Ako riešiť porušovanie osobného priestoru žobrákmi?
Dnes som mala takú skúsenosť že som si išla vybrať peniaze z bankomatu a za mňa sa asi 10cm od mňa postavila tmavšia občianka a počas procesu vyberania začala s tým že je na ulici že nech jej pomôžem a dám nejaké peniaze. Bola som uprostred procesu, tak som ju nevedela riešiť lebo by som sa pomýlila, ale proste stála v mojej diskrétnej zóne a tým porušila pravidlá že ak si jeden vyberá druhý človek nestojí pár centimetrov od neho.
Aj som myslela že sa ozvem ked dovyberám, že pani pýtať peniaze máte samozrejme právo, ale takto blízko človeka ked vyberá peniaze čo stáť. Ale prišla k bankomatu druhému druhá pani, tej urobila to isté a nepovedala jej nič, ešte tej pani padli nejaké centovky a ona hned nech jej dá a pani že ona drobné nemá. Prečo proste sa nevedia ľudia ohradiť voči takýmto osobám, je to zo strachu alebo? Ako to riešite vy?
Najhorsie mi to príde v hlavnom meste. 2 týždne pred obradom sme sa boli pozriet ku katedrale, aby sme si naplánovali, kde spravime fotenie. Bezdomovci ležali priamo pri dverách (nevesta, aj hostia ich teda mali prekračovať). Keď ich hostia poziadali, aby odisli, tak si pýtali “odchodné”, ale za 5 eur, samozrejme odist nechceli. Videla som, že im svadobcania museli dat po 20 eur. Riešila som mestsku policiu a s náčelníkom som vybavila, aby mi týchto ludi bez domova vypratali. Spravili to, za čo som vdacna a dúfam, že som sprijemnila ten deň aj ostatným nevestám a svadobcanom, lebo sa nemuseli doťahovať s bezdomovcami. Je hrozne, aké vynaliezavé sposoby si najdu, aby vyzobrali čo najviac penazi
Najhorsie mi to príde v hlavnom meste. 2 týždne pred obradom sme sa boli pozriet ku katedrale, aby sme si naplánovali, kde spravime fotenie. Bezdomovci ležali priamo pri dverách (nevesta, aj hostia ich teda mali prekračovať). Keď ich hostia poziadali, aby odisli, tak si pýtali “odchodné”, ale za 5 eur, samozrejme odist nechceli. Videla som, že im svadobcania museli dat po 20 eur. Riešila som mestsku policiu a s náčelníkom som vybavila, aby mi týchto ludi bez domova vypratali. Spravili to, za čo som vdacna a dúfam, že som sprijemnila ten deň aj ostatným nevestám a svadobcanom, lebo sa nemuseli doťahovať s bezdomovcami. Je hrozne, aké vynaliezavé sposoby si najdu, aby vyzobrali čo najviac penazi
@anonym_f9f46c to už je iný level, že znepríjemňujú ľuďom život a ešte si pýtajú peniaze za to aby s tým prestali. Urobili ste správne! Bodaj by boli úrady všade takéto ochotné.
@anonym_f9f46c to už je iný level, že znepríjemňujú ľuďom život a ešte si pýtajú peniaze za to aby s tým prestali. Urobili ste správne! Bodaj by boli úrady všade takéto ochotné.
@podvody ale ešte ako, oni ležali priamo v hlavnom vchode. Nedali sa obist, len prekračovať. Toto bol veľmi nechutny sposob ako sa dostat k peniazom a zneprijemnovat svadobcanom a mladomanželom ich velky deň.
Ludia a čo poviete na toto? V Poprade na stanici bolo obdobie keď rómske deti obťažovali cestujúcich spôsobom že idete po chodbe, pribehnú k vám tie deti a začnú vás ťahať za ruky že ujo/teta sme hladné kúpte nám niečo a vťiahnu vás do malých potravín v budove stanice čo sú tak na boku pri východe. A tá predavačka vravela že to je bežný scenár robia to opakovane. A podotýkam malé deti okolo 8-10 tokov. Kde sú rodičia? Kde sú úrady? Malé dieťa nikto neudrie tak vedia že sa cestujúci nemá ako brániť.
Ja neviem, aj pri vyberaní peňazí poviem rázne nie. Veď sama si nič nepovedala, a pani jej aspoň rovno povedala že nemá. Najlepšie je povedať že nie, nedám, ráznym tónom, bez žiadneho vysvetľovania. S tým mám najlepšie skúsenosti. Poslednú dobu ma to začalo vytáčať, takže sa zvyknem s nimi podebatovať, že koľko rokov stihli pracovať, keď teda nemajú peniaze a potrebujú zobrať. Ja mám 31, brigadujem od 14tich, ani jeden jediný krát nikto nerobil viac rokov než ja, tak im na to len šplechnem, či sa nehanbia pýtať odomňa, že by ony mali prispieť mne, lebo im robím na zdravotnú starostlivosť a na dôchodky , ktoré ešte možno budú mať nakoniec vyššie ako ja

Lenže aj keď názov témy je otravovanie asociálov pri bankomatoch, tak môžeme sa baviť všeobecne o tom že proste číhajú a otravujú ludí pred obchodmi a na stanici. Proncíp je ako ich odohnať. Ako sa ich zbaviť.