Ako sa zmieriť s vlastným vzhľadom?
Snažím sa už roky akceptovať, takú, aká som. No nedarí sa mi. Moja tvár je proste otrasná, nesymetrická. Nos široký, veľké nosové dierky, keď sa usmejem, tak je to hrôza. Tenké pery. Jazvy po akné na lícach, a mnoho iného. Až na mňa ľudia zazerajú. Preto sa kontaktu s ľuďmi vyhýbam, ak to nie je nutné. Musím sa namaľovať, aby sa na mňa aspoň dalo pozrieť (čo ma vytáča, lebo sa nerada maľujem). Nezdedila som ani prirodzený priemer. Nemaľujem sa často. Jednak sa mi nechce, a ak áno tak ma potom neskutočne štípu oči a slzia mi.
Ak mi chcete povedať, že mám len malé sebavedomie a paranoju, že si to určite nikto nemyslí, tak to tak nie je. Tých poznámok na môj vzhľad som si vypočula mnoho a jedna z nich zvlášť zabolela. Dokonca môj vlastný brat ma celé detstvo volal škaredá Betty. Viem, že krása je subjektívna, no ja som jedna z tých, čo nič z tej krásy nič nepodedili.
Peniaze na plastiku nemám, ani ju popravde nechcem, keď tak len nos. Pravdepodobne alergia na niečo zo šminiek. A dávať si tonu make upu na tvár sa mi nechce každý deň. Som z toho nešťastná.
Ani neviem akú radu od vás čakám, je to hlavne rant.
Ani Adela Banášová nie je pekná a nijako jej to neprekáža v kariére ani v osobnom živote
@rozculena No tak si potom pekne mimo o tom,co je skarede. Adela je pekna zena,chcela by som byt aspon tak pekna ako ona. Vidno,ze ste tu nepochopili o com autorka hovori,ked Adela je skareda, tak neviete,co je to byt skaredy.
Ach baby,je mi to fakt ľúto, že,,trápite sa,,
Škoda, že tie gény co dedime sú často v konflikte s ideálom
@anonym_autor ako zena mas celkom slusnu vyhodu - make-up. Jazvicky po akne vyriesi laser. Symetria tvare- velmi vzacny ukaz. Drviva vacsina populacie nema uplne dokonalo symetricku tvar. Makeup - je dnes na trhu milion znaciek, staci si vybrat nieco, co ti nebude drazdit plet ani oci, je toho na trhu viac nez dost. Mna tiez nebavi sa malovat, ale tych 5min denne ma fakt nezabije. Obocie robi velmi vela - daj si vytetovat, rovnako sa daju vylepsit uzke asymetricke pery. Len si vyber sikovnu pmu artistku. Rano sa zobudis a uz mas pol roboty okolo makeupu hotovo.
Trosku investuj do kadernicky, nechaj si poradit s vyberom vhodneho oblecenia.
Nos - ja neviem, taka Adela Vinczeova ti pride skareda? Mne nie. A teda jej nos fakt tazko nieco prekona, ale vacsinu ludi to nijako nevyrusuje. Vie sa upravit, je to prijemna zena s primerane sebavedomym vystupovanim, jej nos nikoho normalneho nezaujima. Ani ten tvoj.
Skaredi ludia neexistuju, len zanedbani.
A ze ta brat zosmiesnoval - povedzme si na rovinu, tato surodenecka “sikana” je uplne bezna, mohla si mu oplatit rovnakou mincou.
@rozculena No tak si potom pekne mimo o tom,co je skarede. Adela je pekna zena,chcela by som byt aspon tak pekna ako ona. Vidno,ze ste tu nepochopili o com autorka hovori,ked Adela je skareda, tak neviete,co je to byt skaredy.
@anonym_42f551 nájdi si jej fotky bez makeupu,a staré fotky s bradavicou a krivými zubami.O veľkom a krivom nose ani nehovorím.Aj obočie si dala vytetovať,lebo dokopy žiadne nemá.
Ja ju mám rada ako moderátorku,ale ako prototyp krásy? To nie.
@anonym_42f551 nájdi si jej fotky bez makeupu,a staré fotky s bradavicou a krivými zubami.O veľkom a krivom nose ani nehovorím.Aj obočie si dala vytetovať,lebo dokopy žiadne nemá.
