icon

Ako sa vyrovnať s túžbou po treťom dieťati?

Včera o 12:26

Ahojte, co vsetko sa zmeni prichodom tretieho dietatka ? Stale v sebe nemam uzavretú otazku, ci zostat pri dvoch alebo ist aj do tretieho.
Mam pocit, ze ked sa rozhodneme nemat tretie, nikdy sa s tym nezmierim a vzdy budem tuzit po dalsom… ako pracovat s tym pocitom, tymi myšlienkami ?..

financie, priestor, cas, pomoc od rodiny mame… ale obavam sa, ze sa to vsetko skomplikuje.

anonym_a0c503
Včera o 14:41
@lucia147852

@anonym_105c5f s autom súhlasím. S hotelom vôbec. Bežne chodíme s kamarátmi čo majú 3 deti a nikdy nebol s ubytovaním problém.

@lucia147852 Problem to nie je, pokial ma niekto kopu penazi. Ziaden hotel totiz nema 5 postelove izby. 5 ludi si musi platit 2 izby v hoteloch, cim sa dovolenka vyrazne predrazi.

lapersefona
Včera o 14:43

Ak cítiš vnútornú túžbu tak prečo nie. Nepočúvajú tie komentáre oni nebudú zit tvoj život. Prajem všetko dobré 💐

lapersefona
Včera o 14:44
@anonym_a0c503

@lucia147852 Problem to nie je, pokial ma niekto kopu penazi. Ziaden hotel totiz nema 5 postelove izby. 5 ludi si musi platit 2 izby v hoteloch, cim sa dovolenka vyrazne predrazi.

@anonym_a0c503 da sa dovolenkovať aj v apartmani

anonym_55a367
Včera o 14:49

Sama som mala veľkú túžbu po 3. dieťati, paradoxne najviac po pôrode s druhým. Avšak postupne som sa upla na prácu a cestovanie, už po 3.netúžim, najmä keď sa teraz pozriem aj na politickú situáciu vo svete, tak sa obavám aj o tie 2, čo mám.

marhulka13
Včera o 15:02
@anonym_a0c503

@anonym_a0c503 ale tak hádam vedia, čo robia , keď chcú tretie. Ako som tu písala, my máme tiež tretie s väčším odstupom. Čiže autosedačky sú bezpredmetné, budúci týždeň ideme na dovolenku do hotela a mali sme na výber jeden apartmán alebo dve izby, rozdiel bol 30€.

nevelyn
Včera o 15:08
@anonym_a0c503

@anonym_autor financie a priestor mas zabezpeceny vo vlastnej rezii, ci s muzovym zabezpecenim? Poloz si otazku a uprimne na nu odpovedaj, ci sa dokazes plnohodnotne po kazdej stranke postarat o 3 deti sama, ked si tvoj muz nabali o 15 rokov mladsiu pipku a vyprdne sa na vase deti. A nenahovaraj si, ze tebe sa to nemoze stat, pretoze sa to deje akurat takym, ktore by za svojich muzickov dali ruky do ohna. Moja sestra a moja kolegyna by to na svojich muzov tiez nikdy nepovedali a dnes su rozvedene, kazda ma 3 deti, ich byvali manzelia ruka hore s milenkou a oni si odtrhaju od huby, aby si zabezpecili ako-tak 3 deti. A poviem ti, ze starat sa sama o 3 deti je riadna fuska. Moja sestra viditelne strasne zostarla.

