icon

Ako byť produktívna doma počas dňa?

10. nov 2025

Ahojte ako byt produktívna cez deň a nelezat pred telkou? Cvičiť chodievam až na večer s manželom. Dovtedy ako on príde domov cca 17:30 tak potrebujem vyplniť čas. Doma si upracem, navarím no len čo potom robiť. Knihy nečítam.

autor
10. nov 2025
@anonym_7ac476

Teda takto, dnes v IT svete, kde bežíme na Scrume a taskoch a máme každú minútu estimovanú dopredu ty máš robotu na hodinu alebo na dve? Veď kapacitu ti plánuje scrum master. A on má všetky tvoje tasky dopredu naestimované časovo.

@anonym_7ac476 tasky si zadávam ja sama a mám voľnú ruku. Viem čo musím za deň splniť a to splním 😄 pracujem v De firme.

martinkatinka
10. nov 2025

Kup si zvieratko.

autor
10. nov 2025
@martinkatinka

Kup si zvieratko.

@martinkatinka zvažovali sme psika, no dosť cestujeme. Nemal by ho kto postrážiť.

anonym_7ac476
10. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_7ac476 tasky si zadávam ja sama a mám voľnú ruku. Viem čo musím za deň splniť a to splním 😄 pracujem v De firme.

@anonym_autor ale no... trošku to zreálnime.

autor
10. nov 2025
@anonym_7ac476

@anonym_autor ale no... trošku to zreálnime.

@anonym_7ac476 nemám čo zreálňovať 🙂 práca v it je dosť obšírny pojem

lindous
10. nov 2025

Ja by som išla do tej VŠ, aj keď netreba teraz, príde mi to ako ideálna príležitosť a ja sa vzdelávam rada… alebo by som si našla ešte brigádu, aj ak to netreba finančne, tak niečo čo by ma bavilo, napĺňalo, aby som vypadla z domu…

anonym_7ac476
10. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor práca v IT je práca v IT, viac menej o tom istom. Pozri, ty si nevieš urobiť vlastný program? Bez muža si stratená?

qrstxyz
10. nov 2025
@anonym_autor

@simsalabim pracujem z domu a prácu na deň mám hotovú za hoďku.

@anonym_autor no hneď by som s Tebou menila. Niet nad to rýchlo si porobiť a mať potom celý zvyšok dňa len pre seba. Veď nájdi si nejaké záľuby, vyskúšaj viacero činností, dosť veľa dobrých nápadov tu už odznelo. Sama uvidíš, čo Ťa baví a čo nie.

alenka58
10. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_6495bb ja si poslom vždy tak do 8:30 potom dám svoju rannú rutinu, raňajky práca, varenie, upratovanie a nejaké tie domáce práce. Prednedávnom som triedila oblečenie atd. Bývam ďaleko od rodičov, takže to padá, kamarátky sú väčšinou v práci, keď je mám čas.

@anonym_autor ja som sa teraz začala učiť štrikovať, chodím s deťmi na krúžky tak chcela by som využiť ten čas, kamarátka ozaj krásne pletie inšpirovala ma, zatiaľ mi to nejde, ale snažím sa, baviť ma to baví len nie som zručná, neviem či by ťa to bavilo

anonym_b53108
10. nov 2025

@anonym_autor Úprimne závidím..nepoznám nudu celý život. Ja neviem čo skôr a keď si ukradnem raz za čas chvíľu pre seba a idem sama von,alebo len tak ležím a nerobím nič tak som happy
Ale prevažne si vždy nájdem čo treba urobiť, alebo robím co mam rada.

mirage
10. nov 2025

prosim ta, bez akejkolvek ironie, napis nam, co, kde kedy ako robis.. ze si platena za 8 hodin, hotove to mas za hodinu, full HO. Ake mas vzdelanie/kurzy.. Ja to naozaj uprimne chcem vediet.

petronelag
10. nov 2025
@mirage

prosim ta, bez akejkolvek ironie, napis nam, co, kde kedy ako robis.. ze si platena za 8 hodin, hotove to mas za hodinu, full HO. Ake mas vzdelanie/kurzy.. Ja to naozaj uprimne chcem vediet.

@mirage Ona robí pre zahraničnú firmu a ak to robí dlhšie a vie si to zmanažovať dobre, tak sa to dá.

mirage
10. nov 2025
@petronelag

@mirage Ona robí pre zahraničnú firmu a ak to robí dlhšie a vie si to zmanažovať dobre, tak sa to dá.

