Ako sa bude onedlho žiť kvôli sociálnej nerovnosti?
Tak som sa zamýšľala ako sa bude onedlho žiť kvôli sociálnej nerovnosti, hovorila som si že bohati ďalej a ďalej bohatnu a za 10-15r môžu kvôli investovaniu do akcii alebo nehnuteľnosti alebo podnikaní minimálne zdvojnásobiť svoj majetok, takže ak ma niekto dneska 5milinov o 10r ich môže kľudne 10mil, zatiaľ čo reálne mzdy klesajú lebo všetko je čoraz drahsie a drahšie a nehnuteľnosti rastu každoročne 10-15% čo mzdy nikdy nedobehnú... Taktiež je tu aj AI ktora začína nahrádzať pracujúcu chudobu ktorá príde o prácu a bohatí budú ešte viac bohatnúť s menšími nákladmi s umelou inteligenciou ktora bude na nich robiť, a ostatok bežní pracujúci ľudia už pre nich nebudu potrební... Takže takto nejak to vidím ja, stredná trieda sa vytráca a bude viac bohatych alebo chudobných...
O tento priepastný rozdiel sa stará naša "sociálna " vláda. Likviduje strednú vrstvu. Bude to presne ako píšeš. Takže treba rozmýšľať čo robiť a do čoho investovať.
@anonym_6166f7 a nie je to tým že je nízka kvalita skol, preto ju dnes zvládne skoro každý a tak škola nie je najdolezitejsia vec na uplatnenie?
@viktoriakrajnakova umelkyňa s hlúpym názorom
V US väčšinu spotreby tvorí 10% najlepšie zarábajúcich. Keby nebolo ich a AI tak US už je dávno v recesii.
@xopino aaaale tieto prognozy. Len cas ukaze ako to cele dopadne. Ja robim v oblasti customer supportu o ktorom odbornici hovoria ze zanikne vplyvom AI. Ano vyuzivame AI aj nam pomaha,ale skratka vie dat len taky vystup ako vstup da zakaznik. Vacsinou sa nerozumeju alebo zakaznik nakeca totalne hovadiny takze je AI bezmocna. Za mna netreba zaspat na vavrinoch s tym se tsss uz som dost kvalifikovany a nic mi nehrozi,vzdelavanie a napredovanie je potrebne vsade. Skepsa ohladom buducnosti vsak nikomu nepomoze, nakoniec sa vsetko nejako vyvinie.

A všetky tu kŕmite trolla.