Ja ju mám rada ako moderátorku,ale ako prototyp krásy? To nie.
@rozculena
Áno,ona sa pekne menila časom,dozrievala.Ale aj teraz keď je bez make-upu v širokých oversize veciach nafotená na prechádzke a keď je profi nalíčená,učesaná a oblečená je to veľmi široké spektrum čo s ňou dokážu urobiť profíci.Vyrovnané zuby ju tiež o dosť opekneli.
Ja ta uplne chapem a rozumiem ti. Mam to iste. Z mamy a otca som si vybrala z kazdeho organu to najhorsie a hoci oni dvaja boli ako mladi pekny,ja nemam ani 1/4 z nich. Absolutna asymetria vsetkeho, velke zuby,zjazvena koza. Sikanovali ma v puberte, stratila som uplne sebavedomie. Sice mam muza aj deti,ale vzdy si tak hovorim,ze ako sa chudence musia za mna hanbit,pri tych peknych mamach. Aj ked mi muz povie,ze sa mu pacim,tak mu neverim a skor ma to nastve,kedze som takyto vysmech pocuvala v detstve aj v dospelosti. Keby som mala tak 100000+ zbytocnych,tak si to dam vsetko opravit,ale zial,su dokezitejsie veci,ako moj vzhlad,takze som si akotak zvykla,ale v zivote sa s tym nezmierim a nebudem spokojna. A rovnako to nikdy nepochopi,hoci aj priemerne pekna zena. Nikdy.
@anonym_42f551 Mozno nie si typicka kraska, ale ver tomu, ze muzovi sa urcite pacis. Chlap velmi nema sancu predstierat pritazlivost a pre nieco si ta zo vsetkych zien vybral. A deti ta podla mna urcite nevidia ako skaredu. Moj otec je napriklad vzhladovo taky bezny muz a o vzhlad sa nikdy nejako nestaral (okrem hygieny samozrejme), oblecene by najradsej nosil kazdy den to iste. Ale ja si pamatam, ze ked som bola na ZS, tak som si vzdy hovorila, ze ake zaujimave, ze vsetky ostatne deti maju takych skaredych otcov, len ja mam takeho dobre vyzerajuceho 🙂 Takze aj tvoji to mozu mat uplne opacne, nez si myslis.
@anonym_42f551 Mozno nie si typicka kraska, ale ver tomu, ze muzovi sa urcite pacis. Chlap velmi nema sancu predstierat pritazlivost a pre nieco si ta zo vsetkych zien vybral. A deti ta podla mna urcite nevidia ako skaredu. Moj otec je napriklad vzhladovo taky bezny muz a o vzhlad sa nikdy nejako nestaral (okrem hygieny samozrejme), oblecene by najradsej nosil kazdy den to iste. Ale ja si pamatam, ze ked som bola na ZS, tak som si vzdy hovorila, ze ake zaujimave, ze vsetky ostatne deti maju takych skaredych otcov, len ja mam takeho dobre vyzerajuceho 🙂 Takze aj tvoji to mozu mat uplne opacne, nez si myslis.
@marianarem Dakujem,si zlata. Len uz minule sa jej dievcata vonku pytali,ze preco ma tvoja mama taky velky nos? Tak vies,zamrzi to,aj ked uz clovek nie je v puberte. Ako mlada tak okolo 20-25 som bola celkom sympaticka,nejak som dorastla do tych organov,aj vlasov som mala pomerne dost. Vtedy som sa zoznamila s muzom,len za tie roky,hormony urobili svoje a na tvari uz mam aj starecke skvrny okrem jazviciek po akne, vrasky,zriedili sa vyrazne vlasy,pribudla dalsia brada....takze to cloveka zaboli,ze sa vracia tam, s cim v puberte bojoval. A fakt,keby som si to vsetko chcela dat vylepsit,tak ine nerobim,len si pozicky na esteticke zakroky beriem. Pride mi to take nefer,ze jeden sa narodi pekny a nemusi do seba investovat nic a ineho vyzerat aspon normalne stoji kopu prachov.
