Ako stráviť Vianoce osamote?
Ahojte, rada by som si vypočula váš názor, čo by ste robili počas sviatkov na mojom mieste. Dajte nejaké inšpirácie. Som aktuálne sama. Rodičov žiaľ už nemám, ani súrodencov. Som čerstvo po rozchode, čiže toto budú moje prvé Vianoce a Silvester, čo budem úplne sama. Mám voľno od 19.12 do 11.01, čo je 23 dní. Nikdy som takto dlho dovolenku ešte nemala. Na žiadne dovolenky už aktuálne nepôjdem, ani na nejaké wellness pobyty, všetko je už rezervované, popravde nemám na to aktuálne ani budget. A ani by som sama nešla. Čiže musím si urobiť nejaký program doma. Mám v pláne cvičiť, robiť si prechádzky, urobiť si poriadok v skriniach, pofotiť veci, čo chcem predať a dať na internet. Určite si pozriem nejaké seriály, popracem, uvarím si vianočné jedlo /nerobím si sama pre seba kapustnicu, si kúpim šalát a rybu/. Nepečiem a nejem ani sladké. Ako si vyplniť čas? Moja jediná kamoška je odcestovaná v tom čase, bude u rodičov, čiže sa neuvidíme, len si budeme volať. Kamoš je na dlhodobej PN, čiže občas vybehneme niekde na kávu v čase jeho vychádzok, ale to bude len občas. Samozrejme, pôjdem do útulku venčiť psov, aj im niečo donesien a plánujem ísť do kostola. Ale čo ešte by som mohla? Ako využiť čas?
Ja by som si veru uvarila kapustnicu, spravila salat a lososa nech mam na 3 dni co jest.
Objednala si nejaku krabicku vianocneho peciva, resp mne budu stacit vianocne oblatky. Ak ty nie si na sladke, tak si nakup nejake syry, krekry a hrozno?
Do vianoc by som si upratala a nafotila tie veci, potom by som Zaliezla by na 3 dni ku telke s vianocnym programom, potom by som sa presla po meste na trhy ak este budu, sla pozret nejake vypredaje, doplnila chladnicku a spajzu
Pozrela si znova nejaky oblubeny serial po sviatkoch. Na Silvestra by som si kupila nejaky sekt alebo aj nealko ak si nepotrpis, ja mam priste rada detske sampanske este teraz, jedlo by som si asi objednala nejake z donasky v tento den, nech sa nenamaham, na novy rok by som si uvarila sosovicu a oslavila Novy rok s prskavkou a v pohode, mozno sla pozret ohnostroj nech sa vyvetram.
Potom by som si zase poupratovala, sla na tu plavaren ... mozno bude nejaka akcia v meste alebo nieco co si ani netusila a zaujme ta
@kitycat hej, to sú celkom dobré nápady. Som nudná, lebo nepijem alkohol, a mám prísnu diétu, zdravotnú, čiže ja pod pojmom šalát myslím naozaj zeleninový šalát a budem mať rybu urobenú v parnom hrnci. Mám pankreatickú diétu :(, čiže veľmi prísnu. Ale určite sa budem prechádzať a hlavne cvičiť. A chcem si urobiť poriadky vo veciach. Možno mi to prejde, ani nebudem vedieť ako.
@anonym_autor kúp si dovolenku do tepla
@anonym_autor ak podmienky dovolia, skusit bezky (hoci aj z pozicovne) niekde nedaleko? Zajst verejnou dopravou na otocku do nejakeho zapadakovitejsieho termalu poplavat, povyhrievat sa? Trpezlivo povymetat vsetky okolite sekace kvoli dobrodruzstvu z hladania "pokladov"? Popozerat zaujimave dokumentarne filmy? Dat si do poriadku, zosystematizovat, sprehladnit digitalny archiv fotiek? Urobit si poriadok v mobile (notebooku) a zazalohovat dolezite veci? Povybavovat niektore veci, ktore su viazane na osobnu navstevu v uradnych hodinach? Absolvovat preventivky (vseobecny, zubny, ocne...), zubnu hygienu?