@anonym_a0c503 tak rozumna zenska snad vie, ze s chlapom sa na rodicaku strieda alebo ju legalne zabezpeci takym majetkom, ze jej vykompenzuje uslu karieru. Je uplne v poriadku mat deti aj s muzovym zabezpecenim a rizikom jeho odchodu s pipinkou, ak je na nu napisany dostatocny majetok.

janinah
Včera o 15:23

Kašli na iných .Tu ti budu písať dôvody prečo nie,hádam si vieš uvedomiť aj dôvody prečo áno .Máte pidmienky na dalšie dieťa aj ho chcete, tak čo treba riešiť.Nase mali 12 a10 ked prislo tretie a bolo to skvelé aj stále je.

anonym_32299d
Včera o 15:27

@anonym_autor a preco teda nejdete do tretieho? kde je problem ?
kolko maju starsie deti rokov?

anonym_0f3376
Včera o 15:29
@nevelyn

@anonym_a0c503 tak rozumna zenska snad vie, ze s chlapom sa na rodicaku strieda alebo ju legalne zabezpeci takym majetkom, ze jej vykompenzuje uslu karieru. Je uplne v poriadku mat deti aj s muzovym zabezpecenim a rizikom jeho odchodu s pipinkou, ak je na nu napisany dostatocny majetok.

@nevelyn Ale na ten majetok by mala prispieť aj ona. Či všetko má zabezpečiť len muž a ešte aby to dostala aj ona bez roboty.

anonym_0e5639
Včera o 15:32
@anonym_daa36d

@anonym_0e5639 ano robit ako ta srdce (rozmnozovaci pud) taha, ako zvieratka

@anonym_daa36d A? Ak teba neťahá, nech tvoj rod vyhynie ak si s tým ok. Mne to nevadí a nejdem ti dávať rady, aby si sa množila. Tvoja vec.

anonym_daa36d
Včera o 15:35
@anonym_0e5639

@anonym_daa36d A? Ak teba neťahá, nech tvoj rod vyhynie ak si s tým ok. Mne to nevadí a nejdem ti dávať rady, aby si sa množila. Tvoja vec.

@anonym_0e5639 že ROD 🤣🤣🤣 tu si sem došla zo 16 storocia? Ty si myslis ze si slachticna a niekoho zaujima tvoj ROD? Zobud sa 🤣

anonym_0e5639
Včera o 15:42
@anonym_daa36d

@anonym_0e5639 že ROD 🤣🤣🤣 tu si sem došla zo 16 storocia? Ty si myslis ze si slachticna a niekoho zaujima tvoj ROD? Zobud sa 🤣

@anonym_daa36d Ale veď teba ani nikoho iného nemusí zaujímať. Ja ti nič nenútim. Pokojne sa ďalej staraj o planétu, ak ťa to napĺňa a cítiš sa ako užitočná ekoaktivistka alebo čo. 🙂 Veru, ja sa cítim ako šľachtičná, hoci som si rodokmeň nikdy nezisťovala, mám krásnu rodinu, múdre a zdravé deti a som spokojná. 🙂

anonym_9da4de
Včera o 15:49
@anonym_55a367

Sama som mala veľkú túžbu po 3. dieťati, paradoxne najviac po pôrode s druhým. Avšak postupne som sa upla na prácu a cestovanie, už po 3.netúžim, najmä keď sa teraz pozriem aj na politickú situáciu vo svete, tak sa obavám aj o tie 2, čo mám.

@anonym_55a367 konecne jedna normalna, ktora sa riadila rozumom a nie pudmi.

anonym_9da4de
Včera o 15:59
@anonym_4cf751

Mame 4. Brat nema ziadne. Je to v pohode? Vyrovnany stav vo vesmire?
Niektore komentare su fakt.
Toto sa pytat musite hlavne vy dvaja. Teda ty s muzom. U nas bola tuzba po tretom. A nakoniec prislo aj stvrte. Je to niekedy narocne. Ale je to radost. Nemenila by som a uz si neviem (ok niekedy viem) predstavit ze by nas malo byt menej (ale uz ani viac🤣).