@marianarem Dakujem,si zlata. Len uz minule sa jej dievcata vonku pytali,ze preco ma tvoja mama taky velky nos? Tak vies,zamrzi to,aj ked uz clovek nie je v puberte. Ako mlada tak okolo 20-25 som bola celkom sympaticka,nejak som dorastla do tych organov,aj vlasov som mala pomerne dost. Vtedy som sa zoznamila s muzom,len za tie roky,hormony urobili svoje a na tvari uz mam aj starecke skvrny okrem jazviciek po akne, vrasky,zriedili sa vyrazne vlasy,pribudla dalsia brada....takze to cloveka zaboli,ze sa vracia tam, s cim v puberte bojoval. A fakt,keby som si to vsetko chcela dat vylepsit,tak ine nerobim,len si pozicky na esteticke zakroky beriem. Pride mi to take nefer,ze jeden sa narodi pekny a nemusi do seba investovat nic a ineho vyzerat aspon normalne stoji kopu prachov.
@anonym_42f551 neviem ci mas 70 rokov, ked mas starecke skvrny, alebo su to obyc pigmentove flaky, ktorym by si zabranila, keby si pouzivala spf. Aj druhej brade by si mozno zabranila, keby si sa spravne stravovala a mala pohyb.. z tvojich komentarov mam pocit, ze ty si tak trochu rezignovala, ved si bola skareda v mladosti, tak naco sa snazit, mas tu skaredost v genoch, tak je zbytocne pre seba nieco robit..
V detstve ma sikanovali, boli aj taki co mi hovorili jezibaba. Mam krive zuby, krivy velky nos, krivy chrbat, ktory nebol v detstve rieseny. Prsia po odkojeni mam niekde na bruchu. Upravou stravy som sa konecne dostala na 55 kg, ale brucho mam po tehotenstvach otrasne, zadok ako zelatinu.
Idem si dat teraz strojcek na zuby, mam sen, ze chcem zomriet s rovnymi zubami. Cena 5000 eur.
Pozerala som ceny za operacie nosa, tiez sa pohybuju okolo 5000 eur. Mozno sa odvazim raz, ked nasetrim.
Operacie prs sa obavam, aj ked by som chcela len dvihnut, ziadne implantaty. S chrbtom nic nespravim, je uz neskoro. Cvixit sa nebiem dokopat pri tom strese co mam.
Na oci treba hladat spiralu. Mne tiez zo vsetkeho slzia oci, ale la roche posay ma jednu, co mi konecne sadla. A vyhodila som kopec penazi na kadejake zarucene vhodne, kym som ju nasla.
Pozri si korejsky serial True beauty. Videla som sa v nej, len ja ani make up nepouzivam, neviem si to dat na seba, cize chodim po svete tak, ako som.
Ale radsej budem takto, ako ked sa spoluzuacka v skole v prirode odlicila a nikto ju nespoznal.
@anonym_42f551 Jasne, zamrzi. Ono takmer kazdy ma v zivote nieco, co nie je fer. Ja som zase typ, ktory sa v zivote napocuval vela komplimentov ohladom vzhladu, ale od vysokej skoly mam chronicke ochorenie, ktore ma raz za nejaky cas uplne odrovna, raz som bola aj pol roka PN. Ked mi to zacalo pocas tej VS, tak som raz isla po ulici citiac sa uplne mizerne a zacal sa mi prihovarat chalan, ze ako sa mu pacim, a ja som si hovorila, ze "hej, pekna, ale chora, keby vedel, tak by uz taky zaujem nejavil..." Jedna spoluziacka na ZS, krasavica, ale z takej zvlastnej rodiny, rodicia rozvedeni, ale raz som videla u nich otca, raz maminho partnera. Nakoniec sa dali vsetci k jehovistom a tam jej v 14 rokoch nejako pridelili 24rocneho partnera a dalej uz ani neviem, ako to dopadlo, lebo viac menej sa s nami uz nebavila. Dalsia spoluziacka co bola na SS z takych peknych a popularnych, tak jej zomrela 16 rocna sestra, nehoda na motorke. Vydala sa skoro, ale muz ma tiez uz cele roky chronicke ochorenie, od mladosti, takze financne taha rodinu ona a ma aj niekolko dalsich problemov, co sa mi tu uz ani nechce pisat.