@anonym_autor ak podmienky dovolia, skusit bezky (hoci aj z pozicovne) niekde nedaleko? Zajst verejnou dopravou na otocku do nejakeho zapadakovitejsieho termalu poplavat, povyhrievat sa? Trpezlivo povymetat vsetky okolite sekace kvoli dobrodruzstvu z hladania "pokladov"? Popozerat zaujimave dokumentarne filmy? Dat si do poriadku, zosystematizovat, sprehladnit digitalny archiv fotiek? Urobit si poriadok v mobile (notebooku) a zazalohovat dolezite veci? Povybavovat niektore veci, ktore su viazane na osobnu navstevu v uradnych hodinach? Absolvovat preventivky (vseobecny, zubny, ocne...), zubnu hygienu?
@madeincssr super 🙂 Vsetky preventivky som si prave teraz dokoncila, este ma caka dentalna hygiena 15teho. Co sa tyka sekacov, ja sa musim veci praveze zbavit, nie si nove kupovat. Musim popredavat asi polku skrine a veci v garazi. Dokumentarne filmy su super, ale ja som skor na serialy, urcite si nieco najdem na netflixe. Chvalabohu poriadok v compe mam, vsetko zalohovane. Urady mi teraz netreba pochodit. Este je dost mozne, ze ma 24teho skoli nejaka choroba a budem doma s kaslom 3t. Ako minuly rok.
@anonym_autor necitas knihy? Ja tak viem stravit hodiny a hodiny. Je to uplne ine ako pozeranie serialov.
A inak...oddychuj. Premyslaj. Tvor.
Ja si rada robim zoznamy, kam sa chcem pozriet. Veci, co chcem zazit. Knihy co chcem.precitat. Co chcem dosiahnut na buduci rok. Ake mas zivotne ciele?
Napriklad ak chces kupit byt, tak preluskat legislativu, hypoteky, pravidla, zvyklosti, teraz budes mat na to cas.
Ak ta zaujima nejaka tematika, tak sa mozes do nej ponorit a naucit sa nieco nove. Citaj aj literaturu faktu, to da zabrat.
Najdi si noveho konicka, idealne tvoriveho, aj ked na to nie si. Skus kreslit, alebo hackovat, skus nieco co nestoji na zaciatok vela. Mozno ta nieco chyti.
@anonym_autor no dobre, ale veď by si žila s tým zvieratkom stále, nepísala si, že robíš či žiješ v zahraničí
Máš skutočne len jednu kamarátku?
Máš skutočne len jednu kamarátku?
@abbey1 tých, čo žijú? Dvoch, kamoška a kamoš, čo som písala. Ona je mimo, on na dlhodobej PN.
@anonym_autor no dobre, ale veď by si žila s tým zvieratkom stále, nepísala si, že robíš či žiješ v zahraničí
@anonym_685d40 ale veď keby som mala priestor a čas na zvieratko, tak ho dávno mám. Veď ja cez rok, keď pracujem skoro nie som doma.
Joj toto je moj sen. Mat taky cas pre seba 😄 ja viem ze sa mi to lahko hovori. Ale ja napr. by som urcite neisla brigadovat. Poupratovala by som, tak viac podrobnejsie. Citala by som, isla na vianocne trhy (inak to aj teraz chodievam sama, ja si to uzivam, sledujem ludi, atmosferu). Medzi sviatkami sa organizuju hromadne turistiky, vylety, cize nieco taketo by som hladala na FB. Plavanie, wellness, ak mas auto, je to este lepsie, sadnes ides hocikde. Alebo vlakom napr. do Čiech. Zhrniem: filmy, serialy, knihy, prechadzky, vylety, vianocne trhy, krizovky, koncerty, divadlo. Ach. Normalne zavidim. 😊
@madeincssr super 🙂 Vsetky preventivky som si prave teraz dokoncila, este ma caka dentalna hygiena 15teho. Co sa tyka sekacov, ja sa musim veci praveze zbavit, nie si nove kupovat. Musim popredavat asi polku skrine a veci v garazi. Dokumentarne filmy su super, ale ja som skor na serialy, urcite si nieco najdem na netflixe. Chvalabohu poriadok v compe mam, vsetko zalohovane. Urady mi teraz netreba pochodit. Este je dost mozne, ze ma 24teho skoli nejaka choroba a budem doma s kaslom 3t. Ako minuly rok.
