Ako stráviť Vianoce osamote?
Ahojte, rada by som si vypočula váš názor, čo by ste robili počas sviatkov na mojom mieste. Dajte nejaké inšpirácie. Som aktuálne sama. Rodičov žiaľ už nemám, ani súrodencov. Som čerstvo po rozchode, čiže toto budú moje prvé Vianoce a Silvester, čo budem úplne sama. Mám voľno od 19.12 do 11.01, čo je 23 dní. Nikdy som takto dlho dovolenku ešte nemala. Na žiadne dovolenky už aktuálne nepôjdem, ani na nejaké wellness pobyty, všetko je už rezervované, popravde nemám na to aktuálne ani budget. A ani by som sama nešla. Čiže musím si urobiť nejaký program doma. Mám v pláne cvičiť, robiť si prechádzky, urobiť si poriadok v skriniach, pofotiť veci, čo chcem predať a dať na internet. Určite si pozriem nejaké seriály, popracem, uvarím si vianočné jedlo /nerobím si sama pre seba kapustnicu, si kúpim šalát a rybu/. Nepečiem a nejem ani sladké. Ako si vyplniť čas? Moja jediná kamoška je odcestovaná v tom čase, bude u rodičov, čiže sa neuvidíme, len si budeme volať. Kamoš je na dlhodobej PN, čiže občas vybehneme niekde na kávu v čase jeho vychádzok, ale to bude len občas. Samozrejme, pôjdem do útulku venčiť psov, aj im niečo donesien a plánujem ísť do kostola. Ale čo ešte by som mohla? Ako využiť čas?
Nasla by som si brigadu.
Na toto, co píšeš, by mi stačili 3 dni a padali by na mňa steny. Tiež by som si asi našla brigádu.
Na toto, co píšeš, by mi stačili 3 dni a padali by na mňa steny. Tiež by som si asi našla brigádu.
@anonym_d9b0c7 ty nevieš oddychovať?
@anonym_autor ísť plávať, cvičiť, pozrieť výpredaje, nemáš vôbec žiadnu inú rodinu tetu, sesternice, bývalých kolegov s kým by si chvíľu mohla tráviť cas?Tá brigáda neznie zle.
@anonym_d9b0c7 ale ja naozaj nechcem pracovať cez sviatky. Chcem si oddychnut dokelu. Nemala som tento rok vobec dovolenku.
@anonym_d9b0c7 ty nevieš oddychovať?
@anonym_autor ísť plávať, cvičiť, pozrieť výpredaje, nemáš vôbec žiadnu inú rodinu tetu, sesternice, bývalých kolegov s kým by si chvíľu mohla tráviť cas?Tá brigáda neznie zle.
@anonym_982c19 nie, nemam ziadnu rodinu. A naozaj nebudem pracovat. Potrebujem si oddychnut. Poslednu dovolenku som mala v roku 2024 v lete.
@anonym_982c19 nie, nemam ziadnu rodinu. A naozaj nebudem pracovat. Potrebujem si oddychnut. Poslednu dovolenku som mala v roku 2024 v lete.
@anonym_autor choď do kina ak ti nevadí ísť sama, na nejaký vianočný koncert, do knižnice ak rada čítaš. Na nejaký jednodňový výlet napr. vlakom do iného mesta pozrieť vianocne trhy a pod.
@anonym_autor choď do kina ak ti nevadí ísť sama, na nejaký vianočný koncert, do knižnice ak rada čítaš. Na nejaký jednodňový výlet napr. vlakom do iného mesta pozrieť vianocne trhy a pod.
@4stanka4 do kina v pohode pôjdem, na koncert asi nie. Mam doma kopec neprečítaných kníh 🙂 Ale na tie vianočné trhy mám ísť sama? To je celkom divné, nie?
@anonym_d9b0c7 ale ja naozaj nechcem pracovať cez sviatky. Chcem si oddychnut dokelu. Nemala som tento rok vobec dovolenku.
@anonym_autor
Však si oddýchni , nalaď si pokoj v duši , popremýšľaj čo ďalej , usporiadaj si veci , staré odhoď , novým daj šancu ak ti budú vyhovovať
Chod do kostola ako píšeš , prechádzky, kavej , pohoda
Okrem toho, čo si napísala, by som sa učila štrikovať a skladala puzzle.
@anonym_autor
Však si oddýchni , nalaď si pokoj v duši , popremýšľaj čo ďalej , usporiadaj si veci , staré odhoď , novým daj šancu ak ti budú vyhovovať
Chod do kostola ako píšeš , prechádzky, kavej , pohoda
@buminka555 hej, potrebujem si veľmi upratať v živote, v byte, v srdci, v hlave. Kostol to istí 🙂
tak ak nemáš peniaze aby si išla na dovolenku a nechceš isť na brigádu aby si vyplnila čas a možno si aj niečo zarobila navyše (to by som urobila ja ) skús ist na zoznamku a ist na rande a tak isto si poupratuj čo sa dá budeš rada ked to stihneš do konca dovolenky
Okrem toho, čo si napísala, by som sa učila štrikovať a skladala puzzle.
@thereisabear no ja som strašne netrpezlivá, ja by som pri puzzle nevydržala. Ručné práce nerobím, ale ďakujem za tip. Mám skôr rada hry, len keď nie je s kým...
tak ak nemáš peniaze aby si išla na dovolenku a nechceš isť na brigádu aby si vyplnila čas a možno si aj niečo zarobila navyše (to by som urobila ja ) skús ist na zoznamku a ist na rande a tak isto si poupratuj čo sa dá budeš rada ked to stihneš do konca dovolenky
@anonym_4bfe44 budget mám na iný vysoký náklad, ktorý budem mať v novom roku, vo februári, čiže šetrím na to a na dovču neostane. Okrem toho nie som ten typ, čo by cestoval niekde sám. Skúsila som, bola som, vrátila som sa v polke domov, nebolo to pre mňa.