@anonym_autor
Treba si uvedomiť,že pre krásu treba aj niečo urobiť.Ženy cvičia a drú aby mali krásnu postavu.Ja som nosila strojček aby som mala rovné zuby.Nechci ma vidieť predtým.Takisto mám robené viečka lebo som ich mala veľmi padnuté.To stojí cca 750-1200€ .To nieje taká astronomická suma.Dá sa veľa "opraviť" a nemusí to stáť milióny ale treba niekde začať.Ľútosť ti nepomôže.
Prosim vas inak ked pisete o chirurgoch
Kolko stoji nie pichnutie botoxom ale nejaká vec co zvacsuje objem pery sa picha?..viete niektora? Take zakroky...co stoja neviete? Dakujem som z okolia NR..dediny
Prosim vas inak ked pisete o chirurgoch
Kolko stoji nie pichnutie botoxom ale nejaká vec co zvacsuje objem pery sa picha?..viete niektora? Take zakroky...co stoja neviete? Dakujem som z okolia NR..dediny
@anonym_9d6987 kyselina hyalurónová.. pozri si cenniky na nete
Keď nie si pekná, tak už ti ostáva len byť múdra, tak sa zameraj tým smerom!
Pardon za trošku sarkazmu, ale každopádne si myslím, že aspoň polovica úspechu nie je vo fyzickom vzhľade, ale v povahe a vystupovaní. Aj menej fyzicky atraktívny človek môže byť obľúbený, ak má dobrú povahu a dá sa naň spoľahnúť.
"Až na mňa ľudia zazerajú."
To už vyzerá na samopotvrdzujúce tvrdenie, tipujem, že každý pohľad cítiš ako zazeranie. Niekto s iným pohľadom na samého seba by mohol presne rovnaké pohľady pociťovať ako prejav záujmu...
A možno sa im páčiš preto po tebe pokukuju.Len ty si to vysvetľujes, že”zazeraju”
Vôbec to tak nemusí byt, len ty to tak vnímaš.Niekomu sa práveže môžeš pacit, taka aká si
@anonym_33514a Áno za peknú pálku prachov.
@anonym_autor ja na tvojom mieste by som urobila vsetko preto, aby som nasetrila nejake peniaze a postupne vyriesila problem - zoperovat nos, zvacsit mierne pery, vyriesit plet. Ak treba tak schudnut. V dnesnej dobe takto trpiet je nezmysel. A treba ist ku kozmeticke a poradit sa, alebo si vygooglit, alebo sa poradit s AI ze aka kozmetika je ultra sensitiv.
Lebo takto lutostou si nijako nepomozes.
Ja ti poviem z vlastnej skusenosti, tiez som nebola v mladosti nejaka krasavica, vsetci chlapci behali za inymi okolo mna, ale v dospelosti som zmenila uces, satnik, trochu sa primalujem a dovolim si povedat, ze tie “krasavice” vyzeraju po rokoch o dost horsie ako ja, pribrali, nestaraju sa o seba, dost hyrili takze ani tvar nemaju peknu. Mne ludia hovoria komplimenty ako super vyzeram a ani vek mi netypuju.
Takze ako prve skus si cez nejaku aplikaciu zistit, aky uces sa ti hodi, vacsinou stacia pekne upravene dlhe vlasy s ofinou nabok, mozes zmenit aj farbu. Zmen aj satnik, obliekaj sa zensky a pritazlivo. Nie vyzyvavo.
Ja ta uplne chapem a rozumiem ti. Mam to iste. Z mamy a otca som si vybrala z kazdeho organu to najhorsie a hoci oni dvaja boli ako mladi pekny,ja nemam ani 1/4 z nich. Absolutna asymetria vsetkeho, velke zuby,zjazvena koza. Sikanovali ma v puberte, stratila som uplne sebavedomie. Sice mam muza aj deti,ale vzdy si tak hovorim,ze ako sa chudence musia za mna hanbit,pri tych peknych mamach. Aj ked mi muz povie,ze sa mu pacim,tak mu neverim a skor ma to nastve,kedze som takyto vysmech pocuvala v detstve aj v dospelosti. Keby som mala tak 100000+ zbytocnych,tak si to dam vsetko opravit,ale zial,su dokezitejsie veci,ako moj vzhlad,takze som si akotak zvykla,ale v zivote sa s tym nezmierim a nebudem spokojna. A rovnako to nikdy nepochopi,hoci aj priemerne pekna zena. Nikdy.