@anonym_autor este mi napadlo - vies korculovat na lade (v zime sa da casto aj vonku vselikde)? Navstivit pekne mesta, mestecka, miesta (aj v prirode) hoci verejnou dopravou na otocku, hoci aj s batozkom s proviantom v nom (kvoli nizsim nakladom).
@anonym_autor este mi napadlo - vies korculovat na lade (v zime sa da casto aj vonku vselikde)? Navstivit pekne mesta, mestecka, miesta (aj v prirode) hoci verejnou dopravou na otocku, hoci aj s batozkom s proviantom v nom (kvoli nizsim nakladom).
@madeincssr neviem korculovat a nemam ani korcule. Ale nieco z toho urcite skusim 🙂
@thereisabear no ja som strašne netrpezlivá, ja by som pri puzzle nevydržala. Ručné práce nerobím, ale ďakujem za tip. Mám skôr rada hry, len keď nie je s kým...
@anonym_autor vieš čo mne by to neprišlo divne byť na vianočných trhoch sama. Kúp si punč, užívaj si prítomnosť okamihu, prejdi sa mestom, pozri výzdobu. Inak ten kostol kvitujem, ja si tam viem veľmi duchovne oddýchnuť.
@anonym_autor som na tom takmer podobne 😀 mám síce dieťa, ale to bude tak od 24.12. do cca 28.12. mimo domu a potom ešte možno okolo nového roku znovu. budem robiť to, čo aj ty 😀 plus skladať si puzzle, možno čítať knihy... ale ako sa poznám, mne ten čas zbehne omnoho rýchlejšie, ako keď chodím do práce 😀
Na vsetko, co ti tu radia povies len nie, neviem, neda sa, nemozem. Tak co si chcela pocut? Na vylety nie, lebo sama nepojdes, sporty nie, citanie nie, vianocne trhy nie, filmy nie, nakupy nie. Do kina nie, na koncert nie, kultura sama nie.
Tak aka je teda tvoja predstava tych 23 dni doma????? Mala si si zabezpecit vcas dovolenku pocas roka, ked nevies vyplnit tolko dni zmyslupnou aktivitou.
Ani ja by som nevedela, preto by som niekam odisla do zahranicia, aspon na par dnovy vylet. Isla by som na vylety po okoli, vlakom, autobusom.
Neviem lokalitu odkiaľ si alebo či máš auto a si mobilná.
My celá rodina v týchto zimných mesiacoch bežkujeme alebo skialpujeme. S manželom nás už lyže ani snowboard moc nebavia tak chodíme viac na skialp (deti šupneme do lyžiarske školy nech mame pokoj😂) iba najmenšiu má manžel v nosiči.
Ale naspäť k téme. Ak by si chcela skúsiť tieto športy vrelo odporúčam. Bežkári a skialpinisti sú veľmi priateľskí, nemajú problém sa prehovoriť a tak môžeš stretnúť ak nejakého parťáka/parťáčku. Nemusíš míňať ani veľa peňazí na ubytovanie (môžeš ísť na otočku alebo nájsť nejaké budget-friendly ubytovanie za 30-40€ noc). Jediné čo potrebuješ si požičať bežky (odhadujem 20-30€) alebo skialpy (40-50€). Ver že neolutuješ. Vyvetráš si hlavu, zašportuješ a možno niekoho stretneš. Teraz sme sa vrátili z jasnej, manžel šlapal sám (ja som bola s babami chvíľku lyžovať a potom v bazéne) a prišiel s tým, že stretol nejakého Čecha a 4 hodiny spolu šlapali a rozprávali sa. Večer sme sa zhodou náhod stretli v hotelovej reštike. Býval v tom istom hotely ako my 😂. Bol sám (rozchod s frajerkou) tak sme ho zavolali si sadnúť k nám. Ráno sa dohodli na výšlap o 5:30 aby stihli východ slnka na Chopku. Potom zašiel chalanisko s nami na obed, vymenili si číslo a o týždeň nás príde pozrieť k nám domov. Takéto “zážitky” prinášajú len hory.