@anonym_4cf751 mne ked niekto zahlasi, ze caka stvrte, uz ani tvarit sa neviem, ze jeeej. Nikdy som nechapala tu tuzbu zien do nekonecna sa rozmnozovat. Pride mi to trochu ako u zvierat, take pudove nastavenie. Ja mam jedno a som zan vdacna. Nemyslim to v zlom, len nazor.

laura2025
Včera o 16:02

@anonym_autor nehnevaj sa no ale to nezáleží od iných žien nič sa nezmení keď sa ich opýtaš mať ? Nemať? Dieťa Všetko je len na teba a na manželovi dve hlavy jedno rozhodnutie ja napríklad som otehotnela s 3 dieťaťom hneď že potrat zaplatila som aj už za papiere že to nezvládneme aj každý nám hovoril 3 dieťa ? Daj si do vziať ,hod na potrat a takéto reči od ostatných som pocuvala vždy a v ten deň keď som mala.ist na potrat tak somnou prišiel aj manžel čakali sme v čakárni kým ma zoberu dnu a on že vieš čo mi to zvládneme a dnes som už v 37.tyzdny a bábätko ma už všetko kočík,plienky postieľku, a všetko čo má mať kupovali sme všetko pomalí každý mesiac niečo iné takže je to len na vás ako sa rozhodnete a nie od ostatných a inak mi nemáme žiadnu pomoc od príbuzných a vlastne od nikoho vystačíme si dvaja a som na to aj hrdá

anonym_4cf751
Včera o 16:03
@anonym_9da4de

@anonym_4cf751 mne ked niekto zahlasi, ze caka stvrte, uz ani tvarit sa neviem, ze jeeej. Nikdy som nechapala tu tuzbu zien do nekonecna sa rozmnozovat. Pride mi to trochu ako u zvierat, take pudove nastavenie. Ja mam jedno a som zan vdacna. Nemyslim to v zlom, len nazor.

@anonym_9da4de no vidis. A ja vidim ake trapenie maju pary ktorym sa nedari. Alebo ktorym bolo dopriate "iba" jedno a mali tuzbu este aspon jedno....
kazdy ako komu vyhovuje. Ja som vzdy chcela 2-4.

hylary
Včera o 16:04

@anonym_autor predpokladám ze mas rovnaké pohlavia a chceš ine? A co ak to nevyjde?

anonym_a0c503
Včera o 16:39
@nevelyn

@nevelyn Zasmejme sa. Sama neveris tomu, co pises. Muzi kompenzuju zenam financne uslu mzdu pocas rodicaku a prepisuju na nich majetok? Prosim ta pekne,v ktorom paralelnom vesmire sa toto deje? Niet dna, aby sa tu nevyskytla tema, "ako odist od muza, ked nemam dostatok penazi a nemam kde byvat" alebo "ako vytlct vyssie vyzivne, lebo muz mi nechce platit 150 eur a s dietatom sa nestretava". Moja sestra skoncila s 3 detmi u nasich rodicov, vyse 2 roky sa natahuje s byvalym manzelom na vysporiadani majetku. On si do ich spolocneho domu nastahoval milenku a jej ponuka par drobnych. 2 roky sa sudne natahuju a len boh vie, kolko rokov sa este natahovat budu. Zeny vzdy s detmi tahaju za kratsi koniec oproti muzom.

anonym_c3eff1
Včera o 16:47
@anonym_a0c503

@anonym_autor financie a priestor mas zabezpeceny vo vlastnej rezii, ci s muzovym zabezpecenim? Poloz si otazku a uprimne na nu odpovedaj, ci sa dokazes plnohodnotne po kazdej stranke postarat o 3 deti sama, ked si tvoj muz nabali o 15 rokov mladsiu pipku a vyprdne sa na vase deti. A nenahovaraj si, ze tebe sa to nemoze stat, pretoze sa to deje akurat takym, ktore by za svojich muzickov dali ruky do ohna. Moja sestra a moja kolegyna by to na svojich muzov tiez nikdy nepovedali a dnes su rozvedene, kazda ma 3 deti, ich byvali manzelia ruka hore s milenkou a oni si odtrhaju od huby, aby si zabezpecili ako-tak 3 deti. A poviem ti, ze starat sa sama o 3 deti je riadna fuska. Moja sestra viditelne strasne zostarla.