@anonym_42f551 aspon mas dokaz ze si ta bral naozaj z lasky pre to aka si. Skus sa zensky obliekat zmen uces to robi vela. A hlavne kazda zena s usmevom je krasna. Zakomplexovana a zduta je vzdy skareda aj keby bola modelka
@anonym_3b365c "zoperovat nos, zvacsit mierne pery, vyriesit plet"
Ono sa často stáva, že človek ak nie je spokojný na začiatku, nebude spokojný ani po úprave. A nakoniec bude vyzerať ako Lela Vémolová, spuchnutá huba a medicinbaly na hrudi...
Rozumiem ti, aj ja sa cítim častokrát že som škaredá a neviem sa s tým zmierit. Vždy sa mi vysmievali za výzor či deti v škole alebo aj dospelý.
Podobam sa vyzorovo na Adelu, tvár úplne, plus k tomu veľký nos a krivé zuby. By som potrebovala vyše 10 tisíc aby som mohla vyzerať krajšia. No nemám toľko ani nikdy mať nebudem. Tak ostane mi už len zmieriť sa s tým.
Na druhej strane ľudia ma majú radi za moju povahu že som dobrosrdečna a proste baba do voza aj do koča.
vies co, nechec sa ti, ale ja ako celkom skareda zena, ti poviem, ze .. proste musi sa ti chciet. Kopa tych krasnych bab co stretnes na ulici po odmalovani vyzeraju ako (prepacte) priserky tiez.. starat sa o seba treba, postavu riesit, vlasy riesit, nechty riesit, makeup riesit.. aj mna stipu oci, preto si nedavam makeup do oci ani nepatlem okolo oci kadeco, pouzivam spiraly, z ktorych ma oci nestipu atd... na jazdvy, akne dnes su aj pripravky na domace pouzitie, vazne jazvy odstrani aj dermatologicka, myslim chemickym peelingom.. vsetko ide. Ak nemas 100rokov a mas zivot pred sebou, tak skoda nieco preto nerobit.. a ludia zazeraju po hocikom, peknom, skaredom, usmiatom, zamracenom.. este to tak aby sme si z tho hlavu robili.
Keď vás čítam, tak si začínam o sebe myslieť, že som vlastne brutálny "mámvpič*ista", teda čo sa týka výzoru.. 😃 ako fakt som si v živote nevšimla, že by ľudia zazerali, či už za mnou alebo za hocikým, len tak na ulici, ja si všímam naozaj len výnimočne pekných alebo veľmi dobre oblečených ľudí, ináč nie, neriešim kto ako vyzerá. (A)symetria tváre, či niekto vyššie spomínal Zuzku Šebovú - ja som musela normálne vygoogljt, ako vyzerá jej tvár, že čo to znamená, že niekto má ústa bližšie k nosu. Ani keby ma zabijete by som si to na nikom nikdy nevšimla 🙈
Na odľahčenie, na mňa vedeli zapôsobiť vždy len chlapi, ktorí boli,.paradoxne nie najkrajší. Vyslovene nie pekní. Ale proste mali super vyžarovanie, vystupovanie, intelekt.
Rozumiem ti, aj ja sa cítim častokrát že som škaredá a neviem sa s tým zmierit. Vždy sa mi vysmievali za výzor či deti v škole alebo aj dospelý.
Podobam sa vyzorovo na Adelu, tvár úplne, plus k tomu veľký nos a krivé zuby. By som potrebovala vyše 10 tisíc aby som mohla vyzerať krajšia. No nemám toľko ani nikdy mať nebudem. Tak ostane mi už len zmieriť sa s tým.
Na druhej strane ľudia ma majú radi za moju povahu že som dobrosrdečna a proste baba do voza aj do koča.