Na vsetko, co ti tu radia povies len nie, neviem, neda sa, nemozem. Tak co si chcela pocut? Na vylety nie, lebo sama nepojdes, sporty nie, citanie nie, vianocne trhy nie, filmy nie, nakupy nie. Do kina nie, na koncert nie, kultura sama nie.
Tak aka je teda tvoja predstava tych 23 dni doma????? Mala si si zabezpecit vcas dovolenku pocas roka, ked nevies vyplnit tolko dni zmyslupnou aktivitou.
Ani ja by som nevedela, preto by som niekam odisla do zahranicia, aspon na par dnovy vylet. Isla by som na vylety po okoli, vlakom, autobusom.
@muchotrafka298 kde som povedala, ze filmy nie? Filmy ano, Serialy ano, obchody ano, ale nie oblecenie. Sporty - ak neviem korculovat, mam si kupovat korcule a trepat sa na lad? No a ak mi je trapne chodit samej po trhoch mam tam chodit? ved som napisala, ze do kina urcite pojdem, aj na vylety a male tripy po okoli. Aj do utulku, aj na prechadzky.
Neviem lokalitu odkiaľ si alebo či máš auto a si mobilná.
My celá rodina v týchto zimných mesiacoch bežkujeme alebo skialpujeme. S manželom nás už lyže ani snowboard moc nebavia tak chodíme viac na skialp (deti šupneme do lyžiarske školy nech mame pokoj😂) iba najmenšiu má manžel v nosiči.
Ale naspäť k téme. Ak by si chcela skúsiť tieto športy vrelo odporúčam. Bežkári a skialpinisti sú veľmi priateľskí, nemajú problém sa prehovoriť a tak môžeš stretnúť ak nejakého parťáka/parťáčku. Nemusíš míňať ani veľa peňazí na ubytovanie (môžeš ísť na otočku alebo nájsť nejaké budget-friendly ubytovanie za 30-40€ noc). Jediné čo potrebuješ si požičať bežky (odhadujem 20-30€) alebo skialpy (40-50€). Ver že neolutuješ. Vyvetráš si hlavu, zašportuješ a možno niekoho stretneš. Teraz sme sa vrátili z jasnej, manžel šlapal sám (ja som bola s babami chvíľku lyžovať a potom v bazéne) a prišiel s tým, že stretol nejakého Čecha a 4 hodiny spolu šlapali a rozprávali sa. Večer sme sa zhodou náhod stretli v hotelovej reštike. Býval v tom istom hotely ako my 😂. Bol sám (rozchod s frajerkou) tak sme ho zavolali si sadnúť k nám. Ráno sa dohodli na výšlap o 5:30 aby stihli východ slnka na Chopku. Potom zašiel chalanisko s nami na obed, vymenili si číslo a o týždeň nás príde pozrieť k nám domov. Takéto “zážitky” prinášajú len hory.
@olga_hurajova ale na to potrebujem asi aj nejaké zimne oblečenie, že? Asi nemôžem ísť v rifliach a normálnej dlhej bunde...
Podľa mňa mas toho na 23 dni dost. Ubehnu ako voda ani všetko nestihnes
@olga_hurajova ale na to potrebujem asi aj nejaké zimne oblečenie, že? Asi nemôžem ísť v rifliach a normálnej dlhej bunde...
@anonym_autor áno potrebuješ nejaké základné športové oblečenie. Nemusíš mať hneď celú profi výbavu za 1500€ na sebe oblečenú
@anonym_685d40 odkiaľ si mám zobrať na tri týždne? Kto mi ho požičia?
@anonym_autor ľudia chodia na dovolenky, pozri napríklad skupinu venčenie a stráženie psov na FB a ak si trúfaš môžeš napríklad 2 týždne opatrovať nejaké psíka kým budú jeho majitelia na dovolenke.