@anonym_a0c503 samozrejme, že keď ostane žena na deti sama, môže a väčšinou to aj je o držku. Napriek tomu, keď toto čítam - zvládneš deti po všetkých stránkach aj sama? - ma nadvihne zo stolicky. Ešteže tak nerozmýšľala moja babka, moja mama a ani je. Lebo by sme tu neboli. Drvivá väčšina žien, ktoré poznám by nedala sama starostlivosť o deti s prstom v nose. Čiže podľa teba zena, ktorá nezarobí dajme tomu min. 2000 eur v čistom, nevlastní sama vlastný byt, by ani nemala rozmýšľať o dieťati? Lebo čo ak naň ostane sama?

anonym_ebb539
Včera o 16:55
@anonym_d2344d

Nemáš naplnený život? Máš muža, rodinu, dve deti, dúfam, že zdravé. Tretie na ako dlho ti doplní ten dopamín? Potom príde čo?

@anonym_d2344d Presne. Nech si nájde inú náplň života. Asi sa jej nechce pracovať alebo sa nemá s kým toľko tuľkať. (Môže si kúpiť psa.)

anonym_a0c503
Včera o 16:57
@anonym_c3eff1

@anonym_a0c503 samozrejme, že keď ostane žena na deti sama, môže a väčšinou to aj je o držku. Napriek tomu, keď toto čítam - zvládneš deti po všetkých stránkach aj sama? - ma nadvihne zo stolicky. Ešteže tak nerozmýšľala moja babka, moja mama a ani je. Lebo by sme tu neboli. Drvivá väčšina žien, ktoré poznám by nedala sama starostlivosť o deti s prstom v nose. Čiže podľa teba zena, ktorá nezarobí dajme tomu min. 2000 eur v čistom, nevlastní sama vlastný byt, by ani nemala rozmýšľať o dieťati? Lebo čo ak naň ostane sama?

@anonym_c3eff1 nech ta nadvihuje zo stolicky kolko len chce. Ty si z tych, co zaspali v inom storoci. Porovnavat situaciu nasich babiek a mam so sucasnou? Aj v minulosti mal kazdy treti muz milenku? Ak aj mal nejaky mal, jeho zena sa to nikdy nedozvedela, lebo od rodiny neodisiel. Ak si nejaky aj urobil decko mimo manzelstvo, tiez od rodiny neodisiel. V casoch minulych sa spolocensky netolerovalo to, co sa dnes toleruje. V minulosti ak by mal muz milenku, rodina a rodicia by ho prefackali a vratil by sa k zene a detom, pretoze bol za rodinu spolocensky zodpovedny. Dnes ma muz milenku, necha zo dna na den zenu s 3 detmi a nestara sa.

zuzana76
Včera o 17:01

@anonym_autor pisala si, ze financie, priestor, cas aj pomoc od rodiny mate, uplne idealne, tretie dieta nie je ziadne nieco vynimocne, ako keby si cakala osme, je to normalna rodina, ani nie velka, len normalna, ale dnes je vacsina zien proti detom, tak sa ani nepytaj, ver mi, ak si ho nesplnis, budes rozmyslat neskor. Aj ja mam napln zivota, mam dve deti, macky, podnikam, ale.... mohla som mat aj tretie dieta.

anonym_ca707a
Včera o 17:25
@anonym_daa36d

@anonym_0e5639 ano robit ako ta srdce (rozmnozovaci pud) taha, ako zvieratka

@anonym_daa36d ty máš možno pud, niekto má túžbu darovať lásku ďalšiemu človiečikovi

mirkava
Včera o 17:27

@anonym_autor ak sa na to cítiš a manžel súhlasí majte tretie.