@anonym_autor Keby si bola bližšie zavolám ťa na,Štedrý deň k nám. Nik by nemal byť na Vianoce sám.
@anonym_4bfe44 budget mám na iný vysoký náklad, ktorý budem mať v novom roku, vo februári, čiže šetrím na to a na dovču neostane. Okrem toho nie som ten typ, čo by cestoval niekde sám. Skúsila som, bola som, vrátila som sa v polke domov, nebolo to pre mňa.
@anonym_autor no neviem aku radu este chces, ked na vsetko tu mas vyhovorku. Tak sama rozmyslaj...
@buminka555 hej, potrebujem si veľmi upratať v živote, v byte, v srdci, v hlave. Kostol to istí 🙂
@anonym_autor
Neboj zvládneš to , kostol je tiež dobre miesto na hľadanie pokoja
Okrem toho co pises ,ja milujem aj varenie tak by som skusila nove recepty, jedlá. S kamoskou chodime po roznych mestach niektore soboty alebo nedele na celi den, pochodime, najeme sa,cosi si kupime a keby nemohla sla by som hoc aj sama. Tak aj to ma napadlo. Ist niekam kde si este nebola a zas tolko ani neminies
@anonym_autor Keby si bola bližšie zavolám ťa na,Štedrý deň k nám. Nik by nemal byť na Vianoce sám.
@cukroska Ale ano, radšej byť sám ako s cudzími ľuďmi. Mňa by takto nik sebe nedostal.
Okrem toho co pises ,ja milujem aj varenie tak by som skusila nove recepty, jedlá. S kamoskou chodime po roznych mestach niektore soboty alebo nedele na celi den, pochodime, najeme sa,cosi si kupime a keby nemohla sla by som hoc aj sama. Tak aj to ma napadlo. Ist niekam kde si este nebola a zas tolko ani neminies
@ivik4 určite nejaké malé tripy si budem robiť. Ale asi skôr po okolí. 🙂
Ísť na vianočné trhy sám je divné? No ja tu uz asi nič nechápem.
Ja chodim casto sama na kavu
Ved to je super 😀
Ja by som napríklad išla robiť dobrovoľníka do domova dôchodcov . Na Vianoce im napríklad spestriť deň nejakým programov . Môžeš im napríklad citat knizky , alebo hrať s nimi spolocenske hry .
Ak máš hernú konzolu alebo silný počítač, kúp si hru Kingdom Come Deliverance. Nebudeš môcť sa od toho odlepiť.
@anonym_autor a ja by som si na tvojom mieste zaobstarala nejaké zvieratko, mačičku, psíčka či papagáje sú super. Vždy lepšie byť s nejakou živou dušou ako úplne sama a zvieratko ti vie dať neraz viac lásky ako človek
Ja viem v pohode vydržať aj sama ale keby som nechcela ponúkla by som sa ako stráženie detí ak niekomu vypadne prvá možnosť. Prázdniny sú dlhé.
Ak máš hernú konzolu alebo silný počítač, kúp si hru Kingdom Come Deliverance. Nebudeš môcť sa od toho odlepiť.
@anonym_692ac4 nemám hernú konzolu ani playstation.
@anonym_autor a ja by som si na tvojom mieste zaobstarala nejaké zvieratko, mačičku, psíčka či papagáje sú super. Vždy lepšie byť s nejakou živou dušou ako úplne sama a zvieratko ti vie dať neraz viac lásky ako človek
@anonym_685d40 odkiaľ si mám zobrať na tri týždne? Kto mi ho požičia?
Ja by som si veru uvarila kapustnicu, spravila salat a lososa nech mam na 3 dni co jest.
Objednala si nejaku krabicku vianocneho peciva, resp mne budu stacit vianocne oblatky. Ak ty nie si na sladke, tak si nakup nejake syry, krekry a hrozno?
Do vianoc by som si upratala a nafotila tie veci, potom by som Zaliezla by na 3 dni ku telke s vianocnym programom, potom by som sa presla po meste na trhy ak este budu, sla pozret nejake vypredaje, doplnila chladnicku a spajzu
Pozrela si znova nejaky oblubeny serial po sviatkoch. Na Silvestra by som si kupila nejaky sekt alebo aj nealko ak si nepotrpis, ja mam priste rada detske sampanske este teraz, jedlo by som si asi objednala nejake z donasky v tento den, nech sa nenamaham, na novy rok by som si uvarila sosovicu a oslavila Novy rok s prskavkou a v pohode, mozno sla pozret ohnostroj nech sa vyvetram.
Potom by som si zase poupratovala, sla na tu plavaren ... mozno bude nejaka akcia v meste alebo nieco co si ani netusila a zaujme ta
Vzdeláva sa. Úplne ti závidim musim povedať. Chodila by som furt do knihkupectva a čítala tam knihy, počúvala podcasty a cvičila paráda. Svet sa mení, treba byť pripravený a keď sa budeš vzdelávať tak aspoň po tých 23 dnoch budeš mat niečo zmysluplné verzus len ležat niekde a hnit, to neznašam. A ak máš tak málo kamarátov a penazí, tak začni na tom pracovat, ozvi sa pôvodným ludom, pridaj sa na nejake krúžky, bud viac socialna.

Na fcb je veľa skupín kde ľudia hľadajú partakov na turistiku a rôzne aktivity