@anonym_autor áno potrebuješ nejaké základné športové oblečenie. Nemusíš mať hneď celú profi výbavu za 1500€ na sebe oblečenú
@olga_hurajova nemám žiadnu výbavu. Tým, že nelyžujem, ani nerobím žiadne zimné športy, tak by som ju ani nevyužila. A kvôli pár dňom si to nebudem kupovať a zase predávať potom...
@muchotrafka298 kde som povedala, ze filmy nie? Filmy ano, Serialy ano, obchody ano, ale nie oblecenie. Sporty - ak neviem korculovat, mam si kupovat korcule a trepat sa na lad? No a ak mi je trapne chodit samej po trhoch mam tam chodit? ved som napisala, ze do kina urcite pojdem, aj na vylety a male tripy po okoli. Aj do utulku, aj na prechadzky.
@anonym_autor keby si vedela, co mas robit, tak sa nepytas na anonymnom diskusnom fore. Kazdy ma o traveni casu vlastne predstavy.
@anonym_autor ľudia chodia na dovolenky, pozri napríklad skupinu venčenie a stráženie psov na FB a ak si trúfaš môžeš napríklad 2 týždne opatrovať nejaké psíka kým budú jeho majitelia na dovolenke.
@marsmykkok to by bolo fajn. Pekná predstava. Len úprimne, dala by si psíka do rúk cudzej žene, ktorá nemá domáce zviera a nikdy ho nemala? Veľmi by som to prijala, ale nemyslím si, že by mi niekto zveril psa.
@anonym_autor keby si vedela, co mas robit, tak sa nepytas na anonymnom diskusnom fore. Kazdy ma o traveni casu vlastne predstavy.
@muchotrafka298 no veď to je v poriadku, keď tu nájdem čo i len jeden tip, som za neho rada. Ja mám iné nastavenie, niekto ma iné. Rešpektujem to, každý robí to, čo má rád a čo ho baví.
@kitycat hej, to sú celkom dobré nápady. Som nudná, lebo nepijem alkohol, a mám prísnu diétu, zdravotnú, čiže ja pod pojmom šalát myslím naozaj zeleninový šalát a budem mať rybu urobenú v parnom hrnci. Mám pankreatickú diétu :(, čiže veľmi prísnu. Ale určite sa budem prechádzať a hlavne cvičiť. A chcem si urobiť poriadky vo veciach. Možno mi to prejde, ani nebudem vedieť ako.
@anonym_autor skratka si stravu prisposobis nech to je trochu vynimocne v tie sviatky 🙂
@muchotrafka298 no veď to je v poriadku, keď tu nájdem čo i len jeden tip, som za neho rada. Ja mám iné nastavenie, niekto ma iné. Rešpektujem to, každý robí to, čo má rád a čo ho baví.
@anonym_autor Hlavne sa treba dat do psychickej pohody, vtedy človeku nevadí ani ničnerobenie. Keď hlava nie je v pohode, nepomôže ani program nabitý aktivitami. Do ničoho sa nesil, oddýchni si po svojom.
@anonym_autor ja sa Ta na rovinu opytam, ze preco si si vzala tak dlhe volno, ked nevies, co budes pocas neho robit a budes sama? Ked evidentne sama byt nevies dlhsiu dobu, ked si pisala vyssie, ze raz si isla na dovolenku sama a v polke si sa vratila. Nie kazdy vie byt sam a este tak dlho. To nepopieram, ze byt sam nie je pre kazdeho a nie je to ani jednoduche. A tiez nie je dobre hnat sa do vyplnania kazdeho dna aktivitami do umoru, len aby si nebola sama doma. Do buducnosti si skus dovolenku delit na mensie casti, aby si predisla takemuto niecomu, ze budes mesiac sama doma.
@buminka555 hej, potrebujem si veľmi upratať v živote, v byte, v srdci, v hlave. Kostol to istí 🙂
@anonym_autor Neviem, či by si bola naladená ísť na nejakú duchovnú obnovu alebo exercície, kde by si si duchovne oddýchla a "vnútorne upratala v sebe".

@anonym_692ac4 nemám hernú konzolu ani playstation.
@anonym_autor Tak si pozri seriál Severance, ak máš rada sci-fi thrilery. Zatiaľ sú len 2 série. Je to skvelý seriál.