@anonym_c60090
Krivé zuby mali riešiť už rodičia v detstve.Pred toľkými rokmi to toľko nestálo.Ja viem veľmi dobre,čo je to nemať sebavedomie.Preto ja nikdy nedopustím aby moje dieťa malo krivé zuby, veľmi odstávajúce uši a pod.alebo podobné "defekty".Ja toto nikdy nepochopím ako je to toľkým todičom jedno a šak nech sa to decko trápi koľko chce.Všetko sa dá,aj na splátky.Je to smutné.Poznám taký prístup z vlastnej rodiny.Kebyže si nenašetrím po nociach na brigáde v pekárni tak žiadny strojček na zuby nemám.
Keď vás čítam, tak si začínam o sebe myslieť, že som vlastne brutálny "mámvpič*ista", teda čo sa týka výzoru.. 😃 ako fakt som si v živote nevšimla, že by ľudia zazerali, či už za mnou alebo za hocikým, len tak na ulici, ja si všímam naozaj len výnimočne pekných alebo veľmi dobre oblečených ľudí, ináč nie, neriešim kto ako vyzerá. (A)symetria tváre, či niekto vyššie spomínal Zuzku Šebovú - ja som musela normálne vygoogljt, ako vyzerá jej tvár, že čo to znamená, že niekto má ústa bližšie k nosu. Ani keby ma zabijete by som si to na nikom nikdy nevšimla 🙈
Na odľahčenie, na mňa vedeli zapôsobiť vždy len chlapi, ktorí boli,.paradoxne nie najkrajší. Vyslovene nie pekní. Ale proste mali super vyžarovanie, vystupovanie, intelekt.
@oblecenie99 Ja som si to pri Šebovej nikdy nevšimla, že má blízko ústa k nosu.
@oblecenie99 Ja som si to pri Šebovej nikdy nevšimla, že má blízko ústa k nosu.
@estellas
Má hlavne keď sa veľmi smeje.Ešte viac to má Eva Mores.Ale ja to neberiem ako extra defekt,spomenula som ju len preto,že vyššie pani písala že jej sa nedá urobiť lifting pier lebo to má blízko s nosom.
@anonym_c60090
Krivé zuby mali riešiť už rodičia v detstve.Pred toľkými rokmi to toľko nestálo.Ja viem veľmi dobre,čo je to nemať sebavedomie.Preto ja nikdy nedopustím aby moje dieťa malo krivé zuby, veľmi odstávajúce uši a pod.alebo podobné "defekty".Ja toto nikdy nepochopím ako je to toľkým todičom jedno a šak nech sa to decko trápi koľko chce.Všetko sa dá,aj na splátky.Je to smutné.Poznám taký prístup z vlastnej rodiny.Kebyže si nenašetrím po nociach na brigáde v pekárni tak žiadny strojček na zuby nemám.
@ketrin1984 to by najskor rodicia museli mat najskor zaujem, ako prvorodena dcera som bola sklamanie, lebo chceli syna. Ked sa im narodil syn, ja som uz nebola podstatna.
Moje obe deti mali strojceky, hned ako ich mohli mat, uz ich nosili, do roka mali rovne zuby. S umyvanim zubov ich drilujem kazdy den, aby ich mali pekne biele. Kazem im, nech si davaju pozor na nos, aby im ho niekto nezlomil ako mne. Ale deti to maju teraz na haku, tazko im hovorit a vysvetlovat, pochopia to az v dospelosti.
Pozerala som ten lifting pier, zaujalo ma to. Je to jednorazove trvale riesenie, ziadne pichanie kyseliny, ktora je za chvilu fuc. Mate s tym niektora skusenosti? Doporucit dobru kliniku v BA?
@anonym_autor velmi ma mrzi tvoj vlastny pohlad.
Pisem ti ako niekto, kto vobec nie je prirodzene pekny.
Ja som dokonca zazila, ako sa so mnou prvu frajer rozisiel s tym, ze nie som dost pekna. Alebo jeden chalan.mi povedal, ze sa mu paci moja sestra, ja nie som pekna. Vsetko casy, ked som mala 18-19 rokov. Teraz mi je to usmevne.
Ja sa ani nemalujem, jedine, co robim, ze sa o seba staram. Suhlasim tu s nazorom, ktory hovori o vyzarovani. Ty sama musis v sebe pochopit, ze veci vyzoru podliehaju casu.
@oblecenie99 presne tak🙂