@petronelag ano, ale aj tak, chcem vediet co robi, pre koho, aj ked sa to asi nedozviem, ale znie to ako sen

autor
10. nov 2025
@mirage

@mirage prepáč ale určite nebudem zverejňovať môjho zamestnávateľa.

mirage
10. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor na ine sa aj pytam, ale ok

dollyzv
10. nov 2025

Ak niekto spraví svoju prácu na 8 hodín za jednu Max dve hodiny,ja sa stavím ze pracuješ ako IT v našom korporáte 🤣🤣 u nás to tiež vyzerá ze iteckari robia tak hodinu z dňa aj ked by ich bolo treba 24/7 co je vsetko K.o. 🤣🤣🤣 k téme…hľadaj nejaky koníček čím môžeš vyplniť cas..napr. Tanec, nieco zručne -hand made,dobrovolnictvo? Nieco co ta baví a si ochotná to robit bez muža?

sasesoe
10. nov 2025

Ahoj, odporucam Toastmasters. Ak si clenom jedneho klubu, tak mozes sa zucastnovat stretnuti vsetkych klubov, mnohe su online/hybridne, niektore i na Slovensku. Googli alebo sa pytaj ;)

nafka0483
10. nov 2025
@anonym_7ac476

Teda takto, dnes v IT svete, kde bežíme na Scrume a taskoch a máme každú minútu estimovanú dopredu ty máš robotu na hodinu alebo na dve? Veď kapacitu ti plánuje scrum master. A on má všetky tvoje tasky dopredu naestimované časovo.

@anonym_7ac476 Odkedy sa v scrume planuje kapacita na minutu presne? Odkedy ti kapacitu planuje scrum master? Ako moze mat vsetky tasky naestimovane? To mate scrum nejako velmi upraveny 😅

petronelag
11. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ja by som sa popri tom učila nejaký jazyk, ktorý by sa dal v budúcnosti využiť, anglicky vie skoro každý, ale iné jazyky na úrovni C1 už vie menej.

patricek22
12. nov 2025

@anonym_autor chápem ťa, skús si nájsť koníčky --> porozmýšľaj čo si robievala ako malá čo ťa úplne že bavilo bez toho aby si niečo z toho mala a robila si to len pre zábavu
-> skús prechádzky ale tak fyzické koníčky keď chodievaš s partnerom tak to už ti zapľnuje,
-> chyba ti mentálny koníček -> kde budeš precvičovať myslenie/hlavu , finančný -> kde sa budeš posúvať ďalej nejaké nové skills sa učiť, umelecký -> spev, tanec, hudobný nástroj
a ak sa môžem spýtať ako to máš a kamarátmi ? stretávate sa často či si viacej taká osamelejsia

autor
13. nov 2025
@patricek22

@anonym_autor chápem ťa, skús si nájsť koníčky --> porozmýšľaj čo si robievala ako malá čo ťa úplne že bavilo bez toho aby si niečo z toho mala a robila si to len pre zábavu
-> skús prechádzky ale tak fyzické koníčky keď chodievaš s partnerom tak to už ti zapľnuje,
-> chyba ti mentálny koníček -> kde budeš precvičovať myslenie/hlavu , finančný -> kde sa budeš posúvať ďalej nejaké nové skills sa učiť, umelecký -> spev, tanec, hudobný nástroj
a ak sa môžem spýtať ako to máš a kamarátmi ? stretávate sa často či si viacej taká osamelejsia

@patricek22 práve nič na umelecky smer ma nebaví, ja niesom vobec ten typ. S kamarátmi sa stretávame často, niesom vobec osamelá.

viktoria63
13. nov 2025

Ak si to môžeš z dlhodobého hľadiska dovoliť zober si psíka z útulku a môžete spolu aktívne tráviť čas 💚 alebo daj inzerát na venčenie psíkov počas dňa.

anonym_b61faa
13. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ja to mam uplne rovnako, je to realita vela ludi.

autor
13. nov 2025
@viktoria63

Ak si to môžeš z dlhodobého hľadiska dovoliť zober si psíka z útulku a môžete spolu aktívne tráviť čas 💚 alebo daj inzerát na venčenie psíkov počas dňa.

@viktoria63 psíka sme si chceli zaobstarať, ale zvažovali sme to, že veľa cestujeme. Nemal by kde zostať

anonym_e57ab0
13. nov 2025

Mňa napadlo ci by ta nebavilo písať si denník, robiť jógu, počúvať nejake pre teba zaujímavé podcasty, možno geocaching alebo postcrossing...

tokio22
13. nov 2025

@anonym_autor kúp si psa

autor
13. nov 2025
@tokio22

@anonym_autor kúp si psa

@tokio22 psíka sme si chceli zaobstarať, ale zvažovali sme to, že veľa cestujeme. Nemal by kde zostať

sono2
14. nov 2025
@anonym_7ac476

Ty nevies byt sama so sebou a uzivat si samotu? Vana, telka, rucne prace, varenie, zehlenie, dekoracie, starostlivost o seba, stretnutie s kamoskou, ucenie sa anglictiny, ine vzdelavanie, beh, prechadzka, spanok...

@anonym_autor a kedy chodíš z roboty domov?
Ja som chodila o piatej a teda nemala som toho času extrémne nazvyš. A už vôbec nie ležať pred televízorom. Pri deťoch teraz ani pomyslieť

sono2
14. nov 2025
@anonym_autor

@simsalabim pracujem z domu a prácu na deň mám hotovú za hoďku.

@anonym_autor čítam ohľadom práca. Ti ten zárobok stačí, pri práci na hodinu? To sa akože už od desiatej alebo od koľkej nudíš tým nepríde muž? A jemu to nevadí?

anonym_7aa42a
14. nov 2025

Tak si vymysli nejaký svoj biznis popri práci. Ja mám dva, dieťa, domácnosť a 24 hodín mi je veľakrát málo..