čo najviac. Vnútri ho chytiš za chvost a druhou rukou za tlaku a prevratiš ho naopak. Vtedy budú zuby smerovať von a už ťa nebude môcť uhryznúť
@enmery ale na rozdiel od krokodilov a aligatorov tu mrchu hnusnu ma moznost aj stretnut, Tak si mopze sadnut k nejakemu rybniku a striehnut, hlavne na jar sa chodia mrochty nenazrane vyhrievat na breh
@anonym_ad6ac6 ja sa skor bojim bobrov, vydry a podobnych zverov,co su pri riekach..jeden hryzol tak nestastne chlapika ze mu rozhryzol hlavnu tepnu a KO :( ale zas je to taka pravdepodobnost,ako ten sumec,co pisali vyssie 🤣

Pri krokodílom jazierku sa držím ďalej, nejdem k nim blízko a nedráždim ich.