icon

Ako sa zbaviť úzkostného premýšľania a paniky?

7. júl 2026

Mám úzkosti od istej traumatickej udalosti, taktiež aj panické ataky, mala som to zatiaľ len 3x v živote, avšak teraz to trvá veľmi dlho a intenzívne. Chodím k psychologičke, ale absolutne žiadny posun. Lieky určite nechcem, no môj najväčší problém je, že sa neustále v myšlienkach k tomu vraciam. Čo keď sa mi to spustí znova, kedy sa dám dokopy, prečo som “pokazená” a tým tie strachy a úzkosi len prehlbujem. Nejaké skúsenosti ako sa zbaviť tohto premýšľania a neustalej kontroly nad sebou? Ano, keď som dostatočne zamestnaná, tak som ok, ale to sa 24/7 nedá. Ďakujem 🙂

anonym_e1893f
7. júl 2026

Brala som lieky na úzkosť kedysi ale bez výsledku aspoň u mňa .Rozmýšľanie sa vyliečiť nedá iba stým pracovať a zamestnávať si myseľ non-stop

anonym_ff49b4
7. júl 2026

@anonym_autor no mne trvalo aj pol roka kym som pri akomkolvek vykriku / aj deti na ihrisku/ dostala atak...potom to slo do stratena. Dnes je to asi 5 rokov a dodnes mi robi zle nejaky vykrik ale len je yo neprijemne.

anonym_b108bc
7. júl 2026

Mne na to lieky pomohli a po pár rokoch stabilizácie som ich úspešne vysadil

marijan2025
8. júl 2026

@anonym_autor Skús sa inšpirovať príbehmi ľudí napríklad na YouTube v podcastoch: God Zone daily.

Človek sa skladá ako keby z troch častí:
1." Nádoba" tela - tá potrebuje byť naplnená jedlom, pitím spánkom,pohybom.
2. Nádoba duše - tá potrebuje byť naplnená priateľmi,rodinou,koníčkami, prácou, láskou k druhým, láskou k sebe samému, relaxom a podobne.
3. Nadoba ducha: tá potrebuje byť naplnená Božou láskou,skrze vyliatie Ducha svätého a zdieľať túto skúsenosť s ľuďmi ktorí to zažili tiež.

POZOR! Skúsenosť s Duchom Svätým nemyslím babkin dedinský náboženský folklór s príkazmi a zákazmi a bezduché chodenie do kostola.

Ak niektorá " nádoba" nie je naplnená vzniká obrovský fyzický, duševný alebo duchovný hlad .

Ak tvoj duch nie je naplnený bezpodmienečnu láskou Ježiša Krista, ktorý ťa nekonečne miluje, jeho bezpečím, vedomím, že pre Ježiša Krista máš obrovskú hodnotu,tak sa automaticky naplní úzkosťami,strachom, pocitom som " pokazená". A neustále sa kontroluješ.

A nie si v tom sama.Tisice ľudí majú prázdnu tretiu " nádobu" ducha, žijú s pocitom nedostačnosti a potom začnú niečo KONTROLOVAŤ.Anorekticky kontrolujú jedlo a váhu, svokry kontrolujú nevesty a svoju rodinu... a pod.Toto konanie vedie k veľkým uzkostiam, buď na jednej strane alebo obidvoch.

Píšem z vlastnej skúsenosti.Dvadsat rokov som zažíval traumy a úzkosti s otcom alkoholikom a jeho mamou, ktorá sa tvárila, že je všetko v poriadku. Dvadsať rokov som chodil do kostola a nič sa nezmenilo.Ale po dvadsiatich rokoch som na jednej duchovnej obnove zažil že ma Ježiš Kristus miluje, konkrétne , citeľné, priam hmatateľne.A dovtedy raz za mesiac idem na" živé " modlitebné stretnutie .A toto robím,26 rokov a môj život sa zmenil.Zazil som, že Ježiš ma vnútorne uzdravil oslobodil a zbalil okrem iného,práve tých nepríjemných úskostí.
A čo urobil Ježiš v mojom živote, môže urobiť aj v tvojom živote.

ivana11155
8. júl 2026
@marijan2025

@anonym_autor Skús sa inšpirovať príbehmi ľudí napríklad na YouTube v podcastoch: God Zone daily.

Človek sa skladá ako keby z troch častí:
1." Nádoba" tela - tá potrebuje byť naplnená jedlom, pitím spánkom,pohybom.
2. Nádoba duše - tá potrebuje byť naplnená priateľmi,rodinou,koníčkami, prácou, láskou k druhým, láskou k sebe samému, relaxom a podobne.
3. Nadoba ducha: tá potrebuje byť naplnená Božou láskou,skrze vyliatie Ducha svätého a zdieľať túto skúsenosť s ľuďmi ktorí to zažili tiež.

POZOR! Skúsenosť s Duchom Svätým nemyslím babkin dedinský náboženský folklór s príkazmi a zákazmi a bezduché chodenie do kostola.

Ak niektorá " nádoba" nie je naplnená vzniká obrovský fyzický, duševný alebo duchovný hlad .

Ak tvoj duch nie je naplnený bezpodmienečnu láskou Ježiša Krista, ktorý ťa nekonečne miluje, jeho bezpečím, vedomím, že pre Ježiša Krista máš obrovskú hodnotu,tak sa automaticky naplní úzkosťami,strachom, pocitom som " pokazená". A neustále sa kontroluješ.

A nie si v tom sama.Tisice ľudí majú prázdnu tretiu " nádobu" ducha, žijú s pocitom nedostačnosti a potom začnú niečo KONTROLOVAŤ.Anorekticky kontrolujú jedlo a váhu, svokry kontrolujú nevesty a svoju rodinu... a pod.Toto konanie vedie k veľkým uzkostiam, buď na jednej strane alebo obidvoch.

Píšem z vlastnej skúsenosti.Dvadsat rokov som zažíval traumy a úzkosti s otcom alkoholikom a jeho mamou, ktorá sa tvárila, že je všetko v poriadku. Dvadsať rokov som chodil do kostola a nič sa nezmenilo.Ale po dvadsiatich rokoch som na jednej duchovnej obnove zažil že ma Ježiš Kristus miluje, konkrétne , citeľné, priam hmatateľne.A dovtedy raz za mesiac idem na" živé " modlitebné stretnutie .A toto robím,26 rokov a môj život sa zmenil.Zazil som, že Ježiš ma vnútorne uzdravil oslobodil a zbalil okrem iného,práve tých nepríjemných úskostí.
A čo urobil Ježiš v mojom živote, môže urobiť aj v tvojom živote.

@marijan2025 👍to iste je aj moja skusenost

autor
8. júl 2026
@ivana11155

@marijan2025 👍to iste je aj moja skusenost

@marijan2025
@ivana11155
Ďakujem vám veľmi pekne, je to presne opísané. Verím v to. -ale ako prosím začať? Kde začať?🙈

ivana11155
8. júl 2026
@anonym_autor

@marijan2025
@ivana11155
Ďakujem vám veľmi pekne, je to presne opísané. Verím v to. -ale ako prosím začať? Kde začať?🙈

@anonym_autor nick marijan2025 ti pisal, ze zacni pozerat podcasty na youtube God zone daily. Napr. tak sa da zacat. God Zone robi kopec aktivit, cez to sa da pokracovat, su rozne kurzy stretnutia atd. Len niekde musis zacat❤