simonahanka
Včera o 17:31

Tak ako sa cítiš sprav! Nikoho nepočúvaj , potom si to budeš vyčítať ako ja, že som začala neskoro s deťmi. ❤️

anonym_e45cbf
Včera o 17:37

Urob tak ako Vam vyhovuje,nikto iny Vam do toho nema co rozpravat,vy ho budete vychovavat.Pri 3tom sme si kupili 7miestne auto a dom,pri 5tom uz iba 8miestne auto.Vybavicky som si kupila aj pri 4tom,aj 5tom.Vybavicka je to to najmenej.A uz budete ako mnohopocetna rodina,teraz ste podla dnesnej doby standartna rodina.

nevelyn
Včera o 18:09
@anonym_0f3376

@nevelyn Ale na ten majetok by mala prispieť aj ona. Či všetko má zabezpečiť len muž a ešte aby to dostala aj ona bez roboty.

@anonym_0f3376 aky je rozdiel medzi 40 rocnou bezdetnou pravnickou/ajtackou/lekarkou a rovnako starou kolegynou po dvoch rodicakoch? 1000 az 2000 eur kazdy mesiac, ktore ta bezdetna, co nebola na rodicakoch zarobi naviac oproti tej, co jej kvoli detom usiel vlak. To su peniaze, o ktore sa matka pripravila tym, ze sla na rodicaky, jej dozivotny prispevok na oltar rodiny. Samozrejme ma prispievat aj ona, ale ak v takej miere ako chlap, ale nech chlap nastupi na polku rodicakov, osetrovaciek a nech si tiez berie ciastocne uvazky.

anonym_daa36d
Včera o 18:19
@anonym_ca707a

@anonym_daa36d ty máš možno pud, niekto má túžbu darovať lásku ďalšiemu človiečikovi

@anonym_ca707a ja davam lasku svojmu manzelovi a on mne, to nam uplne staci

nevelyn
Včera o 18:20
@anonym_a0c503

@nevelyn Zasmejme sa. Sama neveris tomu, co pises. Muzi kompenzuju zenam financne uslu mzdu pocas rodicaku a prepisuju na nich majetok? Prosim ta pekne,v ktorom paralelnom vesmire sa toto deje? Niet dna, aby sa tu nevyskytla tema, "ako odist od muza, ked nemam dostatok penazi a nemam kde byvat" alebo "ako vytlct vyssie vyzivne, lebo muz mi nechce platit 150 eur a s dietatom sa nestretava". Moja sestra skoncila s 3 detmi u nasich rodicov, vyse 2 roky sa natahuje s byvalym manzelom na vysporiadani majetku. On si do ich spolocneho domu nastahoval milenku a jej ponuka par drobnych. 2 roky sa sudne natahuju a len boh vie, kolko rokov sa este natahovat budu. Zeny vzdy s detmi tahaju za kratsi koniec oproti muzom.

@anonym_a0c503 to bol moj pripad. Rovno som pred otehotnenim povedala, ze s v mojom obore utrpim statisicove straty trojrocnym rodicakom, pridem o povysenia, budem mat celozivotne nizsi plat i nizsi dochodok, ak nejaky bude. Manzel je z oboru a chapal to, zabezpecil ma teda. Dokonca sme sa o tom bavili i s mojou blizkou pribuznou, vtedy na rodicaku, ta do polroka donutila manzela osetrit vlastnictvo podobnym sposobom😀. To, ze zeny ignoruju matematiku kvoli materskemu pudu, nechapem, sama som z financne nefunkcnej rodiny a radsej by som dieta nemala, nez byt financne zavisla. A zeny v mojej bubline karieristiek to maju podobne, znama za dva rodicaky "dostala" byt v Blave, ale sama je schopna zarobit 4000 mesacne i po detoch, takze silne prispieva k rastu spolocneho majetku. A ked dojde k rozchodu, nikto nie je na davkach, ani neriesi, ze nema kde byvat.

marhulka13
Včera o 18:41

Ja keď čítam tie komentáre, tak mám pocit, že chce minimálne dvanásť deti 🤣🤣🤣🤣