icon

Ako sa zbaviť nadmerného premýšľania?

26. sep 2026

Ahojte. Máte to niektorá tak? Celý život všetko analyzujem, nadmerne premýšľam a doslova extrémne overthinkujem. Doteraz som to neriešila, ale došla som do veku/štádia, že to veľmi riešim a zožiera ma to denne. Čo vám pomohlo a aspoň trochu zmenilo takéto premýšľanie? Verím, že každý sa vieme zmeniť a aspoň trošičku tým pohnúť. Ďakujem!🙂

anonym_fbdba8
•
26. sep 2026

@anonym_autor ano, tiez.to tak mam a dost ma to.otravuje 🫣

anonym_09fd54
•
26. sep 2026

@anonym_autor skus pocuvnut Pavla Morica. Ano mam aj ja a je to OCD. U teba snad az tak nie

jogy1984
•
26. sep 2026

Meditácia?

autor
•
26. sep 2026
@anonym_09fd54

@anonym_autor skus pocuvnut Pavla Morica. Ano mam aj ja a je to OCD. U teba snad az tak nie

@anonym_09fd54 je to možné, že áno, tiež som nad tým premýšľala. Ako to odlíšim od overthink neviem. Ako s tým pracuješ?

autor
•
26. sep 2026
@anonym_fbdba8

@anonym_autor ano, tiez.to tak mam a dost ma to.otravuje 🫣

@anonym_fbdba8 fakt? A ako s tým pracuješ?

autor
•
26. sep 2026
@jogy1984

Meditácia?

@jogy1984 neskúšala som nikdy. Nejaké tipy na prvú?🙂

anonym_09fd54
•
26. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_09fd54 je to možné, že áno, tiež som nad tým premýšľala. Ako to odlíšim od overthink neviem. Ako s tým pracuješ?

@anonym_autor vyhladavam ludi ktory to nemaju a su pravy opak a inspirujem sa. Boli casy ked som to mala na lieky. Odporucam davat si pozor na senzoricke zahltenie ked robis viac veci naraz a casovy tlak. Mne pomoze aj hodinu lezat na balkone na slnku ci byt v tichu na lavicke a zastavit sa, ziadne hudba ziadny hovor ziadny podnet. Iba nezavazne sledovat okolie.

jogy1984
•
26. sep 2026
@anonym_autor

@jogy1984 neskúšala som nikdy. Nejaké tipy na prvú?🙂

@anonym_autor nie som učiteľ . Aj keď pár praktických rád poznám . Ak máš netflix je tam jeden seriál o tom

mirkava
•
Včera o 06:24

@anonym_autor tiež všetko preberam v hlave a je to hrozne otravné hlavne v noci ak má niečo napadne. Pomáha si myseľ zostať niečím iným, čítať knihy (aj keď niekedy je ťažké sa aj na tu knihu sústrediť). Šport, prechádzky.